Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Taka mnie ostatnio faza na SH zlapala i pomyslalem ze zrobie jakiegos fejka z nadchodzacej 5 czesci :]

Bede wdzieczny za wszelkie uwagi bo juz tyle sie napatrzylem na ten obrazek ze doslownie nic nie widze :D Jest kilka rzeczy ktore mi nie pasuja ale nie wiem jak je naprawic... i czy wogole naprawiac... moze cos podpowiecie... weim ze mnie ponioslo z detalami :P

Z gory dzieki ;)

sh5.jpg

• Odpowiedzi 22
  • Wy艣wietle艅 2,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Zestaw przyjemniaczk贸w ;) , ta r臋ka z prawej strony mi nie pasuje, i jeszcze wydaje mi si臋 偶e jakie艣 za p艂askie to jest, ma艂o przestrzeni, za bohaterk膮 stoi lub le偶y kolo, . . . chudy jaki艣 ;],

Przy okazji bardzo fane te stworki . . .

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Jup - z ta plaskoscia walczylem ale niestety skapitulowalem :/ Moze jakies sztuczki znacie jak ja powinenem wyciagac na przyszlosc?

Napisano

no ta reka z prawej strony jakas taka nie trafiona, tlo bym zmienilna np chodnik by bylo wiadomo co i jak!

JoKeR

Napisano

super klimat! na pierwszy rzut oka my艣la艂em, 偶e te truposze le偶膮 (przygniataj膮) dziewcz臋, ale po d艂u偶szej chwili zacz膮艂em mie膰 w膮tpliwo艣ci. Np. g贸rny zombiak (po lewej, co ma r臋k臋 poni偶ej napisu) - nie wiadomo do ko艅ca w jakiej on jest pozycji, je偶eli opiera si臋 na tym ramieniu (pod napisem), to skr贸t jest nieco skopany - nie czyta si臋, mam raczej wra偶enie 偶e ma po艂aman膮 r臋k臋. Ale za to faktura mi臋sa jest ekstra :)

Napisano

hmmm. moze wiekszy kontrast? strasznie chaotyczne i ciezko powiedziec co sie dzieje. kto? kogo? i gdzie?

ja bym albo jeszcze bardziej "zabrudzil" prace albo pdczyscil.

swietna jest twarz kobiety.

4stars

Napisano

Omen. Te flaczki s膮 膰wietne. B艂ona super. Zw艂aszcza to umiej臋tne prowadzenie blik贸w. jestem pewien, 偶e gdyby艣 si臋 zdecydowa艂 na okre艣lenie 藕r贸d艂a 艣wiat艂a, to 艂atwiej by艂oby Ci zbudowa膰 te formy stwor贸w jak i przestrze艅. Pozdrawiam. Pi臋kne te b艂onki. :)

Napisano

To zadam inne pytanie jako kompletny laik w robieniu takich rzeczy na kompie (olejem to juz co innego :) )...Jak takie cos robisz? Fotoszopik? Tyklo i wylacznie. Odpisz laikowi...nie badz taki :D

Ps Moje uwagi tycza sie reki w lewej czesci pracy. Skrot jest troche za jasny i deczko sie nie skraca;) Za jasno jest wokol reki po prawej stronie. Pozdrawiam:)

Napisano
  • Autor

Dzieki wszystkim za odpowiedzi - heh rzeczywiscie cos z ta reka mi nie wyszlo... martwie sie ze nie widze co :/ No ale z czasem noze do mnie dojdzie...

Zrodlo swiatla to mi sie ze 3 razy zmienialo w trakcie prac. To ze calosc jest we mgle teroche mnie zbilo z tropu rozproszonym oswietleniem, bo pierwszy raz to robilem... nastepnym bedzie lepiej :]

A jak sie to robi? Prawie tak samo ja tradycyjnie - dobierasz kolory i marzesz po warstwach az wyjdzie co podobnego do tego co masz w glowie :] Tu nie ma zadnych sztuczek - tylko sprawny tablet

