SWRSC Napisano 3 Sierpień 2006 Napisano 3 Sierpień 2006 Witam, Przedstawiam najnowszą prackę, czasu na doszlifowanie nie mam - komercyjny projekt, beda jeszcze inne wiz, niektóre może jeszcze zamieszcze na forum. Zapraszam do oceny zarówno renderingu jak i konceptu. Płytki pochodzą z kolekcji ceramiki Paradyż. Pozdrawiam, SWRSC
Master Kiełbaster Napisano 3 Sierpień 2006 Napisano 3 Sierpień 2006 Render ładny, koncept nie wiem :P
Marek G Napisano 3 Sierpień 2006 Napisano 3 Sierpień 2006 nie jest zle, ale stac cie na wiecej :-) pozdrawiam Marek
patry Napisano 3 Sierpień 2006 Napisano 3 Sierpień 2006 Nie no super! 9+/10 - gdybyś nalał wody do wanny i dał kaustykę to bym dał 10/10 :)
MaGuu Napisano 3 Sierpień 2006 Napisano 3 Sierpień 2006 Ostre ! Świetne materiały i światełko! Imho wnęka obok wanny niepotrzebna, ale to tyle ;)
siwy Napisano 3 Sierpień 2006 Napisano 3 Sierpień 2006 Render ładny. Nie podoba mi się ręcznik i badylek w kamykach (może zrób 2 większe troche). Brakuje mi jakiejś półki nad umywalką. Materiały świetne, ale przydałoby się mniej ziarna, kolorki też fajne
arch515 Napisano 3 Sierpień 2006 Napisano 3 Sierpień 2006 Witam. Ładny render, co do konceptu to twój?! Co prawda nie jest jakiś powalający, ale taki ludzki , ręcznik jest fatalny (materiał) brakuje chyba syfonu, co nie?? Ten blacik ile ma z 7cm, materiał na baterii jakiś dziwny no i same jej wzornictwo ma wiele do życzenia (wyłącznie moja opinia) natomiast bateria przy wannie z innej parafii jest już nie wygląda to dobrze, ten patyk to mogłeś sobie darować, bardzo fajne motywy te na ścianie, dobre materiały,brak jednak detalu.Pozdrawiam.
Lis Napisano 3 Sierpień 2006 Napisano 3 Sierpień 2006 Trochę dziwne oświetlenie. Ta wnęka to okno czy Lampa?? Podłoga i wanna wyśmienite. u góry trochę pusto. Ręcznik sztuczny :-) odemnie 8/10. Żebyś nie popadł w samozachwyt.
erwin Napisano 3 Sierpień 2006 Napisano 3 Sierpień 2006 Render bardzo ladny, projekt tez niczego sobie, super!
Tores Napisano 3 Sierpień 2006 Napisano 3 Sierpień 2006 Render fajny tylko gdzie ja mydło koło umywalki położę?
SWRSC Napisano 3 Sierpień 2006 Autor Napisano 3 Sierpień 2006 Master Kiełbaster - thx Mareg G - motywacja :) patry - hmm.... MaGuu - thx, trzeba gdzies postawić babskie pierdoły siwy - racja, moze wstawie tam jakąs roślinkę, pracka aktualnie czeka na akceptacje klienta, więc możliwy ponowny rendering arch515 - wierz mi że istnieją takie 7cm, brałem z katalogu, niestety nie posiadam nazwy kolekcji. Z wzornictwem bateri masz racje, przyznaję :) mam naprawde mało zcasu na te wiz (jakies 10 w dwa tygodnie) więc samo mówi za siebie) Lis - lampa Tomuś - cyfraka właśnie kupuje, więc nie moglem zrobić fotki erwfed - thx Tores - ja zawsze nosze ze sobą, w kieszeni :)
Georgas Napisano 3 Sierpień 2006 Napisano 3 Sierpień 2006 Mi się bardzo podoba, pokazałes co potrafisz, bardzo ładna łazienka, shadery i światło super ale mogłes sobie darować teapot'sy i coś innego wymodelować i wstawić, ogólnie naprawde dobra wizka
maciekG Napisano 3 Sierpień 2006 Napisano 3 Sierpień 2006 nie podobająmi sie motywy kwiatowe i "liściowe" :) na ścianach za to płytki na podłodze bardzo fajne wazoniki przy umywawlce troszke sztucznie wyszly, jakby w psie były wklejone, to że są teapoty chyba nie przeszkadza w koncu wizka nie jest dla ludzi znajacych maxa oni nie bede wiedziec o co chodzi:) a i ten badylek w oknie tak bidnie wygląda troche a tak pozatym to ładnie :D, podobasię obudowanie wanny pzdr.
