Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 49
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hmm... raczej nie tak pieknie jak piszą, jest uzo błędów, autko pokrzywione, siatka dość krzywa, i przedewszystkim powinieneś bardziej podkreślić rysy tego auta, jest zbyt gumowo, dawaj jesczze mniejszy chamfer. wygląda jak resorek ale to chyba przez kola;) pozdr

Napisano

robiłem 350z wiec znam ten samochod na wylot :P hmm nie no duzo niezgodnosci z oryginalem, przednie klosze za głeboko, wlot z boku na przednim zderzaku tez nie tak jak powinien byc, tylnia klapa jakas makabrycznie krzywa, swiatla nie maja tak mocnego załamania jak u ciebie, poza tym załamanie na klapie z tyłu konczy sie zaraz przed swiatłami i nie jest takie polkoliste, juz nie mowie o tylnim zderzaku bo to raczej inna bajka niz nissan 350 z :P

Napisano

no jeśli to tuning to tył mi się podoba (ładniejszy od oryginału) ale w rzeczywistości ciężko byłoby taki tuning zrobić, ale to tylko 3d więc nie ma co sie tym przyjmować :) proponuje tylni zderzak jeszcze przerobić żeby nie był taki "prosty" i koniecznie rury wydechowe zmienić na jakieś okrągłe!

Napisano

Mała proba materiału.

Renderowane w brazilu.

Co zrobić aby wyglądało to bardziej realistyczni i aby znikły te ziarnistości na masce???

Napisano

ładny modeling ....fajnie ,że tez robisz nissana...>przynajmniej na razie. :] Pozdro. / nie znam sie na tym renderze niestety........

Napisano

Mi sie nawet modelik podoba i nie przeszkadza mi to ze to twoja wersja. Co do twojego problemu to dawno nie uzywalem bazila ale wiem ze na necie jest jak ustawic materialy i render na lakier wlasnie pod brazilla. Moze to nie bedzie dokladnie to czego bys oczekiwal ale moze stanowic dobry punkt wyjsciowy. To jest chyba gdzies na 3dkingdom.org. Aha i co do tych twoich plomien, lepiej by to wygladalo jakby szly w druga strone.

Napisano

jest fajnie ale kompresja zroiła swoje... najlepiej wrzucaj na imageshack.us bo mozna tam bardzo duze pliki wrzucac... ;) pozdr,

ps. bede zagladał bo coraz fajniej wychodzi

Napisano

Moja pierwsza, nieudana próba użycia hdr. Zastanawiam sie czy zostawić to hdr czy nie. Myśle że w niektórych miejscach lakier lepiej wygląda

hdr.jpg

Napisano

mi tam się podoba tylko chyba trochę za mocne te odbicia szczególnie z tyłu wygląda to tak jakby ten lakier sam generował światło a nie je odbijał

PS: wiem czepiam się lakierów a sam lepszego nie potrafię ale mówię co czuje

Napisano

chyba nie ustawiłeś faloffa, czym renderujesz? jak sie troche pobawisz tym lakiem to może być ciekawie ale ten pomarańczowy musi być mniej matowy

Napisano

felgi mi sie nie podbaja, nad lakierem sproboj popracowac bo troche plastikowy, nie podoba mi sie ta hderka za mocno swieci i jak mozesz do dawaj rendery z innego kadru niz ten ostatni. Pozdr

Napisano

nis.jpg

W najbliższym czasie postaram sie zamieścić render tyłu ;P

Felgi to standardowy chrom z brazila i niewiem dlaczego wyglądają tak brzydko

Napisano

No felgi koniecznie do poprawy bo nie wgladaja jak chrom tylko jakby byly malniete na bialo... :/ Dotyczy sie to rowniez swiatel... i hamulcow... A ogolnie to pomysl niezly z ta szata graficzna - wiem ile to czasem problemow przysparza... ;) To czekam na poprawki!

Napisano

Niestety nie potrafie doprowadzić tego chromu i czarnego lakieru do porządku :/ Zastanawiam się czy nie zrezygnować z studyjnego renderu

ty.jpg

Napisano

gdybys nie tunigowal wozu to napisalbym ze narobiles mase bledow w modelu. przedni grill wyglada jak spirale w mojej "farelce" :D poczatek przedniej klapy zaczyna sie na nie odpowiedniej wysokosci. caly przod jest do poprawy. przednie okno wyglada jak wieczko od margaryny (takie prostokatne, kazdy pewnie wie o co chodzi). Twojemu modelowi brak "detalu", jak to mowia "diabel tkwi w szczegolach", jak chcesz zeby ten nissanik nie wygladal jak resorak to zadbaj o wiecej szczegolow i popraw laczenie szyb z karoseria. wtedy zobaczysz ze samochod ozyje i nawet z tym lakierem i ustawieniami bedzie o niebo lepiej wygladal. sprobuj cosik z tym zrobic ;)

------------

Panowie wracam na forum po przerwie w grafice ;). moja milosc odzyla. witam ponownie wszystkich. niedlugo skoncze swojego 350z ktorego zaczalem juz rok temu :D

Napisano

Wiktor ty tak bez fantazji to sa takie specjalne podstawki dzięki temu opony sie nie brudzą w F1 tez sa opakowane do samego startu :P

eh wy i ten wasz vray hehe nie znam vraya wiec nie pomoge ale wyglada ze cos zdrowo zwalone na cieniach

PS

Lakier zaczyna po mału wyględać