Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Baba Jaga - w mitologii słowiańskiej zła czarownica, zazwyczaj przedstawiana jako stara kobieta żyjąca samotnie z kotem w lesie. Domek Baby Jagi może być z piernika albo stać na kurzej stopce. Zwabia do siebie dzieci zagubione w lesie, by potem je zjeść. Domek Baby Jagi otacza płot dekorowany czaszkami ludzkimi (wikipedia).

3ds max, photoshop.

ostateczna wersja pracki:

BabaJaga_end.jpg

• Odpowiedzi 216
  • Wyświetleń 49,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

bardzo ambitny temat, powodzenia i nieskrepowanych mysli zycze,. beda Ci potrzebne bo wybrales sobie trudny temat, duuuzo detalu szczegolow i arch. : ]pozdro

Napisano

mozemy pohandlowac ;)

a powaznie to czemu mialbys nie zrobic tego samego? fajniej bedzie, bitewka w bitwie :)

Napisano

troszke sie namodelujesz tych budynkow itp aczkolwiek bardzo ciekawe wyzwanie sobie postawiłes i oby sie udało w 100%

Powodzenia !

Napisano

dzieki za dobre slowa, ale troche jednak mnie wystraszyliscie. z atlantydyd zrobiła sie baba jaga i jej chatka. Z tym tematem jest szansa ze skoncze, a do poprzedniego jeszcze wróce, obiecuje:)

Napisano

a to powodzenia życzę,

też kiedyś modelowałam babę jagę, więc jeśli potrzebujesz referek chusty na głowie albo starych ludzi to się zgłoś

Napisano

_Kreska_ -> kiedyś na discovery słyszałem, że powszechnie znana bajka o babie jadze jest swego rodzaju uspokojną wersją legendy która miała bardziej hardcorową fabułę :) Zatem temacik jak najbardziej przechodzi.

Witam w Bitwie i powodzenia życzę :)

Napisano

Ania: dzieki, jak beda potrzebne sie zglosze :)

Leru: wiec moja bedzie chyba bardziej hardkorowa.

co do jagi to jeszcze nad nia nie myslalem, podobala mi sie koncepcja z hellboya gdzie latała w mozdzierzu, pomagajac sobie tłuczkiem. Liczyła palce trupów, pluła, była zadziorna i przede wszystkiem miała te kozackie drewniane nogi (pozniej wrzuce skan). Najpierw jedak chatka sie zajme, wstepny szkic. To taka wiecej chata a nie chatka, no ale jak napisalem wstepny bardzo.

chatka.jpg

Napisano

nie nie nie ! xD Wiem, że to Twój koncept, ale ja na kurzej nużce widziałbym okrągłą drewniana chatę z kominkiem krytą strzechą, z wieloma ornamentami i zdobieniami na ścianach takimi ja kwiszące kurze oczy, jakies wywary, szczątki zwierząc, pieniek z siekierą, schowek na miotły etc itd. Nie kamienicy na kurzej nodze ! xD pozdro.

Napisano

madrze gadasz Kacper, tylko ile juz takich chat bylo? wlasnie chodzi mi o to coby przelamac monopol na te chatki jagi, takie wiecej jak z kajko i kokosza i zrobic jakas taka... no jakąś inną.

Napisano

_Kreska_ -> polecam wymyślić babę jagę samemu :) jeśli wspomniałeś o tej z Hellboy`a to luz. Ale jest to znana postać, jak i jej przygody i potwory w nich się pojawiające. Jury może to uznać za minus jeśli za bardzo oprzesz się na obrazie przedstawionym w Hellboy`u.

Taka drobna rada :)

Napisano

Jonasz_Real -> dzieki

RK -> dzieki, a cicho bo nie wiem juz jak ma wygladac to co chce zrobic :)

Leru -> rozumiem, ale jak w takim razie ma wygladac? Staruszki z wiekim nochem nie chce robic :P

vv3k70r -> a czemu Jaga nie moze?

Napisano

Odrazu dawaj, chatke na kurzej nodze(z piernika)

Co do samej Babci Jagi możesz z Kajko i Kokosza coś wyciągnąć ciekawego

Napisano

_Kreska_ - bo toobiach dla babci ganiac po tylu oknach ze sciera i szorowac..... a kocur to niby w ktorym oknie ma sie wylegiwac zbey byl dobrze eksponowany?

mi sie to po prostu nie widzi na babcina chatke.... i dlatego protestuje... ja sie nei zgadzam na burzuazyjna babcie... starowinka oszczednie zyla...

