Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Troch臋 historii :P - "Epos o Gilgameszu, datowany na 24 wiek p.n.e.(co czyni go najstarszym wielkim eposem w historii, starszym nawet od dzie艂 Homera), kt贸ry to prawdopodobnie by艂 pierwowzorem nie tylko mit贸w greckich ale tak偶e niekt贸rych historii czy przypowie艣ci biblijnych. Wraz ze swoim przyjacielem, Enkidu, Gilgamesz zdoby艂 drzewo cedrowe, zabijaj膮c przy tym demona lasu cedrowego. Ze zdobytego drewna zosta艂y p贸藕niej zbudowane drzwi do 艣wi膮tyni w Uruk. Czynem tym Gilgamesz zwr贸ci艂 uwag臋 bogini Isztar, kt贸ra zakocha艂a si臋 w nim. Jednak nasz bohater odrzuci艂 jej uczucie, czym narazi艂 si臋 na jej gniew. Rozgniewana Isztar nam贸wi艂a bog贸w do zes艂ania na ziemi臋 potwora, aby ten zniszczy艂 miasto Uruk. Jednak Gilgamesz wraz z Enkidu pokonali zes艂anego potwora, p贸艂-cz艂owieka p贸艂-byka, zabijaj膮c go u bram miasta. Wtedy rada bog贸w postanowi艂a 偶e Enkidu musi umrze膰, po czym zes艂ali na niego 艣mierteln膮 chorob臋. Po 艣mierci Enkidu, pogr膮偶ony w smutku i rozpaczy Gilgamesz po raz pierwszy zacz膮艂 my艣le膰 o 艣mierci, po czym wyruszy艂 na poszukiwanie sposobu na uzyskanie nie艣miertelno艣ci..."

Jeszcze tylko zostaje mi wyb贸r motywu kt贸ry przedstawi臋...:rolleyes:

• Odpowiedzi 65
  • Wy艣wietle艅 16,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Powoodzenia 偶ycz臋.

...G艂eboko艣 si臋gna艂 w histori臋, ale za to masz du偶e pole do popisu. :)

Napisano

o ile mi wiadomo, ludzie spisujacy ksiegi biblijne czerpali inspiracje gdzie indziej niz w lasach cedrowych Gilgamesza ;)

Napisano

myslalem o tym temacie, ale jest tak bardzo oderwany od naszej kultury ze moglby byc niezrozumialy.... w koncu to jeden z mitow starszych od potopu :)

Napisano
  • Autor

Tak oto przedstawia si臋 g艂贸wny moodofoka :p - nic to, trza si臋 bra膰 za "gilgotanie mesh'a" :D

gilgames2qh4.jpg

gilgameshzc2.jpg

Napisano

jego miecz koniecznie muszisz uczynic widocznym - Masatsuna bo tak si臋 bowiem nazywa艂 (chyba) by艂 mieczem wiatru i s艂yn膮艂 z tego, 偶e rozcina艂 wszystko.

Napisano
  • Autor

Mam taki zamiar - w FF8 dysponowa艂 on czterema mieczami z kt贸rych wybiera艂 jeden i wykonywa艂 atak.

Napisano

fajny obrazek, czytalem epos, jakos bardziej kojarzyl mi sie ten koles i mu wspolczesni (bo troszke dokumentow z ich czasow i wesolej tworczosci, neilicznych owczesnych skryboiw przeczytac musialem) z dzikusami nazywajacymi wojta imperatorem, ledwo odzianych w skory jak tylko deszcz padal...

zreszta ten Gilgamesz to niezla malpa wlochata byla :) gdyby nie bogini to do dzisiaj bysmy tak wygladali ponoc :)

Napisano

zgodze si臋 z przedm贸wc膮, cz臋艣ciowo

epos o gilgameszu powsta艂 za czas贸w sumer贸w, kt贸rzy siebie samych nazywali "czarnog艂owi" - widocznie nie by艂o w艣r贸d nich blondyn贸w :p

sam gilgamesz w micie nosi "zmierzwione brudne kud艂y" na ca艂ym ciele, i brudne sk贸ry kt贸re "szpeci艂y jego pi臋kne cia艂o"

no i 偶eby doda膰 odrobin臋 pikanterii, z tym swoim przyjacielem Enkidu to on zy艂 jak z 偶on膮 ;>

Napisano
  • Autor

Ludzie co wy mi sugerujecie? :D Nie b臋dzie NIC o gejowskiej parze ow艂osionych brunet贸w. Jakie艣 mity opowiadacie...

Bior臋 si臋 za modeling Gila.

Napisano

concepty bardzo ciekawe :) mam nadzieje 偶e "w艂o偶ysz" w to du偶o pracy i b臋dzie cacy :)

Napisano

Waginus -> ciekawa opowie艣膰, bardzo fajne przedstawienie g艂贸wnego bohatera. Powodzenia! :)

Napisano

widze ze kolejny fan FF :d witaj ;) noo akurat tego modelu nie mozesz zepsuc bo wtedy bedziesz mial ze mna doczynienia :D finala 8 przeszedlem 10 razy i ostatnio znowu zaczalem :D powodzenia w pracy :P bede zagladal

Napisano
  • Autor

Jestem - nie znikn膮艂em. Jak tylko sko艅cz臋 obecn膮 robot臋 bior臋 si臋 ostro za scen臋...ma艂y update.

Napisano

LOL..wspomnienia wrocily;d

Btw: Fajna akcja byla w walce z Seiferem, chociaz szkoda bylo troche Odina:D

Powodzenia zapowiada sie ciekawie

Napisano

tylko przyda艂oby sie poprawi膰 mi臋艣nie brzycha - takie straszne kostki powsta艂y i co艣 obojczyk贸w mi brakuje.

bardzo fajny detal na spodniach

pozdr

giorgione

Napisano

Za... znaczy super detale. To displace czy bump ?

Napisano
  • Autor

dt36cswordtattoomanchegaucheqp8.jpg

To texturka na spodniach.Tak - to jest displacement i Vray.

Co do klaty to poprawi臋 of koz - jak tylko poradz臋 sobie z pewnym sysemem operacyjnym :\

Napisano

Superfajnie wychodzi :) Zdecydowa艂e艣 si臋 kt贸r膮 cz臋艣膰 opowie艣ci przedstawisz ?

Napisano
  • Autor

Nie by艂o mnie chwil臋, nauczy膰 si臋 musia艂em Zbrusha :) (i'm lovin it!).

Zdecydowa艂em 偶e przedstawi臋 starcie cz艂owieka byka i Gilgamesha (z tego drugiego te偶 byk niez艂y :P)

Pos臋pny czerep -zbrushdocumentau9.jpg

Napisano

Wyglada jak tez z video tutka:D nie podoba mi sie ten sposob rze藕bienia co nie zmienia faktu ze wyszedl calkiem ladnie, popracuj nad rogami powinny byc popekane, jeden moze nawet nadlamany, radze pobawic sie maskowaniem w zbrushu (bo to chyba zbrush:rolleyes: )

Napisano

To bardziej bawol wyszedl, a nie byk. Tzn rogi moim zdaniem nieco za duze. Sama glowa swietna...

Napisano

rzeczywi艣cie klata przypomina pud艂o troche ale r臋kawice spodnie i reszta I klasa :)

Napisano
  • Autor

test11uq7.jpgtest12dq5.jpgFF7-adv-CloudStrife.jpg

Na razie Buster Sword jest tylko na doczepk臋 - zrobie jeszcz臋 ochraniacz na bark, r臋kaw jaki艣 i ewentualnie jaka艣 kapot臋 na plecy co by wsp贸艂gra艂o fajnie z kompletem 4-rech mieczy.

Napisano

heh,

ca艂kiem nie藕le Ci to idzie ale powiniene艣 popracowa膰 nad anatomi膮 miejsc gdzie wida膰 odkryte cia艂o - bo na razie kiepsko to wygl膮da :)

hehe, aha no i ja my艣la艂em 偶e mam najgorszego nicka na tym forum, a tu bach, widz臋 co艣 jeszcze bardziej orginalnego hehe XD

pozdrawiam :)

Napisano
  • Autor

Sk贸ry i 膰wieki (jeszcze wi臋cej 膰wiek贸w!)

Ziomu艣 --> nie ******* mnie...;)

Na razie klaty nie pokazuj臋 (w przygotowaniu nowa wersja v.0.2) - d贸艂 postaci niemal uko艅czony.

ojf0.jpg

Napisano

teraz mi sienie podoba tw贸j model :/ w czerwienio by艂o lepiej teraz koja偶y mi si臋 to 偶le bo z jakimi艣 obsesjami sado maso :p mam nadzieje 偶e to zmienisz :P

Napisano
  • Autor

...a w czerwieni to b臋dzie komunista - mnie si臋 tak podoba - rydzyk fizyk.

Na plecach oczywi艣cie brak szczegu艂贸w bo ich tam nie ma LoL - ale bend膮...

Napisano

Mini image - przypomina mi sie cos play :)

Czuje lekki pedzel z kraju kwitnacej wisni ;)

Jedz ..

Napisano

klata coraz lepiej :) hehehe ale popraw jeszcze mi臋艣nie brzucha podkre艣l je :) i spodnie jako艣 dziwnie wygl膮daj膮 :/ jak by co艣 w nich by艂o ale nie powiem co mi sie koja偶y hehhe :) Ale model jest fajny ps czy zamierzasz mu na klacie zrobi膰 zbroje tak jak na tych referkach co wcze艣niej da艂e艣 ???? czy zostawiasz go艂膮 klate ????????

Napisano
  • Autor

Musz臋 mu jeszcze jakie艣 przyzwoite w艂osy zrobi膰 - reszta to detal.

Wie kto艣 mo偶e jak zrobi膰 efektowne w艂osy?:rolleyes: Shag odpada :P

test23wk6.jpg

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci