pecet Napisano 20 Październik 2006 Napisano 20 Październik 2006 Witam, wczoraj zaczołem "kolejne audi";) tym razem jest to R8, taki tam supersamochód, chyba jeszcze nie wprowadzony do produkcji, ale może sie myle. To wynik kilku godzin pracy:
g:j:r Napisano 21 Październik 2006 Napisano 21 Październik 2006 fajna ta r8, ale kolejne audi? ble;) czekam na więcej
damusTo Napisano 21 Październik 2006 Napisano 21 Październik 2006 Ciekaw jestem kiedy dojrzejesz do jakiegoś AMa ;) ładnie jest, materiałowo lepiej też :)
Tores Napisano 21 Październik 2006 Napisano 21 Październik 2006 Ja nie jestem jeszcze debeściak w te klocki i wolę widzieć całą bryłę zanim się wypowiem bo wtedy widać czy jest coś prosto czy nie. Model jako sama maska ze zderzakiem wygląda dobrze. Trochę rogi ci pouciekały ale to napewno się zmieni.
miwt Napisano 21 Październik 2006 Napisano 21 Październik 2006 ladnie idzie...juz nie bawem bedzie mozna ta fure na drogach zobaczyc bo w paryzu byla prezentowana w tym roku wersja seryjna:) szkoda tylko ze nie na naszych drogach ale pozyjemy zobaczymy;)
..:: WIKTOR ::.. Napisano 21 Październik 2006 Napisano 21 Październik 2006 Ahoj! :) A no se to pikne mate pane pecetku ;P Pikne se to Audicku je pikne - czerstwe :) hehehehe Nie no dobra teraz to tak normalnie powiem, ze jest ok... dalbys tylko renderka w clay'u i siateczke :)
hkropinski Napisano 21 Październik 2006 Napisano 21 Październik 2006 hmm pokaz szary model bo wydaje mi sie ze sa bledy ale narazie jeszcze nic nie mowie;) no i siateczke prosze:D pozdr
pecet Napisano 21 Październik 2006 Autor Napisano 21 Październik 2006 damusTo: AM...może zrobie..ale tylko nowe :D hk, Wiktor: siatka bedzie jak będzie ładna :p Tores: rogi i inne takie zakamarki, to dopiero przy nadawaniu grubości blachom dzisiaj troche posiedziałem i taki drobny update prezentuje(wiem że drzwi troche lipne, jeszcze popróbuje poprawić): edit: nie zauważyłem że nie dodałem obrazków:p
pecet Napisano 27 Październik 2006 Autor Napisano 27 Październik 2006 mało czasu, ale teraz łikiend to coś tam bede modelował, dzisiaj tyle...już oczy mi się zamykają..krzywizn nie widze...ide spać...:p
damusTo Napisano 28 Październik 2006 Napisano 28 Październik 2006 No i dobra moze nowe camaro albo dodge :] To w zetce dłubiesz tak ?
pecet Napisano 28 Październik 2006 Autor Napisano 28 Październik 2006 w zetce??? a co to? :P niewiem, ale jeśli chodzi o program to 3dmax
damusTo Napisano 28 Październik 2006 Napisano 28 Październik 2006 No to chyba bedziesz jednak musiał pokazac siatke ;P
pecet Napisano 28 Październik 2006 Autor Napisano 28 Październik 2006 no dobra pokaże siatke, ale i tak nie wiem o co chodzi...:p
damusTo Napisano 28 Październik 2006 Napisano 28 Październik 2006 No tak zawsze byś chciał wszystko wiedzieć :P Miejscami tak trójkątno ;) głównie własnie o to chodzi ;) mysle ze to z nadmiernej oszczednosci ... No nie badz taki centus dodaj kilka poly a siateczka bedzie gładsza...
pecet Napisano 28 Październik 2006 Autor Napisano 28 Październik 2006 nie no to nie przez moje skąpstwo :p tylko porostu moge co najwyżej używać czworokątów i lepiej jak będzie mniej poly...bo przecież jeszcze silnik trzeba będzie zrobić, bo teraz samochody bez silników sie już nie liczą :P
damusTo Napisano 28 Październik 2006 Napisano 28 Październik 2006 No to było chyba uszczypliwe, ja nie mówie o nkatach tylko sugeruję wyciąc te kilka trójkątów na rzecz czworokątów widział przecie żem je wyczaił więc nie mówi że nie widać skoro widać, ja widzę więc fuszerki mie tu nie robi siatka mnie tu nie kłamie. A pare triaglesów w tę czy tamtą to nie tobi znaczenia chyba ze masz ciągle 128 mb ramu ;)
pecet Napisano 1 Listopad 2006 Autor Napisano 1 Listopad 2006 widze że wątek cieszy się ogomną popularnością, więc ku uciesze wszystkich daje kolejny update :p (wiem że na tylnym nadkolu jest krzywo, poprawie :)
pecet Napisano 11 Listopad 2006 Autor Napisano 11 Listopad 2006 kolejne update + test lakieru, imo jakiś mdły wyszedł :/
ozzyslip Napisano 11 Listopad 2006 Napisano 11 Listopad 2006 ja wide buga w gornym lewym rogu tylnego swiatla jak sie krawedz konczy ale moze yto wina renderu bo jakos tk krxywo sie wydaje, a co do lakieru to chyba satc cie na wiecej :P
Diesel Napisano 11 Listopad 2006 Napisano 11 Listopad 2006 Troszke dziwny lakier, trzeba poprawić materiał świateł. Fajne felgi mam nadzieje ze tarcze i zaciski jeszcze zrobisz:)
pecet Napisano 11 Listopad 2006 Autor Napisano 11 Listopad 2006 ten lakier to jest niby takie coś, i to mi się podoba, ale jak wstawie do studia to lipa wychodzi, (rowki musze poprawić :/) *wszystkie materiały testowe, lampy jeszcze nie skończone *tarcza i zaciski już czekają ;)
..:: WIKTOR ::.. Napisano 13 Listopad 2006 Napisano 13 Listopad 2006 Nie nie nie - lakier nie taki... bleee... Ale ja tez dlugo sie uczylem robic lakierek :) Uda Ci sie :) Bo wiem co to znaczy zrobic fajny lakier do studio...
hkropinski Napisano 13 Listopad 2006 Napisano 13 Listopad 2006 mozesz pokazac siatke? bo ju widze troszke bledów:P a tak to bede mogl wszystko narysowac:)
pecet Napisano 13 Listopad 2006 Autor Napisano 13 Listopad 2006 dzieki z komentarze tymko -> to już się kończy :) 3D XTREME -> zdecyduj się :p hkropinski -> eh poznęcaj sie nademną, siatki speszjal for ju, rysuj dowoli ;)
..:: WIKTOR ::.. Napisano 14 Listopad 2006 Napisano 14 Listopad 2006 Nie no ja mam 2 lakiery ogolnie: 1 pod HDRI a 2gi pod studio i tego sie trzymam bo uniwersalny lakier to tak niebardzo wg mnie mozna zrobic ;P A siatka ladnie rozlozona :)
damusTo Napisano 14 Listopad 2006 Napisano 14 Listopad 2006 Jak na mój gust troche za durzo trójkąów w siatce póxniej ktos pisze o bugach, a nie chciał mnie słuchać :p shaderki jeszcze trzeba podciągnąć.
hkropinski Napisano 14 Listopad 2006 Napisano 14 Listopad 2006 z etgo co widze to troche nierownosci i full trojkatow... oczywiscie nie jest jakos zle, ale rada moja taka: zamiast trójkatow zageszczaj siatke;) bedzie duzo lepiej, tylko od razu musisz wyrównywac wszystko, pozdrawiam
pecet Napisano 14 Listopad 2006 Autor Napisano 14 Listopad 2006 hkropinski -> ej no miałeś mi narysować, ja specjalnie tutaj siatki zamieszczam, a Ty tylko piszesz że trójkąty są, eh zawiodłeś mnie :p damusTo -> shaderki to bardzo próbna wersja, już mam w głowie inną prezentacje nie studyjną, tylko ładne hdri potrzebuje :) a i jeszcze ja nie jestem jakiś tam dobry z ortografi, ale...;)
damusTo Napisano 14 Listopad 2006 Napisano 14 Listopad 2006 OK to czekam na upki, jakbyś potrzebowal helpa wiesz gdzie mnie szukać :p
pecet Napisano 17 Listopad 2006 Autor Napisano 17 Listopad 2006 blachy już gotowe, ale jeszcze poprawiać będe następne próby lakieru, rendery nie doświetlone i są głupie odbicia bo "studia" nie zamknołem:p jak widać jakieś bugi to piszcie.
..:: WIKTOR ::.. Napisano 17 Listopad 2006 Napisano 17 Listopad 2006 Swiatla sa siuper, lakier jeszcze do przerobki, studio malo przekonywujace jak dla mnie - cos mi tam nie pasi z ustawieniami swiatel (ich pozycja na scenie). Mam rozumiec ze auto nie bylo jeszcze przepalane...?? bo takie czyste koncowki wydechu w srodku sa ;P No a tak ogolnie to malinka :)
pecet Napisano 17 Listopad 2006 Autor Napisano 17 Listopad 2006 heh a ja uważałem że światła to lipa bo mało widać, jak mogło być przepalane jak nie ma jeszcze silnika?;)
..:: WIKTOR ::.. Napisano 17 Listopad 2006 Napisano 17 Listopad 2006 a bo przyciemniles te szyby i nic nie widac ;P Przednie swiatla mnie najbardziej przekonywuja ;)
damusTo Napisano 17 Listopad 2006 Napisano 17 Listopad 2006 Jest duzo dużo lepiej. Szyby tragicznie jednak wyszły. Z lampami wg Wiktora dobrymi, tez nie moge się zgodzić. Chrom na wydechu poprawa podciąg kontrast i wzmocnij światła bedzie całkiem fajna pracka widzę :]
pecet Napisano 19 Listopad 2006 Autor Napisano 19 Listopad 2006 modelowanie zakończone:) nawet prawiesilnik jest:p ... i dalsze zmagania z lakierem :|
..:: WIKTOR ::.. Napisano 19 Listopad 2006 Napisano 19 Listopad 2006 No lakier juz zdecydowanie lepszy :D Co nie znaczy ze nic mu nie brakuje... Moze to wina rendera - jego jakosci... Ale jestes na dobrej drodze!
pecet Napisano 19 Listopad 2006 Autor Napisano 19 Listopad 2006 niewiem jak wam ale mi sie podoba i nie będze już zmieniał :p teraz tylko jeszcze reszta materiałów i do finisha z tym :D
..:: WIKTOR ::.. Napisano 19 Listopad 2006 Napisano 19 Listopad 2006 ten metallic zdaj sie miec za duze ziarno - o ile to metallic... ;P Troche za malo jest doswietlony na dachu - robi wrazenie jakbys postawil go "pod sciane"... ;) Choc nie ukrywam, ze tez sie dobrze prezentuje tylko jakos tak "zle siada" na oko lewe ;P Ale ogolnie wrazenia pozytywne i czekam na final :)
RA Napisano 19 Listopad 2006 Napisano 19 Listopad 2006 No ostatni render jest bardzo bardzo. Felgi najbardziej mnie gryzą, ten materiał jakiś bezpostaciowy jest. :) Model bardzo dobry. Napisałbym coś więcej, ale nie mogę przejść ostatniego wyścigu w NFS Carbon przez kolesia, który rozbija się tym właśnie wozem. ;)
Marvey Napisano 19 Listopad 2006 Napisano 19 Listopad 2006 spróbuj jaśniejsze otoczenie mu dać lakier ładny
miwt Napisano 19 Listopad 2006 Napisano 19 Listopad 2006 Ra zakup murcielago a przejdziesz odrazu;p...sorry za off topic... co do pracki ostra co tu duzmo mowic...przydalo by sie jednak troche doswietlic model od lewej jeszcze i cos jak wczesniej byla mowa z felami zrobic po za tym naprawde ok...poziom forum rosnie co mnie cieszy bardzo;)
Rekomendowane odpowiedzi