Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 17,2k
  • Wyświetleń 2,2m
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

carlosss: dzięki.

hcpiter: Hmm, nie załapałem. :P

Tomek: czy jakość to nie wiem, ale coś tam kombinuję. ;)

Napisano

no to i ja pokaze stary kibel a co ! niech wie ! co mi tam !

ef136b33a678cc90.jpg

jak bedzie trzeba to wiecej pokaze !

Napisano

No pozbyłeś się brzydkiego samplingu...ale materiały to nadal leżą, ale pamiętaj nie kwiczą ;D

Georgas- No pokazuj pokazuj dalej! na razie super wyszły Ci okolice halogenów!

Napisano

"miski ustępowe umieszczone w oddzielnych kabinach o szerokości co najmniej 1 m i długości 1,10 m, ze ściankami i drzwiami o wysokości co najmniej 2 m z prześwitem nad podłogą 0,15 m" - zmylił mnie brak właśnie tego prześwitu :P

Napisano

hehe, przeswit tam chyba jest ale nie na drzwiach a na kolumnach od dolu :]

+

gotowyrenderny3.jpg

puff..

Edytowane przez JunioR

Napisano

Witam wszystkich. Co myślicie o tym? Trochę się w to bawiłem, kończę. Projekt nie mojego autorstwa pokoju hotelowego.

03bf59aa75bfaef2.jpg

Napisano

JunioR- używaleś tego już kiedyś pomieszczenia też do testu dofa? bo jakoś przypomina mi sie. klimat jest duuużo. :)

az sie chciało by zobaczyć te pomidory takie nie idealne, z plamkami i pęknieciami. :D

Napisano
JunioR- używaleś tego już kiedyś pomieszczenia też do testu dofa? bo jakoś przypomina mi sie. klimat jest duuużo. :)

az sie chciało by zobaczyć te pomidory takie nie idealne, z plamkami i pęknieciami. :D

nie, jest to kawalek kuchni, ktory dzisiaj zrobilem.

pomidora wyraznego moze pokaze dopiero wtedy jak naucze sie poprawnego shadera jego.

Napisano

Tomek: dzięki, z materiałami nadal walczę, bo wiem, że jest to pięta achillesowa moich wizek. :| Co do wizki JunioRa to pokazywał już kiedyś scenkę z testem dofa, na którym była dokładnie ta sama bateria co tutaj, mnie też to zmyliło.

Georgas: Ale blat to przejarałeś niewąsko. U mnie, na ciemnym lapku, nie widać żadnych zarysów umywalek; lustr->baterie... -> biała plama.

JunioR: Ciebie to już nie mam siły komentpwać, i tak wiesz.

tpiatek: Ogólnie fajnie, ale ten fotel to w ogóle się tam nie komponuje, i ta lampa pod sufitem też mi tam nie pasuje. Swoją drogą co to za pazerny hotelarz, że nawet na lcd wydać nie może? :P

Napisano

JunioR: Ciebie to już nie mam siły komentpwać, i tak wiesz.

dzieki ;)

.

Napisano

aby nie zostac zapomnianym wstawiam taki domeczek - do testow, bo przeciez ciagle sie uczymy :) a do finished za maly temat... no i niska jakosc obrazka za ktora sory...

domek.jpg

Napisano

ohoho niezły ten ocean może się pochwalisz jakich magicznych sztuczek użyłeś aby go zrobi ;)

Napisano

Bobby: Coś pięknego, bardzo miłe wrażenie na mnie wywarło.

Morphe: Idź się powieś... coś pięknego, jak zwykle. A jeszcze bym z chęcią jakiś render popołudniowy zobaczył, przy troszkę przygaszonym i cieplejszym świetle musiałoby się świetnie prezentować. :D

A! Właśnie, bo mi się akurat przypomniało. Morphe powinieneś zrobić coś z portfolio, bo jak otwiera się jakiś większy obraz to zasłania menu wyborów, i jedyna mozliwość wtedy to odświeżenie strony czyli powrót aż do wyboru języka. Bardzo nieporączne rozwiązanie. Albo wstawiaj mniejsze obrazki albo popraw obsługę ramek, tzn to taka sugestia z mojej strony oczywiście. ;)

Napisano

I bardzo sluszna, ale uporzadkuje prace i powstanienowe www, spozycjonowane, bo tego to nawet najlepsza przegladarka nie zobaczy :D.

wieczorne? hmm no fakt moglem zrobic, ale sie strasznie spieszylo i nie myslalem juz o tym. :) next time.

Napisano

morphe - jak patrze na Twoje exteriorki to aż chce się sam zmobilizować do zrobienia jakiegoś fajnego :D Masz może jakieś fajne tutki? I jak ty je robisz? z plików cada? Może masz jakieś darmowe to byś się podzielił :D

Napisano

No robie z cada wiadomo :), em tutka, ale tu nie ma czego uczyc , hmm ze tak powiem ja "poprostu" robie nie zastanawiam sie nad tym zbytnio. Musil bys sie mnie spytac o konkretna rzecz... :)

Napisano

a znasz może jakieś konkretne strony z darmowymi autocadami domów? :)

edit: morphe na Twojej stronie jest błąd w sekcji "jak to robimy" - ...cenę kształutuje poziom skomplikownia projektu - na samym dole to jest.

Edytowane przez trosiek

Napisano

pressenter: fajowo - po prawej tylko się coś przepaliło :)

A ja tak:

70a92a0ca5f00333.jpg

Napisano

Press... jak zwykle matowo, wcześniejsza łazienka fajniejsza :P

Johny wyrko Ci się pali ;>

Napisano

Toz naczy domki nie sa z "cada" modeluje na odstawie rzutow , elewacji.

Co do bedow na www, olac - bedize nowe www.

press - fajne to wnetrze, ale dlaczego swieci ci odbija tak dziwnie przy podlodze?:)

Napisano

Morphe: Też szukam właśnie takich rzutów, nigdy nie robiłem na poważnie exteriora a nie mam niczego sensownego. plz :)

Napisano

Morphe: tam jest taka listwa z błyszczącego chromu przy podłodze, on się w niej właśnie odbija i to, sam muszę przyznać, tak troszkę z d**y wygląda.

La R: No kiedy ja lubię takie. :|

Edit: http://pressenter.ovh.org/BudynekF.zip

Macie tutaj taki budyneczek będący swego czasu częścią większego projektu. Ciekawe jak wam to pójdzie i czy komuś się uda to dobrze odwzorować. ;)

Co do samego projektu to jestem jego współtwórcą i proszę o nie wykorzystywanie go w celach zarobkowych. Większość z nas miałą już do czynienia z ustawiami i artykułami więc wiadomo pod jaką groźbą. Projekt udostępniam tylko w celach ćwiczebnych. Także miłej pracy i czekam na efekty. ;)

Edytowane przez pressenter

Napisano

Macie tutaj taki budyneczek będący swego czasu częścią większego projektu. Ciekawe jak wam to pójdzie i czy komuś się uda to dobrze odwzorować. ;)

brawa dla tego Pana. rep

ot. a propos planów domów na forum 'kolegów' jeden z userów korzystał z takowej książki

http://1.bp.blogspot.com/_5Jj3g5qpipk/SLU9GJftpbI/AAAAAAAAADM/eBNy80jybKo/s1600-h/Cover.jpg

dostępnej m.in tu:

http://www.empik.com/plans-sections-and-elevations-z-importu,prod1421354,p

ciekawi mnie czy nie zna ktoś czegoś podobnego

pozdrawiam

Edytowane przez routee

Napisano

Bobby: mozesz cos wiecej? Jak to, czym to itp? Za wszelkie szczegoly bede wdzieczny :)

Napisano

Świetne efekty daje ten plug. Ciekawi mnie czy działa już pod 2009 bo z tego co się orientowałem tylko dziewiątka - wiesz coś może Bobby ?

Napisano

Pluginek spoko rep dla Ciebie a co z materiałem wody ;) mógł byś coś więcej o nim powiedziec :)

Napisano

serwus :)

pod XP64 , oceanwave dziala z maxem 2008 - zarowno z 32 , jak i 64 bitowym.

podejzewam ze podobnie moze byc z maxem 2009.

plugin fajny. szkoda, ze taki ograniczony w funkcjonalnosci.

pozdrawiam i zycze powodzenia :)

Napisano

No niestety kannu nie działa. Napisze do autora chyba choć coś już na ten temat w swoim blogu pisał.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.