czarodziej3D Napisano 5 Wrzesień 2006 Share Napisano 5 Wrzesień 2006 Witam wszystkich ponownie tym razem wziołem się na modelowanie organiczne i taką główke mam do pokazania. [ATTACH]38096[/ATTACH] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 5 Wrzesień 2006 Share Napisano 5 Wrzesień 2006 Witam!! fajnie fajnie oczy chyba odrobine za duze i kaciki ust przydaloby sie cofnac :) pokaz siatke pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 5 Wrzesień 2006 Share Napisano 5 Wrzesień 2006 Zacna główka :) Starałeś się wiernie odwzrować zdjęcie, czy tylko tak troszkę, dla proporcji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarodziej3D Napisano 5 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2006 Oczywiście starał się idealnie odzorować, choć jest to 3 głowa jaką zrobiłem dopiero tą pokazuję bo w pozostałych coś mi nie pasowało. Ta głowa nie jest wolna od błędów ale już bliska perfekcyjnemu odzorowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 5 Wrzesień 2006 Share Napisano 5 Wrzesień 2006 No właśnie miejscami troszeczkę odbiega od oryginału, stąd moje pytanie. Ale, jak już pisałem, bardzo ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 5 Wrzesień 2006 Share Napisano 5 Wrzesień 2006 bardzo ładnie, tylko ukoncz :) bo szkoda modelu. oczy mozna by rzeczywiscie zmniejszyc, najbardziej rzucaja sie w "oczy" heh . pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarodziej3D Napisano 5 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2006 hmmm uszy napewno zrobię i może się doczeka całosci, się zobaczy. Co do oczu to nie ma szans zostają jakie są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 5 Wrzesień 2006 Share Napisano 5 Wrzesień 2006 Twój model i robisz z nim co zechcesz :) ja bym jednak lekko domknoł powieki.... bo będzie miec wytrzeszcz. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 5 Wrzesień 2006 Share Napisano 5 Wrzesień 2006 Pani daje rade:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brumugun Napisano 5 Wrzesień 2006 Share Napisano 5 Wrzesień 2006 Pozytywne robi wrażenie, przyglądając się zdjęciu oraz modelowi, wyczuwam że nos powinien być węższy na dole, kąciki lekko do tyłu, ale wypuklosc ma zostac ta boczna (heh) , oczy dobre, nie no narysuje bo nie dam rady opisowo xD. Odwzorowanie kogos jest ciężkie, to sie wydaje proste jak się samemu nie spróbuje ;] . Powodzenia. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarodziej3D Napisano 6 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2006 brumugun - heh i znów się zprawdza się moje powiedzienie (patrz opis) wymysliłem je jak modelowałem samochód citroen c4, a taki miał byc prosty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 6 Wrzesień 2006 Share Napisano 6 Wrzesień 2006 Ogólnie pozytywne wrażenie na mnie sprawiła głowka, ale z tym perfekcyjnym odwzorowaniem to chyba troche przesadziłeś :P Uwagi to chyba wszystkie już brumugun wymienił, ale mi najbardziej rzuca się w oczy (w negatywnym znaczeniu) ten szeroki nos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarodziej3D Napisano 6 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2006 streaker - eh ludziska przecież mówię że dążę do doskonałego modelu a nie że jest. Jeszcze pewne z 2-3 głowy zejdzie zanim będzie model do którego nie będziecie się mogli przyczepić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 6 Wrzesień 2006 Share Napisano 6 Wrzesień 2006 streaker - eh ludziska przecież mówię że dążę do doskonałego modelu a nie że jest. Jeszcze pewne z 2-3 głowy zejdzie zanim będzie model do którego nie będziecie się mogli przyczepić. hehe oj uwerz ze nie 2-3 glowy a 20-30(albo 200-300??) glow :) gdzie siateczka?? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarodziej3D Napisano 6 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2006 Trochę posiedziałem i wyklinałem więcej [ATTACH]38056[/ATTACH] [ATTACH]38057[/ATTACH] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarodziej3D Napisano 6 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2006 i dalej ... [ATTACH]38061[/ATTACH] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 6 Wrzesień 2006 Share Napisano 6 Wrzesień 2006 Gubisz proporcje. To kobieta ma byc czy dziecko z biustem :) Dłuzsza szyja, troszkę szerzej w barkach. Ucho do poprawki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 6 Wrzesień 2006 Share Napisano 6 Wrzesień 2006 widze ze czasu nie marnujesz w porównaniu do mnie :) ;((( Na obrazku: 1. miejsca które zaznaczyłem ( linie ) powinny być bardziej wyraziste, u ciebie jedna sie rozopłyneła i jej prawie ni ma a dróga jest jakaś ostra ( nad uchem warto zawsze posiedzieć bo podkreśla skill :D 2. w tym miejscu uszko powinno być troche