Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam!

Z wielkim szacunkiem skłaniam się ku oporowi, który odnalazł tak interesujący koncept, ten, który widzicie poniżej. Kiedy ujżałęm tą pracę, mówię sobie - "muszę to zrobić", jest t odla grafika wspaniala praca, można wycisnąć z siebie dużo przy teksturach, modelach, a takze zaplątać w to Zbrusha;) Zyczę powodzenia wszystkim uczestnikom!

asgard.jpg

Legenda znaleziona przez opora:

"Na niedosięgłych wysokościach, na samym niebie, podtrzymywanym przez czterech krasnoludów: Austriego, Westriego, Nordriego i Sudriego, rozłożone są dwie krainy boskie, Asgard i Wanaheirn . Wanaheim jest starszy, istniał nim przybyli Asowie i nim wybudowali Asgard na wschód od murów Wanaheimu. Mimo że Wanaheim wiekiem się szczyci, większość bogów mieszka w Asgardzie i kraj ten znamy znacznie lepiej, niż starożytny Wanaheim.

Z ziemi naszej dostać się do Asgardu można jedną jedyną drogą, poprzez tęczowy most Bifrost, pilnowany przez bystrookiego boga Heimdalla. Wprost z Bifrostu wkracza się na przestronną, bajecznie zieloną równinę Idawall. Na jej odległym skraju dostrzec można mury Asgardu.

Z początku gród ten Asowie słabo umocnili, dlatego też Wanowie zdobyli go jednym wściekłym szturmem. Później wszakże, dla ochrony przed Thursami, bogowie postanowili wznieść potężniejsze mury. Zbudował je z kamienia pewien olbrzym, w zamian żądając Freyi zaj żonę, a na dokładkę Księżyca i Słońca. Bogowie zgodzili się na tę cenę, ale dzięki sprytowi Lokiego i sile Thora nie musieli wypełniać warunków umowy. Tak Asgard został umocniony.

Wewnątrz murów wznoszą się najwspanialsze budowle Aldy - pałace niebian. Prawie cały boski ród zamieszkuje asgardzki krąg, jedynie Gullweig przebywa w Wanaheimie, Njórd w Noatunie na wybrzeżu, morskim, Frey w Alfheimie, Aegir i Ran w głębinach oceanu, zaś Hel w Niflheimie. Wszyscy inni bogowie zażywają wypoczynku w luksusach; Grodu Asów. Największy pałac Asgardu, Bilskirnir, należy do boga Thora, zaś za najznakomiciej wzniesione uchodzą wszystkie trzy dwory; boga Odyna. Spośród nich pierwszym jest Walaskjalf o niebotycznej wieży Hlidskjalf. Odyn, tronując na jej szczycie, sięga wzrokiem ku każdemu skrawkowi wszystkich dziewięciu światów. W Asgardzie znajduje się też przesławna Valhalla ("Sala Poległych"), gdzie trafiają Einherjarzy, którzy zasłużyli sobie na przebywanie i uctowanie z Odynem. Stąd też wyruszą boskie wojska na Ragnarók.

Mimo, że Asgard unosi się w przestworzach, co jakiś czas, magicznym sposobem, wyłaniają się granice, oddzielające go od krain olbrzymów: od Muspellheimu - bór Myrkwid, zaś od Jótunnheimu - nigdy nie zamarzająca rzeka Ifing."

Zrodlo: ESTELOST - Twierdza nadziei.

Anger of Machines troszke poczeka;) ale wróci;)

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 89
  • Wyświetleń 11,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ooooo, trudna pracka, zwłaszcza, że zamek będzie niezbyt wielki a ma mnóstwo szczegółów.

Powodzenia! :)

Napisano

Powodzenia! :)

Mam nadzieje ze uda ci sie to przedstawic w jakis wspanialy sposob;)

Napisano
  • Autor

no dzieki;) wzialem sie juz za prace, mam jeszcze pytanie do organizatorów - co z miniaturkami? pozdr

Napisano

uuu troszke masz do modelowania :D Szczególnie te detale ! Polecam prace na warstwach zeby kompa nie zarznąc :)

Powodzenia !

Napisano
  • Autor

nie zwiodlem lecz przerwę robię sobie krótką;)

yoda.jpg

bitwa sie zaraz skonczy a na AoM mam duuużo czasu:P:P

Napisano

No chyba żartujesz, że bedziesz to odwzorowywał...?

Zachowaj klimat, ale troche inwencji architektonicznej wykaż.

Napisano
  • Autor

nie bede tego dokladnie odwzorowywal ale uklad bedzie podobny tzn, w srodku bedzie zamek itd. ja idę nieco bardziej w realizm, pozdr

003v2yv5.jpg

Napisano

ktora to skala z tych wiszacych?

Jezeli ta glowna, to czy nie jest zbyt...waska?

wogole to ladne to :)

Napisano

Chyba identyczny bump na czystej skale i porośniętej troszkę przeszkadza ale wrażenie robi miłe.

Napisano

mam nadzieje ze z tej skały bedzie zwisywac mas korzeni ;D powodzenia .Ambitny plan

Napisano
  • Autor

dzieki wszystkim za odpowiedzi;) postaram sie jeszczze dzis cos wrzucic

kipalol -> nie bedzie

pozdr

Napisano

fajny koncept. jak nie skonczycie z oporem na czas to zawsze mozecie sobie mini bitwe urzadzic ;) skalki fajne. tylko zrob tak jak ttaaddeekk mowi to bedzie jeszcze lepiej

powodzenia zycze;)

Napisano
  • Autor
jak nie skonczycie z oporem na czas to zawsze mozecie sobie mini bitwe urzadzic

heh... ja musze do wrzesnia skonczyc bo 3 klasa przede mna;)

Napisano

panie 3 klasy sa najbardzje lajtowe, przynjamniej ja tak mialem w gim :P wiec olej nauke i skoncz ta prace bo w koncu z tego chleb bedziesz mial tak;)?

Napisano

hehe :D

No nie wiem czy mialbym jakies szanse :( Moje umiejetnosci sa jednak dalekie od kolegi hkropinski...ale wrazie czego wyzwanie podejme ;)

Ok, wracam do mojej bramy :)

A co do skal...mi sie osobiscie podobaja...tylko troszke chyba zbyt zielone sa. Rowniny naokolo sa bajecznie zielone, sam Asgard z zewnatrz juz nie koniecznie, pamietaj ze byl raz zdobyty (czytaj=byly zniszczenia),oraz ze zostal odbudowany mur,co za tym idzie, duzo sie poniszczylo. Tzn ja to tak widze, a jak zrobisz to juz zalezy od ciebie, to tylko moja mala uwaga ;)

Napisano

Matti, on mówił o 3 klasie w podstawowej... :D

A co do grafy, to skała zdecydowanie za mała jak na podstawkę pod Assgard.

To jest może kilkunastometrowy blok skalny, co tutaj pokazałeś.

Poza tym mech tu nie pasuje: to siedziba bogów, a nie druidzki krąg.

Napisano
  • Autor

macie racje, ale duzo sie zastanawiam czy nie zrobic tego troche inaczej, bardziej w kolorag np. forgotten kingdom, pozdr

Napisano
  • Autor

ok, ja sie teraz wezmę za miasto ktore zakladam bedzie mialo jakies 15-20 unikatowych modeli nie licząc zamku i większych budowli. potem zabieram sie za uklad sceny, pozdrawiam

i tu taka probka, raczej budynki chcce zrobic proste, i tak będą malo widoczne.

02km5.jpg

Napisano

no i o to chodzi - mało detali tam gdzie ich nie trzeba i dużo tam gdzie są potrzebne :) . Masz już docelową rozdzielczosc ?

Napisano
  • Autor

za kilka godzin dam update, planuje ze bedzie juz skala z domkami bez tekstur i drzewami , tak chcę zeby to wygladalo, pozdrawiam

Napisano

Ahh tak dzisiejsza mlodziez :) Tylko przy komputerach siedzi :D A tu robota , laska i wyjsc z pieskiem :P Chce spowrotem isc i uczyc sie tego pieknego wieku i nurtu ROMANtyzmu :P

Napisano
  • Autor
Tylko przy komputerach siedzi

to samo moja mama mojemu tacie ciagle powtarza:P:P

laska
teaa... poza grafiką nie mialem na nic innego czasu wiec mnie zostawila;)

i wyjsc z pieskiem
noo... musze wychodzić z dwoma pieskami;)

pozdr

Napisano
  • Autor

update, tak to narazie wyglada, mysle ze po dodaniu tekstur, roslin i dodadkowych objektow np. drabin itd bedzie jeszcze lepiej;)

ps. przez tego imageshacka wszystkie szczegoly uciekają:/

ps2. mur to oczywiscie wersja beta:D

test003v2bx2.jpg

Napisano

fajne to :) z roślinkami pewnie będzie totalny wypasik :)

Napisano

hmmm... wedlug mnie powinienes bardziej zaznaczyc roznice wysokosci / waznosci budynkow, bo na razie zamek jest plaski... na koncepcie centralizacja jest bardzo ladnie uchwycona :) gogogo - nice nice :))

Napisano
  • Autor

dzięki wszystkim za odpowiedzi;)

senasation -> popra;)cuje jeszczze nad tym, ps. zamku jeszcze nie zrobilem;)

Napisano

a moze bys odpalił jakas budowle robiaca wrazenie.tak aby bogowie byli z niej dumni,Mimo to dobrze ci idzie.Pozdrawiam

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.