arch515 Napisano 3 Sierpień 2006 Napisano 3 Sierpień 2006 Nie zrozumieliśmy się, napisałem ci, że to ma 7cm.a nie, że za dużo ma. A jak brałeś z katalogu to nie za uwarzyłeś syfonu (te coś pod umywalką ,rurka spustowa.).Pozdrawiam.;)
Wielka_Siostra Napisano 3 Sierpień 2006 Napisano 3 Sierpień 2006 Z doświadczenia wiem, że o syfonie się celowo czasami zapomina;-) Łazienka mi się podoba. Dobra kompozycja, aczkolwiek jeśli dajesz motyw roślinny malowany na ścianie to już slabo pasują do tego dekoracje ceramiczne (listwy i dekory). Albo wóż, albo przewóz - tak myśle. No trochę za duzo się dzieje - czyli drewno, modne ostatnio motywy roślinne, dekory. Klientka pewnie będzie krzyczec o szafeczki/poleczki, no ale cóż, taki lajf;-) Pewnie też będzie mieć wątpliwości co do nie oblożenia płytkami okolic wanny i półki przy niej. Ten badylek w żwirku jakiś taki rachityczny;-)
SWRSC Napisano 3 Sierpień 2006 Autor Napisano 3 Sierpień 2006 rurka spustawoa jest, ale na takim ujęciu jej po prostu nie widac. Sister - poczekamy, zobaczymy :)
mrkrzysiek Napisano 4 Sierpień 2006 Napisano 4 Sierpień 2006 bardzo ładna łazienka a najładniejsza jest podłoga i te drzewko w kamyczkach:)
marunioms Napisano 4 Sierpień 2006 Napisano 4 Sierpień 2006 No dla mnie tez, podloga i kamyczki miazdza :). Pracka bardzo mi sie podoba.
Hindus Napisano 4 Sierpień 2006 Napisano 4 Sierpień 2006 To ja posapie a co tam ;) Co do konceptu to bym tutaj dyskutował bo widziałem podobne elementy w innych wizualizacjach zwłaszcza w katalogach od MD - odrazu co rzuciło się w oczy to wnęka w sciance z kamykami, stolik z zlewem i okno ale nie wnikam. Dziwacznie położone drzwi na tylnej ścianie - mogłes zrobić jakis odstęp pomiędzy framugą a ścianą boczną. Dobre są moim zdaniem teksturki chodz ta w lustrze sprawia wrażenie strasznie rozciągniętej. Jak masz czas to renderuj jeszcze raz ;) Powiedz mi tylko czemu nie maxwell ? Ogólnie 9/10 Pozdrawiam.
SWRSC Napisano 4 Sierpień 2006 Autor Napisano 4 Sierpień 2006 hindus - specjalnie dla Ciebie wyrenderuje :) a co do maxwella: imo nie jest to render praktyczny. Oczywiście daje wspaniałe efekty, ale wciąż czasy renderingów są za długie. Mam do wykonania jakies 11 wizek w 2 tygodnie, pomyśl sobei jakbym miał to wszystko renderowac do rozdzialki 2500 x cos tam... SPokojnie mógłbym zapomnieć o zmieszczeniu się w deadline. A zresztą jakbym miał już renderować coś dla siebie w sensie, żebym miał więcej czasu na to to potraktowałbym scene mentalem - niskie min/maxy w FG i masz identyczne GI jak w maxwellu, dodoac do tego jeszcze odpowiednie wartości IESow (nie mowie o gotowcach) i masz IDENTYCZNE światełka jak te od maxwella. Do tego finalny produkt przerenderowany szybciej i bez szumów... a jak wyjdzie MR 3.5 to już całkiem będzie zajawka.
makbol Napisano 4 Sierpień 2006 Napisano 4 Sierpień 2006 Modele, materiały i oswietlenie sa bardzo dobre, tylko widać ze oszczedzasz na czasie (AA). Apropo oświetlenia, moze coś wiecej o nim powiedzieć ?
TrojkaT Napisano 4 Sierpień 2006 Napisano 4 Sierpień 2006 Nigdy nie bedzie identycznie jak w Maxwellu. faina pracka :D
SWRSC Napisano 4 Sierpień 2006 Autor Napisano 4 Sierpień 2006 slaver - a oszczędzam, patrz wyżej :) oświetlenie: to białe to rozpraszające szkło za którym jest lampa, dlatego efekt świecenia jest na całej powierzchni, w tym przypadku vRay light, drugi wbudowany w obudowę wanny, do tego 3x IESy Trojkąt, mi chodzi o shading GI oraz poprawnośc świateł. Wiadamo, że niektorych efektow nie uzyskamy na mentalu
Rekomendowane odpowiedzi