grubsze ( pulchniejsze :D ) Nie wspomne juz o kąciskach ust bo to juz ktoś pisał, cyce bardzo fajne jak narazie. Pozdrawiam i przepraszam za błędy w pisowni :) ps. nielot :) zależy od zdolności ile tych głów :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarodziej3D Napisano 6 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2006 Pytanie jak zrobić aby miniatura przy tytule wyświetlała się taka jaką chce - gdzie się to ustawia. Myślałem że chodzi o kolejność ale nie więc jak to działa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarodziej3D Napisano 6 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2006 hmm ateraz lepiej [ATTACH]38064[/ATTACH] P.S narazie zajme się torsem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 6 Wrzesień 2006 Share Napisano 6 Wrzesień 2006 Może pomoże: aż sobie zapisze tego gifa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarodziej3D Napisano 6 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2006 _kuba_ - no wypas :) wielkie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarodziej3D Napisano 6 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2006 Kolejne obrazki, na razie skupiam się na torsie bo jestem w transie i idzie nieźle wiec wolę z tego nie wychodzić a później poprawie twarz [ATTACH]38069[/ATTACH] [ATTACH]38070[/ATTACH] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 6 Wrzesień 2006 Share Napisano 6 Wrzesień 2006 więc chyba lepiej będzie, jeśli z tego transu wyjdziesz, prześpisz sie i rano będziesz miał nowe spojrzenie na to co robisz, bo jeśli twarz mi się podoba, to im niżej schodzisz, tym gorzej (ta kreska przez środek brzucha zbyt wyrazista, piersi jakieś takie rozlane, kości z obręczy barkowej (chyba tak to sie nazywa) też jakieś niekształtn(szczególnie przy środku)e i zbyt wyraziście zarysowane... no i ciągle na siatke czekamy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarodziej3D Napisano 6 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2006 siata [ATTACH]38071[/ATTACH] co do piersi to takie maja być i tego nie zmienię ale ostra krytyka, ale musze przejrzeć parę stron z rozebranymi kobietami i się po przyglądam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 6 Wrzesień 2006 Share Napisano 6 Wrzesień 2006 sluchaj streaker'a bo dobrze prawi jeszcze oczy usta i nos i ucho poprawi :) i siatka my chcemy siatke!! pozdro edit:) o siatka bardzo fajna szczegolnie glowy :) i popraw te cycy bo saokropne paskudne i wogole :D jakies rozlazle i nie krztaltne :) i glowe popraw i skoncz czyli zrob tyl :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarodziej3D Napisano 6 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2006 nielot007 - siate już dałem nad twoim postem chyba że nie widzisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 6 Wrzesień 2006 Share Napisano 6 Wrzesień 2006 Piersi rozlane?Panoooowie...ciekawe czy w rzeczywistosci tez byscie narzekali;)Jak dla mnie sa dobre. Talia mocno wcieta i chyba brzuch troszke za plaski w stosunku do reszty. Generalnie Pani warta uwagi :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 6 Wrzesień 2006 Share Napisano 6 Wrzesień 2006 Kilka bugów na siatce pieciokąty i trójkąty jak najmniej, i te barki za ostre (więcej finezji to nie samochód :) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarodziej3D Napisano 6 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2006 (więcej finezji to nie samochód :) ) hehe no racja wezmę pod uwagę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarodziej3D Napisano 7 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2006 W zupełności mieliście racje - wielkie dzięki przebudowałem to trochę i co teraz chyba lepiej (tym razem robiłem z finezją) [ATTACH]38075[/ATTACH] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 7 Wrzesień 2006 Share Napisano 7 Wrzesień 2006 Dla mnie lepiej, jescze coś z tą krechą i pępkiem zrób :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 7 Wrzesień 2006 Share Napisano 7 Wrzesień 2006 Prawe piersi się różnią od lewej , a to czemu :P Do poprawki. Jeżeli chcesz ją wymodelowac idealną, to jeszcze roboty przed tobą. :) Ale jestes na dobrej drodze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 7 Wrzesień 2006 Share Napisano 7 Wrzesień 2006 Jest dopsze, daj szerszą krechę :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 7 Wrzesień 2006 Share Napisano 7 Wrzesień 2006 Prawe piersi się różnią od lewej , a to czemu :P Do poprawki. Jeżeli chcesz ją wymodelowac idealną, to jeszcze roboty przed tobą. :) Ale jestes na dobrej drodze. Jonasz...Bo fizycznie sie roznia. O ile pamietam lewa dynda niżej. Analogicznie jest z torbami u mezczyzn:) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarodziej3D Napisano 7 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2006 Analogicznie jest z torbami u mezczyzn:) Pozdrawiam. heh nawet o tym nie wiedziałem - czego to się człowiek nie dowie, a myśleć można że tylko o grafice tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 7 Wrzesień 2006 Share Napisano 7 Wrzesień 2006 He he, Z-Brush, pokaz nam zdjęcie, bo jakos niechcę mi sie w to wierzyć. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarodziej3D Napisano 7 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2006 Hmm stanąłem tutaj i trochę kiepsko to wygląda - no uda nie takie łatwe jak się spodziewałem Jakieś propozycje? [ATTACH]38086[/ATTACH] [ATTACH]38087[/ATTACH] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 7 Wrzesień 2006 Share Napisano 7 Wrzesień 2006 a wiesz Jonasz ze jedno oko masz wieksze od drugiego? czarodziej nie za duze dziury w nosie? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarodziej3D Napisano 7 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2006 czarodziej nie za duze dziury w nosie? :) hmmm nie masz sie już czego czepiać - se wymyśliłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarodziej3D Napisano 7 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2006 hmm no jakoś sie z tymi biodrami uporałem ale zapewne i tak będe je poprawiał jak zrobię nogi. [ATTACH]38092[/ATTACH] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarodziej3D Napisano 8 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2006 i niżej... [ATTACH]38095[/ATTACH] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 8 Wrzesień 2006 Share Napisano 8 Wrzesień 2006 Jonasz nie zebym nie mial sie czym chwalic hehehe ale powaga forum wymaga przestrzegania pewnych zasad:P zatem zamiast blyszczec torbami wrocmy do grafiki :D Czarodziej !!!!! O ile gora przedstawia zgrabne cialko mlodej kobitki o tyle podwozie z siedziskiem zrobiles jak u Felgi rodem z Brandendurgii. hehehe teraz wyszlo jaki typ budowy ciala preferujesz:P Do rzeczy jednak! TYlek zrobiles jej za wielki!!! Biodra sa niewspolmierne do barkow. Pupa jest za dluga! Nie jest, a powinna byc podwinieta na spodzie oraz dol sie jej rozjezdza nieciekawie...Wszystko to, sprawia wrazenie plaskiego, brzydkiego tylka. Zamiescil bym fotke tylka idealnego mym zdaniem (Jonasz niestety tym razem nie moj:P)ale chyba nie wypada. Jak chesz to puszcze Ci mailem bowiem nie tyle sam tylek jest wart obejrzenia (choc jest), co sama fotka i pomysl na nia uwazam za bardzo dobry;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarodziej3D Napisano 8 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2006 Z-Brush - hmm problem polega na tym że nie mam jednolitych refków ciała i trochę kombinuje - jak być miał to miło by było jak byś przesłał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 8 Wrzesień 2006 Share Napisano 8 Wrzesień 2006 Witam ponownie. Ten tylek widze mniej wiecej tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarodziej3D Napisano 8 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2006 aaa takie buty (a raczej biodra) trzeba trochę skorygować ten tłuszczyk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 8 Wrzesień 2006 Share Napisano 8 Wrzesień 2006 no dokladnie..tylko jak widzisz..podnioslem jej troche ten tylek, co za tym idzie kolana tez chyba pojda lekko w gore. Co do kolan to uwazaj by nie zrobic ich ani za chudych ani "zbytnio przegubowych" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 8 Wrzesień 2006 Share Napisano 8 Wrzesień 2006 Kiedyś od b.dobrego modelarza otrzymałem radę by nim się zabiorę za piersi wymodelować kompletną klatkę piersiową- obecnie uważam to wręcz za żelazną zasadę i odnoszę do wszystkiego: bryły (najlepiej całego modelu) -> forma -> detal. A dlaczego tak? By dobrze wyczuwać model i z głową go uzupełniać. Skoro zaczynasz dopiero zabawę z organiką to pysiek nieźle wyszedł. Inna sprawa że proporcje i bryła ciała leżą (stąd pogadanka na początku), naprawdę doradzam zmienić podejście bo będziesz błądzić i przemodelowywać ileś tam razy cały model szukając tego o co możesz zadbać na samym początku. Pozdrawiam, 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarodziej3D Napisano 8 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2006 Gotham - hmm cena rada zapamietam co do organicznego modelowania to głów już parę wymodelowałem ale kompletne ciało jak dobrze pamiętam robiłem 2-3 lata temu no i są skutki. Dokończę stopy i zajmę się proporcjami, wtedy się okaże co z tego wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drem Napisano 8 Wrzesień 2006 Share Napisano 8 Wrzesień 2006 mam nadzieje ze cos ciekawego XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi