Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam - aby odpocząć od ciufci i ze zwgledu na troche wolnego czasu - tez wystartuje poraz pierwszy w bitwie

Moje ostatnie wypociny

Sorry za jakość ale za długo radiosity sie liczyło i pojechałem na małej ilości sampli

stacja.jpg

• Odpowiedzi 58
  • Wyświetleń 10,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ty to vrayem renderzyles? Nie podejrzewalbym cie brazilowcu :P

Fajnie, ale czego sie po Tobie innego spodziewac Wymiataczu :)

Jak masz jeszcze pare tri wrzuc pare beczek, jakies drzwi od samochodu, opony, butelki. Zakladam ze potrzebujesz uwag i nie skonczyles modellingu :P

Napisano

Modelik niczego sobie, ale mapy cieni wołają o pomste do nieba, daj im choc kilka sampli co ?

Napisano
  • Autor
Ty to vrayem renderzyles? Nie podejrzewalbym cie brazilowcu :P

Fajnie, ale czego sie po Tobie innego spodziewac Wymiataczu :)

Jak masz jeszcze pare tri wrzuc pare beczek, jakies drzwi od samochodu, opony, butelki. Zakladam ze potrzebujesz uwag i nie skonczyles modellingu :P

Yo

Nie - jakoś nie mam ani tego anio tego - rederowałem z radiosity - co do tri to raczej już nic nie dorzuce bo i tak juz mam ponad 4000 wiec bede musial jakies scianki pousówać - a co do ilości tri to na moje kolejne bitwy powinny iśc w new geny i miec limity dużo większe moze nie na tri ale na txt bo co to za limit jedna txt 1024 na 1024 ?? takie limity były pare lat temu - no chyba że zakładamy ze stacja bedzie w rts'ie i bedziemy ją widzieć z kilkunastu metrów - bo chyba nie do ftp - ale spoko ja się nie znam :)

Poraszka - znowu mi poprawiłes humor z mało chińskimi obiektami :)

Pozdro

Napisano

Nono. Godny dystrybutor.

No tylko chyba tak jak ognisty mapisał skończyło ci się miejsce UV na resztę stacji :)

Napisano
  • Autor

:)) zgadza się - jakoś mam zwyczaj zawsze robienia czegoś w dosyć dużych proporcjach - potem zmniejszam do wybranych rozmiarów

Napisano

o good ...

wyraże się cytatem "... i cały misterny plan też w piz**...) :D

uff właśnie doczytałem o rozdziałce :)

how?!

Napisano

Niech no ja siegne pamiecia kto chcial ode mnie tuty do metalu. Lol, uwazaj zaraz sie zabiore i przyjezdzam do Ciebie na korepetycje.

Zrobimy ... skuter XD

Napisano

model pikny teksturka jeszcze lepsza :)

tak jak pisalem w watku o biwie - astaw sie na widok izo i bedzie dobrze :) lightmape i blend mape poza limitem puknij

Napisano

Tekstura ładna :)

Bro, mam małe pytanko - w jaki sposób uzyskałeś taką jakość obrazu w wievporcie? Ja jadę na materiale "standard" i wievport "faces" i bez siatki to naprawdę mało widać lol :)

Jakbyś mógł mi pomóc to byłbym wdzięczny :)

pozdrawiam

Napisano
  • Autor
Tekstura ładna :)

Bro, mam małe pytanko - w jaki sposób uzyskałeś taką jakość obrazu w wievporcie? Ja jadę na materiale "standard" i wievport "faces" i bez siatki to naprawdę mało widać lol :)

Jakbyś mógł mi pomóc to byłbym wdzięczny :)

pozdrawiam

Jedynie zmieniam w Customize/Preferences/Viewports/Chose Driver na DirectX9

i Customize/Preferences/Viewports/Configure Driver na:

jakosc.jpg

Pozdro

Napisano

Dzięki za odpowiedzi :)

Chodziło mi o te cienie jak na pierwszym obrazku, myślałem że da się to jakoś zrobić w realtime, lightmapa to niestety nie to.

Sorry za zaśmiecanie wątku.

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Nie no jest - poprostu policz sobie Radiosity - wtedy masz realtime w viewporcie

Pozdro

no i mały update

st1.jpg

Napisano

o fajnie tu mi się też podba moze nawet bardziej ;), betnik qu, reszta zbyt maciupka zeby siędopatrzeć ale z odleglosci wyglada równie ql

Napisano

Bro, nie pokazuj takich rzeczy jeszcze, inni też chcą powalczyć, a tu wchodze sobie na forum patrze i widze to... i po co mam dalej sie męczyć skoro już wiem ze przegrałem :D chociaż z drugiej strony jednak jest cień szansy ze nie skończysz na czas :d i teoretycznie mozna próbować dalej :D:D

Napisano

Teksturki i modelik piękny.

Narazie na prowadzeniu;-)

Jak byś mógł wrzuć teksturkę. Piękna robota.

Napisano
  • Autor

Witam skończyłem texturowanie - txt wrzuce na przy nastepnym update'cie

st2.jpg

Napisano

Łe no, super!! Pogięta brama mnie zauroczyła :p Widziałem ją już w poprzednim poście ale teraz jest widoczna w całej okazałości. Brawo :)

Napisano

ej - pokazalbys troche wiecej shotow i zblizen - bo teraz troche ciezko sie o detalu wypowiedziec

z dalsza robi naprawde swietne wrazenie - kolorystyka sie podobac

ale troche brakuje czegos na asfalcie - jakis powycieranych 'znakow poziomych' i innych gadzetow - po prostu troche pusto...

popa

Napisano

wiedziałem ze tak bedzie...

świetna praca no i gratuluje :D

pokaż texturki :)

Napisano

giiites dla pełnego smaczku całej budowli brakuje mi pare rur, kanałów wentylacji na dachu, ostanio na jedną taką patrzyłem z góry i była wprost zawalona różnego tego rodzaju śmieciami :)

Napisano
  • Autor

;) dzięki za kometarze - dziś max jutro wrzuce ostatni update - ze wzgledu na braki czasu :) (wiem wiem Poraszka w tym momecie pewnie cie rozbawiłem) dużo nie zmieniłem od ostatniego opdate'u

Pozdrawiam

Napisano

super, bardzo podoba mi się styl w jakim zrobiłeś tę stację, kojarzy mi się z hl2 (zarowno tekstury jak i oswietlenie). az chyba nawet go sobie zainstaluje z tego wszystkiego :]

joł

Napisano

Fajnie, trzyma poziom, ale sadze ze przydaloby sie wrzocic tutaj troche propsow juz poza contestem, naprawde pracka duzo zyska. Ale zrobisz i tak jak chcesz.

W sumie to nie spodziewalem sie niczego innego niz to :P Jak zawsze trzymasz poziom ;)

Napisano

super, fajna konstrukcja, fajne tekstury, czysto, schludnie.

gratuluje ukonczenia

Napisano
Powiedzmy że skończyłem

Powiedzmy że nokaut :) Gratuluję.

Napisano

Bardzo ładna scenka, wszystko dopracowane i miło przedstawione. :)

Pozdrawiam,

Napisano
  • Autor

Dzieki - cieszę się ze sie podoba - mi jak zwykle nie bardzo - ale zawsze tak mam jak dłużej przy czymś siedzę :)

łał... pieknie...

mam pytanie, jak Ty to tak ładnie zmapowałeś?

Bardzo łatwo - model zmapowany jest z kilku małych txt które się zapetlają w poziomie a niektóre i w pionie - wtedy nie tracisz za bardzo na jakości a możesz wykożystać ją wiele razy - no i zyskujesz przez to duzo miejsca - ale pewnie to już wiesz :) więc nie wiem po co to tłumaczę :)

Pozdrawiam

Napisano

bro - teoretycznie wiem ale niema bata zebym tak to wsio ladnie ulozyl...

czyli txta nie masz w 1024x tylko pare 512stek pare 256.. tak? :)

Napisano

no po stronce i prackach, widze że Bro jest Pro.

shit, i twój logos jest ładniejszy od mojego. 3d?

Musze zrobić nowy, shoot!