Napisano 1 Sierpień 200618 l CZeść ! Piksar...nie tylko opinia Vorka...ale na niej mi najbardziej zależało :) Wszyscy oceniajcie ;> Wybrzuszenie :/? Dobrze jest Vorek przecież :D chyba, że nie wiem o co Ci chodzi :D Pozdrawiam !
Napisano 1 Sierpień 200618 l eeee jaką ciemnośc ???? EDIT: jak patrze na Twoje rendery to mi sie zdają za jasne xD , u mnie nie ma czarnych plam, w ogóle nie ma żadnych plam kolorów i wszystko jest wyraźnie widoczne. dałem nawet specjalnie o 15% jaśniejsze niż początkowo było u mnie by nie było problemu wiec WTF ?
Napisano 1 Sierpień 200618 l wydaje mi się że pierwszy plan trochę zbyt ciemny, moje zbyt jasne bo światło jest tymczasowe wyprostowałem most, o to chodziło ?
Napisano 1 Sierpień 200618 l Kacper - pierwszy plan z pierwszego i drugi plan z ostatniego, zobacz w takiej kombinacji. Tradycyjnie spróbował bym dorzucić jakieś małe podświetlenie zza kamery, żeby wydobyć detale :) Pozdrawiam
Napisano 1 Sierpień 200618 l nom, lepiej wygląda, a masz już jakis pomysł na scenkę ? (ta ręka tak zostanie :D ?) ; wschody słońca są ciemne zazwyczaj. EDIT: dzięki vorek, sprubuję dosłownie za momencik :>.
Napisano 1 Sierpień 200618 l fajnie idzie wszystkim, vorek i kacper troszke prowadzą ale jeszczze nie czas na ocenianie, pozdr;)
Napisano 1 Sierpień 200618 l co do koncepcji to jeszcze nie mam, chyba że samobójstwo, bo bez znajomości PS`a ciężko to bedzie skończyć, ale próbuje co jeszcze powalczyć. Ręka narazie zostaje aż coś wymodeluje w jej miejsce
Napisano 1 Sierpień 200618 l Hmmm Vorek i Kacper naprawde super , ale podziwiam tez reszte. Kacper : według mnie światełko jest ok :p
Napisano 1 Sierpień 200618 l i znów podziękowania 4 vorek :) połaczyłem te plany jak mowiłes, zza kamerki 7% światło. domalówki na razie takie próbne są :P za ostro widac kontur tych glonów, wiadomo, porpawki :)
Napisano 2 Sierpień 200618 l Dzisiaj przez nieuwagę straciłem plik psd z całą kompozycją, wszystkie warstwy poszły....został tylko spłaszczony obrazek więc raczej dużo już się nie zmieni, nie licząc nowych elementów, tak bywa jak się pracuje w ciemności i nie widzi klawiatury ;] fale, wersja testowo-szkicowa, w zamierzeniu mają być 3d. Pozdrawiam
Napisano 2 Sierpień 200618 l Voreczku no pieknie ;] juz nie bede suszyl glowy o wode bo wiesz ze w razie czego to ucha mial nie bedziesz ;) Zrob texurki tym biednym drzewkom i tej kupie gruzu z boku :D
Napisano 3 Sierpień 200618 l coraz ciekawiej tyo wygląda. ale jest mała rzecz która mnie mierzi. nie wiem czy dodasz to w poscie ale chyba lepiej by było zrobić to w maxie: mianowicie chodzi mi o brzegi przęsła: sa równe jak pupa niemowlaka, nie chodzi mi tutaj o chamfer ale o wszelkiego rodzaju spekania i obtłuczenia jakie z biegiem czasu pojawiają się w strukturze przeseł (zwłaszcza tam gdzie bije woda). reszta cud miód i malina :) aha: niebo jeszcze do poprawki ;) Pozdrawiam
Napisano 3 Sierpień 200618 l niebo jeszcze do poprawki ;) Co konkretnie Ci się nie podoba ? Dzięki Klicek, nad wodą właśnie myślę, chciałbym obejść się bez dreamscape'a i zrobić ją za pomocą mentalowych shaderów, zobaczymy jak to wyjdzie, jak narazie szukam inspiracji na Cgtalk w FXWars ;] Pozdrawiam
Napisano 3 Sierpień 200618 l Kacper Twoja wersja przypomina mi Half Life'a 2:) bardzo przyjemnie sie to odbiera. powodzenia
Napisano 3 Sierpień 200618 l hehe , vorek się nam rozmalował ;) i dobrze, bo świetnie Ci to wychodzi :)
Napisano 3 Sierpień 200618 l qrcze ale to wszystko sie potrafi powywracac... teraz bardziej podoba sie mi pracka autorstwa KacperSpala! Chodzi mi o to ze ja kczlowiek sie na nia popatrzy to az czuc smrod ryb ;P Fajny klimacik sie tam zrobil!! Tak trzymaj!! Wode delikatnie poprawisz i bedzie zajefajnie :>
Napisano 3 Sierpień 200618 l heh dzięki wszystkim za dobre słowa, ale chcę zauważyc, że vorek jeszcze nie skonczył, a ja już na finiszu praktycznie :)
Napisano 3 Sierpień 200618 l a ja się poddaję, nie potrafię oświetlić tej sceny, jak ktoś ma pomysł (vray) to prosze o pomoc
Napisano 3 Sierpień 200618 l Nie poddawaj się ! Oświetlenie : -Gradient pionowy z kolorami w zależności od pory dnia jaką chcesz zaprezentowac. -włącz sobie GI -ustaw światło słoneczne (ja uzyłem spota z szadow mapą), kolor w zależności od pory , ale z gradientu który masz na niebie -ustaw światełko za kamerą o niskiej jasności dla uzyskania detalu (by vorek :D) Potem już tylko zabawa z ustawieniami. Renderujesz z kanałem alpha i chmury wklejasz w PSie . Ważne by były podobne do gradientu w tle by oświetlenie się zgadzało. Stock z darmowymi teksturami : http://www.sxc.hu
Napisano 3 Sierpień 200618 l musiałem dac w nowym ! :D Finał. Dzięki wszystkim za komentarze i rady. Jest jeszcze wiele rzeczy które bym chciał poprawic, ale : - mam manie poprawiania w nieskończonosc az w koncu niszczę pracę. - chcę zacząc Mity i Legendy :D Mam nadzieję, że się podoba, dałem troszkę jaśniej. Dziękuję raz jeszcze za wsparcie i życzę reszcie załogi ukończenia bitwy.
Napisano 3 Sierpień 200618 l Kacper -> fajowo wyszlo;) czekamy jeszcze na vorka, ktoremu mówię - domalówki psują fajną pracę! bylo świetnie znim nie dales tej "wody" i nie pogrzebales z warstwami - pale itd, licze na Ciebie! piksar i reszta - do roboty panowie, wy tez macie tofajnie skonczyc;) pozdr
Napisano 3 Sierpień 200618 l dziękowac :) ; zaczynam mity i legendy ! goblinki zważywszy na okoliczności beda musiały poczekac xDDDDD
Napisano 8 Sierpień 200618 l hola :) Dłubię sobie cośtam powoli, zmieniłem nieco koncepcję (znowu) ;] zaprzęgłem do pomocy dreamscape'a i posiedziałm trochę nad otoczeniem. Teraz trzeba tylko wrzucic tu architekturkę, nieco dopracować chmurki, trochę particli, pianka na wodę i będzie finito ;] max+dreamscape+photoshop Pozdrawiam
Napisano 8 Sierpień 200618 l nice :) zaczynam szczerze interesować się Dreamscape'em. czekamy jeszcze na vorka, ktoremu mówię - domalówki psują fajną pracę! heh. powiedz to Stahlbergowi xD
Napisano 9 Sierpień 200618 l sliczne ! Ja też się musze zainteresowac tym dreamscapem w takim razie o.o. prześwietnie to wygląda ;)
Napisano 9 Sierpień 200618 l Witam!! rewelka vorek!! domalowki sa super nie znaja sie :D a tak pozatym co to ten Dreamscape ?? pozdro