Napisano 11 Sierpień 200717 l z tym ćwokiem, to żartowałam ;) ps: żeby potwory rysować, trza sie najpierw nauczyć rysować ludzi...:) i chyba niestety trza się zgłębić w tą całą ludzką mięśniownię...ale pogadamy jak mi to będzie dobrze wychodzić;p
Napisano 11 Sierpień 200717 l Pełen szacun dla ołówkowych szkiców. Tylko patrzeć i się uczyć. Powiedz mi tylko czy rysowałeś to z głowy czy z natury (ew. zdjęcia)?? A digitale to nie to samo.. Może skup się na ołówkowych pracach? Bo naprawde niesamowite są!
Napisano 11 Sierpień 200717 l Autor az tak do dupy z digitalami?;] nie nie bede skupial sie na olowku, wole robic juz gorsze digitale niz niby lepsze olowki;p dzieki za komenty;] edit-aha z fotki,nie mam jeszcze tak artystycznej duszy by chodzic po lasach i plenerowac;p tylko wtedy jak w szkole wymagaja-a ostatni olowek to skladaniec i troche z dynki
Napisano 11 Sierpień 200717 l eee...nicponim, nie dziekuj tylko jedż dalej z tymi digitalami, i zapodawaj! ps: i jeszcze niedostałes worna za "niegwiazdkowanie"?! świat jest niesprawiedliwy, kruel, i full of zasadzkas and sometimes kopas w *****... ;D
Napisano 11 Sierpień 200717 l hehe, ołóweczek jest przecudny :) widać, że nie tylko 'dużo gadasz' ale i 'dużo działasz' i jednym i w drugim jesteś coraz lepszy xD jeśli miałbym się do czegoś przyczepić przy digitalach, to do rąk, czy ogólnie mięśni, ale to pewnie szybko nadrobisz :) przy połączeniach za duży cień dajesz i przez to robią sie takie bąbelkowate całe mięśnie
Napisano 11 Sierpień 200717 l Digitale nie są złe, ale nie wyłamują się z tych lepszych pokazywanych na tym forum. Za to według mnie ołówkowe prace są jednymi z najlepszych (o ile nie najlepszymi) jakie widziałem na tym forum;] Może masz racje z tymi digitalami..trzeba uczyć się czegoś nowego nie??;D
Napisano 11 Sierpień 200717 l Autor no i zajebiscie chlopaki;] nikt nie lubi jak sie cos wytyka w pracach,ale mnie to akurat nakreca-zawsze staram sie poprawiac to co wytykaja ludzie;] spoko, anatomia do poprawki wedruje,jak jeszcze zatrzezenia jakies to walic. "Prace nie wylamuja sie z tych lepszych na forum"-to trzeba zrobic by sie wylamywaly;p łehehehe(skromna bladz ze mnie) nie no zartuje,ale bede robil co w mojej mocy by dogodzic wam chlopaki:* adios i widzimy sie przy nastepnym updacie,ktory nie wiem keidy bedzie ale bedzie;]
Napisano 12 Sierpień 200717 l :], smaruj jeszcze więcej i jeszcze itd :), chcesz być naj.lepszy to jedyna droga . Jak na moje oko szkicorki wypas. Pozdr. aha, I nie przeklinaj na forum ;P.
Napisano 2 Październik 200717 l podoba mi się, ciekawy koncept postaci, przydałoby się może bardziej go w niektórych miejscach uszczegółowić moim zdaniem, ale każdy maluje jak lubi ;)
Napisano 2 Październik 200717 l no no mi sie podoba całość nie za dużo nie za mało detalu , a zwłaszcza sposób w jaki jest to wykonane jest fajny, takie "brudne" świetne :)
Napisano 2 Październik 200717 l b fajnie malowane choć jak zauważyli przedmówcy więcej detalu sie przydało by,,
Napisano 8 Marzec 200817 l Autor hehe dawno nic nie wrzucalem,raczej krytykowalem, to teraz nadrobie zaleglosci;] moze od starszych, concepty do pewnej gry: Odrodzony: Wygląd: Odrodzony wygląda na typowego przedstawiciela frakcji, aczkolwiek jest nieco posunięty w wieku. Na oko wygląda na późno sześćdziesiątkę, jednakże jest jeszcze gibki i całkiem sprawny. Ma 180 cm wzrostu, ale jego znaczna chudość powoduje, iż wygląda na nieco wyższego. Nosi białą tunikę, którą przewiązuje w pasie szerokim, amarantowym pasem sukna. Białe włosy, sięgające ramion, są nieco pożółkłe i zaczynają się w połowie czaszki, gdyż łysina postępuje nieubłaganie. Pomarszczona twarz odznacza się wielką bladością, a na policzku sterczy pękata, czarna brodawka. Brwi ma jasne, uszy niewielkie, a podbródek szpiczasty. Jest gładko ogolony. - jakas pani co kulki czaruje,nie wiem dokladnie do czego te kulki sluza i po co to i na co, po spozyciu pewnej zaczarowanej substancji taki pomysl przyszedl do glowy;] -podrasowana wersja starego rysunku,jednego z pierwszych na tablecie,tak z nudow raczej...(gdzies na 1 stronie tego tematu powinna byc stara) olowkowe(glownie na zlecenie, dlatego taka tematyka nudnawa): no i to tyle narazie, czekam na komentarze i krytyke,bo jeszcze 3 prace tabletowe sa zaczete,ale wole posluchac rad i komentarzy odnosnie tych,zeby bylo wiadomo na przyszlosc co poprawiac i na co zwracac uwage. Adios amigos !
Napisano 8 Marzec 200817 l nie mam ...:P mi tez odpadła .. swietne ...a co do czepialstwa w tej sf kobitce to anato mia gut ? :] ale doprawił niezle ....
Napisano 8 Marzec 200817 l Autor oo dziekowac;] anatomia chyba nie gut, jakos nie widze juz bledow,gdybam ze cos z szyja-glowa nie tak ale nie wiem co- niby na poczatku zrobilem szkielet postaci,pozniej nakladalem ubranko, no i moze w dalszym etapie sie zatarla anatomia/proporcje;] dzieki za komenty,w sumie nie spodziewalem sie takich;]
Napisano 8 Marzec 200817 l tyle kroc mnie poprawiałes wiec nie bardzo mi sie udzielac:] całosc kobitki gut chodziło mi o głownie jej długosc ręki i bark łokiec łokec kuniec ..Pozdrawiam aa stół w ołówku poprostu makabra super .....Pzdr
Napisano 10 Marzec 200817 l Autor wyzej w pracach maly tuning pani co bawi sie kulkami-skrocilem reke jak pisal janko-dzieki;]
Napisano 10 Marzec 200817 l ta no to teraz wiem czemu Cię nie było widać tyle czasu, najbardziej fajniste: babcia i dziadziuś :], ... //Pozdr.
Napisano 11 Marzec 200817 l Grubasek z nietęgą miną naprawde świetny. Laska nad nim też niezła. Generalnie widac niezły progress.
Napisano 11 Marzec 200817 l Świetne koncepty, jestem pod wrażeniem, lekko namalowane, proporcjonalne i z ładnymi kolorami, najmniej mi się podoba pani machająca kometami ;P nie jest tak swobodnie potraktowana jak reszta, jest statyczna, sztywna i lekko przemęczona, znacznie lepsze wrażenie robi na mnie ten ludek wymachujący rękami, świetna robota ;]
Napisano 29 Kwiecień 200816 l Autor troche czasu wolnego przybylo to podlubalem starsza pracke...(tak to kobieta;] tyle ze kox;]) pozdro!
Napisano 29 Kwiecień 200816 l jhaa kie babsko ! strasznie mi sie podoba klimat i te rozmazywania ..ale w takim size nie gustuje :]
Napisano 29 Kwiecień 200816 l no obrazek bardzo fajny, koles na dole extra, gorzej z babka :/ brak jej dynamiki z wipa-> (rozwiane wlosy, luzniejsza poza, brak elem.pancerza) http://img337.imageshack.us/img337/1491/mniejeszeha9.jpg
Napisano 29 Kwiecień 200816 l Autor dzieki dzieki Daroz- no wlasnie mialem taki dylemat z tymi wlosami-albo dynamika,albo troche realnosci-ciezko w zamknietym pomieszczeniu o wiatrzysko co tak wlosy rozwiewa;] co do pozy-to jest wlasnie ten minus jak zaczyna sie wchodzic w detale itp-ze traci sie ten smaczek co mial szkic-po prostu nie wiadomo kiedy to "cos" znika;] A elementy zbroji-hmmm no jakos z ciekawosci narysowalem no i zostalo;] pozdrawiam;]
Napisano 30 Kwiecień 200816 l super dol pracy, babka wydaje sie zbyt statyczna i jakby cos zle stoi, sprobowalbym naprostowac ja do perspektywy =) dol naprawde genialnie wyszedl (no moze poza prawa reka gostka - jest nieproporcjonalna od tulowia do lokcia;)
Napisano 1 Maj 200816 l Moim zdaniem wersja Orka z mnie ludzkimi oczami jest lepsza ...;-p ale mogę sie mylić kto się będzie słuchał kolesia który ma jakieś 30 postów :-(
Napisano 1 Maj 200816 l Ciekawa praca ..chociaż nad anatomia postaci z tyło powinieneś popracować jeszcze :) POzdrawiam Kuba
Napisano 3 Czerwiec 200816 l siema piotr, nieźle se poczyniasz... jakbys nie kojarzyl, to ja ten marcin od kuby. postanowilem, ze od czasu do czasu sie pokaze na tym forum... dobrze miec tu znajomą twarz;] ostatnio jak gadalismy, mowiles, ze nie bawisz sie w digital painting, a tu taka niespodziana:) pozdro szatanie
Napisano 3 Czerwiec 200816 l Autor no bo sie nie bawie;p tylko jak mam wolny czas i akurat w tym wolnym czasie nic nie robie kreatywnego %] to se pomaluje cos tam;p. Witam na forum tak wogole;], wrzucaj swoje mazidla bo jest co pokazac;] pozdro!
Napisano 15 Lipiec 200816 l Autor troche akwareli do szkoly(w sumie moje pierwsze mazniecia akwarela...i chyba ostatnie;p) robione na zaliczenie na malarstwo, dzien przed oddaniem wiec nie bylo mowy na jakies wypieszczone dziela;] wrzucam to zeby watek z kurzu otrzepac, digitali narazie brak bo wakacje mam i straszny len mi w d**** siedzi;] pozdro ! PS. sry za elipsy i brak symetri w zielonej butelce;]
Napisano 29 Lipiec 200816 l Autor kolejne tym razem olowki( nie mam czasu i checi na digital- wakacje pochlaniająąąąąąą;])
Napisano 29 Lipiec 200816 l przepiękne ołóweczki! resztki z bramki świetne, fajnie wychodzą Ci dalsze plany, jak masz to wrzuć więcej, bo Twoje ołóweczki cieszą moje oczy! :D
Napisano 29 Lipiec 200816 l fajne te traditionale! dwie ostatnie akwarele cudne i ołówczany las ciekawie potraktowany
Napisano 3 Sierpień 200816 l Fantastyczny ołówek :) Mógłbys strzelic jakis szybki opis jak pracujesz? To Rysunki ze szkicownika robione w czasie wakacyjnego spaceru...czy może jakies przemyslane prace w plenerze...? Bardzo Fajne?
Napisano 5 Sierpień 200816 l Autor no niestety nie rysuje to co bym chcial tylko to co "klient" zazyczy;] robie rysunki do szkoly rysunku( przygotowania na architekture w bialymstoku). Najczesciej wlasnie tematami sa wioski, jakies drzewa,zielen, budynczeki itp Zadne przemyslane rzeczy;p najczesciej dostajesz fotke i dzialasz po swojemu;] ciesze sie ze sie podoba;] pozdro!;]
Napisano 28 Wrzesień 200915 l Autor znowu dopadla choroba, nie bylo jak polatac, poszalac, pobawic sie, wiec postanowilem troche anatomie pocwiczyc;] W sumie powstalo mnostwo szkicy, glownie olowki,ale nie nadaja sie one raczej na pokaz, wiec wrzuce tylko 3 digitale;p na podstawie rzezb Marka Newmana.http://www.marknewman.deviantart.com/ PS.postaram sie wyszukac jeszcze kilka sceneri w olowku,ale jakos nie moge doszukac sie fot, a prace niestety sprzedane;/ PS2. dlaczego nie moge zmienic tytułu wątku? zmienia mi sie jedynie tytuł postu;/ Edytowane 28 Wrzesień 200915 l przez nicponim