kozioo Napisano 30 Sierpień 2003 Share Napisano 30 Sierpień 2003 Jako, że moje pierwsze auto jest już (prawie) skończone, zabieram sie za kolejny projekt. Także pojazd, ale \"z innej półki\". Robie humvee w wersji polowego ambulansu. Po 1/2 godziny pracy mam cos takiego: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC-Maxim Napisano 30 Sierpień 2003 Share Napisano 30 Sierpień 2003 Narazie zbyt duzo nie widac poniewaz jest duzo luk w bryle .... poczekamy zobaczymy :) Zycze powodzenia !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 31 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2003 update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roball Napisano 31 Sierpień 2003 Share Napisano 31 Sierpień 2003 podeslalbys mi referencje :) ? [email protected] PROOOSZEE :) powodzenia tak btw ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 31 Sierpień 2003 Share Napisano 31 Sierpień 2003 qll hcialem robic hummera tez ale jakos mi sie odwiźalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VGT Napisano 31 Sierpień 2003 Share Napisano 31 Sierpień 2003 Wszystko idzie w dobrym kierunku. Jest to całkiem przyjemny modelik do zrobienia i z tego co widać, jak na razie odwzorowujesz go całkiem dobrze. Potem dostawisz przy nim paru wojaków, potem jakieś koszary, potem całą bazę wojskową, a potem tą bazę zbombard... heh, zapędziłem się :P Modeluj dalej. :) powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 1 Wrzesień 2003 Share Napisano 1 Wrzesień 2003 Fajnie, bardzo ladnie...a mozesz dać zlizenie na światła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 1 Wrzesień 2003 Share Napisano 1 Wrzesień 2003 prawdziwy ma wieksze kanty na masce ( niewygodnie sie na niej siedzi) :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 1 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2003 update. Te kanty to rzeczywiscie musze poprawic. Ale to dopiero w nastepny weekend. Teraz mam wyjazd integracyjny ( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 1 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2003 No i zbliżenie na lampy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roball Napisano 1 Wrzesień 2003 Share Napisano 1 Wrzesień 2003 spoczko :) oby tak dalej dzieki za referki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 1 Wrzesień 2003 Share Napisano 1 Wrzesień 2003 widzę, że lampy robiłeś z tutoriala ze strony >3DCar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 2 Wrzesień 2003 Share Napisano 2 Wrzesień 2003 Model ładny....cezkam na wersje otexturowana :) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 2 Wrzesień 2003 Share Napisano 2 Wrzesień 2003 czy to napewno jest hamer ...... ..... lepiej wyłacze kompa i włacze jeszcze raz może bedzi lepiej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plain Napisano 4 Wrzesień 2003 Share Napisano 4 Wrzesień 2003 czesc mam pytanko skad wzioles rzuty hamera ?? bo ja tez robie ale ze zdjecia bo szukalem i nie umielaem znalsc nic ciekawego jesli moglbyc podac adress to bylbym wdzieczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 4 Wrzesień 2003 Share Napisano 4 Wrzesień 2003 www.suurland.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 6 Wrzesień 2003 Share Napisano 6 Wrzesień 2003 extra wyszly ci te szkielka od swiatel...to chyba nie tylko zasługa textur, mozesz powiedziek jak to zrobiles? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 7 Wrzesień 2003 Share Napisano 7 Wrzesień 2003 www.3dcar.kg w tutorialach jest jak sie robi takie swiatełka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tesaurus Napisano 7 Wrzesień 2003 Share Napisano 7 Wrzesień 2003 Fajny humvee... kiedy robilem dokladnie ta sama wersje hummerka tylko ze w skali 1:35 i byl z plastiku :D. Nawet dorobilem mu zawiasy w drzwiach (zrobilem jej z igly lekarskiej :D ), bo normalnie drzwi byly wytloczone z burta i nijak nie dalo sie ich otworzyc, wiec trzeba bylo nozykiem wyciac. Tak sobie, mysle... Moze zacznij robic elementy modelu jako osobne obiekty. Bardzo Ci to uprosci prace i rowniez zwiekszy realizm modelu. Wszedzie gdzie ma byc osobny obiekt, modeluj osobny obiekt a nie spawaj wszystkiego. Stad widze na buleprincie rynienki w miejscu polaczenia dachu z burta :D. Te wloty powietrza z przodu maski wyciales boolean\'em ? zostaly takie ostre krawedzie, nieladnie to wyglada. Unikaj boolean. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 7 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2003 Update... Ten model staram sie robic w czesciach - w przeciwienstwie do poprzedniego- i czesci zczepilem z rozpedu:) rozlacze je. Tesaurus, mógłbys mi powiedziec jakiej firmy byl ten hummer do sklejenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 7 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2003 Dam jeszcze koło. A teraz sie jeszcze z góry usprawiedliwie, że w najbliższym czasie update moga byc raczej sporadyczne [rotfl2] W koncu liceum to juz nie przelewki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC-Maxim Napisano 7 Wrzesień 2003 Share Napisano 7 Wrzesień 2003 HEHE ... studia to nie przelewki ... :) Spoko model :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 7 Wrzesień 2003 Share Napisano 7 Wrzesień 2003 witam, no niezle Ci to idzie...a kiedy wezmiesz sie za srodek? oraz masz jakies plany na scenerie? czy moze na bialym tle? pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 8 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2003 Środek będe jak najbardziej robił, a co do scenerii to do tego modelu zdecydowanie nie pasuje mi biale tlo i postaram sie zrobic cos w klimatach zrujnowanego miasta\" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tesaurus Napisano 10 Wrzesień 2003 Share Napisano 10 Wrzesień 2003 Kozioo: Model byl bodajze firmy Tamiya Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 11 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2003 Updejt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 11 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2003 No to jeszcze \"od dupy strony\" :) [help]Czy ktos zna może jakas stronke, gdzie mógłbym znalezc zdjęcia tej wersji hummvika jaką robię?[help] Jak tak, to prosze o link... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 13 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2003 Czemu nic nie piszecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 13 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2003 No i jeszcze od tej strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 13 Wrzesień 2003 Share Napisano 13 Wrzesień 2003 swietny model, naprawde:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 13 Wrzesień 2003 Share Napisano 13 Wrzesień 2003 :o nie wiedziałem, że będziesz go robił aż tak szczegółowo, jestem pod wrażeniem [piwo] tylko dlaczego robisz akurat taką wersję Hummera :| przecież ona jest tak mało... hmm, potężna :) trzymaj sie !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 15 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2003 Robie tą wersję, dlatego, że jest najmniej popularna:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC-Maxim Napisano 15 Wrzesień 2003 Share Napisano 15 Wrzesień 2003 Fajne :) Tylko wyrenderuj go na jakims podlozu :) Bedzie wygladal realistyczniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 15 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2003 Podłożem sie zajme, jak skończe samo auto (i bede z niego zadowolony:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 16 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2003 Loozack, czy taka wersja jest wystarczająco potężna? :D PS. Traktuje to jako maly zart, robie normalnego hummera, al moze potem tez zrobie monstertrucka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 16 Wrzesień 2003 Share Napisano 16 Wrzesień 2003 Model jest ekstra tylko ten bieżnik w oponach mi nie pasuje (w tych poprzednich oponach oczywiście). [soczek] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 17 Wrzesień 2003 Share Napisano 17 Wrzesień 2003 :o well that\'s what I\'m talking about :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kichas Napisano 17 Wrzesień 2003 Share Napisano 17 Wrzesień 2003 Ogólnie modelik jest super ale brakuje mi tych rzeczy, w jednym z updatów pojawił się ten wlot powietrza ale tych bajerów do otwierania maski mi zabrakło. Czekam na wersje z lakierem i texturkami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 17 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2003 [pomocy] Ma ktos może zdjęcia z wnętrza hummera? Najlepiej jak z wersji wojskowej, a nie tej bardziej \"cywilizowanej\". [pomocy] Czy taka oponka jest lepsza? Jest robiona w zasadzie jako low poly, nie ma zadnego meshsmootha, bo z daleka i tak nie bedzie widac szczegolow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blooddragon Napisano 17 Wrzesień 2003 Share Napisano 17 Wrzesień 2003 no poszukaj w google najlepiej:) fajny model:) jak ja lubie hummera... opony nowe lepiej zrób dobnra rada: jakc chesz uzyskać + 300% realistyczności i naturalności modelu zassij sobie brazila;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 18 Wrzesień 2003 Share Napisano 18 Wrzesień 2003 kozioo jak cos to do mnie bo do konca tygodnia przestaje byc swietym mikolajem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 18 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2003 Update. Brazila mam, ale nie chce mi sie go uzywac, bo to jeszcze nie koniec. Jak bede ustawial finalna scene to pobawie sie brazilkiem. Co do bycia swietym mikolajem to nie do konca rozumiem :/ Albo chodzi o brazila (jak juz wspomnialem jestem jego szczesliwym posiadaczem) albo o fotki hummera. Fotki przyjme chetnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiD Napisano 18 Wrzesień 2003 Share Napisano 18 Wrzesień 2003 Mis ie podoba , robi wrazenie , i model i samo wykonanie, staranne ukladanie w czesci do calosci , bravo , nie moge sie doczekac konca , gratuluje juz za wczasu , :D :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 18 Wrzesień 2003 Share Napisano 18 Wrzesień 2003 wiesz wyglada jak jakiś resorak tudzież inna zabawka :( na 80% jak zmienisz ustawienie kamery dodasz oświetlenie i cienie to pomoże ehhhh nie wiem dlaczego tak sie tego boisz w lancerze było tak samo :( wiesz ile to daje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 18 Wrzesień 2003 Share Napisano 18 Wrzesień 2003 zrob otoczenie, jakis lakierek, i cienie i swiatla i kamerka i bedzie cool, a co do modelu jest GIT! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 18 Wrzesień 2003 Share Napisano 18 Wrzesień 2003 kulexy jaki lakier :| najwyżej matowy jakiś :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 20 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2003 Update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 20 Wrzesień 2003 Share Napisano 20 Wrzesień 2003 hmm a co to? klocki lego :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 21 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2003 No i update. Pionier: Tak wyglada budynek zbudowany z cegiel, w ktory uderzylo cos duzego. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 22 Wrzesień 2003 Share Napisano 22 Wrzesień 2003 kurde, aż mi gały wyszły :o ale nie z zachwytu tylko od patrzenia na tak jasną scenę :] popracuj nad tym :) no i rzeczywiście ten budynek wygląda jak z klocków Lego :D więcej realizmu, trzymaj się [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi