Napisano 27 Czerwiec 200618 l Witajcie Kozystajac z chwili wolnego czasu postanowilem pobawic sie w wymodelowanie M3 Half Track. Ostatnia moja praca zostala potraktowana formatem przez przypadek. Wiec zostalo mi to do zrobienia. Wszytskie komentarze i sugestie mile widziane. Pozdrawiam Łukasz
Napisano 27 Czerwiec 200618 l Autor dzie Half Truck?:> przykro mi kolego ale Half Track jednak :)) Model jak i jego nazwa sa zaczerpniete z ksiazki Wojski Polskie 1939-1945. Wydaje mi sie ze tam byka takiego walnac by nie mogli!!! Pozdrawiam Łukasz
Napisano 28 Czerwiec 200618 l heh....ok..tu sie moje wyobrazenie Half trucka jest troche inna..... mi chodzilo o polciezarowke na gasiennicach....ale moja wiedza z gasiennic jest zerowa...wiec zwracam honor!:)
Napisano 9 Lipiec 200618 l serwus :) no może być swietnie, jesli utrzymasz poziom szczegołowości :) pozdrawiam i życze powodzenia :)
Napisano 15 Lipiec 200618 l Autor Troszke mnie tu nie bylo. Dorobilem pare czesci, wiem ze malo ale napewno praca nie zostala pogrzebana. Musze wymodelowac jeszcze kilka elementow i biore sie za reszte czyli kokpit, uzbrojenie itp. Co sadzicie???. Pozdrawiam Łukasz
Napisano 15 Lipiec 200618 l hm kiedys robilem ten model, na 2 plan do scenki pewnej hehe :P jestes na dobrej drodze, powodzenia i pozdrawiam Pionier.
Napisano 15 Lipiec 200618 l Witam. Powiem tak gasienice wygladaja jak by byly z gumy i skladamy sie z jednego elentu, a w czolgu czym badziej zakrecone gasienice tym lepszy jest efekt. Kolka napedowe wygladaja spoko, ale kolka dosiskajace gasienice do ziemi maja za duze zaokreglenia na brzegach i wygladaja jak kolka z gokarda. Zobacz sobie jak wyglada model z odpowiednio wykonanymi gasienicami. http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=20094&highlight=mlrs Popraw te drobiazdi i bedzie ok Pozdrawiam.
Napisano 31 Lipiec 200618 l ładnie wygląda tylko chyba nity na "przodzie" (na tej miejszej płycie z lewej) chyba są nierównej wysokości - 2 na dole i jeden z lewej
Napisano 2 Sierpień 200618 l Autor Dzieki za komentarze. Dzis wstawie kolejny maly update teraz widok na tyl pojazdu. Pozdrawiam Łukasz
Napisano 2 Sierpień 200618 l Autor Oczywiscie jeszcze trzeba duzo dodac, ale na ten czas co o tym sadzicie?...
Napisano 3 Sierpień 200618 l Witam. Powiem tak gasienice wygladaja jak by byly z gumy i skladamy sie z jednego elentu, a w czolgu czym badziej zakrecone gasienice tym lepszy jest efekt. Kolka napedowe wygladaja spoko, ale kolka dosiskajace gasienice do ziemi maja za duze zaokreglenia na brzegach i wygladaja jak kolka z gokarda. Masz rację tylko, że w tym modelu gąsienice niestety wyglądają jak gumowe. Choć nie dokładnie jak w modelu. Ale wydaje mi się, że jest on na dobrej drodze i kilka poprawek powinno załatwić sprawę.
Napisano 3 Sierpień 200618 l Autor Artur728 przypominam Ci ze to nie jest czolg;). Moze dlatego gasienica nie wyglada na taka jaka bys sobie zyczyl. Jednak masz racje nie wyglada zbyt przekonywujaca ale taka musi byc :]. Digitalillusion dzieki za referke :) ale robiac ja kozystalem z malo dokladnej i malo wyrazniej. Postaram sie ja zaraz poprawic i wstawie do oceny.
Napisano 4 Sierpień 200618 l ziom...ładnie:) rób rób ciekawym co będzie dalej. I pamietaj...Kielce pany!:D bo wiesz....
Napisano 11 Sierpień 200618 l Autor Wydaje mi sie ze nie ma sensu robic czegos co nie bedzie w scenie widoczne wiec na ten czas koncze z tylem i biore sie za przod. Jak to wyglada??... Pozdrawiam
Napisano 11 Sierpień 200618 l Autor Ładny ładny :) Dzieki Wam! Jesli chodzi o Ciebie kolego to rowniez bacznie obserwuje Twoj watek. Wiec trzymaj tak dalej!!
Napisano 16 Sierpień 200618 l Bardzo ładny. Mam jednak jedno zastrzeżenie co do grila; wydaje mi się, że powinien być "rzadszy" http://www.tanxheaven.com/zbc/Half-trackM-3withSU57/m3withSU57zbc.htm
Napisano 16 Sierpień 200618 l Autor Wiem wiem gril bedzie zmieniony tak tylko wstawilem go :). Dzieki za uwage. Pozdrawiam Łukasz
Napisano 27 Sierpień 200618 l Autor Witajcie po dlugiej przerwie wstawiam kolejny maly update mojego pojazdu. Przod jeszcze wymaga poprawek i dodania detali. Na ten czas tak to wyglada... Pozdrawiam Łukasz
Napisano 28 Sierpień 200618 l Hmm nie dość, że to kolejny Track to jeszcze Half - heheh, ale mi żarcik wyszedł
Napisano 28 Sierpień 200618 l Autor Dzis postaram sie wstawic wiekszy render specjalnie dla Ciebie :) mam problem z przednia opona nie wiem co zrobic by wyszla dobrze. Kompa mam nawet nawet a juz teraz zaacina mi sie i "szatkuje". jest jakis sposob by sprawic by max dzialal szybciej.?.
Napisano 28 Sierpień 200618 l wrzucaj, każdą część do innego layera i ukrywaj. W maxie chyba tak można. Jak używasz meshsmoth to używaj go na poziomie renderu a nie viewportu.
Napisano 29 Sierpień 200618 l Nie trzeba ustawiać layerów, wystarczy, że ukryjesz niepotrzebny obiekt
Napisano 29 Sierpień 200618 l Nie trzeba ustawiać layerów, wystarczy, że ukryjesz niepotrzebny obiekt ale z layerami jest prościej
Napisano 29 Sierpień 200618 l Autor Wielkie dzieki chlopaki za pomoc!!!!! Wstawiam kolejny malutki update. Dodalem co nieco. Wiem ze malo ale zawsze cos :p Wtawiam :)
Napisano 29 Sierpień 200618 l Autor Witaj Wiktor :) nie wiem nigdy postaci nie robilem:(. Ale kto wie. Zobaczymy. Mam juz w glowie wyglad ostatecznej sceny. Ale boje sie ze pomysl przerosniemoje moje skromne mozliwosci (umiejetnosci)!..
Napisano 30 Sierpień 200618 l Nie bój się tylko zacznij robić (oczywiście najpierw skończ model). Jakby co to są tu ludzie którzy Ci pomogą. Jakbyś mógł siatexa głównej części "karoserii". I może jakiś szkic scenki? Bo fajnie się zapowiada.
Napisano 31 Sierpień 200618 l Autor Dzieki :) Wojtku zapewniam Cie ze odezwe sie niebawem - tylko musze wyskrobac troszke wolnej chwilki!!! Badyl dzieki;) Troszke posiedzialem dzis i takie cos wyszlo. i jak?? Pozdrawiam Łukasz
Napisano 31 Sierpień 200618 l Autor BTW: kamienica.max ;>? to dlatego ze tlem beda stare kamienice i chcialem wstawic w tlo poczatki ktore kiedyz zaczalem i cchialem je wykozystac. :). Spostrzegawczy jestes :P Pozdrawiam