Napisano 27 Czerwiec 200618 l Witam… już jakiś czas robię takie cudo ;) i czas to skończyć. Tak za parę dni chciał bym już renderować finala… ale jeszcze zobaczę.. Co o tym sądzicie ? tak to narazie wygląda: pozdrawiam
Napisano 27 Czerwiec 200618 l model ciekawy, aczkolwiek materialy powinny miec wieksze reflekcje, pozdr
Napisano 27 Czerwiec 200618 l hmm...mam głupie pytanie...jak wy robicie takie coś, że w tle są takie "kropki"...mi zawsze jednolite tłow wychodzi..albo bitmapa:D
Napisano 27 Czerwiec 200618 l Świetny jest. Planujesz jakąś "klasyczną" martwą naturę ? Klarnet, owoce itd.... Byłoby urocze
Napisano 27 Czerwiec 200618 l Fajnie fajnie, najpierw saksofon, teraz klarnet :) Ładne szczególiki. Wydaje mi się że pokrętła na ligaturce jakies nieproporcjonalnie małe ale nie wiem? a mi się tam materiał klapek podoba, poostaraj się o jakieś ciekawe otoczenie i ładny render - będzie super :) PS skoro tak instrumenty lubisz to zrób zestaw perkusyjny - będzie spoko ;-) pozdrawiam
Napisano 27 Czerwiec 200618 l Autor Dzięki wszystkim;) Co do materiałów i tła to jeszcze będzie się na pewno zmieniać.. (to są na razie takie test rendery.. chciałem zobaczyć jak to już się prezentuje z przybliżonymi materiałami) Darmo: masz rację co do tych pokręteł maszynki;) potem przeskaluję A co do sceny… mam dwa pomysły.. 1. klarnet obok róży na stole 2. w pionie tak opleciony bluszczem.. lub inną rośliną.. Sam nie wiem co będzie lepsze pzdr
Napisano 28 Czerwiec 200618 l patrząc okiem człowieka znającego się na muzyce, a ja niewątpliwie jestem tkim człowiekiem, to to nie przypomina klarnetu. Tuba, z której wychodzi dźwięk (czyt. nie ustnik tylko ten drugi koniec) musi być bardziej "otwarta", jak u trąbki czy saksofonu na przykład. Zresztą - tu masz fotki klarnetu.
Napisano 28 Czerwiec 200618 l patrząc okiem człowieka znającego się na muzyce, a ja niewątpliwie jestem tkim człowiekiem Co za skromnośc. Maszcuga - Człowiek znający się na muzyce wiedziałby że ten drugi koniec to nazywa się czara. a krzyhhh przecież pisał że to jeszcze nie skończone... Pozdr
Napisano 28 Czerwiec 200618 l sorka ale wlasnie sie obudzilem i moge nie pamietac nazw pierwszej lepszej pierdolki ktorej chce sie przyczepic :) PS Sorki za moją nieskromność :)
Napisano 28 Czerwiec 200618 l Autor cholera.. wiedziałem że o czymś zapomniałem.. A tak na poważnie.. to chyba przesada.. ;) przecież to WIP .. a o takiej rzeczy jak czara trudno zapomnieć.
Napisano 2 Lipiec 200618 l Autor Wczoraj zrenderowałem..( bardziej na potrzebę mojej www .. żeby coś ciekawszgo bło w wipie) Ale dam i tu .. troche shadery kuleją jeszcze.. : /
Napisano 5 Lipiec 200618 l Autor na chwilę obecną wygląda to tak render w widoku Top (scanline 11s :D ) Dojdzie jeszcze sporo detali.. i przede wszystkim otwory :/
Napisano 6 Lipiec 200618 l Autor hm.. ale tu ruch.. oO .. no cóż.. skończyłem właśnie model : i taki test render z shaderami: Teraz trzeba będzie to jakoś ciekawie przedstawić/zrenderować.. komentarze serio mile widziane;) pzdr.
Napisano 6 Lipiec 200618 l Respekt za zamiłowanie do takich modeli;) Jedni lubia samochody inni komórki a jeszcze inni trąbkograjki ;) Model z shaderkami sweet :)
Napisano 7 Lipiec 200618 l bardzo ladny model i render (post 19), mam taka propozycje zeby to polozyc na kawalku aksamitu albo na zeszycie z nutami
Napisano 7 Lipiec 200618 l Autor MaGuu:to nie jest zamiłowanie.. raczej.. hm.. samospełnienie.I tak szczerze mówiąc to teraz mam nawet dość modeli tego typu :) Lubię modele każdego rodzaju.. tylko poprostu nie widze narazie potrzeby klikania auta skoro już tyle tego na forum (klarnetu jeszcze chyba nigdy nie było :D ) . Teraz nadejdzie czas na jakieś wizki wnętrz.. bo tego jeszcze brakuje u mnie na www. pozrdo. :X-em[2]: : dzięki ;) hkropinski : thx :) tweety : co do scenki to z samym klarnetem na pewno będzie (ale nic specialnego ) Za jakiś czas domodeluję jeszcze coś i powstaniwe jakaś większa praca.. (oby;) ) Vorek : dzięki;), a co do pięknej klarnecistki :> hm.. z chęcią .. ale jescze nigdy nie próbowałem modelować twarzy ani ciała ;) ale soon . Deler :dzięki;) t0m3k : no coś z tymi nutami będzie ..przynajmniej jeden render (znajomej obiecałem zobaczymy co z tego wyjdzie
Napisano 7 Lipiec 200618 l jak już ktos wyżej powiedział render z shaderkami sweet tak i ja się z tą opinią zgadzam :D jak zrobiłeś chrom?
Napisano 7 Lipiec 200618 l Autor proszę.. nic extra ;) w ostatecznym renderze dam jeszcze fallofa na reflection za chwilę dodam tu jeszcze jeden test render (scenka) za 10min (+) (tak mniej więcej będzie wyglądać jeden z renderów końcowych.. jeszcze się zagęści ten bluszcz.) co o tym myślicie ?
Napisano 8 Lipiec 200618 l imho bluszcz odpada ale klarnet piekny ja bym go widział na aksamitnej tkaninie oswietlony zieloną lampka
Napisano 8 Lipiec 200618 l AGmakonts dobrze pisze bluszcz odpada jakoś nie pasuje do klarnetu, ale ten pomysł z aksamitem może dać bardzo ładny efekt
Napisano 10 Lipiec 200618 l Autor hm.. no ok.. na razie odłożę bluszcz.. zobaczę z tym aksamitem (oż.. jak to zrobć oO . ) ;) filoos : jak by tak zsumować wszystkie godzinki to hm.. tak z 6dni.. ale zaczynałem to bardzo dawno temu i
Napisano 25 Lipiec 200618 l z pewnych powodów krzyhhh ma bana (wtajemniczeni wiedzą ;)) i poprosił mnie o wklejenie apdejtu jego lilii. Parę osób mi zasugerowało abym go poprawił (postarzył , styrał :) ) …teraz wygląda to tak: (lewa old prawa new) Może być ? PS: specjalne pozdro dla LERU :* xD
Napisano 25 Lipiec 200618 l I po co mu był ten ban? :> Klarnecik super, blusz beznadziejny, nie pasuje. Po poprawce kwiatek o niebo lepszy.