Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 233
  • Wyświetleń 23,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

CZeść ! Piksar...nie tylko opinia Vorka...ale na niej mi najbardziej zależało :)

Wszyscy oceniajcie ;> Wybrzuszenie :/? Dobrze jest Vorek przecież :D chyba, że nie wiem o co Ci chodzi :D

Pozdrawiam !

Napisano

eeee jaką ciemnośc ????

EDIT: jak patrze na Twoje rendery to mi sie zdają za jasne xD , u mnie nie ma czarnych plam, w ogóle nie ma żadnych plam kolorów i wszystko jest wyraźnie widoczne. dałem nawet specjalnie o 15% jaśniejsze niż początkowo było u mnie by nie było problemu wiec WTF ?

Napisano

wydaje mi się że pierwszy plan trochę zbyt ciemny, moje zbyt jasne bo światło jest tymczasowe

wyprostowałem most, o to chodziło ?

f2800216fb37cbccmed.jpg

Napisano

Kacper - pierwszy plan z pierwszego i drugi plan z ostatniego, zobacz w takiej kombinacji. Tradycyjnie spróbował bym dorzucić jakieś małe podświetlenie zza kamery, żeby wydobyć detale :)

Pozdrawiam

Napisano

nom, lepiej wygląda, a masz już jakis pomysł na scenkę ? (ta ręka tak zostanie :D ?) ; wschody słońca są ciemne zazwyczaj.

EDIT: dzięki vorek, sprubuję dosłownie za momencik :>.

Napisano

co do koncepcji to jeszcze nie mam, chyba że samobójstwo, bo bez znajomości PS`a ciężko to bedzie skończyć, ale próbuje co jeszcze powalczyć. Ręka narazie zostaje aż coś wymodeluje w jej miejsce

88cacd9fdf407b34med.jpg

Napisano

Hmmm Vorek i Kacper naprawde super , ale podziwiam tez reszte.

Kacper : według mnie światełko jest ok :p

Napisano

minibitwa_16.jpg

i znów podziękowania 4 vorek :)

połaczyłem te plany jak mowiłes, zza kamerki 7% światło.

domalówki na razie takie próbne są :P za ostro widac kontur tych glonów, wiadomo, porpawki :)

Napisano

Dzisiaj przez nieuwagę straciłem plik psd z całą kompozycją, wszystkie warstwy poszły....został tylko spłaszczony obrazek więc raczej dużo już się nie zmieni, nie licząc nowych elementów, tak bywa jak się pracuje w ciemności i nie widzi klawiatury ;]

fale, wersja testowo-szkicowa, w zamierzeniu mają być 3d.

Pozdrawiam

test-3001.jpg

Napisano

coraz ciekawiej tyo wygląda. ale jest mała rzecz która mnie mierzi. nie wiem czy dodasz to w poscie ale chyba lepiej by było zrobić to w maxie:

mianowicie chodzi mi o brzegi przęsła:

e535fb151b12e61e.jpg

sa równe jak pupa niemowlaka, nie chodzi mi tutaj o chamfer ale o wszelkiego rodzaju spekania i obtłuczenia jakie z biegiem czasu pojawiają się w strukturze przeseł (zwłaszcza tam gdzie bije woda).

reszta cud miód i malina :) aha: niebo jeszcze do poprawki ;)

Pozdrawiam

Napisano
niebo jeszcze do poprawki ;)

Co konkretnie Ci się nie podoba ?

Dzięki Klicek, nad wodą właśnie myślę, chciałbym obejść się bez dreamscape'a i zrobić ją za pomocą mentalowych shaderów, zobaczymy jak to wyjdzie, jak narazie szukam inspiracji na Cgtalk w FXWars ;]

Pozdrawiam

Napisano

Kacper Twoja wersja przypomina mi Half Life'a 2:) bardzo przyjemnie sie to odbiera.

powodzenia

Napisano

qrcze ale to wszystko sie potrafi powywracac... teraz bardziej podoba sie mi pracka autorstwa KacperSpala! Chodzi mi o to ze ja kczlowiek sie na nia popatrzy to az czuc smrod ryb ;P Fajny klimacik sie tam zrobil!! Tak trzymaj!! Wode delikatnie poprawisz i bedzie zajefajnie :>

Napisano

heh dzięki wszystkim za dobre słowa, ale chcę zauważyc, że vorek jeszcze nie skonczył, a ja już na finiszu praktycznie :)

Napisano

a ja się poddaję, nie potrafię oświetlić tej sceny, jak ktoś ma pomysł (vray) to prosze o pomoc

df2c0f65f2018aaf.jpg

Napisano

Nie poddawaj się !

Oświetlenie :

-Gradient pionowy z kolorami w zależności od pory dnia jaką chcesz zaprezentowac.

-włącz sobie GI

-ustaw światło słoneczne (ja uzyłem spota z szadow mapą), kolor w zależności od pory , ale z gradientu który masz na niebie

-ustaw światełko za kamerą o niskiej jasności dla uzyskania detalu (by vorek :D) Potem już tylko zabawa z ustawieniami.

Renderujesz z kanałem alpha i chmury wklejasz w PSie . Ważne by były podobne do gradientu w tle by oświetlenie się zgadzało.

Stock z darmowymi teksturami : http://www.sxc.hu

Napisano

musiałem dac w nowym ! :D

Finał. Dzięki wszystkim za komentarze i rady.

Jest jeszcze wiele rzeczy które bym chciał poprawic, ale :

- mam manie poprawiania w nieskończonosc az w koncu niszczę pracę.

- chcę zacząc Mity i Legendy :D

Mam nadzieję, że się podoba, dałem troszkę jaśniej. Dziękuję raz jeszcze za wsparcie i życzę reszcie załogi ukończenia bitwy.

minibitwa_final.jpg

Napisano

Kacper -> fajowo wyszlo;)

czekamy jeszcze na vorka, ktoremu mówię - domalówki psują fajną pracę! bylo świetnie znim nie dales tej "wody" i nie pogrzebales z warstwami - pale itd, licze na Ciebie!

piksar i reszta - do roboty panowie, wy tez macie tofajnie skonczyc;)

pozdr

Napisano

hola :) Dłubię sobie cośtam powoli, zmieniłem nieco koncepcję (znowu) ;] zaprzęgłem do pomocy dreamscape'a i posiedziałm trochę nad otoczeniem.

Teraz trzeba tylko wrzucic tu architekturkę, nieco dopracować chmurki, trochę particli, pianka na wodę i będzie finito ;]

max+dreamscape+photoshop

dream1.jpg

Pozdrawiam

Napisano

nice :) zaczynam szczerze interesować się Dreamscape'em.

czekamy jeszcze na vorka, ktoremu mówię - domalówki psują fajną pracę!

heh. powiedz to Stahlbergowi xD

Napisano

Witam!!

rewelka vorek!!

domalowki sa super nie znaja sie :D

a tak pozatym co to ten Dreamscape ??

pozdro