hcpiter Napisano 26 Wrzesień 2008 Napisano 26 Wrzesień 2008 wyglada jakby mu z uzi kibel ostrzelali :)
pressenter Napisano 26 Wrzesień 2008 Napisano 26 Wrzesień 2008 carlosss: dzięki. hcpiter: Hmm, nie załapałem. :P Tomek: czy jakość to nie wiem, ale coś tam kombinuję. ;)
Georgas Napisano 26 Wrzesień 2008 Napisano 26 Wrzesień 2008 no to i ja pokaze stary kibel a co ! niech wie ! co mi tam ! jak bedzie trzeba to wiecej pokaze !
!Ewert Napisano 26 Wrzesień 2008 Napisano 26 Wrzesień 2008 No pozbyłeś się brzydkiego samplingu...ale materiały to nadal leżą, ale pamiętaj nie kwiczą ;D Georgas- No pokazuj pokazuj dalej! na razie super wyszły Ci okolice halogenów!
Georgas Napisano 26 Wrzesień 2008 Napisano 26 Wrzesień 2008 dzieki Tomek mistrzu ! ;) Maguu - do siku ? :) projekt nie moj of course
MaGuu Napisano 26 Wrzesień 2008 Napisano 26 Wrzesień 2008 "miski ustępowe umieszczone w oddzielnych kabinach o szerokości co najmniej 1 m i długości 1,10 m, ze ściankami i drzwiami o wysokości co najmniej 2 m z prześwitem nad podłogą 0,15 m" - zmylił mnie brak właśnie tego prześwitu :P
JunioR Napisano 26 Wrzesień 2008 Napisano 26 Wrzesień 2008 (edytowane) hehe, przeswit tam chyba jest ale nie na drzwiach a na kolumnach od dolu :] + puff.. Edytowane 26 Wrzesień 2008 przez JunioR
tpiatek Napisano 26 Wrzesień 2008 Napisano 26 Wrzesień 2008 Witam wszystkich. Co myślicie o tym? Trochę się w to bawiłem, kończę. Projekt nie mojego autorstwa pokoju hotelowego.
!Ewert Napisano 26 Wrzesień 2008 Napisano 26 Wrzesień 2008 JunioR- używaleś tego już kiedyś pomieszczenia też do testu dofa? bo jakoś przypomina mi sie. klimat jest duuużo. :) az sie chciało by zobaczyć te pomidory takie nie idealne, z plamkami i pęknieciami. :D
JunioR Napisano 26 Wrzesień 2008 Napisano 26 Wrzesień 2008 JunioR- używaleś tego już kiedyś pomieszczenia też do testu dofa? bo jakoś przypomina mi sie. klimat jest duuużo. :) az sie chciało by zobaczyć te pomidory takie nie idealne, z plamkami i pęknieciami. :D nie, jest to kawalek kuchni, ktory dzisiaj zrobilem. pomidora wyraznego moze pokaze dopiero wtedy jak naucze sie poprawnego shadera jego.
pressenter Napisano 26 Wrzesień 2008 Napisano 26 Wrzesień 2008 Tomek: dzięki, z materiałami nadal walczę, bo wiem, że jest to pięta achillesowa moich wizek. :| Co do wizki JunioRa to pokazywał już kiedyś scenkę z testem dofa, na którym była dokładnie ta sama bateria co tutaj, mnie też to zmyliło. Georgas: Ale blat to przejarałeś niewąsko. U mnie, na ciemnym lapku, nie widać żadnych zarysów umywalek; lustr->baterie... -> biała plama. JunioR: Ciebie to już nie mam siły komentpwać, i tak wiesz. tpiatek: Ogólnie fajnie, ale ten fotel to w ogóle się tam nie komponuje, i ta lampa pod sufitem też mi tam nie pasuje. Swoją drogą co to za pazerny hotelarz, że nawet na lcd wydać nie może? :P
JunioR Napisano 26 Wrzesień 2008 Napisano 26 Wrzesień 2008 JunioR: Ciebie to już nie mam siły komentpwać, i tak wiesz. dzieki ;) .
