l_lewandowski Napisano 4 Grudzień 2003 Share Napisano 4 Grudzień 2003 Witam! Gratulacje! Bardzo fajny model! Przypominaja mi sie czasy jak skladalem kiedys takie z plastiku lub z kartonu! Kawalek dobrej roboty! Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 8 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2003 Update: kokpit:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 8 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2003 A tu jeszcze widok całości, myślę, że to byłby koniec modelingu i zacznę texturowanie:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 26 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2004 Jedziem dalej z koksem!!:D Wkońcu obiecałem, że skończę. Wstawili nowe kompy do pracowni i jest ql:). Wracając do modelu - mapowanie jest praktycznie skończone, może jeszcze ewentualne poprawki i zacznę rysować texturki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 26 Styczeń 2004 Share Napisano 26 Styczeń 2004 No to jestem ciekaw jak textury zrobisz :). Ostatnio na cgtalk widzialem tego samego mustanga... ekhm :) musisz zrobc go lepiej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 26 Styczeń 2004 Share Napisano 26 Styczeń 2004 zostaw go tak jak teraz, fajnie wygląda ;););) [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 16 Luty 2004 Autor Share Napisano 16 Luty 2004 Update: zacząłem rysować textury, narazie oczywiście będą \"czyste\" aż skończę te wszystkie paski i napisy:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snakeq Napisano 16 Luty 2004 Share Napisano 16 Luty 2004 Miałem okazje kiedyś sklejać ten model:) imo dla jest troche za wąska kabina. A ogólnie good work Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 17 Luty 2004 Share Napisano 17 Luty 2004 zmien ior szkla;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 19 Luty 2004 Autor Share Napisano 19 Luty 2004 Update: etxturowałem lotki (trochę krzywo ale jednak ale długo się nad tym męczyłem i chyba nie wygląda tak źle:)). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 20 Luty 2004 Share Napisano 20 Luty 2004 dawaj dalej gdzie update? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 20 Luty 2004 Autor Share Napisano 20 Luty 2004 Nie ma tak dobrze:D, update\'y tylko w poniedziałki i czwartki (ok. godziny 18:00 0:P. A tu update był taki, że lotki i klapy otexturowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 24 Luty 2004 Autor Share Napisano 24 Luty 2004 Update: pasy są już skończone, pewnie będe jeszcze te na skrzydłach poprawiał, żeby były równo:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 24 Luty 2004 Share Napisano 24 Luty 2004 jak jest zbyt równo to nie wygląda realistycznie :P:) pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 24 Luty 2004 Share Napisano 24 Luty 2004 A czemu szachownica jest taka gęsta na klapce przy tylnym kółku :D ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 25 Luty 2004 Autor Share Napisano 25 Luty 2004 Bikoz dlatego, że jeszcze jest nieotexturowana:). A co do tych nierówności to zgoda, że nie powinny być idealnie równo ale czasami to sprawia wrażenie jakby lotka ostawała do góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 26 Luty 2004 Autor Share Napisano 26 Luty 2004 Update: pomalowałem dziób i ogon i przy okazji wprowadziłem poprawkę... Na podstwaie tych zdjęć http://www.todo-aviones.com.ar/usa/p51mustang/gal_p51.html rozkminiłem, że pasy inwazyjne powinny być tylko na spodzie skrzydeł:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 26 Luty 2004 Autor Share Napisano 26 Luty 2004 A tu jeszcze z boku: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 2 Marzec 2004 Autor Share Napisano 2 Marzec 2004 Help guys...... mam problem ze wstawianiem tych wszystkich znaków i napisów:(. Raczej nie uda mi się ich namalować na texturze bo trochę koślawo unwarp wyszedł i po prostu nie uda mi się tak tych wszystkich elementów dopasować:(. Chcę zrobić tak, żeby na jednej głównej texturce wstawić jeszcze jedną w wybranym miejscu, przy użyciu Blend\'a i drugiego kanału mapowania prawie się udało ale logo miałem na całym samolocie a nie tylko na skrzydle tam gdzie chciałem..... Jak któs coś wymyśli to proszę o pomoc:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 2 Marzec 2004 Share Napisano 2 Marzec 2004 Moim zdaniem powinieneś skorzystać z obiektu COMPOSTITE,i w pierwszym kanale nadać główną texturę a w następnych kanałach nakleki i napisy.Ja tak robiłem w moim PzkaPfw VI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 5 Marzec 2004 Autor Share Napisano 5 Marzec 2004 Jeeeeee, udało mi się w końcu:), trochę roboty z tym było ale to i tak lepsze niż dopasowywanie znaczków na poziomie 2D:). Trochę prześwietlony render wyszedł ale nie miałem już czasu na drugi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 9 Marzec 2004 Autor Share Napisano 9 Marzec 2004 Update:). Teraz już mogę powstawiać rowki i zacząć zasyfianie textur:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 9 Marzec 2004 Share Napisano 9 Marzec 2004 czekam na te pobrudzone textury. I mala prozba, moglbys dawac ciekawsze ujecia kamery ?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 16 Marzec 2004 Autor Share Napisano 16 Marzec 2004 Update: prawie skończyłem rowki:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 16 Marzec 2004 Share Napisano 16 Marzec 2004 czy te linie nie powinny byc bardziej cienkie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 16 Marzec 2004 Autor Share Napisano 16 Marzec 2004 No właśnie też się tak nad tym zastanawiam;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shampan Napisano 16 Marzec 2004 Share Napisano 16 Marzec 2004 hmm rowki (ciensze) tylko na bumpa daj, bo tak to wyglada jak model 1:72 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 16 Marzec 2004 Share Napisano 16 Marzec 2004 Rowki zdecydowanie za szerokie...teraz model wygląda jak posklejany z papieru/tektury...:| Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 17 Marzec 2004 Autor Share Napisano 17 Marzec 2004 No dobra, to teraz mam od razu pytanie czy da się jakoś w PS/Corelu zrobić, żeby mi te linnie wszystkie zwężył? Nie chce mi się trochę ich jeszcze raz malować:]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 17 Marzec 2004 Share Napisano 17 Marzec 2004 na razie nie zwężaj tych linii tylko zamiast do kanału Diffuse daj je do Bumpa, z jakąś niską wartością... może będzie dobrze :) pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 18 Marzec 2004 Autor Share Napisano 18 Marzec 2004 Styknie? czy jeszcze trochę zmniejszyć bumpa:)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shampan Napisano 18 Marzec 2004 Share Napisano 18 Marzec 2004 jest lepiej ale mogly by byc jeszcze wezsze :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 18 Marzec 2004 Share Napisano 18 Marzec 2004 może jeszcze trochę zmniejsz bumpa, a następnym razem zapisuj takie linie jako wektory, to w razie czego będziesz mógł swobodnie ich grubość zmieniać :) pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 19 Marzec 2004 Autor Share Napisano 19 Marzec 2004 No to chyba koniec z linniami:). Na następnych zajęciach zacznę go brudzić:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 19 Marzec 2004 Autor Share Napisano 19 Marzec 2004 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 19 Marzec 2004 Share Napisano 19 Marzec 2004 nie jest źle, pracuj dalej :) [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 19 Marzec 2004 Share Napisano 19 Marzec 2004 jest dobrze :), pracuj dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiD Napisano 20 Marzec 2004 Share Napisano 20 Marzec 2004 Mam nadzieje ze to nie są jeszcze całkowite koncowe textury ?? Samolocik daleko zaleci i wygląda imponująco , wręcz fantastycznie :D A jakis lakier mu położysz dla połysku ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 20 Marzec 2004 Autor Share Napisano 20 Marzec 2004 No nad połyskiem myślałem ale ogólnie to samoloty w II ww raczej nie były aż tak błyszczące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 20 Marzec 2004 Share Napisano 20 Marzec 2004 to daj lakier taki mało błyszczący i go ostro zakurz:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 23 Marzec 2004 Autor Share Napisano 23 Marzec 2004 Update: syf v1.0:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 23 Marzec 2004 Share Napisano 23 Marzec 2004 czekam na v2.0 :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 23 Marzec 2004 Autor Share Napisano 23 Marzec 2004 A jak myślicie, zwiększyć trochę bumpa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 31 Marzec 2004 Autor Share Napisano 31 Marzec 2004 Wcięło pare update\'ów ale to nic:), tutaj wersja z nitami (słabo widoczne) i z poprawionym/dodanym syfem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 31 Marzec 2004 Autor Share Napisano 31 Marzec 2004 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 31 Marzec 2004 Share Napisano 31 Marzec 2004 w sumie, wygląda ok :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 1 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2004 Można powiedzieć, że to już właściwie koniec:). Oto efekt końcowy. W poniedziałek spróbuję jeszcze zrobić jakąś scenkę w powietrzu:). edit: Kurde, coś jednak ciemny ten render, nie jestem pewien, czy napewno GI włączyłem :/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 2 Kwiecień 2004 Share Napisano 2 Kwiecień 2004 Spoko, zrob go tak jak na fotce ktora tu byla przed awaria. Powodzenia :) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 2 Kwiecień 2004 Share Napisano 2 Kwiecień 2004 Lucas- bez obrazy..jakoś niepodoba mi się model...wygląda jak z plastiku...coś z nim jest nie tak...:| Może brak połysku ?? Co do modelu nie mam nic...ale texturka... Kurcze sam nie wiem o co Mi właściwie chodzi...po prostu widziałem ten model z innymi texturami...inaczej...:| Może w powietrzu z MBlurem model będzie się prezentował przekonująco...:) Może zrobisz go jako model (plastikowy) na wystawie ?? Wiesz, mała podstawka z kawałkiem lotniska... Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 8 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2004 Update, daję obrazek, żebyście ocenili czy jest lepiej ale i tak chyba cały materiał (oprócz mapy diffuse) będzie zmieniony :/ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi