Konras Napisano 27 Sierpień 2006 Napisano 27 Sierpień 2006 Postanowilem sie w koncu nauczyc modelowac postacie :) Moze to troche z ciekawosci, moze i z koniecznosci. Tak zy inaczej spore problemy mi to sprawilo. Modelujac troche korzystalem z tego czy tamtego tutka, ogolnie patrzylem na wszytsko co udalo mi sie znalezc, ale co tam to w koncu taka pierwsza moja postac. Tekstury namalowala mi dziewczyna no i oczywiscie rzuty z przodu i boku, bez ktorych bym juz totalnie zglupial :). No i to chyba tyle :) Niedlugo mam nadzieje ze pokarze kolejny model. Pozdrawiam.
ftorek Napisano 27 Sierpień 2006 Napisano 27 Sierpień 2006 hmm - wporzo - robi wrazenie nawet :) ale mam kilka 'uwag' - wydaje mi sie ze uda za waskie, stopy za duze, w porownaniu z klata plecy sa zbyt slabo zarysowane generalnie - fajny chudzielec :) poaoa poka siate :)
zeet Napisano 27 Sierpień 2006 Napisano 27 Sierpień 2006 Rece odrobinę za krótkie i to tylko razi, reszta ok.
Przybysz Napisano 27 Sierpień 2006 Napisano 27 Sierpień 2006 Fajny typek, przyczepiłbym sie do obojczyków na texturze. Przypominają troche pięrwszą pare żeber bo tak dziwnie zachodzą do tyłu, troche zabardzo. No i łydki troche zbyt grube w porównaniu do ud. Czy on nie ma zbyt niskiego czoła, a może to takie indiańskie rysy? Ile ma trisów? ;)
Konras Napisano 27 Sierpień 2006 Autor Napisano 27 Sierpień 2006 Hmm tworzac postac szczerze mowiac nawet nie zwracalem uwagi na ilosc trojkacikow ^^, ale w koncu moge pokazac ile ich tam jest. Jedyne czego sie obawialem i nie pokarze to ile trujkatow maja wlosy... ahhh zeby nie sklamac to miej wiecej tyle co cialo, ale ugh.... to juz inna historia:) Ahhh i nawet nikt nie powiedzial czy sie kolor majtek podoba :D (tak serio mowiac to kiedys go sprubuje ubrac :>, chociarz jak znam zycie to do tego czasu przestanie on mi sie juz podobac i nie bede chcial do tego wracac :p)
Przybysz Napisano 27 Sierpień 2006 Napisano 27 Sierpień 2006 Modele z polycountem ~3k raczej powinny mieć już osobne palce. Chyba zbyt dużo poszlo na mięśnie pleców. Spokojnie by ładne dłonie z tego wyszły.
Konras Napisano 27 Sierpień 2006 Autor Napisano 27 Sierpień 2006 :) Racja racja, ale jeszcze eksperymentuje i nie czuje sie w tym wszytskim za pewnie... rak z paluszkami nie zrobilem bo nie umialem ^^'
Zbychowaty Napisano 27 Sierpień 2006 Napisano 27 Sierpień 2006 Siemanko.Jak dla mnie łydki za duze sa troche i stopy wygladaja strasznie masywnie.
zonk Napisano 27 Sierpień 2006 Napisano 27 Sierpień 2006 Model całkiem fajny ale jak dla mnie to uda za wąskie i ręce za krótkie chyba no i oczywiście przydałyby mu się palce ;-) btw:Pokażesz jak zrobiłeś włoski ? :D
Konras Napisano 27 Sierpień 2006 Autor Napisano 27 Sierpień 2006 Hmm ZONK tutaj masz moje wloski a tutaj link do tutorialka gdzie taki sposob podpatrzylem :) http://www.xcloud.net/study.htm Pozdrawiam :)
Kruku Napisano 27 Sierpień 2006 Napisano 27 Sierpień 2006 textura wygląda świetnie chociaż nie lubie takiego komiksowego stylu :]
Por@szek Napisano 28 Sierpień 2006 Napisano 28 Sierpień 2006 Wloski sa okej ale IMO troche za duzo tri na nie straciles, szczegolnie w porownaniu polycountu ciala do samych wlosow.sa na alphie wiec nie bedzie widac tak naprawde czy sie skrecaja w ta czy inna strone.
Rekomendowane odpowiedzi