Napisano

no wlasnie o to mi chodzi, nie chce zrobic babuni z kotem w przemiłej chatce, chce jage w lecącym kotle, odzianą w szmaty, poskręcane i postrzępione, kradnącą i zjadająca dzieci, i czachy małolatów pozatykane na żerdziach płotu, no i moze jeszcze jakieś diabelskie znaki na chacie, moze rogi kozła na dzwiach?

Napisano

_Kreska_ -> chodziło mi głównie o ten moździerz :) Baba jaga to baba jaga - wredna czarownica, trudno tu jakoś wymyślać.

Napisano

no ale mozdzierz to nie pomysł Mignoly jest, własnie według legendy smiga na miotle, w mozdzierzu, tudziez w kotle :)

Napisano

Dokładnie- wiedźmy w ruskich bajkach zasuwają w moździerzach, to nasze specjalizują się w kołkach i miotłach :)

Napisano

aaaaaaa no widzisz, ja tez od niedawna wiem :)

zrobilem tymczasem 2 chaty na szypko, coby zobaczyc ktora lepiej sie sprawdza. No i wychodzi mi ze tradycyjny ksztalt chyba lepszy bedzie.

chatka_1.jpg

chatka_2.jpg

Napisano

nom tradycyjny lepszy.

a i widze że jedna noga, ja też jestem zdania że jedna, choć niektórzy twierdzą że nóg jest dwoje.

przejście między nogą a chatką jest nieciekawe, jakieś kurze mięśnie nachodzące na domek bym zrobiła, ale wiem że to dopiero początek.

Napisano

jakos sobie nie wyobrażam chaty jagi na 2 nogach, dziwnie by wygladala :)

co do przejscia to tak, na szybko, jak zreszta całość, z mieśniami dobry pomysł, takie oplatajace, powoli scalajace sie z drewnem. Myślalem tez o spodzie kury, noga i pióra, nie za wiele oczywiscie.

Napisano

troche łapke porobilem, daleko jej do kurzego pierwowzoru, wiem. Narazie jednak zostawiam taką.

lapka_1.jpg

lapka_2.jpg

lapka_3.jpg

lapka_4.jpg

Napisano

dzieki Jonasz, co do łapki to ręcznie w maxie.

Napisano

mały apdejcik, łączenie domku z noga zamarkowane tylko.

chatka_3.jpg

Napisano

Chatka niesamowita (chociaż trochę szkoda że jednak "tradycyjna"). Klimatu ma za całą kurę i pół Nowej Huty (no disrespect intended).

Napisano

ano szkoda, czache dziecięcą dzisiaj porobiłem, śmiesznie wyszła...

czaszeczka_kid.jpg

Napisano

wypaśne światełko, concept , i jak narazie wykonanie tesh :D powodzenia w dalszej pracy :*

Napisano

wizz ->dzieki

Master -> miałem referki, chociaż w wielu miejscach olałem, małe sa i tak niewiele bedzie widać . Zebów nie będzie :], przynajmniej nie planuje

Napisano

Fajne czachy są, nie przejmowałbym się już nimi. :)

Bardzo dobry pomysł na scenkę, jestem ciekaw jak rozwiążesz tło (jak było to przepraszam, nie czytałem całości).

pozdrawiam

Napisano

z każdym kolejnym upem pracka jest coraz bardziej klimatyczna :>. Gdybym to ja robił (bo i nad tym tematem rozmyślałem swego czasu xD) to chatka była by okrągła z okrągłymy oknami... ale to Twój koncept ; ) , który też mi się podoba.

Napisano

RA -> za tło bedzie las, taki duzy, stary, lekko przymglony las. Tak to przynajmniej teraz widze, a co uda sie zrobic...

KacperSpala -> okragla tez fajna ale na coś sie trzeba zdecydować, narazie zostane przy prostokacie.

dachu troszkie zrobiłem...

chatka6jc4.jpg

Napisano

hehe, fakt, trzeba przestawic, ale jestem głup :P

Napisano

dzieki KacperSpala ale najpierw to jeszcze musze głowną bohaterke zrobić, no i wykombinować jak ją pokazać.

tymczasem dachówki nowe, ale skuche zaliczyłem z nimi :):):) dzieki Master za trafną uwage:)

chatka7wx5.jpg

Napisano

zrobi się, nie może być tak regularnie, fakt.

tymczasem wrocilem na chwilke do czaszek, tak, zeby sie sie oderwać od chatki.

czaszeczkakid2ot6.jpg

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.