Max Schreck Napisano 4 Wrzesień 2003 Napisano 4 Wrzesień 2003 Po kotku przyszła czas na psa. Tym razem postanowiłem jednak skonsultować model przed sklejeniem, oteksturowaniem i posadzeniem futra. W założeniu będzie to głowa owczarka niemieckiego. Oto co zrobiłem do tej pory: Prosiłbym o jakieś wskazówki, co ewentualnie poprawić. Acha, fałda pod uchem jest zamierzona.
Pablo Napisano 4 Wrzesień 2003 Napisano 4 Wrzesień 2003 qll...oczy po prostu swietne !! :)))reszta tez qlll :)) jedynie czy przy nosie u gory tez nie pwinna byc linia? pozdr
Scalpel Napisano 4 Wrzesień 2003 Napisano 4 Wrzesień 2003 Wypaśne początki. Model robisz statyczny czy zamierzasz go animować? W fazie dopieszczania możnaby mu uświnić nieco te białe zęby ;) Tak myślę, że... może to banalne, ale ważną sprawą... jak sądzę... będzie ładnie dobrane i kolorystycznie zrównoważone umaszczenie sierści, no nie? Respect!
Max Schreck Napisano 4 Wrzesień 2003 Autor Napisano 4 Wrzesień 2003 Oczy są na razie bez tekstury (wrzuciłem tylko Gradient Ramp aby był jakiś kolor). Pablo: O jaką linię Ci chodzi? Scalpel: Co do animacji to ewentualnie jakiś morfing szczerzenia kłów.
DarCon Napisano 4 Wrzesień 2003 Napisano 4 Wrzesień 2003 do zwierzaczków masz stary rękę trzymaj się tematu tu jest twoja droga graficzna ,masz wyczucie:)
sikham Napisano 4 Wrzesień 2003 Napisano 4 Wrzesień 2003 piesek ma być oczywiście na czołgu Rudy 102 :] pomysł świetny wykonanie jeszcze lepsze
roball Napisano 4 Wrzesień 2003 Napisano 4 Wrzesień 2003 tylko \'dziob\' ma za krotki chyba:) fajne. :)
Max Schreck Napisano 17 Wrzesień 2003 Autor Napisano 17 Wrzesień 2003 Już myślałem, że nic z tego nie będzie :(, ale dzisiaj puściłem sobie \"jedynkę\" RATM i prace ruszyły pełną parą. Udało mi się nałożyć trochę futra na pieska, jednak jest on jeszcze daleki od ukończenia. Od razu widać, że muszę poprawić modeling uszu (za grube) i okolic oka. O teksturach nosa i wnętrza pyska i ucha nie muszę wspominać bo widać gołym okiem, że są do kitu. Kolor sierści, samą sierść (szczególnie okolice ucha i ucho) też trzeba dopracować. A oto i głowa szarika: pzdr.
Jedrush Napisano 17 Wrzesień 2003 Napisano 17 Wrzesień 2003 wyglada troche jak scooby doo ;] A ogolnie to bardzo fajnie ,i jak poprawisz to o czym wspomniales to bedzie gites
roball Napisano 17 Wrzesień 2003 Napisano 17 Wrzesień 2003 owpyte. super :> ale ciagle sie upieram ze jest \'za krotki\' nochal :) ladne
Max Schreck Napisano 17 Wrzesień 2003 Autor Napisano 17 Wrzesień 2003 Nochal jest dobry (według mnie), bo go ustawiałem według rzutu bocznego wziętego z jakiejś strony o owczarkach (standardy dotyczące rasy :D czy coś takiego).
kulexy Napisano 17 Wrzesień 2003 Napisano 17 Wrzesień 2003 troche dziwne te ushy i moze kilka wasow mu daj :)
giorgione Napisano 18 Wrzesień 2003 Napisano 18 Wrzesień 2003 I może opuść mu troszeczkę łuki brwiowe :D Z sierścia wyglada o niebo lepiej :D Pozdrawiam Giorgioen
Max Schreck Napisano 18 Wrzesień 2003 Autor Napisano 18 Wrzesień 2003 Co do dolnej szczęki wydaje mi się, że jest dobra, ale jeszcze poprzyglądam się zdjęciom. Łuki brwiowe będą poprawiane. Zresztą pisząc o poprawkach w okolicach oczu miałem przede wszystkim je na myśli.
SiD Napisano 18 Wrzesień 2003 Napisano 18 Wrzesień 2003 Ale morda normalnie, psina hehe , Fajnie , podoba mi sie , ja lubie psy a ten ci wyszdl jak na mój gust , wypasiony i ta siersc hehehe nie no konkret , powarznie heheh tego sie nie spodziewalem hihihi :D :D :D
kulexy Napisano 18 Wrzesień 2003 Napisano 18 Wrzesień 2003 Skad macie shang fura i haira!! PLEASE O LINKI!!! BO BYM SE ZROBIL TEZ JAKIEGOS ZWIERZAKA :) Edit: a propo to zostawilem tu mojego 600-tnego posta :)
roball Napisano 18 Wrzesień 2003 Napisano 18 Wrzesień 2003 google.com :D znajdziesz na 100% ja tak znalazlem i jedno i drugie :) pozdr
SiD Napisano 19 Wrzesień 2003 Napisano 19 Wrzesień 2003 A ja chyba od kogos na maila dostalem wies znawet ei pamietam hehe moze mam jeszcze zaras zoabczy mozliwe ze jeszcze mam no ale lepiej sprawdze :D
kulexy Napisano 21 Wrzesień 2003 Napisano 21 Wrzesień 2003 to moze mi ktos mogl by wyslac :) bo ja szukam i szukam i nie moge znalesc... z godzine szukalem, nie moge znalesc, please o wyslanie na mejla :) a oto on(e) :D [email protected] lub [email protected] dzieki wielkie :)
Max Schreck Napisano 27 Wrzesień 2003 Autor Napisano 27 Wrzesień 2003 Mały apdejt. Cofnąłem trochę oczy i pysk wygląda teraz na dłuzszy (roball: miałeś rację :D). Dodałem łuki brwiowe, choć są chyba trochę za duże/grube. Futro jest już prawie takie jak sobie założyłem, ale kolor będę jeszcze zmieniał. Teraz zajmę się teksturą oka, choć zastanawiam się czy jest sens ją robić, bo teraz wygląda to całkiem przyzwoicie. Obrazek:
Batou Napisano 27 Wrzesień 2003 Napisano 27 Wrzesień 2003 Świetna robota. Piękna sierść, doskonały model. Oczu bym nie poprawiał, bo jak sam stwierdziłeś wyglądają bardzo dobrze.
Max Schreck Napisano 27 Wrzesień 2003 Autor Napisano 27 Wrzesień 2003 Dzięki. A więc zamiast robić teksturę oka idę popracować w ogródku. Odrobina świeżego powietrza chyba mi nie zaszkodzi :D.
Max Schreck Napisano 27 Wrzesień 2003 Autor Napisano 27 Wrzesień 2003 Czyżby zamiast owczarka wyszedł mi Dog? :D
Max Schreck Napisano 6 Październik 2003 Autor Napisano 6 Październik 2003 Mały updejt. Zacząłem bawić się hair shaderem, dałem width samples=2 i wyszło takie coś.
kozioo Napisano 6 Październik 2003 Napisano 6 Październik 2003 Aż sie zsunąłem z krzesłą jak zobaczylem ten ostatni obrazek:D Ale troche popraw te dziąsła i dodaj krew na zębach i brodzie, będzie lepszy efekt.
Loozack Napisano 6 Październik 2003 Napisano 6 Październik 2003 aż mi się przypomniał film \"Dog Soldiers\" jak zobaczyłem ostatni render :) świetna robota, przyznam się, że nie zaglądałem wcześniej na ten topic ale teraz żałuje... jedyne do czego bym się przyczepił to to, że ma on według mnie za wysoki pysk, to znaczy za długi w pionie :D bo ostatnio często widywałem się z \"wilczurami\" i miały jednak trochę inny pysk :) trzymaj się [piwo]
soshka.cg Napisano 7 Październik 2003 Napisano 7 Październik 2003 No ten ostatni renderek to by lepiej działał niż tabliczka \"Uwaga zły pies\" [lol2] Bardzo mi się podoba. Pozdrawiam.
Max Schreck Napisano 7 Październik 2003 Autor Napisano 7 Październik 2003 Dzięki za komentarze. Może jeszcze cos poprawię. Myślałem też o dodaniu śliny kapiącej z kłów.
darkelf Napisano 7 Październik 2003 Napisano 7 Październik 2003 czesc! Nie wiem czy to oje spaczenie, ale twarz czaszki jest dziwna? tzn, pysk za wysoki (za duzy w pionie) w stosunku do czaski :). (teraz wyglada troche jakby godzilla, z roku bodajze 99 :D). Ale szag to wogole mistrzostwo, achhh, jak w fotoshopie :D.
Quadysz Napisano 8 Październik 2003 Napisano 8 Październik 2003 ostatni render - ten pies wyglada jakby na niego jechala 15 tonowa ciezarowka, co do reszty - czaszka za mala w stosunku do pyska oczy jakies takie wylupiaste... textura oczu wydaje sie byc ok choc sa za jasne no ale moze czepiam sie w kazdym razie moj pies tak nie wyglada pozdrawiam ps. mam nadzieje ze chodzilo ci o konstruktywna krytyke bo poza tym praca jest naprawde ładna
Quadysz Napisano 8 Październik 2003 Napisano 8 Październik 2003 aa odnosnie konstruktywnej krytyki - w tym ostatnim renderze aby psiak byl bardziej przekonywujacy musisz mu pomarszczyc skore w kolo nosa...
Max Schreck Napisano 8 Październik 2003 Autor Napisano 8 Październik 2003 Co do wielkości czaszki w stosunku do pyska to może to perspektywa... nie wiem... według mnie jest dobrze (jeszcze sprawdzę). Oczy może rzeczywiscie zbyt jasne. Skórę w okolicach nosa jeszcze pomarszczę.
dr Ug Napisano 8 Październik 2003 Napisano 8 Październik 2003 Psiunia jest boska, gratuluje:) Zwykle dziasla sa miejscami bardzo ciemne, u Twojego psiaka sa idealnie rozowe.
Max Schreck Napisano 8 Październik 2003 Autor Napisano 8 Październik 2003 Zrobiłem je ciemniejsze tylko w okolicach zębów, ale jeszcze to poprawię. Acha, właśnie sprawdziłem łeb z referencją i wszystko było dobrze (jedynie nieznacznie były za długie górne \"wargi\" i troszeczkę za krótki nos). Może Wasze psy nie są \"czyste rasowo\" ;)
Pionier Napisano 8 Październik 2003 Napisano 8 Październik 2003 Dodaj sline w pysku (moze nawet jakies resztki jedzenia :D - kota? :D ). Reszta bardzo mi sie podoba. Moglbys powiedziec jak Ty to robisz - masz jakies rzuty z kazdej strony?. Pytam bo od jakiegos czasu mam zamiar zrobic jakiegos dzikiego kociaka (gepard, lew, tygrys lub pume). Pozdrawiam :)
Max Schreck Napisano 9 Październik 2003 Autor Napisano 9 Październik 2003 Do tego modelu użyłem tylko widoku z lewej strony, no i patrzyłem na kilka fotek leżących przede mną.
DarCon Napisano 9 Październik 2003 Napisano 9 Październik 2003 fajna psinka tylko za mało wściekła na ostatnim renderku ,oczka ciemniejsze, za czysty róż ale ogólnie ok
roball Napisano 11 Październik 2003 Napisano 11 Październik 2003 kurcze..jest jakis tutorial jak robic takie futrzaki ;) ? [super model btw]
Max Schreck Napisano 12 Październik 2003 Autor Napisano 12 Październik 2003 Ja na taki nie natrafiłem. Ale nie wykluczone, że coś takiego istnieje.
Rekomendowane odpowiedzi