]v[ax Napisano 30 Sierpień 2006 Napisano 30 Sierpień 2006 Po nieudanym mustangu, w ramach ćwiczeń postanowiłem zrobić nissana. Oto efekty:
DesignStudio Napisano 30 Sierpień 2006 Napisano 30 Sierpień 2006 nie znam sie na autkach ale narazie fajnie
Zbychowaty Napisano 30 Sierpień 2006 Napisano 30 Sierpień 2006 Jak to mowia amerykanie: "Gud Dżab" :D
urban Napisano 30 Sierpień 2006 Napisano 30 Sierpień 2006 hehe fajnie wychodzi wyprostuj jeszcze siatke troche
Pilot Napisano 30 Sierpień 2006 Napisano 30 Sierpień 2006 Trochu krzywy tylni zderzak pod lampami, tak poza tym to nice ;)
hkropinski Napisano 30 Sierpień 2006 Napisano 30 Sierpień 2006 hmm... raczej nie tak pieknie jak piszą, jest uzo błędów, autko pokrzywione, siatka dość krzywa, i przedewszystkim powinieneś bardziej podkreślić rysy tego auta, jest zbyt gumowo, dawaj jesczze mniejszy chamfer. wygląda jak resorek ale to chyba przez kola;) pozdr
Kr3tz Napisano 30 Sierpień 2006 Napisano 30 Sierpień 2006 zgadzam sie w 90% z hkropinskim- 90% bo dla mnie nie wyglada jak resorak :)
weinert Napisano 30 Sierpień 2006 Napisano 30 Sierpień 2006 troche poly malo miejscami daj tych chamferów tak jak mowia pozdrófka :*
pecet Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 sjakas dziwna ta 350z, poka jakieś referki bo nie wierze że tak w wygląda w realu;)
damusTo Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 W zasadzie wszystko już ci wypisali piszę tylko po to by mieś subskrypcje na ten watek - zajrze później zobaczyc jak sie sprawy ułożą
pecet Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 to jakiś tuning jest czy co? bo w oryginale ten tył inny jest, chyba że to jakaś inna wersja, pokaż jakieś referki to się porówna
skiki Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 robiłem 350z wiec znam ten samochod na wylot :P hmm nie no duzo niezgodnosci z oryginalem, przednie klosze za głeboko, wlot z boku na przednim zderzaku tez nie tak jak powinien byc, tylnia klapa jakas makabrycznie krzywa, swiatla nie maja tak mocnego załamania jak u ciebie, poza tym załamanie na klapie z tyłu konczy sie zaraz przed swiatłami i nie jest takie polkoliste, juz nie mowie o tylnim zderzaku bo to raczej inna bajka niz nissan 350 z :P
]v[ax Napisano 1 Wrzesień 2006 Autor Napisano 1 Wrzesień 2006 Referki miałem ze zwykłego nissana 350z . Ja zmieniłem maske i zderzaki, robione bez referki.
Ardeni Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 Mi się taki tuning podoba :) popraw tam gdzie widać ze jest krzywo i będzie git
pecet Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 no jeśli to tuning to tył mi się podoba (ładniejszy od oryginału) ale w rzeczywistości ciężko byłoby taki tuning zrobić, ale to tylko 3d więc nie ma co sie tym przyjmować :) proponuje tylni zderzak jeszcze przerobić żeby nie był taki "prosty" i koniecznie rury wydechowe zmienić na jakieś okrągłe!
Kr3tz Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 po blacharce i tuningu zaczyna sie robic calkiem fajna fura ^^
]v[ax Napisano 3 Wrzesień 2006 Autor Napisano 3 Wrzesień 2006 Mała proba materiału. Renderowane w brazilu. Co zrobić aby wyglądało to bardziej realistyczni i aby znikły te ziarnistości na masce???
NV Napisano 3 Wrzesień 2006 Napisano 3 Wrzesień 2006 ładny modeling ....fajnie ,że tez robisz nissana...>przynajmniej na razie. :] Pozdro. / nie znam sie na tym renderze niestety........
Pawelkos Napisano 3 Wrzesień 2006 Napisano 3 Wrzesień 2006 Mi sie nawet modelik podoba i nie przeszkadza mi to ze to twoja wersja. Co do twojego problemu to dawno nie uzywalem bazila ale wiem ze na necie jest jak ustawic materialy i render na lakier wlasnie pod brazilla. Moze to nie bedzie dokladnie to czego bys oczekiwal ale moze stanowic dobry punkt wyjsciowy. To jest chyba gdzies na 3dkingdom.org. Aha i co do tych twoich plomien, lepiej by to wygladalo jakby szly w druga strone.
]v[ax Napisano 3 Wrzesień 2006 Autor Napisano 3 Wrzesień 2006 Kolejny edit. Ale nie wiem jak usunąć te ziarnistości. Czy mógłby ktoś pomóc??
]v[ax Napisano 8 Wrzesień 2006 Autor Napisano 8 Wrzesień 2006 Udało mi się usunąć te ziarnistości musze jeszcze popracować na maskowaniem na tych płomieniach
skiki Napisano 8 Wrzesień 2006 Napisano 8 Wrzesień 2006 jest fajnie ale kompresja zroiła swoje... najlepiej wrzucaj na imageshack.us bo mozna tam bardzo duze pliki wrzucac... ;) pozdr, ps. bede zagladał bo coraz fajniej wychodzi
]v[ax Napisano 14 Wrzesień 2006 Autor Napisano 14 Wrzesień 2006 Niestety istnieje taka instytucja jak szkoła, więc niemam teraz czasu. Ale pomału ide do przodu. Prosze o opinie i sugestie.
..:: WIKTOR ::.. Napisano 14 Wrzesień 2006 Napisano 14 Wrzesień 2006 Ale zes zaszalal ;P Nie no spoko spoko :) Ale jakbys dal lakier metallic to moglby byc lepszy efekt :) Ogolnie pomysl ok!
]v[ax Napisano 19 Wrzesień 2006 Autor Napisano 19 Wrzesień 2006 Moja pierwsza, nieudana próba użycia hdr. Zastanawiam sie czy zostawić to hdr czy nie. Myśle że w niektórych miejscach lakier lepiej wygląda
NV Napisano 19 Wrzesień 2006 Napisano 19 Wrzesień 2006 mi tam się podoba tylko chyba trochę za mocne te odbicia szczególnie z tyłu wygląda to tak jakby ten lakier sam generował światło a nie je odbijał PS: wiem czepiam się lakierów a sam lepszego nie potrafię ale mówię co czuje
]v[ax Napisano 19 Wrzesień 2006 Autor Napisano 19 Wrzesień 2006 Wiem, musze pobawić sie ustawieniami, albo poszukać innej mapy hdr. Może jutro apdejp;P wrzuca jak czas znajde
pecet Napisano 19 Wrzesień 2006 Napisano 19 Wrzesień 2006 chyba nie ustawiłeś faloffa, czym renderujesz? jak sie troche pobawisz tym lakiem to może być ciekawie ale ten pomarańczowy musi być mniej matowy
]v[ax Napisano 19 Wrzesień 2006 Autor Napisano 19 Wrzesień 2006 Renderuje Brazilem r/s. Jutro sie tym pobawie, thx
Pawelkos Napisano 21 Wrzesień 2006 Napisano 21 Wrzesień 2006 felgi mi sie nie podbaja, nad lakierem sproboj popracowac bo troche plastikowy, nie podoba mi sie ta hderka za mocno swieci i jak mozesz do dawaj rendery z innego kadru niz ten ostatni. Pozdr
damusTo Napisano 24 Wrzesień 2006 Napisano 24 Wrzesień 2006 A co to sie tam dzieje z boczną tylna szybka ??
XaoC Napisano 24 Wrzesień 2006 Napisano 24 Wrzesień 2006 Jest taki...plastikowy(!?) Drzwi chyba lekko zrypane http://www.buscatuning.com/blog/wp-content/fotos/marcas/nissan/350z/z1.jpg
]v[ax Napisano 25 Wrzesień 2006 Autor Napisano 25 Wrzesień 2006 XaoC -> nie zależy mi na 100% zgodności z oryginałem, to ma być moja wersja 350z ;P
]v[ax Napisano 25 Wrzesień 2006 Autor Napisano 25 Wrzesień 2006 W najbliższym czasie postaram sie zamieścić render tyłu ;P Felgi to standardowy chrom z brazila i niewiem dlaczego wyglądają tak brzydko
..:: WIKTOR ::.. Napisano 25 Wrzesień 2006 Napisano 25 Wrzesień 2006 No felgi koniecznie do poprawy bo nie wgladaja jak chrom tylko jakby byly malniete na bialo... :/ Dotyczy sie to rowniez swiatel... i hamulcow... A ogolnie to pomysl niezly z ta szata graficzna - wiem ile to czasem problemow przysparza... ;) To czekam na poprawki!
]v[ax Napisano 30 Wrzesień 2006 Autor Napisano 30 Wrzesień 2006 Niestety nie potrafie doprowadzić tego chromu i czarnego lakieru do porządku :/ Zastanawiam się czy nie zrezygnować z studyjnego renderu
hkropinski Napisano 30 Wrzesień 2006 Napisano 30 Wrzesień 2006 hmm... teraz to za dobrze nie wyglada:/ co to za czarny lakier ktory nie odbija bialego studia? tylko wszystko pochlania i nic na nim nie widac:/
]v[ax Napisano 1 Październik 2006 Autor Napisano 1 Październik 2006 Postanowiłem zmienić render na vray. Taka próbka ale chyba od razu lepiej to wygląda
karlos18 Napisano 1 Październik 2006 Napisano 1 Październik 2006 gdybys nie tunigowal wozu to napisalbym ze narobiles mase bledow w modelu. przedni grill wyglada jak spirale w mojej "farelce" :D poczatek przedniej klapy zaczyna sie na nie odpowiedniej wysokosci. caly przod jest do poprawy. przednie okno wyglada jak wieczko od margaryny (takie prostokatne, kazdy pewnie wie o co chodzi). Twojemu modelowi brak "detalu", jak to mowia "diabel tkwi w szczegolach", jak chcesz zeby ten nissanik nie wygladal jak resorak to zadbaj o wiecej szczegolow i popraw laczenie szyb z karoseria. wtedy zobaczysz ze samochod ozyje i nawet z tym lakierem i ustawieniami bedzie o niebo lepiej wygladal. sprobuj cosik z tym zrobic ;) ------------ Panowie wracam na forum po przerwie w grafice ;). moja milosc odzyla. witam ponownie wszystkich. niedlugo skoncze swojego 350z ktorego zaczalem juz rok temu :D
..:: WIKTOR ::.. Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 A co to za ciemne kwadraciki pod oponami...?? ;P
]v[ax Napisano 2 Październik 2006 Autor Napisano 2 Październik 2006 Sam chciałbym wiedzieć ;P dałem te same ustawienia co na tym pierwszym z vraya tylko dorzuciłem vraylight.
damusTo Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 Wiktor ty tak bez fantazji to sa takie specjalne podstawki dzięki temu opony sie nie brudzą w F1 tez sa opakowane do samego startu :P eh wy i ten wasz vray hehe nie znam vraya wiec nie pomoge ale wyglada ze cos zdrowo zwalone na cieniach PS Lakier zaczyna po mału wyględać
Rekomendowane odpowiedzi