KLICEK Napisano 9 Lipiec 2006 Share Napisano 9 Lipiec 2006 Heja zrobilem wideo tutka dla znajomego. Co sie w nim znajduje ? : - Opisy narzedzi i ich ustawienia - Jak poustawiac wingsa tak zeby nam sie wygodnie pracowalo - Modelowanie szybkiego ludka dla pokochania wingsa ;) Tutek ma 35 min i wazy 80 mb kompresja baj rmvb (tutaj mozecie znalesc rmvb playera http://www.cdrinfo.pl/download/4322152555) Tutek nie jest najlepszy ale mysle ze sie moze przydac i pomoc na samym poczatku , jest kilka wpadek z mojej strony i trudych wytlumaczen hehe ale mysle ze zrozumiecie o co mi biegalo :) Mam nadzieje ze komus pomoze to przekonac sie do tego softu A tutaj link do wideo tuta : http://www.digital-aktimel.pl/videotutoriale/wings3d/wings.rmvb 4 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 9 Lipiec 2006 Share Napisano 9 Lipiec 2006 thx! napewno sie przyda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 9 Lipiec 2006 Share Napisano 9 Lipiec 2006 dzięki KLICK'U jesteś SUPER Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 9 Lipiec 2006 Share Napisano 9 Lipiec 2006 daje rade ;] Czuję się przekonany, zwłaszcza do cut'a ale raczej nie do miraiowej kamerki, zobaczymy :] Dzięki Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 9 Lipiec 2006 Share Napisano 9 Lipiec 2006 Ja też dziękuje raz jeszcze, super gość jesteś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 9 Lipiec 2006 Share Napisano 9 Lipiec 2006 Sam nie używam wingsa, ale chętnie zobaczę, jak wygląda modelowanie. Już ciągnę... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 9 Lipiec 2006 Share Napisano 9 Lipiec 2006 Wings'a juz próbowałem uzywac ale nic z tego nie wyszło. Może ten tutek zmieni moje podejście do niego. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 11 Lipiec 2006 Share Napisano 11 Lipiec 2006 tutek czad, wiele spraw stalo sie jaśniejszych, ale musze go jeszcze ze 3 razy przetrawić bo moja zryta bania nie nadąza ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 13 Lipiec 2006 Share Napisano 13 Lipiec 2006 kurcze a ja nie moge zassać :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanki Napisano 13 Lipiec 2006 Share Napisano 13 Lipiec 2006 tutek sie nie sciaga buuuuuuuu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 13 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2006 jakis 2man usunal :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 13 Lipiec 2006 Share Napisano 13 Lipiec 2006 hehe miał ważyć 80 waży 24 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 13 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2006 bo ktos mi usunal z serwera teraz zminilem haslo i wrzucam raz jeszcze. Za jakas godzinke bedzie juz calosc na serwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 13 Lipiec 2006 Share Napisano 13 Lipiec 2006 klicek twój głos jest genialny a ten angieski jakaż wymowa! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 13 Lipiec 2006 Share Napisano 13 Lipiec 2006 Klicek forgive me !!! moja wina - przyznaje się bez bicia bo uważam Cie za najlepszego kumpla z tutaj obecnej paczki więc nie będe ściemniał - myslałem ze to ktos wrzucił plik powyżej rozmiaru jaki został ustalony i chciałem przypilnować i trzymac sie regulaminu :( wybacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 13 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2006 spoko majonez Hindus :) ja myslalem ze ktos "zyczliwy" mi skasowal ;) a tak to luzik ;) wrzuce 2gi raz i tyle :) Marvey - hehe sam mam beczke ;) dziwnie "brzmie" przez majka ;d. Co do inglisza chodzi Ci o "rotejtnac" ? :D 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 13 Lipiec 2006 Share Napisano 13 Lipiec 2006 wielkie dzięki klicek ;) super się słucha czegoś takiego ;) english your best ;) np " rotejtnąć obiekt" xD jeszcze raz dzięki (ptk. resp. for you) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 13 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2006 Ok dzieki chlopaki fajnie ze sie podoba : ) Wrzucilem 2gi raz , podmienilem linka i podmienilem linka od playera bo podobno byl zepsuty :) Jezeli macie ochote i czas to napiszcie mi co byscie chcieli zobaczyc w nastepnym tutku moglbym porobic kilka np. modelowanie dloni itp itp jakies takie krotkie rzeczy. Jak tylko bym znalazl chwile czasu to bym nakrecil i wrzucal. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 13 Lipiec 2006 Share Napisano 13 Lipiec 2006 No teraz link do playera jest własciwy ;) A co do inicjatywy to naprawde pogratulować ! Kolejne tutki to naprawde dobry pomysł, modelowanie dłoni zawsze sie przyda tak jak i stopy, nosa, ucha, głowy mysle ze z tym nie bedzie problemu aby wymyslic kolejne czesci :) Oby checi zostały :D Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 13 Lipiec 2006 Share Napisano 13 Lipiec 2006 ubranka i draperie, chciałbym zobaczyć jak rzeźbisz ciuszki :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 13 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2006 spoko :) w poniedzialek juz cos wrzuce bo narazie mam kilka spraw do wymodelowania ;) Vorek co to "draperie" jestem nie dzisiejszy ;D buciki ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 13 Lipiec 2006 Share Napisano 13 Lipiec 2006 "draperia tkanina ułożona w kunsztowne fałdy dla celów dekoracyjnych, często spotykana w reprezentacyjnych wnętrzach barokowych; udrapowana tkanina imitowana w tynku, stiuku, kamieniu, drewnie, malowana a. narysowana;" Nie ma to jak solidna definicja....i dobry przykład ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 13 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2006 super refka :) spoko cos pokombinuje :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 14 Lipiec 2006 Share Napisano 14 Lipiec 2006 KLICEK jako że sam teraz zaczynam nauke Wings'a to napewno co dasz to się przyda mozesz całą postac zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 14 Lipiec 2006 Share Napisano 14 Lipiec 2006 dzięki za tutka, świetny, kilka bardzo przydatnych sprawek pokazałeś, najbardziej mi tego drugiego connecta brakowało, mam pytanie, czemu nie ustawiłeś na smart highlighting, mnie się wydaje dużo wygodniejsze, jakie ma wady że nie używasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 14 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2006 Aniu nie pracuje na smarcie bo wkurzala mnie to ze musze zbyt dokladnie celowac w vertexy przy obiektach malo polygonowych jeszcze sie w miare wygoadnie i szybko pracuje ale przy duzych obiektach niekiedy mi samo zaznaczalo to czego niechcialem (przy pierwszym kliknieciu);) w sumie to nie bardzo przeszkadza ale jednak wole standard Po 2gie za bardzo sie chyba przyzwyczailem do "v" "e" "f" na klawiaturze i jakos szybciej mi sie pracuje, ale wiem ze do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic :) Wings to super narzedzie jezeli chodzi o przemyslane ustawienia skrotow klawiszowych w zasadzie mam wszystko po lewej stronie klawiatury Ciesze sie ze sie do czegos Ci przydal tutek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 14 Lipiec 2006 Share Napisano 14 Lipiec 2006 Witam!! Oo klicor!! jestes wielki nie chodzi mi o tutka typowo wingsowego bo i tak zostane przy maxie przywzwyczjenie :D a o modeling !! rewelka men :D jak mozna skladac prosby co do tutka :) to ja bym prosil dlon(palce itp ) i jakies ubranka gora i dol (spodnie i koszula) i jakies "zmarszczki" na nich :) kurde men plis :) ps. o hindus wrucil :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 14 Lipiec 2006 Share Napisano 14 Lipiec 2006 KLICEK bardzo fajny tutek :) ja to bym najchetniej zobaczyl modelowanie calej postaci, ale rozumiem ze to za duzo a szkoda :( a tak pozatym to tak jak inni, mysle ze tutek na na temat modelowania ubrania, draperii itp. bylby dobry :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 17 Lipiec 2006 Share Napisano 17 Lipiec 2006 Super...thank...Klicek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruzh3r Napisano 24 Lipiec 2006 Share Napisano 24 Lipiec 2006 heh, super łącze 700kbps mi sciągało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwin Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Klicek, super videotutek, dzieki temu zaczalem cos dlubac w Wingsie, bo wczesniej bylem sceptycznie nastawiony do niego :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slizgi Napisano 1 Luty 2007 Share Napisano 1 Luty 2007 dzięki :) w końcu wyjaśniła mi się, całkowicie kwestia kamery, teraz mogę z pełną satysfakcją korzystać z W3D :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 2 Luty 2007 Share Napisano 2 Luty 2007 fajny tutorial:) robienie bindów sie przyda :) najbardziej mi sie podobało to rotejtnąć:D edit: a to robienie postaci na szybko ,to respekt:P edit2: nie używasz "Z","X" i "Y" ? [szybkie obracanie kamerą] , i co z zapisywalnymi pozycjami kamery?P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ihtior Napisano 8 Styczeń 2008 Share Napisano 8 Styczeń 2008 wiem ze to temat z przed kilku miesięcy ale mógłby ktoś dać ra-up'a do tego tuta??bo tamte linki już nie dzialają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muzzy Napisano 8 Styczeń 2008 Share Napisano 8 Styczeń 2008 (edytowane) [RapidShare] http://rapidshare.com/files/82295762/wings.rmvb.html [MegaUpload] http://www.megaupload.com/?d=Q1NXVC1O edit Klicek : http://www.bearsfromwoods.com/videotutoriale/wings3d/wings.rmvb Edytowane 31 Grudzień 2008 przez Muzzy 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 Dzieki wielkie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 dzięki! spróbuje swoich sił by zmierzyć się z Wingsem... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PanTadeusz Napisano 7 Czerwiec 2011 Share Napisano 7 Czerwiec 2011 Czy mógłbyś podać link do tej wersji Wingsa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi