Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie

Kozystajac z chwili wolnego czasu postanowilem pobawic sie w wymodelowanie M3 Half Track. Ostatnia moja praca zostala potraktowana formatem przez przypadek. Wiec zostalo mi to do zrobienia. Wszytskie komentarze i sugestie mile widziane.

Pozdrawiam Łukasz

1.jpg

2.jpg

• Odpowiedzi 66
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
dzie Half Truck?:>

przykro mi kolego ale Half Track jednak :)) Model jak i jego nazwa sa zaczerpniete z ksiazki Wojski Polskie 1939-1945. Wydaje mi sie ze tam byka takiego walnac by nie mogli!!!

Pozdrawiam Łukasz

Napisano

heh....ok..tu sie moje wyobrazenie Half trucka jest troche inna..... mi chodzilo o polciezarowke na gasiennicach....ale moja wiedza z gasiennic jest zerowa...wiec zwracam honor!:)

Napisano

Troszke mnie tu nie bylo. Dorobilem pare czesci, wiem ze malo ale napewno praca nie zostala pogrzebana. Musze wymodelowac jeszcze kilka elementow i biore sie za reszte czyli kokpit, uzbrojenie itp. Co sadzicie???.

Pozdrawiam Łukasz

3.jpg

Napisano

Witam.

Powiem tak gasienice wygladaja jak by byly z gumy i skladamy sie z jednego elentu, a w czolgu czym badziej zakrecone gasienice tym lepszy jest efekt. Kolka napedowe wygladaja spoko, ale kolka dosiskajace gasienice do ziemi maja za duze zaokreglenia na brzegach i wygladaja jak kolka z gokarda.

Zobacz sobie jak wyglada model z odpowiednio wykonanymi gasienicami.

http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=20094&highlight=mlrs

Popraw te drobiazdi i bedzie ok

Pozdrawiam.

Napisano

ładnie wygląda tylko chyba nity na "przodzie" (na tej miejszej płycie z lewej) chyba są nierównej wysokości - 2 na dole i jeden z lewej

Napisano
Witam.

Powiem tak gasienice wygladaja jak by byly z gumy i skladamy sie z jednego elentu, a w czolgu czym badziej zakrecone gasienice tym lepszy jest efekt. Kolka napedowe wygladaja spoko, ale kolka dosiskajace gasienice do ziemi maja za duze zaokreglenia na brzegach i wygladaja jak kolka z gokarda.

Masz rację tylko, że w tym modelu gąsienice niestety wyglądają jak gumowe.

Choć nie dokładnie jak w modelu. Ale wydaje mi się, że jest on na dobrej drodze i kilka poprawek powinno załatwić sprawę.

Napisano

Artur728 przypominam Ci ze to nie jest czolg;). Moze dlatego gasienica nie wyglada na taka jaka bys sobie zyczyl. Jednak masz racje nie wyglada zbyt przekonywujaca ale taka musi byc :].

Digitalillusion dzieki za referke :) ale robiac ja kozystalem z malo dokladnej i malo wyrazniej. Postaram sie ja zaraz poprawic i wstawie do oceny.

Napisano

Witajcie po dlugiej przerwie wstawiam kolejny maly update mojego pojazdu.

Przod jeszcze wymaga poprawek i dodania detali. Na ten czas tak to wyglada...

8.jpg

Pozdrawiam Łukasz

Napisano

Dzis postaram sie wstawic wiekszy render specjalnie dla Ciebie :)

mam problem z przednia opona nie wiem co zrobic by wyszla dobrze. Kompa mam nawet nawet a juz teraz zaacina mi sie i "szatkuje". jest jakis sposob by sprawic by max dzialal szybciej.?.

Napisano

wrzucaj, każdą część do innego layera i ukrywaj. W maxie chyba tak można.

Jak używasz meshsmoth to używaj go na poziomie renderu a nie viewportu.

Napisano

Witaj Wiktor :) nie wiem nigdy postaci nie robilem:(. Ale kto wie. Zobaczymy. Mam juz w glowie wyglad ostatecznej sceny. Ale boje sie ze pomysl przerosniemoje moje skromne mozliwosci (umiejetnosci)!..

Napisano

Nie bój się tylko zacznij robić (oczywiście najpierw skończ model). Jakby co to są tu ludzie którzy Ci pomogą. Jakbyś mógł siatexa głównej części "karoserii". I może jakiś szkic scenki? Bo fajnie się zapowiada.

Napisano

Dzieki :)

Wojtku zapewniam Cie ze odezwe sie niebawem - tylko musze wyskrobac troszke wolnej chwilki!!!

Badyl dzieki;)

Troszke posiedzialem dzis i takie cos wyszlo.

10.jpg

i jak??

Pozdrawiam Łukasz

Napisano

BTW: kamienica.max ;>?

to dlatego ze tlem beda stare kamienice i chcialem wstawic w tlo poczatki ktore kiedyz zaczalem i cchialem je wykozystac. :). Spostrzegawczy jestes :P Pozdrawiam