Morphe Napisano 26 Wrzesień 2008 Napisano 26 Wrzesień 2008 aby nie zostac zapomnianym wstawiam taki domeczek - do testow, bo przeciez ciagle sie uczymy :) a do finished za maly temat... no i niska jakosc obrazka za ktora sory...
siwy Napisano 26 Wrzesień 2008 Napisano 26 Wrzesień 2008 mogłeś dać do finished, bardzo ładne obrazki
Nowi Napisano 26 Wrzesień 2008 Napisano 26 Wrzesień 2008 ohoho niezły ten ocean może się pochwalisz jakich magicznych sztuczek użyłeś aby go zrobi ;)
pressenter Napisano 27 Wrzesień 2008 Napisano 27 Wrzesień 2008 Bobby: Coś pięknego, bardzo miłe wrażenie na mnie wywarło. Morphe: Idź się powieś... coś pięknego, jak zwykle. A jeszcze bym z chęcią jakiś render popołudniowy zobaczył, przy troszkę przygaszonym i cieplejszym świetle musiałoby się świetnie prezentować. :D A! Właśnie, bo mi się akurat przypomniało. Morphe powinieneś zrobić coś z portfolio, bo jak otwiera się jakiś większy obraz to zasłania menu wyborów, i jedyna mozliwość wtedy to odświeżenie strony czyli powrót aż do wyboru języka. Bardzo nieporączne rozwiązanie. Albo wstawiaj mniejsze obrazki albo popraw obsługę ramek, tzn to taka sugestia z mojej strony oczywiście. ;)
Morphe Napisano 27 Wrzesień 2008 Napisano 27 Wrzesień 2008 I bardzo sluszna, ale uporzadkuje prace i powstanienowe www, spozycjonowane, bo tego to nawet najlepsza przegladarka nie zobaczy :D. wieczorne? hmm no fakt moglem zrobic, ale sie strasznie spieszylo i nie myslalem juz o tym. :) next time.
trosiek Napisano 27 Wrzesień 2008 Napisano 27 Wrzesień 2008 morphe - jak patrze na Twoje exteriorki to aż chce się sam zmobilizować do zrobienia jakiegoś fajnego :D Masz może jakieś fajne tutki? I jak ty je robisz? z plików cada? Może masz jakieś darmowe to byś się podzielił :D
Bobby_digital Napisano 27 Wrzesień 2008 Napisano 27 Wrzesień 2008 bardzo latwo sie takie fale robi, trzeba sciagnac plugin http://charles.hollemeersch.net/Projects/24/oceanwaves :) milej zabawy
Morphe Napisano 27 Wrzesień 2008 Napisano 27 Wrzesień 2008 No robie z cada wiadomo :), em tutka, ale tu nie ma czego uczyc , hmm ze tak powiem ja "poprostu" robie nie zastanawiam sie nad tym zbytnio. Musil bys sie mnie spytac o konkretna rzecz... :)
trosiek Napisano 27 Wrzesień 2008 Napisano 27 Wrzesień 2008 (edytowane) a znasz może jakieś konkretne strony z darmowymi autocadami domów? :) edit: morphe na Twojej stronie jest błąd w sekcji "jak to robimy" - ...cenę kształutuje poziom skomplikownia projektu - na samym dole to jest. Edytowane 27 Wrzesień 2008 przez trosiek
pressenter Napisano 27 Wrzesień 2008 Napisano 27 Wrzesień 2008 O, taki bzdet test, znaczy się światło i lekkie zabawy z post. . . 1
JohnyCa Napisano 27 Wrzesień 2008 Napisano 27 Wrzesień 2008 pressenter: fajowo - po prawej tylko się coś przepaliło :) A ja tak:
La R Napisano 27 Wrzesień 2008 Napisano 27 Wrzesień 2008 Press... jak zwykle matowo, wcześniejsza łazienka fajniejsza :P Johny wyrko Ci się pali ;>
Morphe Napisano 27 Wrzesień 2008 Napisano 27 Wrzesień 2008 Toz naczy domki nie sa z "cada" modeluje na odstawie rzutow , elewacji. Co do bedow na www, olac - bedize nowe www. press - fajne to wnetrze, ale dlaczego swieci ci odbija tak dziwnie przy podlodze?:)
Fargate Napisano 27 Wrzesień 2008 Napisano 27 Wrzesień 2008 Morphe: Też szukam właśnie takich rzutów, nigdy nie robiłem na poważnie exteriora a nie mam niczego sensownego. plz :)
trosiek Napisano 27 Wrzesień 2008 Napisano 27 Wrzesień 2008 Jestem w tej samej sytuacji co Ty fragrate i przyłączam się do prośby :)
pressenter Napisano 27 Wrzesień 2008 Napisano 27 Wrzesień 2008 (edytowane) Morphe: tam jest taka listwa z błyszczącego chromu przy podłodze, on się w niej właśnie odbija i to, sam muszę przyznać, tak troszkę z d**y wygląda. La R: No kiedy ja lubię takie. :| Edit: http://pressenter.ovh.org/BudynekF.zip Macie tutaj taki budyneczek będący swego czasu częścią większego projektu. Ciekawe jak wam to pójdzie i czy komuś się uda to dobrze odwzorować. ;) Co do samego projektu to jestem jego współtwórcą i proszę o nie wykorzystywanie go w celach zarobkowych. Większość z nas miałą już do czynienia z ustawiami i artykułami więc wiadomo pod jaką groźbą. Projekt udostępniam tylko w celach ćwiczebnych. Także miłej pracy i czekam na efekty. ;) Edytowane 27 Wrzesień 2008 przez pressenter 1
routee Napisano 27 Wrzesień 2008 Napisano 27 Wrzesień 2008 (edytowane) Macie tutaj taki budyneczek będący swego czasu częścią większego projektu. Ciekawe jak wam to pójdzie i czy komuś się uda to dobrze odwzorować. ;) brawa dla tego Pana. rep ot. a propos planów domów na forum 'kolegów' jeden z userów korzystał z takowej książki http://1.bp.blogspot.com/_5Jj3g5qpipk/SLU9GJftpbI/AAAAAAAAADM/eBNy80jybKo/s1600-h/Cover.jpg dostępnej m.in tu: http://www.empik.com/plans-sections-and-elevations-z-importu,prod1421354,p ciekawi mnie czy nie zna ktoś czegoś podobnego pozdrawiam Edytowane 27 Wrzesień 2008 przez routee
grzegerz Napisano 27 Wrzesień 2008 Napisano 27 Wrzesień 2008 a ja powoli w wolnych chwilach dlubie przy artoo :)
Bobby_digital Napisano 28 Wrzesień 2008 Napisano 28 Wrzesień 2008 i jeszcze maly test w ruchu ---> oceanwaves
mirach Napisano 28 Wrzesień 2008 Napisano 28 Wrzesień 2008 Bobby: mozesz cos wiecej? Jak to, czym to itp? Za wszelkie szczegoly bede wdzieczny :)
SWRSC Napisano 28 Wrzesień 2008 Napisano 28 Wrzesień 2008 grigoriob: będą zabrudzenia w finalnej wersji? będzie czad :)
La R Napisano 28 Wrzesień 2008 Napisano 28 Wrzesień 2008 Świetne efekty daje ten plug. Ciekawi mnie czy działa już pod 2009 bo z tego co się orientowałem tylko dziewiątka - wiesz coś może Bobby ?
Bobby_digital Napisano 28 Wrzesień 2008 Napisano 28 Wrzesień 2008 tak jak pisalem wczesniej http://charles.hollemeersch.net/Projects/24/oceanwaves plugin darmowy , pod max 6 7 8 9. Moze jakbys napisal maila do tego kolesia to by to zkompilowal pod 2009. 3
Nowi Napisano 28 Wrzesień 2008 Napisano 28 Wrzesień 2008 Pluginek spoko rep dla Ciebie a co z materiałem wody ;) mógł byś coś więcej o nim powiedziec :)
Bobby_digital Napisano 28 Wrzesień 2008 Napisano 28 Wrzesień 2008 shader wody jest b prosty. zwykly vray matl z odbiciami fresnel, refrakcja prawie 100% i fog. Mapa bump - noise 1
claude Napisano 28 Wrzesień 2008 Napisano 28 Wrzesień 2008 nie no czad lda mnie super ten filmik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kannu Napisano 28 Wrzesień 2008 Napisano 28 Wrzesień 2008 serwus :) pod XP64 , oceanwave dziala z maxem 2008 - zarowno z 32 , jak i 64 bitowym. podejzewam ze podobnie moze byc z maxem 2009. plugin fajny. szkoda, ze taki ograniczony w funkcjonalnosci. pozdrawiam i zycze powodzenia :)
La R Napisano 28 Wrzesień 2008 Napisano 28 Wrzesień 2008 No niestety kannu nie działa. Napisze do autora chyba choć coś już na ten temat w swoim blogu pisał.
Rekomendowane odpowiedzi