Waginus Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 Trochę historii :P - "Epos o Gilgameszu, datowany na 24 wiek p.n.e.(co czyni go najstarszym wielkim eposem w historii, starszym nawet od dzieł Homera), który to prawdopodobnie był pierwowzorem nie tylko mitów greckich ale także niektórych historii czy przypowieści biblijnych. Wraz ze swoim przyjacielem, Enkidu, Gilgamesz zdobył drzewo cedrowe, zabijając przy tym demona lasu cedrowego. Ze zdobytego drewna zostały później zbudowane drzwi do świątyni w Uruk. Czynem tym Gilgamesz zwrócił uwagę bogini Isztar, która zakochała się w nim. Jednak nasz bohater odrzucił jej uczucie, czym naraził się na jej gniew. Rozgniewana Isztar namówiła bogów do zesłania na ziemię potwora, aby ten zniszczył miasto Uruk. Jednak Gilgamesz wraz z Enkidu pokonali zesłanego potwora, pół-człowieka pół-byka, zabijając go u bram miasta. Wtedy rada bogów postanowiła że Enkidu musi umrzeć, po czym zesłali na niego śmiertelną chorobę. Po śmierci Enkidu, pogrążony w smutku i rozpaczy Gilgamesz po raz pierwszy zaczął myśleć o śmierci, po czym wyruszył na poszukiwanie sposobu na uzyskanie nieśmiertelności..." Jeszcze tylko zostaje mi wybór motywu który przedstawię...:rolleyes:
Shogun 3D Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 Powoodzenia życzę. ...Głebokoś sięgnał w historię, ale za to masz duże pole do popisu. :)
Master Kiełbaster Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 nie istniały prawa autorskie to mogli zrzynać do woli :P
polka dot Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 o ile mi wiadomo, ludzie spisujacy ksiegi biblijne czerpali inspiracje gdzie indziej niz w lasach cedrowych Gilgamesza ;)
vv3k70r Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 myslalem o tym temacie, ale jest tak bardzo oderwany od naszej kultury ze moglby byc niezrozumialy.... w koncu to jeden z mitow starszych od potopu :)
KacperSpala Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 A wszystko co starsze od potopu może byc niezrozumiałe... ale nie dla nas, lecz dla mas :>> powodzenia !
Waginus Napisano 2 Sierpień 2006 Autor Napisano 2 Sierpień 2006 Tak oto przedstawia się główny moodofoka :p - nic to, trza się brać za "gilgotanie mesh'a" :D
KacperSpala Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 jego miecz koniecznie muszisz uczynic widocznym - Masatsuna bo tak się bowiem nazywał (chyba) był mieczem wiatru i słynął z tego, że rozcinał wszystko.
Waginus Napisano 2 Sierpień 2006 Autor Napisano 2 Sierpień 2006 Mam taki zamiar - w FF8 dysponował on czterema mieczami z których wybierał jeden i wykonywał atak.
KacperSpala Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 taaaa :P, Excalibur, Excalipoor, Zantenzuken i Masatsuna :)
vv3k70r Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 fajny obrazek, czytalem epos, jakos bardziej kojarzyl mi sie ten koles i mu wspolczesni (bo troszke dokumentow z ich czasow i wesolej tworczosci, neilicznych owczesnych skryboiw przeczytac musialem) z dzikusami nazywajacymi wojta imperatorem, ledwo odzianych w skory jak tylko deszcz padal... zreszta ten Gilgamesz to niezla malpa wlochata byla :) gdyby nie bogini to do dzisiaj bysmy tak wygladali ponoc :)
bassia Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 zgodze się z przedmówcą, częściowo epos o gilgameszu powstał za czasów sumerów, którzy siebie samych nazywali "czarnogłowi" - widocznie nie było wśród nich blondynów :p sam gilgamesz w micie nosi "zmierzwione brudne kudły" na całym ciele, i brudne skóry które "szpeciły jego piękne ciało" no i żeby dodać odrobinę pikanterii, z tym swoim przyjacielem Enkidu to on zył jak z żoną ;>
Waginus Napisano 3 Sierpień 2006 Autor Napisano 3 Sierpień 2006 Ludzie co wy mi sugerujecie? :D Nie będzie NIC o gejowskiej parze owłosionych brunetów. Jakieś mity opowiadacie... Biorę się za modeling Gila.
max_1989 Napisano 3 Sierpień 2006 Napisano 3 Sierpień 2006 concepty bardzo ciekawe :) mam nadzieje że "włożysz" w to dużo pracy i będzie cacy :)
Leru Napisano 3 Sierpień 2006 Napisano 3 Sierpień 2006 Waginus -> ciekawa opowieść, bardzo fajne przedstawienie głównego bohatera. Powodzenia! :)
skiki Napisano 4 Sierpień 2006 Napisano 4 Sierpień 2006 widze ze kolejny fan FF :d witaj ;) noo akurat tego modelu nie mozesz zepsuc bo wtedy bedziesz mial ze mna doczynienia :D finala 8 przeszedlem 10 razy i ostatnio znowu zaczalem :D powodzenia w pracy :P bede zagladal
Waginus Napisano 11 Sierpień 2006 Autor Napisano 11 Sierpień 2006 Jestem - nie zniknąłem. Jak tylko skończę obecną robotę biorę się ostro za scenę...mały update.
..::Krzysiek M::.. Napisano 11 Sierpień 2006 Napisano 11 Sierpień 2006 Super :D bajera mi się podoba wątek a gilgamesh zawsze mi się kojarzył z anime z hypera ^^''
Maqs Napisano 12 Sierpień 2006 Napisano 12 Sierpień 2006 LOL..wspomnienia wrocily;d Btw: Fajna akcja byla w walce z Seiferem, chociaz szkoda bylo troche Odina:D Powodzenia zapowiada sie ciekawie
Waginus Napisano 17 Sierpień 2006 Autor Napisano 17 Sierpień 2006 Mały update - maszyna się rozpędza...
KacperSpala Napisano 17 Sierpień 2006 Napisano 17 Sierpień 2006 mi sie b.podoba. Zalatuje ff na kilomert a to wg mnie b.dobrze :>
giorgione Napisano 17 Sierpień 2006 Napisano 17 Sierpień 2006 tylko przydałoby sie poprawić mięśnie brzycha - takie straszne kostki powstały i coś obojczyków mi brakuje. bardzo fajny detal na spodniach pozdr giorgione
RK Napisano 17 Sierpień 2006 Napisano 17 Sierpień 2006 Za... znaczy super detale. To displace czy bump ?
mrkrzysiek Napisano 18 Sierpień 2006 Napisano 18 Sierpień 2006 no ślicznie chociaż klata jakoś dziwnie wygląda i przyłaczam się do pytania RK
Busiu Napisano 18 Sierpień 2006 Napisano 18 Sierpień 2006 Spoko narazie... i niezły displament.. pokaz tex
Waginus Napisano 18 Sierpień 2006 Autor Napisano 18 Sierpień 2006 To texturka na spodniach.Tak - to jest displacement i Vray. Co do klaty to poprawię of koz - jak tylko poradzę sobie z pewnym sysemem operacyjnym :\
Leru Napisano 19 Sierpień 2006 Napisano 19 Sierpień 2006 Superfajnie wychodzi :) Zdecydowałeś się którą część opowieści przedstawisz ?
Destroyer Napisano 19 Sierpień 2006 Napisano 19 Sierpień 2006 bardzo mi sie to podoba wypasione spodnie ;-))
Waginus Napisano 27 Sierpień 2006 Autor Napisano 27 Sierpień 2006 Nie było mnie chwilę, nauczyć się musiałem Zbrusha :) (i'm lovin it!). Zdecydowałem że przedstawię starcie człowieka byka i Gilgamesha (z tego drugiego też byk niezły :P) Posępny czerep -
Maqs Napisano 28 Sierpień 2006 Napisano 28 Sierpień 2006 Wyglada jak tez z video tutka:D nie podoba mi sie ten sposob rzeźbienia co nie zmienia faktu ze wyszedl calkiem ladnie, popracuj nad rogami powinny byc popekane, jeden moze nawet nadlamany, radze pobawic sie maskowaniem w zbrushu (bo to chyba zbrush:rolleyes: )
Kazan_HB Napisano 28 Sierpień 2006 Napisano 28 Sierpień 2006 To bardziej bawol wyszedl, a nie byk. Tzn rogi moim zdaniem nieco za duze. Sama glowa swietna...
weinert Napisano 12 Wrzesień 2006 Napisano 12 Wrzesień 2006 klata słaba ale podoba mi sie reszta bardzo
Szenszi Napisano 13 Wrzesień 2006 Napisano 13 Wrzesień 2006 rzeczywiście klata przypomina pudło troche ale rękawice spodnie i reszta I klasa :)
Waginus Napisano 13 Wrzesień 2006 Autor Napisano 13 Wrzesień 2006 Na razie Buster Sword jest tylko na doczepkę - zrobie jeszczę ochraniacz na bark, rękaw jakiś i ewentualnie jakaś kapotę na plecy co by współgrało fajnie z kompletem 4-rech mieczy.
Master Kiełbaster Napisano 13 Wrzesień 2006 Napisano 13 Wrzesień 2006 Cofnij mu suty wraz z okolicami do tyłu. Mięśnie brzucha są troche dziwne :*
arcade Napisano 13 Wrzesień 2006 Napisano 13 Wrzesień 2006 heh, całkiem nieźle Ci to idzie ale powinieneś popracować nad anatomią miejsc gdzie widać odkryte ciało - bo na razie kiepsko to wygląda :) hehe, aha no i ja myślałem że mam najgorszego nicka na tym forum, a tu bach, widzę coś jeszcze bardziej orginalnego hehe XD pozdrawiam :)
Waginus Napisano 13 Wrzesień 2006 Autor Napisano 13 Wrzesień 2006 Skóry i ćwieki (jeszcze więcej ćwieków!) Ziomuś --> nie ******* mnie...;) Na razie klaty nie pokazuję (w przygotowaniu nowa wersja v.0.2) - dół postaci niemal ukończony.
Szenszi Napisano 14 Wrzesień 2006 Napisano 14 Wrzesień 2006 teraz mi sienie podoba twój model :/ w czerwienio było lepiej teraz kojaży mi się to żle bo z jakimiś obsesjami sado maso :p mam nadzieje że to zmienisz :P
Mariusz Kl Napisano 14 Wrzesień 2006 Napisano 14 Wrzesień 2006 ja nie widze tu sado macho ;) ale brak mi szczegółów na plecach
Waginus Napisano 14 Wrzesień 2006 Autor Napisano 14 Wrzesień 2006 ...a w czerwieni to będzie komunista - mnie się tak podoba - rydzyk fizyk. Na plecach oczywiście brak szczegułów bo ich tam nie ma LoL - ale bendą...
SirAnen Napisano 14 Wrzesień 2006 Napisano 14 Wrzesień 2006 Mini image - przypomina mi sie cos play :) Czuje lekki pedzel z kraju kwitnacej wisni ;) Jedz ..
Szenszi Napisano 16 Wrzesień 2006 Napisano 16 Wrzesień 2006 klata coraz lepiej :) hehehe ale popraw jeszcze mięśnie brzucha podkreśl je :) i spodnie jakoś dziwnie wyglądają :/ jak by coś w nich było ale nie powiem co mi sie kojaży hehhe :) Ale model jest fajny ps czy zamierzasz mu na klacie zrobić zbroje tak jak na tych referkach co wcześniej dałeś ???? czy zostawiasz gołą klate ????????
Waginus Napisano 18 Wrzesień 2006 Autor Napisano 18 Wrzesień 2006 Muszę mu jeszcze jakieś przyzwoite włosy zrobić - reszta to detal. Wie ktoś może jak zrobić efektowne włosy?:rolleyes: Shag odpada :P
Rekomendowane odpowiedzi