piksar Napisano 28 Maj 2006 Share Napisano 28 Maj 2006 Witam, ostatnio wysyp czołgów, ja też spróbuję. Ma to być niemiecka maszyna Panther. Tekstur pewnie nie będzie a co z modelem zobaczymy na ile wystarczy cierpliwości. Na początek kawałek napędu edit ==== referka do wglądu wszelkie opinie mile widziane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 28 Maj 2006 Share Napisano 28 Maj 2006 O kolejny czołg super, zobaczymy jak będzie dalej na razie nie jest źle ale poczekamy na opinie Pioniera czy innych od militariów:) Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 28 Maj 2006 Share Napisano 28 Maj 2006 sądząc po odbiciach juz myslałem ze kolejny samochód!!..dziwnie to wygląda jesli sie wie ze to od pantery...:) będe czuwał:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 28 Maj 2006 Share Napisano 28 Maj 2006 Ale to ma być zniszczona pantera?? Bo referka jest kiepska - nikompletna - brakuje koła zewnętrznego o innym profilowaniu. Nie wiem czy wiesz o tym więc na wszelki wypadek pisze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 29 Maj 2006 Share Napisano 29 Maj 2006 Fajny lakier;D Te koła zębate chyba trochę za grube... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tamb Napisano 29 Maj 2006 Share Napisano 29 Maj 2006 witam. moglbys zdradzic jak zrobiles material ktorym prezentujesz siatke?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 29 Maj 2006 Autor Share Napisano 29 Maj 2006 tamb napisał : "moglbys zdradzic jak zrobiles material ktorym prezentujesz siatke?:)" materiał typy Vraymtl, diffuse szary (automatycznie sie ustawia), reflect jako ciemno szary. Koło diffuse jest kwadracik, klikasz wybierasz z listy VrayEdgesTex, zmieniasz kolor z białego na czarny, thickness na 0,4 pixels, przypisujesz do obiektu. oświetlenie wg. http://www.aversis.be Freedom Fighter - chyba masz rację - poprawię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 29 Maj 2006 Share Napisano 29 Maj 2006 a czemu to jest takie "high reflection"? pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 30 Maj 2006 Share Napisano 30 Maj 2006 no to brakuje tylko zebym odgrzał własna pantere i bedzie rekord panter na forum!!:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 30 Maj 2006 Autor Share Napisano 30 Maj 2006 dzieki za komentarze materiał zmieniam próbuje zrobić gąsiennicę ale mi nie wychodzi. Darmo zrobił śliczny element ale chyba żaden komp tego nie uciągnie (MF ma rację gąsiennica z MS ?). pojawia się problem z Path Deform - nierównomiernie rozkładają mi się elementy w okolicach wierzchołków.Czy ktoś z doświadczonych userów mi pomoże ? Dlatego gąsiennica na renderze zniekształcona. ------edit-------- kształt gasiennicy - tymczasowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 30 Maj 2006 Share Napisano 30 Maj 2006 Witam!! piki ( ;) ) super masz ten modeling :) tylko podpatrywac :) pokaz siateczke :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 30 Maj 2006 Autor Share Napisano 30 Maj 2006 dobra mata siatexa : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 30 Maj 2006 Share Napisano 30 Maj 2006 ułożenie sie zmieni więc nic nie mówie...ale jak znam sie na panterze ( a znam sie!) to za rachitycznata gąska jest...za cieńkie ogniwka niestety.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 30 Maj 2006 Share Napisano 30 Maj 2006 zeby nie było zem gołosłowny...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumi3 Napisano 31 Maj 2006 Share Napisano 31 Maj 2006 a w jaki sposób owijasz koła gąsięnicami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 31 Maj 2006 Share Napisano 31 Maj 2006 gumi--> jest kilka sposobow poprzez modyfikator pathdeform(cos w tym stylu) albo recznie(wydaje sie meczarnia ale to 15min roboty:) ) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakubm Napisano 31 Maj 2006 Share Napisano 31 Maj 2006 super ta gasieniczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 31 Maj 2006 Share Napisano 31 Maj 2006 lol... wspaniala gąsienica... ja preferuje owijanie ręczne, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 31 Maj 2006 Autor Share Napisano 31 Maj 2006 zaczynam wątpić które komenty dotyczą mojej gąsiennicy a które Klimenta, przyznaje gąsiennica Klimenta jest super, a moja do poprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 31 Maj 2006 Autor Share Napisano 31 Maj 2006 gąsiennica od nowa, układana ręcznie edit ----------- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 31 Maj 2006 Share Napisano 31 Maj 2006 eee :) dla mnie elegancko :) AMATOROM CZOŁGÓW MÓWIMY NIE ! ;D Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 31 Maj 2006 Share Napisano 31 Maj 2006 wyglada dobrze, keep working!:) układanie ręcznie gąsek to moje hobby:D uwielbiam to! CHVETI!!!! I kto to mówi!! a sam co chomikujesz na dysku ty! chvetiu jeden! Te iles tam! O! skrytym amatorom czołgów mówimy NIE! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gizmo74 Napisano 31 Maj 2006 Share Napisano 31 Maj 2006 No i po dekanterach nadszedł czas na czołgi, według mnie - modele robisz szybko i dobrze....czekam na gotowy czołg :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 31 Maj 2006 Share Napisano 31 Maj 2006 Bardzo ładna gąsienica. Poczekam, to napewno zobaczę więcej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vv3k70r Napisano 31 Maj 2006 Share Napisano 31 Maj 2006 nie kumam jednej rzeczy, ukladacie gasiennic recznie? a nie po splajnie? jak sie dobrze splajna popodlacza wierzcholkami to tyrzma sie zawieszenia calkiem elegancko i do tego path deform automatycnzie go przewija, i ladnie sie amortyzuje na gorkach, z tym recznie to takie rzezbienie? to te modele nei sa dynamiczne? takie ladne i static? nie szkoda mescha? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 1 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2006 updacik: w trakcie zobaczyem maly blad powierzchni kadluba poprawie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 no łądnie ładnie może gąsienica trochę za mocno napita na górze ale jest dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 tez mi sie wydaje ze gąska za bardzo opina koła...w miejscu za kołem napędowym chyba za bardzo opada...nienaturalnie troche to wygląda....najczęściej ona tam opadała luznym łukiem...ale cieszy ze coś dłubiesz a nie tylko te silniki!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakubm Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 no jeste, pod wrazeniem i tempa i jakosci pracy. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 1 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2006 ostatni update i czas spać (23.50) poprawiłem błąd kadłuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 2 Czerwiec 2006 Share Napisano 2 Czerwiec 2006 Ładnie ładnie - można zobaczy siatkę ostatniego updata? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 2 Czerwiec 2006 Share Napisano 2 Czerwiec 2006 bardzo fajnie :) Ty lubisz takie wywietrzniki , wentylatorki i inne duperelki modelować ;) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 2 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2006 chveti - chciałem miec render podobny do twojego : SL6.0 SL 13.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakubm Napisano 3 Czerwiec 2006 Share Napisano 3 Czerwiec 2006 ladnie sie zapowiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 4 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2006 update, render maxwell 16 SL - 6,5 godzinki i siatex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrzecionek Napisano 4 Czerwiec 2006 Share Napisano 4 Czerwiec 2006 pracuj pracuj coraz lepiej to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 4 Czerwiec 2006 Share Napisano 4 Czerwiec 2006 Witam!! o fak render 6,5h ?? chcailo ci sie :D hehe modeli b. ladny :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 4 Czerwiec 2006 Share Napisano 4 Czerwiec 2006 wow 6,5 godziny nieźle nieźle czekam na więcej bo jak na razie bardzo ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sysol Napisano 4 Czerwiec 2006 Share Napisano 4 Czerwiec 2006 eee brak mi slówww jak sie robi takie gąsienice ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 5 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2006 mały updacik : "błotniki". karabin, trochę uporządkowany przód i render 1h - 11 SL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 5 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2006 prace trwają, uchwyt pod lufę dwie godziny sie z nim meczylem. przepraszam za lekko przepalony render (zachciało mi sie sierpniowego słońca w maxwellu) czas renderu 25 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 5 Czerwiec 2006 Share Napisano 5 Czerwiec 2006 Bardzo ładnie piks ;) Ja też muszę się zabrać za czołg...już zmapowałem Jeszcze tylko teksturki i otoczenie ;( Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sysol Napisano 5 Czerwiec 2006 Share Napisano 5 Czerwiec 2006 Wygląda super!!..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 5 Czerwiec 2006 Share Napisano 5 Czerwiec 2006 dla mnie bomba :] zapowiada się ładny szczególik :D czekam na upy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 6 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2006 jak sie wyrenderowało to pokaże, troche detali na górze ale stad nie widać (lol). --edit- 8/06/2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 6 Czerwiec 2006 Share Napisano 6 Czerwiec 2006 jak dla mnie wyglądaj jak by to był resorak... ale pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 6 Czerwiec 2006 Share Napisano 6 Czerwiec 2006 Cos tu mi nie pasi... Chociaz moze sie myle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 7 Czerwiec 2006 Share Napisano 7 Czerwiec 2006 i ja cos dorzuce od siebie..osłona łoza armaty...popatrz jak powinna prawidłowo wygladac w widoku od przodu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 9 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2006 leciutko do przodu tam za gąsiennicą jest próba zrobienia materiału jaki był na referce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 9 Czerwiec 2006 Share Napisano 9 Czerwiec 2006 kurcze ale ladne masz te gasienice;] idzie bardzo fajnie jak na razie;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi