Gość _Kreska_ Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 Baba Jaga - w mitologii słowiańskiej zła czarownica, zazwyczaj przedstawiana jako stara kobieta żyjąca samotnie z kotem w lesie. Domek Baby Jagi może być z piernika albo stać na kurzej stopce. Zwabia do siebie dzieci zagubione w lesie, by potem je zjeść. Domek Baby Jagi otacza płot dekorowany czaszkami ludzkimi (wikipedia). 3ds max, photoshop. ostateczna wersja pracki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 bardzo ambitny temat, powodzenia i nieskrepowanych mysli zycze,. beda Ci potrzebne bo wybrales sobie trudny temat, duuuzo detalu szczegolow i arch. : ]pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 Powodzenia w bitwie , temat świetny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thorgal Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 wlasnie wybrales moj temat... i co ja teraz zrobie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 mozemy pohandlowac ;) a powaznie to czemu mialbys nie zrobic tego samego? fajniej bedzie, bitewka w bitwie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 no niebedzie latwo, ale wierze ze dasz rade, powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 troszke sie namodelujesz tych budynkow itp aczkolwiek bardzo ciekawe wyzwanie sobie postawiłes i oby sie udało w 100% Powodzenia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperSpala Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 jeszcze nie wiesz w co się wpakowałeś :))))))))))))))))))))))))))) powodzenia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 2 Sierpień 2006 Share Napisano 2 Sierpień 2006 dzieki za dobre slowa, ale troche jednak mnie wystraszyliscie. z atlantydyd zrobiła sie baba jaga i jej chatka. Z tym tematem jest szansa ze skoncze, a do poprzedniego jeszcze wróce, obiecuje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 2 Sierpień 2006 Share Napisano 2 Sierpień 2006 a to powodzenia życzę, też kiedyś modelowałam babę jagę, więc jeśli potrzebujesz referek chusty na głowie albo starych ludzi to się zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperSpala Napisano 2 Sierpień 2006 Share Napisano 2 Sierpień 2006 ^^ świetny pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 _Kreska_ -> kiedyś na discovery słyszałem, że powszechnie znana bajka o babie jadze jest swego rodzaju uspokojną wersją legendy która miała bardziej hardcorową fabułę :) Zatem temacik jak najbardziej przechodzi. Witam w Bitwie i powodzenia życzę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 4 Sierpień 2006 Share Napisano 4 Sierpień 2006 Ania: dzieki, jak beda potrzebne sie zglosze :) Leru: wiec moja bedzie chyba bardziej hardkorowa. co do jagi to jeszcze nad nia nie myslalem, podobala mi sie koncepcja z hellboya gdzie latała w mozdzierzu, pomagajac sobie tłuczkiem. Liczyła palce trupów, pluła, była zadziorna i przede wszystkiem miała te kozackie drewniane nogi (pozniej wrzuce skan). Najpierw jedak chatka sie zajme, wstepny szkic. To taka wiecej chata a nie chatka, no ale jak napisalem wstepny bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperSpala Napisano 4 Sierpień 2006 Share Napisano 4 Sierpień 2006 nie nie nie ! xD Wiem, że to Twój koncept, ale ja na kurzej nużce widziałbym okrągłą drewniana chatę z kominkiem krytą strzechą, z wieloma ornamentami i zdobieniami na ścianach takimi ja kwiszące kurze oczy, jakies wywary, szczątki zwierząc, pieniek z siekierą, schowek na miotły etc itd. Nie kamienicy na kurzej nodze ! xD pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 4 Sierpień 2006 Share Napisano 4 Sierpień 2006 madrze gadasz Kacper, tylko ile juz takich chat bylo? wlasnie chodzi mi o to coby przelamac monopol na te chatki jagi, takie wiecej jak z kajko i kokosza i zrobic jakas taka... no jakąś inną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 4 Sierpień 2006 Share Napisano 4 Sierpień 2006 Fajny koncept...Zobaczymy jak Ci to pójdzie dalej... Życzę powodzenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 7 Sierpień 2006 Share Napisano 7 Sierpień 2006 Coś cicho tu... a koncept taki fajny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 7 Sierpień 2006 Share Napisano 7 Sierpień 2006 _Kreska_ -> polecam wymyślić babę jagę samemu :) jeśli wspomniałeś o tej z Hellboy`a to luz. Ale jest to znana postać, jak i jej przygody i potwory w nich się pojawiające. Jury może to uznać za minus jeśli za bardzo oprzesz się na obrazie przedstawionym w Hellboy`u. Taka drobna rada :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vv3k70r Napisano 7 Sierpień 2006 Share Napisano 7 Sierpień 2006 _Kreska_ -VETO!!! w takiej chatce to baba Dulska mzoe mieszkac, ale nie Jaga... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 7 Sierpień 2006 Share Napisano 7 Sierpień 2006 Jonasz_Real -> dzieki RK -> dzieki, a cicho bo nie wiem juz jak ma wygladac to co chce zrobic :) Leru -> rozumiem, ale jak w takim razie ma wygladac? Staruszki z wiekim nochem nie chce robic :P vv3k70r -> a czemu Jaga nie moze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruzh3r Napisano 7 Sierpień 2006 Share Napisano 7 Sierpień 2006 Odrazu dawaj, chatke na kurzej nodze(z piernika) Co do samej Babci Jagi możesz z Kajko i Kokosza coś wyciągnąć ciekawego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vv3k70r Napisano 7 Sierpień 2006 Share Napisano 7 Sierpień 2006 _Kreska_ - bo toobiach dla babci ganiac po tylu oknach ze sciera i szorowac..... a kocur to niby w ktorym oknie ma sie wylegiwac zbey byl dobrze eksponowany? mi sie to po prostu nie widzi na babcina chatke.... i dlatego protestuje... ja sie nei zgadzam na burzuazyjna babcie... starowinka oszczednie zyla... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 7 Sierpień 2006 Share Napisano 7 Sierpień 2006 no wlasnie o to mi chodzi, nie chce zrobic babuni z kotem w przemiłej chatce, chce jage w lecącym kotle, odzianą w szmaty, poskręcane i postrzępione, kradnącą i zjadająca dzieci, i czachy małolatów pozatykane na żerdziach płotu, no i moze jeszcze jakieś diabelskie znaki na chacie, moze rogi kozła na dzwiach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 7 Sierpień 2006 Share Napisano 7 Sierpień 2006 _Kreska_ -> chodziło mi głównie o ten moździerz :) Baba jaga to baba jaga - wredna czarownica, trudno tu jakoś wymyślać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 7 Sierpień 2006 Share Napisano 7 Sierpień 2006 no ale mozdzierz to nie pomysł Mignoly jest, własnie według legendy smiga na miotle, w mozdzierzu, tudziez w kotle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 7 Sierpień 2006 Share Napisano 7 Sierpień 2006 Dokładnie- wiedźmy w ruskich bajkach zasuwają w moździerzach, to nasze specjalizują się w kołkach i miotłach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 7 Sierpień 2006 Share Napisano 7 Sierpień 2006 aaaaaaaaaaaaa no widzisz, no. No to nie wiedziałem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 7 Sierpień 2006 Share Napisano 7 Sierpień 2006 aaaaaaa no widzisz, ja tez od niedawna wiem :) zrobilem tymczasem 2 chaty na szypko, coby zobaczyc ktora lepiej sie sprawdza. No i wychodzi mi ze tradycyjny ksztalt chyba lepszy bedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 7 Sierpień 2006 Share Napisano 7 Sierpień 2006 nom tradycyjny lepszy. a i widze że jedna noga, ja też jestem zdania że jedna, choć niektórzy twierdzą że nóg jest dwoje. przejście między nogą a chatką jest nieciekawe, jakieś kurze mięśnie nachodzące na domek bym zrobiła, ale wiem że to dopiero początek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 7 Sierpień 2006 Share Napisano 7 Sierpień 2006 jakos sobie nie wyobrażam chaty jagi na 2 nogach, dziwnie by wygladala :) co do przejscia to tak, na szybko, jak zreszta całość, z mieśniami dobry pomysł, takie oplatajace, powoli scalajace sie z drewnem. Myślalem tez o spodzie kury, noga i pióra, nie za wiele oczywiscie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 14 Sierpień 2006 Share Napisano 14 Sierpień 2006 troche łapke porobilem, daleko jej do kurzego pierwowzoru, wiem. Narazie jednak zostawiam taką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 14 Sierpień 2006 Share Napisano 14 Sierpień 2006 No i całkiem PRO. Ręcznie modelowałesz w maxie? Tak z ciekawostki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 14 Sierpień 2006 Share Napisano 14 Sierpień 2006 dzieki Jonasz, co do łapki to ręcznie w maxie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperSpala Napisano 14 Sierpień 2006 Share Napisano 14 Sierpień 2006 nom, zaczyna byc pro ; ) co do domku - jakbyś zrobil mięsien, to mógłbyś zrobic wiekrzy domek ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 14 Sierpień 2006 Share Napisano 14 Sierpień 2006 mały apdejcik, łączenie domku z noga zamarkowane tylko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 15 Sierpień 2006 Share Napisano 15 Sierpień 2006 Chatka niesamowita (chociaż trochę szkoda że jednak "tradycyjna"). Klimatu ma za całą kurę i pół Nowej Huty (no disrespect intended). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 15 Sierpień 2006 Share Napisano 15 Sierpień 2006 ano szkoda, czache dziecięcą dzisiaj porobiłem, śmiesznie wyszła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 15 Sierpień 2006 Share Napisano 15 Sierpień 2006 Wetknij im w dziub chociaż mleczaki :* Miałeś jakieś referki dziecięcej czaszki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 15 Sierpień 2006 Share Napisano 15 Sierpień 2006 wypaśne światełko, concept , i jak narazie wykonanie tesh :D powodzenia w dalszej pracy :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 15 Sierpień 2006 Share Napisano 15 Sierpień 2006 wizz ->dzieki Master -> miałem referki, chociaż w wielu miejscach olałem, małe sa i tak niewiele bedzie widać . Zebów nie będzie :], przynajmniej nie planuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 15 Sierpień 2006 Share Napisano 15 Sierpień 2006 Fajne czachy są, nie przejmowałbym się już nimi. :) Bardzo dobry pomysł na scenkę, jestem ciekaw jak rozwiążesz tło (jak było to przepraszam, nie czytałem całości). pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperSpala Napisano 16 Sierpień 2006 Share Napisano 16 Sierpień 2006 z każdym kolejnym upem pracka jest coraz bardziej klimatyczna :>. Gdybym to ja robił (bo i nad tym tematem rozmyślałem swego czasu xD) to chatka była by okrągła z okrągłymy oknami... ale to Twój koncept ; ) , który też mi się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 19 Sierpień 2006 Share Napisano 19 Sierpień 2006 RA -> za tło bedzie las, taki duzy, stary, lekko przymglony las. Tak to przynajmniej teraz widze, a co uda sie zrobic... KacperSpala -> okragla tez fajna ale na coś sie trzeba zdecydować, narazie zostane przy prostokacie. dachu troszkie zrobiłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 19 Sierpień 2006 Share Napisano 19 Sierpień 2006 Dałeś dachówki na odwrót - teraz jej się będzie woda lała na łeb :*. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 19 Sierpień 2006 Share Napisano 19 Sierpień 2006 hehe, fakt, trzeba przestawic, ale jestem głup :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperSpala Napisano 19 Sierpień 2006 Share Napisano 19 Sierpień 2006 od tej pracki już bije klimatem na odległośc, teraz tylko czekam na tekstury i powinno byc miodzio ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 19 Sierpień 2006 Share Napisano 19 Sierpień 2006 dzieki KacperSpala ale najpierw to jeszcze musze głowną bohaterke zrobić, no i wykombinować jak ją pokazać. tymczasem dachówki nowe, ale skuche zaliczyłem z nimi :):):) dzieki Master za trafną uwage:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 19 Sierpień 2006 Share Napisano 19 Sierpień 2006 kilka dachówek powykrzywiałabym na boki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperSpala Napisano 19 Sierpień 2006 Share Napisano 19 Sierpień 2006 żeby nie było tak regularnie - ania racje prawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 19 Sierpień 2006 Share Napisano 19 Sierpień 2006 zrobi się, nie może być tak regularnie, fakt. tymczasem wrocilem na chwilke do czaszek, tak, zeby sie sie oderwać od chatki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi