nicponim 496 Posted October 27, 2006 Share Posted October 27, 2006 (edited) siema all. Jako ze nabylem wkoncu tablet, postanawiam wrzucic pierwsza prace wykonana na owym sprzecie.(painter) W miare czasu bede wrzucal tu nowe pracki- glownie licze na rady dotyczace stosowania brushy czy jak to tam, sposob , trikow, skrotow klawiszowych ulatwiajacych zycie- jednym slowem painter dla zielonego w pigulce! Z gory dzieki za wszelkie korekty, rady,sugestie! Edited September 4, 2014 by nicponim Link to post Share on other sites
Guest obo Posted October 27, 2006 Share Posted October 27, 2006 Nigdy tabletu (rysika) w ręku nie miałem, więc w tej kwesti nic się nie wypowiem. Ale praca całkiem fajnie... Ile to bazgrałeś czasu jak na pierwszy raz tabletem?? Pozdro Link to post Share on other sites
miriam 244 Posted October 28, 2006 Share Posted October 28, 2006 siema all. Jako ze nabylem wkoncu tablet, postanawiam wrzucic pierwsza prace wykonana na owym sprzecie.(painter) W miare czasu bede wrzucal tu nowe pracki- glownie licze na rady dotyczace stosowania brushy czy jak to tam, sposob , trikow, skrotow klawiszowych ulatwiajacych zycie- jednym slowem painter dla zielonego w pigulce! Z gory dzieki za wszelkie korekty, rady,sugestie! Ładny Orangutan, a raczej orangutanica ;), a może młode - no to sąsiad ;) się pochwal jaki tablecik sobie zakupiłeś :], Pozdrawiam Link to post Share on other sites
nicponim 496 Posted October 28, 2006 Author Share Posted October 28, 2006 moze z 5h- malpe traktowalem raczej jak cwiczenie, cos na czym pedzle moge wyprobowac, dlatego moze tak sporo czasu pochlonela:/ tablet? wacom graphire 4 classic. Aha i jeszcze jedno- waszym zdaniem lepszy painter czy PS? Link to post Share on other sites
ortheza 147 Posted October 28, 2006 Share Posted October 28, 2006 to zalezy do czego :) w painterku nie zrobisz tego wszystkiego co w PS i na odwrót. Ja wole Pianterka jesli chodzi o digital painting a ps ewentualnie do retuszu. Link to post Share on other sites
nicponim 496 Posted October 29, 2006 Author Share Posted October 29, 2006 ejo mam prozaiczne i moze smieszne pytanko- jezeli wczesniej wybralem format kartki duzo za duzy niz planowalem, i chcem sobie teraz ladnie wybrac fragment ktory mnie interesuje to jak to zrobic? (painter)- z gory dzieki za pomoc. W nagrode orka wam rzuce:p Edit- dobra jakos w paintcie zrobilem:p daje linka dzieki za wszelkie komenty i poprawki! Link to post Share on other sites
tymko 43 Posted October 29, 2006 Share Posted October 29, 2006 małpka mi się podoba. Link to post Share on other sites
nicponim 496 Posted October 29, 2006 Author Share Posted October 29, 2006 dzieki:] dam jeszcze wersje z bardzije ludzkimi oczami. (juz wiem jak robic to o czym wyzej pisalem:P) Link to post Share on other sites
nicponim 496 Posted November 8, 2006 Author Share Posted November 8, 2006 cicho tu wiec wrzucam nastepna pracke. licze na jakies komentarze, sugestie, krytyke, wielkie dzieki za jakiekolwiek rady i porady! Przyznam w sumie ze niezbyt mi sie podoba- ciagle cwicze i probuje, nie mam jeszcze opanowanego stylu rysowania(bardziej- wypelniaania,dobierania pedzli) stad niezbyt satysfakcjonujace mnie efekty:/ Link to post Share on other sites
kubi 50 Posted November 8, 2006 Share Posted November 8, 2006 Ten ostatni mazik, super mordka klata i brzuch. Resztę odpuściłeś, ręce i nogi jakieś za chude. Morda naprawdę mi się podoba. Link to post Share on other sites
nicponim 496 Posted November 9, 2006 Author Share Posted November 9, 2006 fakt, najbardziej bolą te chude lapy, ale nie mialem ochoty przerabiac juz tego, szybko sie nudze jednym rysunkiem:/ Kurde ludzie nie badzcie żyły dawajcie jakies rady! Link to post Share on other sites
nicponim 496 Posted November 16, 2006 Author Share Posted November 16, 2006 nowe Link to post Share on other sites
nicponim 496 Posted November 17, 2006 Author Share Posted November 17, 2006 jak zwykle od groma komentarzy:/:p Link to post Share on other sites
miriam 244 Posted November 17, 2006 Share Posted November 17, 2006 jak zwykle od groma komentarzy:/:p O jaki nerwowy ;) . . . Sąsiad, patrzę że dobrze Tobie idzie ujarzmianie tabletu :], mi jakoś dalej nie wychodzi, a co do pracek to się nie wypowiem. Nie mój klimat, na ostatniej trochę chyba markowałeś prawą rękę. Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
Vorek 293 Posted November 17, 2006 Share Posted November 17, 2006 No właśnie, ciekawe dlaczego bo pracki naprawdę solidne, szczególnie ostatnia, chociaż nieco psuje klimat ta dziwnie przybrudzona plama koło prawego ramienia. Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
nicponim 496 Posted December 2, 2006 Author Share Posted December 2, 2006 nowe. Rzucam paintera czekam na ps i tam moze cos zaczne dziobac ale juz z tutkow- trza sie nauczyc czegos;/ PS moglby ktos podac jakis link czy cus do skrotow klawiszowych, sposobow tworzenia brushy i ogolnie innych info dotyczacych poruszania sie po ps dla laika? z gory dzieki! Link to post Share on other sites
miriam 244 Posted December 7, 2006 Share Posted December 7, 2006 nowe. Rzucam paintera czekam na ps i tam moze cos zaczne dziobac ale juz z tutkow- trza sie nauczyc czegos;/ PS moglby ktos podac jakis link czy cus do skrotow klawiszowych, sposobow tworzenia brushy i ogolnie innych info dotyczacych poruszania sie po ps dla laika? z gory dzieki! Nie rzucaj ;), a co do linków do tutków to powiem to tak: poszukaj na CGTalk, lub na GFX lub nawet tukej jest tego trochę. . . . Pracka fajnia :P . . . Szczególnie dziołcha do gustu mi przypadła, kolo trochę za mocno na nogach przysiadł, ale w sumie to nie dziwne przy takiej kobitce :))). Pozdrawiam Link to post Share on other sites
nicponim 496 Posted December 27, 2006 Author Share Posted December 27, 2006 dobra rzucam nowe,tym razem projekt przygotowany na projektowanie:] Jest to jakis placyk/skwerek ukazany w perspektywie:p zrobiony na tablecie dla cwiczonka;p (szczerze niewiem czy w digitalu mozna to przedstawic ale wali mnie to).Pierwsze starcie z ps;] Link to post Share on other sites
selevan 10 Posted December 27, 2006 Share Posted December 27, 2006 te bloki maja stac krzywo ? :P Link to post Share on other sites
pwq 28 Posted December 27, 2006 Share Posted December 27, 2006 Pikne to wszystko! Szczególnie przypadł mi do gustu ten diabełek :). Tylko czegoś mi u niego brakuje...:P Link to post Share on other sites
nicponim 496 Posted December 27, 2006 Author Share Posted December 27, 2006 hehe te bloki nie sa krzywe;p kurde ludzie problemy maja,przechylic linie horyzontu i sie gubia-wez wyprostuj obrazek w ps, tak zeby linia h byla rownoleglla do krawedzi kartki wtedy bedziesz mial "normalnie";p Link to post Share on other sites
nicponim 496 Posted June 8, 2007 Author Share Posted June 8, 2007 huhuh sporo czasu nie rysowalem,no ale dopadla choroba, do sesji uczyc sie nie dam rady,wiec na odgrzebalem tablet i takie o tam trzeplem nie chce mi sie szczerze dopieszczac tego,raczej traktowalem to jako cwiczonko po dlugim czasie przerwy. Ahoj amigos! Link to post Share on other sites
DaRoZ 77 Posted June 8, 2007 Share Posted June 8, 2007 noooo niezle :D choc jeszcze bym podkrecil kontrast, aczykolwiek bardzo mi sie podoba :) pozdro Link to post Share on other sites
Marduk 213 Posted June 8, 2007 Share Posted June 8, 2007 Ten ostatni - ogólnie ok... pare fajnych elementów, ale np. anatomia torsu totalnie poleciała. Skrót ci poprostu nie wyszedł. trzeba się było zdecydować - albo wygięta linie grzbietu i niewidoczny brzuch, albo plecy niewidoczne. Cień pada troche zbyt sztucznie. Postać wygląda dynamicznie, a cień tego nie oddaje. Najlepiej wyszła chyba prawa dłoń ;). Link to post Share on other sites
biglebowsky 1,184 Posted June 8, 2007 Share Posted June 8, 2007 Bo to garbusek:) mnie sie wesoły diabełek z piecem hutniczym podoba:) Link to post Share on other sites
Recommended Posts