Napisano

ogolnie fajnie, okropny napis, wywal go czym predzej, w oczy rzuca sie powatrzalnosc, jak juz wklejasz jednego stworka to chociaz zmien na nim swiatlo i jakies detale, zrob jakas dominante na jednym, jakies cechy charakterystyczne, fajne blonki, ta reka po prawe nie za bardzo wiem co robi, ciagnie ja za wlosy czy daje je takiego przyjacielskiego w twarz kuksanca, mogles sie juz postarac i zroznicowac ustawienie dloni

Napisano

Nie b臋d臋 powtarza艂 tego co napisali przedm贸wcy, ale zastanawia mnie, dlaczego ta pani ma taki b艂ogi wyraz twarzy? Czy to zamierzone? Og贸lnie twarz mi sie nie podoba, za ma艂a, p艂aski, wielki nos, oczy za szeroko. No, ale nie twarz gra tu pierwsze skrzypce. Og贸lnie dobra praca :)

Napisano

艢wietny detal, mi臋cho , krew. Og贸lnie wszystko si臋 podoba.

Napisano

strasznie mi jej 偶al, taka fajna kobitka-jak bym m贸g艂 odrazu bym jej pom贸g艂

Napisano

Hej :)

rzadko tu postuj臋 bo nie znam si臋 za bardzo na 2d, ale zagl膮dam ca艂kiem cz臋sto :)

Bardzo lubi臋 twoje pracki Omen, ale musz臋 niestety stwierdzi膰 偶e ta nie za bardzo mi pasi... Og贸lnie - technicznie jest super, nie ma si臋 do czego przyczepi膰, ale:

- Panienka ma wyraz twarzy jakby by艂a na kawie z jakim艣 sko艣nookim kochasiem, a nie jakby zaraz mia艂 j膮 ze偶re膰 "kaszankowy potw贸r" (rzomyte oczka, p贸艂otwarte usta, zaraz b臋dzie "scena" tylko dla doros艂ych ;))

- R臋ka - podejrzewam 偶e w takiej sytuacji konwulsyjnie wr臋cz 艣ciska艂a by sw贸j kozik, a nie wypuszcza艂a go z r臋ki tak 艂atwo.

Og贸lnie ca艂o艣膰 nie trzyma si臋 dla mnie kupy - pracka nie daje rady wypracowa膰 klimatu.

Takie jest moje imho, no ale technicznie rzecz bior膮c bardzo wysoka jako艣膰 jak zawsze :)

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Jest takie cos w calej serii Silent Hill co moze sie ludziom nie podobac.. taka jakby dwuznacznosc, kopanie w ludzkiej psychice - ktorego rezultaty nie zawsze nam sie podobaja. Rysunek z panienka ktora jest przerazona potworkami i do konca sciska kozik bylby jak najbardziej poprawny, ale jak dla mnie troche zbyt standardowy. Ja natomista chcialem pokazac taka bezsilnosc, poddanie sie losowi. Ona probowala walczyc ale z braku rezultatow poprostu sie poddala... odplynela, godzac sie ze swym losem... a moze tak naprawde jej sie to podoba... juz czuje sie wyzwolona... stad ta blogosc na twarzy

Wiem ze mi skila jeszcze brakuje by pokazywac takie "emocjonalne" scenki, i ze wielu osobom moze sie nie podabac takie "inne" podejscie, ale dla mnie jest wazne zeby moje prace ruszyly jakies trybiki w glowe - nawet minimalnie

Moze sie podobac - moze sie nie podobac - ale widac ze chwilke nad nia pomyslales :] Dzieki ziomu艣

I dziekuje wam wszystkim za uwagi - wziete do serca - bedzie lepiej ;D

Napisano

Nie przesadzaj Ziomu艣, zawsze jestes taki krytyczny.

Omen ten obrazek jest idealny trafiony.

A to 偶e ma taki wyra偶 twarzy, mam wra偶enie i odczuwam, 偶e "jej ju偶 jest wszystko obojetne", i m贸wi " a niech mnie ze偶r膮 ". :) Takich "prac" na forum jest naprawd臋 ma艂o. Nie potrzeba wymieniac co mi si臋 podoba, a co nie. Masz ode mnie 5 gwiazdek. Coraz lepsze prace robisz.

Mi艂ego

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci