kruger Napisano 18 Czerwiec 2006 Share Napisano 18 Czerwiec 2006 Wyjaśnienie: Scenka ta powstała na projekcie Andre Kutscherauer - Selfillumination jak widać na rysunku poniżej Tak bardzo spodobał mi się pomysł Andre Kutscherauer że postanowiłem się na tym wzorować i zrobiłem "Romeo i Julia". Biedny Romeo jak zastał Julię roztrzaskaną w pył pragnie popełnić samobujstwo podłanczając się do sieci 5kV Zakrawa to na plagiat ale cel był całkiem inny, w razie czego szybko usunę posta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XaoC Napisano 18 Czerwiec 2006 Share Napisano 18 Czerwiec 2006 Hehe:) Istnieje sieć średniego napięcia 5kV? Zdaje mi się, że są: 0,4kV i 15kV:) Ale nie ważne...:) Wrzuć jakaś HRDI, bo chyba nie ma żadnej. Popraw głowę Romeo. Julia składała się z samej żarówki? Ten Romeo to jakiś zboczeniec?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 18 Czerwiec 2006 Share Napisano 18 Czerwiec 2006 Nie, no... jest HDR ale słabo widoczne, daj bardziej panoramiczne. I jedna propozycja: zciągnij tutek Ziomusia o normalach, zrób w miejsce tego modelu jego odpowiednik max 10 000 trisów, choc da się zrobić to nawet z 5 000 i wypal do tego normale z tego dużego modelu, nałóz na ten maly i zobaczysz jak ci render smignie. I w tło zamiast tego ciemnego rogu daj studyjne tło, czyli zagięty płynnie w górę plane. Będzie jaśniej, i więcej będzie widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 18 Czerwiec 2006 Share Napisano 18 Czerwiec 2006 Kopiujesz pracę Andre, nie wnosisz praktycznie nic nowego, nawet części z których składa się ów Romeo są takie same. To już nie jest inspiracja pomysłem tylko kopia. Jeżeli to ma być Romeo to wystylizuj chociaż nieco tą żarówkę na "tamte" czasy, niech to będzie bardzo oldschoolowa żarówka, podniszczone otoczenie starej pracowni, odrapany stół...Można by się nawet pokusić o ubranie tej żarówy w strój zgodny z epoką ;] Zmień pozę, kadr. Potem możesz taką ustyzliowaną wersję wysłać do autora jako "tribute" i spytać czy mu się podoba ;] A tak wogóle to nie jest do końca jasne że on popełnia samobójstwo, wkońcu nie każdy zna się na zawiłościach elektryki :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruger Napisano 18 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2006 ok do Ziousia już się zgłosiłem po te normale ale to potrwa, zamin się ich nauczę Vorek to jest myśl z ubraniem w tamtą epokę, taki kołnież biały z falbankami jakiś kapelusz z piórkiem. thx za pomysł trzeba to rozwarzyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 18 Czerwiec 2006 Share Napisano 18 Czerwiec 2006 Modele fajne, pomysł trochę mniej... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
notdot Napisano 18 Czerwiec 2006 Share Napisano 18 Czerwiec 2006 nie ma napiecia 5kV no chyba ze sobie ktos wygeneruje i ta wtyczka z gniazkiem i kabelek taki cienki nie pasuja do wysokiego napiecia, zreszta 5kV wcale nie jest takie wysokie to tak technicznie a z grafy to za romeo widac w tle kant boxa a material wtyczki dziwny jakis i nie widac tych zagiec na niej spojrz na oryginal a swoja droga popelniasz te same bledy czyli kopiujesz (nie ma zmiluj tak to nalezy nazwac) te raczki i nozki to tak doczepione to "tulowia" w jednym punkciku zamiast wyrastac jakos bardziej logicznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merv_ Napisano 18 Czerwiec 2006 Share Napisano 18 Czerwiec 2006 praca andrego o wiele lepsza... JASNIEJSZA.... przejrzystsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 18 Czerwiec 2006 Share Napisano 18 Czerwiec 2006 praca andrego o wiele lepsza... JASNIEJSZA.... przejrzystsza LOL narazie fajnie zrob cos aby bylo wiadmo ze to romeo i julia np. napisz "markerem" na szkle romeo i julia(tzw na jednej zarowce romeo a na drugiej julia) zgadzam sie z vorkiem :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secator Napisano 18 Czerwiec 2006 Share Napisano 18 Czerwiec 2006 Oryginalna praca o niebo lepsza :] Sam pomysł ogólnie jest super :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruger Napisano 18 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2006 Panowie popatrzcie na kawalki szkła leżące obok napisu 5kV. Caustyka jest dziwnie rozmyta, nienaturalna, w tych dalczysz caustyka wyszła ładnie, jak to usunąć, wprowadzić dodatkowe światło, bo zmieniająć parametry chrzani się caustyka w tych kawałkaszk szkła leżących koło pręcików I tak samo bok wtyczki jest chropowaty (wydaje się) czy to będzie kwestia ustawienia światła czy to jest brak uvwmap I jeszcze jedno czy posiada ktoś hdri z oknami, albo kawałkiem pokoju, albo coś co pasowało by pod tą scenkę, bo ja dalem hdri nieba ale może trzeba to zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 18 Czerwiec 2006 Share Napisano 18 Czerwiec 2006 Wklejanie czyjejś pracy w swoim wątku jest politycznie podejrzane ;) na początku myślałem że pierwszy pic jest twój... Powinieneś dać po prostu linka najlepiej do tej pracy na cgtalk, a nie wklejać ja tak po prostu... Proponuję edycję, bo wprowadza ludzi w błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 18 Czerwiec 2006 Share Napisano 18 Czerwiec 2006 daj jakies srebrne hdri, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 18 Czerwiec 2006 Share Napisano 18 Czerwiec 2006 Kruger, przynajmniej na tym serwisie powiedziales wprost. Mam nadzieje, że więcej takich niespodzianek nam nie zrobisz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 18 Czerwiec 2006 Share Napisano 18 Czerwiec 2006 wykonanie w miare ciekawe ale ten nieszczesny v-rey :( ja nigdy nie zrozumiem czemu ludzie pokladaja w nim takie nadzieje (O_o jakkolwiek to ujac) moje rady ? wywal v-reya, pokombinuj z kontrastami i dopracuj zarowe bo nawet nie jest okragla :P w miejscu gdzie teoretycznie byc powinna. i tyle, a pozniej zabieraj sie za nastepna robote. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 18 Czerwiec 2006 Share Napisano 18 Czerwiec 2006 technicznie skopane. przykro mi to pisać, ale nie spisałeś się. widać błedy w scenie (urywający się plane, i boxowe ściany tła), materiałach (noise na nózkach), photonki kaustyki etc. sam przekaz też jest słabo czytelny. jak dla mnie bylo to nadal Selfillumination tyle, że raz jeszcze - po nieudanej próbie. Taka metafora reinkarnacji. Kopiowanie czyjejś pracy to nie jest, ale za bardzo zbliżyłeś się do granicy plagiatu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość George82 Napisano 18 Czerwiec 2006 Share Napisano 18 Czerwiec 2006 oryginal miodniejszy, wiecej w nim "zycia"... a tak na marginesie... Co to ma do Romea i July? :p No i gdzie taka wtyczka na 5kV?! ;] (skromne dzordzowe zdanie...;]) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi