Jump to content

Minibitwa 8 - opuszczona stacja

Bro

Recommended Posts

Witam - aby odpocząć od ciufci i ze zwgledu na troche wolnego czasu - tez wystartuje poraz pierwszy w bitwie

Moje ostatnie wypociny

Sorry za jakość ale za długo radiosity sie liczyło i pojechałem na małej ilości sampli

stacja.jpg

Ty to vrayem renderzyles? Nie podejrzewalbym cie brazilowcu :P

Fajnie, ale czego sie po Tobie innego spodziewac Wymiataczu :)

Jak masz jeszcze pare tri wrzuc pare beczek, jakies drzwi od samochodu, opony, butelki. Zakladam ze potrzebujesz uwag i nie skonczyles modellingu :P

Yo

Nie - jakoś nie mam ani tego anio tego - rederowałem z radiosity - co do tri to raczej już nic nie dorzuce bo i tak juz mam ponad 4000 wiec bede musial jakies scianki pousówać - a co do ilości tri to na moje kolejne bitwy powinny iśc w new geny i miec limity dużo większe moze nie na tri ale na txt bo co to za limit jedna txt 1024 na 1024 ?? takie limity były pare lat temu - no chyba że zakładamy ze stacja bedzie w rts'ie i bedziemy ją widzieć z kilkunastu metrów - bo chyba nie do ftp - ale spoko ja się nie znam :)

Poraszka - znowu mi poprawiłes humor z mało chińskimi obiektami :)

Pozdro

Tekstura ładna :)

Bro, mam małe pytanko - w jaki sposób uzyskałeś taką jakość obrazu w wievporcie? Ja jadę na materiale "standard" i wievport "faces" i bez siatki to naprawdę mało widać lol :)

Jakbyś mógł mi pomóc to byłbym wdzięczny :)

pozdrawiam

Tekstura ładna :)

Bro, mam małe pytanko - w jaki sposób uzyskałeś taką jakość obrazu w wievporcie? Ja jadę na materiale "standard" i wievport "faces" i bez siatki to naprawdę mało widać lol :)

Jakbyś mógł mi pomóc to byłbym wdzięczny :)

pozdrawiam

Jedynie zmieniam w Customize/Preferences/Viewports/Chose Driver na DirectX9

i Customize/Preferences/Viewports/Configure Driver na:

jakosc.jpg

Pozdro

Guest Marioza

o fajnie tu mi się też podba moze nawet bardziej ;), betnik qu, reszta zbyt maciupka zeby siędopatrzeć ale z odleglosci wyglada równie ql

Bro, nie pokazuj takich rzeczy jeszcze, inni też chcą powalczyć, a tu wchodze sobie na forum patrze i widze to... i po co mam dalej sie męczyć skoro już wiem ze przegrałem :D chociaż z drugiej strony jednak jest cień szansy ze nie skończysz na czas :d i teoretycznie mozna próbować dalej :D:D

ej - pokazalbys troche wiecej shotow i zblizen - bo teraz troche ciezko sie o detalu wypowiedziec

z dalsza robi naprawde swietne wrazenie - kolorystyka sie podobac

ale troche brakuje czegos na asfalcie - jakis powycieranych 'znakow poziomych' i innych gadzetow - po prostu troche pusto...

popa

;) dzięki za kometarze - dziś max jutro wrzuce ostatni update - ze wzgledu na braki czasu :) (wiem wiem Poraszka w tym momecie pewnie cie rozbawiłem) dużo nie zmieniłem od ostatniego opdate'u

Pozdrawiam

Dzieki - cieszę się ze sie podoba - mi jak zwykle nie bardzo - ale zawsze tak mam jak dłużej przy czymś siedzę :)

łał... pieknie...

mam pytanie, jak Ty to tak ładnie zmapowałeś?

Bardzo łatwo - model zmapowany jest z kilku małych txt które się zapetlają w poziomie a niektóre i w pionie - wtedy nie tracisz za bardzo na jakości a możesz wykożystać ją wiele razy - no i zyskujesz przez to duzo miejsca - ale pewnie to już wiesz :) więc nie wiem po co to tłumaczę :)

Pozdrawiam