Lucas Napisano 26 Maj 2006 Share Napisano 26 Maj 2006 To co tygrysy lubią najbardziej, czyli lekki bombowiec z IIWW:). Będzie wersja G z dwoma dziłakami 37mm. Narazie dziób i kawalek kadłuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnyMan Napisano 26 Maj 2006 Share Napisano 26 Maj 2006 Uprzedziłeś mnie z tym Stukasem, no... Już nawet blueprinty ustawione były. Cóż, zapowiada się ładnie, pokaż siateczkę, bom ciekaw;). Nawet nie próbujcie mnie nakłaniać do założenia podobnego wątku... to byłby wstyd dopiero;d. Powodzenia Lucas!;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 27 Maj 2006 Autor Share Napisano 27 Maj 2006 Są skrzydełka i siatka, miejscami pewnie do poprawy, ale niektóre nierówności na skrzydłach to chyba nawet zostawię, bo ułożone wzdłuż dodają nieco realizmu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 29 Maj 2006 Autor Share Napisano 29 Maj 2006 Drobny update, kółka i te dynksiki pod skrzydłami, teraz zrobię lotki, klapy i dalszą częśc kadłuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 29 Maj 2006 Share Napisano 29 Maj 2006 Witam!! lucas bardzo ladny model naprawde swietna robota :) mimo ze widac pare bladow :) ladnie ladnie lucas :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazan_HB Napisano 29 Maj 2006 Share Napisano 29 Maj 2006 podoba mi sie, tez bym chcial robic takie "bledy" tylko :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 29 Maj 2006 Share Napisano 29 Maj 2006 Ładnie. Oddziel te materiałowe ochraniacze amortyzatorów od reszty i trochę je zniekształć bo nie przypominają materiału. Kip łorkink... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 29 Maj 2006 Autor Share Napisano 29 Maj 2006 Dziękuję za opinie. Nieloot, mógłbyś powiedzieć o jakie błędy chodzi- nie to, że podważam twoje zdanie, ale może po prostu nie jestem ich świadom ;) O, Kazan, a skąd żeś się tu wziął? Pozdro:) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 29 Maj 2006 Share Napisano 29 Maj 2006 Witam!! lucas--> odrazu mowie ze to jest czepianie sie na sile :D (choc moge sie w tych przypadkach mylic z tego kata tak wyglada) ta dluga linia--> chodzi o to ze nie jest ladny luk(w tym miejscu w ktorym zaznaczylem dokladniej) :) jesli chodzi o ta kreke nizej--> to wiem ze tam jest to wystajace (wypukle) ale wydaje mi sie ze sa tam lekkie bugi ta z przodu idzie az do smigla a ta z tylu to tak dziwnie nie wiem jak to powiedziec (wyobrazam to sobie) tak jakby na siebie nachodzilo :) o moglbys pokazac siateczke :D ale model i tak rewelka pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazan_HB Napisano 29 Maj 2006 Share Napisano 29 Maj 2006 O, Kazan, a skąd żeś się tu wziął? Pozdro:) hmmm ten Lucas? :D widac nie tylko WarBirds mnie interesuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 30 Maj 2006 Share Napisano 30 Maj 2006 Moim zdaniem chamfery powinny byc ostrzejsze bo wyglada jakby z jedneko kawalka byl wydlubany, a tak poza tym to powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 30 Maj 2006 Autor Share Napisano 30 Maj 2006 Z tymi chamferami to sam się zastanawiam, bo na dobrą sprawę efekt podziałów blach można zrobić na etapie textur, więc jeszcze się zastanowię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 2 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2006 Update, tył kadłubu, statecznik, lotki i klapy. Trzeba jeszcze do nich dorobić zaczepy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 2 Czerwiec 2006 Share Napisano 2 Czerwiec 2006 Klapy i lotki nie za daleko czasem od skrzydła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 3 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2006 Chyba nie, w tym samolocie właśnie tak dziwnie są usytuowane: http://www.thomasgenth.de/BoBHalle/Ju87G_5.jpg. Na ostatnim renderze wrażenie jest spotęgowane, bo nie ma jeszcze zawiasów. PS: 1000 post!! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 3 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2006 Update, skończone powierzchnie sterowe. Będę musiał poprawić przekrój kadłubu z tyłu, bo właśnie na zdjęciach zobaczyłem, że zbyt kwadratowy jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 4 Czerwiec 2006 Share Napisano 4 Czerwiec 2006 Zdjęcie które dałeś właśnie pokazuje ze nie są tak daleko... Są toche niżej od reszty skrzydła ale jak spojrzeć od góry to nie powinno być prześwitu a u Ciebie kamera jest tak ustawiona ze juz w ogóle nie powinno być go widać. I jeszcze tam przy ogonie blacha jakoś sie wgięła. I rób ta owiewkę bo głupio wygląda:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 11 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2006 Update drobny, powoli idzie, bo szczerze mówiąc, nic mi się ostatnio nie chce:D. Początek owiewki i tylnie kółeczko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
'Fox' Napisano 11 Czerwiec 2006 Share Napisano 11 Czerwiec 2006 Eeee tam nie chce ci sie, tak trzymaj bo narazie jest bardzo dobrze ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 13 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2006 Update, 75% owiewki:). Ostatni segment z tyłu nieco odstaje, poprawię to, ale itak tam musi był nieco odgięte, bo jeszcze jeden element będzie wystawał. Zaczyna wyglądać:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozzyslip Napisano 13 Czerwiec 2006 Share Napisano 13 Czerwiec 2006 jak dla mnie bardzo ladnie tylko dalbym chamfer maly na laczeniu skrzydla z kadlubem zebvy bylo troche ostrzej po ms a caly model spoko :) [edit] aha no i podwozie jakos nie pasuje do calosci i wyglada jak od zabawki.... ja bym jeszce nad nim popracowal :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazan_HB Napisano 13 Czerwiec 2006 Share Napisano 13 Czerwiec 2006 Ladnie Lucas, ja sie wstydze swojego Yaka :). Ty mnie nauczysz modelowac, a ja ciebie strzelac do samolotow ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 15 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2006 Owiewka skończona, było trochę problemów, bo w internecie mimo wszystko ciężko znaleźć dobre referencje tego typu maszyn - głównie trzeba się opierać na zdjęciach plastikowych modeli... Teraz wezmę się za to, co w tym samolocie najciekawsze, działko 37mm BK, mniam:) Potem zostaną rozmaite drobiazgi, śmigło i kokpit. Powoli zaczynam się zastanawiać, jakie malowanie zrobić, pomóżcie mi coś wybrać:) http://www.airwar.ru/enc/bww2/ju87g.html#camo (trochę niżej na tej stronie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 15 Czerwiec 2006 Share Napisano 15 Czerwiec 2006 ...mimo wszystko ciężko znaleźć dobre referencje tego typu maszyn - głównie trzeba się opierać na zdjęciach plastikowych modeli... Oj, zdziwił byś się ile wydano książek o Sztukasie w 70% wypełnionych zdjęciami, planami i rysunkami. Ja osobiście robie model 3D tylko jak najpierw sobie chociaż jedną taką skombinuje:P A tak poza tym to bardzo ładnie Ci to idzie więc nie przestawaj i szybko daj jakieś nowe apdejty. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 15 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2006 Racja, napewno książka byłaby najlepszym źródłem, ale ja właśnie mówiłem, że w samym internecie, np szukając na Googlu, ciężko coś znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 21 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2006 Działko co prawda nie skończone, ale wrzucam zalążek, żeby wątek nie umarł:) Nawet nie wyobrażacie sobie jak mi się nic nie chce... co więcej, na dobrą sprawę, mogę się teraz totalnie i z czystym sumieniem obijać:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 30 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2006 Wymęczyłem to działko w końcu:). Teraz powinno być już z górki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 3 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2006 Coraz bliżej końca, zrobiłem śmigło i dołożyłem parę drobiazgów. Zostało jeszcze pewnie drugie tyle innych drobiazgów, ale przede wszystkim trzeba zrobić działko z tyłu i chociaż z grubsza jakiś kokpit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 10 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2006 No to modelling skończony. Niby nie ma jeszcze kokpitu, ale to hopsiup parę płaszczyzn i z grubsza będzie:). Teraz oczywiście mapowanie - dla mnie raczej nudny ale bardzo znaczący etap pracy. A skoro już mowa o mapowaniu i texturowaniu, najwyższy czas podjąć decyzję co do wersji malowania mojego Ju87, tu znalazłem kilka wariantów: 1:http://www.airwar.ru/image/idop/bww2/ju87g/ju87g-c1.jpg 2:http://www.airwar.ru/image/idop/bww2/ju87g/ju87g-c2.jpg 3:http://www.airwar.ru/image/idop/bww2/ju87g/ju87g-c3.jpg 4:http://www.airwar.ru/image/idop/bww2/ju87g/ju87g-c5.jpg 5:http://www.airwar.ru/image/idop/bww2/ju87g/ju87g-c4.jpg Proszę doradźcie mi, który wygląda najciekawiej, narazie najbardziej pasuje mi chyba pierwszy, aczkolwiek ten biały z frontu wschodniego też niezły - tylko obawiam się, że łatwo byłoby go 'zepsuć'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 10 Lipiec 2006 Share Napisano 10 Lipiec 2006 Model ładny, a co do wariantó to wybierałbym między 2 a 3. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 10 Lipiec 2006 Share Napisano 10 Lipiec 2006 5 jest sympatyczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 10 Lipiec 2006 Share Napisano 10 Lipiec 2006 2 i 5 mają charakter. Ładny model. :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 14 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2006 Mapowanie skończone - narazie część textury kadłuba, narazie tylko kolor, syf, podziały i inne takie zrobię na końcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 15 Lipiec 2006 Share Napisano 15 Lipiec 2006 ładny model jak poradzisz sobie z texturami będzie fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 20 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2006 Jest już trochę brudu, będzie pewnie jeszcze więcej:). Z resztą narazie brudziłem tylko kadłub. Dodatkowo zmieniłem nieco kolory - nieznacznie, ale chyba jest lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 20 Lipiec 2006 Share Napisano 20 Lipiec 2006 Nieźle, nieźle. Szczegolnie ta brudna owiewka. Tak trzymać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 20 Lipiec 2006 Share Napisano 20 Lipiec 2006 Bardzo ładnie idzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 20 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2006 Dzięki, cieszę się, że w końcu nie wygląda jak z plastiku:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 20 Lipiec 2006 Share Napisano 20 Lipiec 2006 nigdy o to nei prosilem....ale mogłbyś pokazac siatke całosci??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 20 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2006 Prosze bardzo. Nie daję bez MS, bo musiałbym się trochę naklikać i powyłączać go w tych wszystkich obiektach. No chyba że bardzo byście chcieli i mnie ładnie poprosicie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 20 Lipiec 2006 Share Napisano 20 Lipiec 2006 mi chodzi tylko o ten sam hmm...kadłub> to neibieskie na screenie siatki!! chce zobaczyc jak rozwiazales pare kwesti!:)bo sam jestew trakcie "tworzenia" samolotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 20 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2006 Proszę. Pewnie zaraz ktoś znajdzie te 2 czy 3 trójkąty i mnie objedzie:D, ale od razu powiem, że przemyślałem ich ułożenie - nie deformują zbytnio siatki, po nadaniu MS wyglądają dobrze, a bardzo mi pomogły:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazan_HB Napisano 20 Lipiec 2006 Share Napisano 20 Lipiec 2006 Ladny Lucas :) czasami nie da sie bez trojkatow.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 20 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2006 Zawsze jakoś się da, ale po co sobie życie utrudniać nadmiernym kombinowaniem?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazan_HB Napisano 21 Lipiec 2006 Share Napisano 21 Lipiec 2006 to juz koniec? czy jeszcze bedzie jakas scenka? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 21 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2006 Do końca jeszcze trochę, acz już niedługo:) Trzeba dokończyć textury i domodelować to, czego zapomniałem, czyli kokpit i jakiegoś pilota. Przewiduję scenę, ale narazie tylko nad nią myślę. Sądzę, że możnaby dać dwie maszyny w lekkim nurku i żeby np jedna strzelała, kamera tak lekko z boku, w tle ciemne chmury i dym:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 23 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2006 No to byłby koniec textur:) Teraz tylko wydłubać szybko kokpit i jakiegoś pilota i mogę zabrać się za komponowanie sceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazan_HB Napisano 23 Lipiec 2006 Share Napisano 23 Lipiec 2006 strasznie brudny ten samolot ;) ladnie dopiesciles textury :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi