Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jako, że moje pierwsze auto jest już (prawie) skończone, zabieram sie za kolejny projekt. Także pojazd, ale \"z innej półki\". Robie humvee w wersji polowego ambulansu. Po 1/2 godziny pracy mam cos takiego:

• Odpowiedzi 209
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Wszystko idzie w dobrym kierunku. Jest to całkiem przyjemny modelik do zrobienia i z tego co widać, jak na razie odwzorowujesz go całkiem dobrze.

Potem dostawisz przy nim paru wojaków, potem jakieś koszary, potem całą bazę wojskową, a potem tą bazę zbombard... heh, zapędziłem się :P

Modeluj dalej. :) powodzenia.

Napisano

czesc mam pytanko skad wzioles rzuty hamera ?? bo ja tez robie ale ze zdjecia bo szukalem i nie umielaem znalsc nic ciekawego jesli moglbyc podac adress to bylbym wdzieczny

Napisano

Fajny humvee... kiedy robilem dokladnie ta sama wersje hummerka tylko ze w skali 1:35 i byl z plastiku :D. Nawet dorobilem mu zawiasy w drzwiach (zrobilem jej z igly lekarskiej :D ), bo normalnie drzwi byly wytloczone z burta i nijak nie dalo sie ich otworzyc, wiec trzeba bylo nozykiem wyciac. Tak sobie, mysle... Moze zacznij robic elementy modelu jako osobne obiekty. Bardzo Ci to uprosci prace i rowniez zwiekszy realizm modelu. Wszedzie gdzie ma byc osobny obiekt, modeluj osobny obiekt a nie spawaj wszystkiego. Stad widze na buleprincie rynienki w miejscu polaczenia dachu z burta :D. Te wloty powietrza z przodu maski wyciales boolean\'em ? zostaly takie ostre krawedzie, nieladnie to wyglada. Unikaj boolean.

Napisano

Update...

Ten model staram sie robic w czesciach - w przeciwienstwie do poprzedniego- i czesci zczepilem z rozpedu:) rozlacze je.

Tesaurus, mógłbys mi powiedziec jakiej firmy byl ten hummer do sklejenia?

Napisano

Dam jeszcze koło. A teraz sie jeszcze z góry usprawiedliwie, że w najbliższym czasie update moga byc raczej sporadyczne [rotfl2] W koncu liceum to juz nie przelewki...

Napisano

Środek będe jak najbardziej robił, a co do scenerii to do tego modelu zdecydowanie nie pasuje mi biale tlo i postaram sie zrobic cos w klimatach zrujnowanego miasta\" :)

Napisano

No to jeszcze \"od dupy strony\" :)

[help]Czy ktos zna może jakas stronke, gdzie mógłbym znalezc zdjęcia tej wersji hummvika jaką robię?[help] Jak tak, to prosze o link...

Napisano

:o nie wiedziałem, że będziesz go robił aż tak szczegółowo, jestem pod wrażeniem [piwo] tylko dlaczego robisz akurat taką wersję Hummera :| przecież ona jest tak mało... hmm, potężna :) trzymaj sie !!

Napisano

Loozack, czy taka wersja jest wystarczająco potężna? :D

PS. Traktuje to jako maly zart, robie normalnego hummera, al moze potem tez zrobie monstertrucka

Napisano

Ogólnie modelik jest super ale brakuje mi tych rzeczy, w jednym z updatów pojawił się ten wlot powietrza ale tych bajerów do otwierania maski mi zabrakło. Czekam na wersje z lakierem i texturkami :)

Napisano

[pomocy] Ma ktos może zdjęcia z wnętrza hummera? Najlepiej jak z wersji wojskowej, a nie tej bardziej \"cywilizowanej\". [pomocy]

Czy taka oponka jest lepsza? Jest robiona w zasadzie jako low poly, nie ma zadnego meshsmootha, bo z daleka i tak nie bedzie widac szczegolow.

Napisano

no poszukaj w google najlepiej:)

fajny model:) jak ja lubie hummera...

opony nowe lepiej zrób

dobnra rada: jakc chesz uzyskać + 300% realistyczności i naturalności modelu zassij sobie brazila;)

Napisano

Update. Brazila mam, ale nie chce mi sie go uzywac, bo to jeszcze nie koniec. Jak bede ustawial finalna scene to pobawie sie brazilkiem.

Co do bycia swietym mikolajem to nie do konca rozumiem :/ Albo chodzi o brazila (jak juz wspomnialem jestem jego szczesliwym posiadaczem) albo o fotki hummera. Fotki przyjme chetnie:)

Napisano

Mis ie podoba , robi wrazenie , i model i samo wykonanie, staranne ukladanie w czesci do calosci , bravo , nie moge sie doczekac konca , gratuluje juz za wczasu , :D :D

Napisano

wiesz wyglada jak jakiś resorak tudzież inna zabawka :(

na 80% jak zmienisz ustawienie kamery dodasz oświetlenie i cienie to pomoże

ehhhh nie wiem dlaczego tak sie tego boisz w lancerze było tak samo :(

wiesz ile to daje :)

Napisano

kurde, aż mi gały wyszły :o ale nie z zachwytu tylko od patrzenia na tak jasną scenę :] popracuj nad tym :) no i rzeczywiście ten budynek wygląda jak z klocków Lego :D więcej realizmu, trzymaj się [piwo]