Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cwiczenie w Unwrapie i texturowaniu. Bo mi to nigdy nie wychodzi. Wlasciwie to moj pierwszy unwrap, bo texturowania plane'ów do tego nie zaliczam ;).

A przy okazji to ma powstac taki nietypowy rycerzyk. jeszcze nie wiem czy ma byc zly czy dobry.

knightcn8.jpg

I UVW

uvwnt1.jpg

Wiem ze dziwny, ale dziala

• Odpowiedzi 47
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hm , materiał mi nie leży a texturka jakaś taka low res :| popracował bym nad nią ...

ps. nie znam sie nie słuchajcie mnie :P

Napisano
...texturka jakaś taka low res...

Zauważywszy że to jest tylko hełm to ta tekstura jest nawet very high res.

Zapowiada sie ladnie choć ten kolor tej rdzy troche nie pasi i ten czerwony pasek.

Napisano

Juz wywalilem a co do zbroi to nie wiem jak sie za raczki zabrac jakby ktos mial fajne referki (szczegolnie okolice pachy:)) to bylbym wdzieczny

Napisano

Nie najgorzej. Ale te otwory w zbroi, w sam raz na wciśnięcie miecza albo strzały to bym zakleił. Daj tam zdobienia albo coś, bo akurat tam nie powinno być "słabych punktów".

Napisano

co do dziur to w planach są zatkane . Aż tak nieuzytecznej zbroi to bym nie zrobil :)

Posiedzialem troche nad texturka miecza.

Szczegolnie jestem dumny z rączki ;)

miecz3sr4.th.jpg miecz2ul7.th.jpg

Napisano

Rączka ładna, ale materiał ostrza leży. Wygląda jak plastik. Więcej odbić, gęstsz i płytsza tekstura bumpa. Difuse w strone czarnego i fresnel na jakieś 16.0.

Napisano

No wiec tak. Albo sie wszystkim za******cie podoba i nie wiedza czego sie przyczepić, albo nie podoba im sie wogole i nie chce im się pisać.

Spory rozrzut możliwości ;/

Napisano

zbroja fajna helm tez ,ale jak calosc widze to cos helm mi do tego nie pasuje ;] myslalem ze teb rycerz bedzie jakis duzy znaczy przypakowany ,to wtedy by chyba pasowal helm ;] widziales moze rycerzy z Zeldy WW ? ;> pozdro ;]

Napisano

Nie no hełmiofont jest świetny ! A widząc teksturkę miecza to domyślam się, że zbroja też będzie świetna ! Rzeczywiście... glany ma odjechane xD

Ps. Może daj mu tylko jeden miecz, bo z dwoma wygląda, jakby miał siłowniki w rękach :) Pozdro ;)

Edit :

Możesz trochę mu hełm powiększyć, bo wygląda, jakby miał głowę ściśniętą :)

Napisano

Hm, troche pozno na ten koment, ale pracy wczesniej widzialem tylko helm. Ale.. model super zrobiony, ladnie wyglada i modelowanie na poziomie. Jedyny i podstawowy problem jest taki, że zbroja nadaje sie tylko do postawienia w muzeum, jesli bys kogos w nią wsadzil to sie nie ruszy, nie ma ani możliwosci zgięcia kolan, ani łokci, ogólnie jak sie patrze to chyba nic tam za bardzo sie nie zegnie...

Moja rada, albo przerob, albo napisz ze to eksponat teatralny :)

pozdrawiam

Mirach

Napisano

wyglada jakby plecy mial na klacie :o

i helm raczej z tych, ktore nie uznaja podbrodków :)

wogole sam koncept sie kupy nie trzyma, buty jakies takie przyszlosciowe cala reszta nibyfantasy, a miecze z folii do pakowania paszy... :) ale i tak niezle hoooo! :D

Napisano

Ja nadal bede walczyl o to zeby ten rycerz mogl sie ruszac.

Jeśli ten dziwny material na spodnie to tkanina, to ok, kolana przejdą, łokcie zupelnie nie przejdą, tak samo jak klata, tak jak to poukładałeś, zwlaszcza biodra i tą "belke" łączącą gore klaty z dolem, powoduje ze nie ma mozliwosci wykonania jakiegokolwiek ruchu, przez to te zebrowania po bokach tracą sens bo i tak nigdy się nie zegną.

Robisz bardzo fajne teksturki, dlatego nie psuj mieczy tym reflectem tylko przywal tam porządną teksture podniszczonego ostrza która będzie pasować do reszty. Ja jakos nie sądze zeby ta zbroja byla skorodowana, poprostu dawno nikt jej nie przetarl, metal bez znaczka "stainless" rdzewieje bardzo szybko na wilgoci, dlatego ten nalot jest jak najbardziej wskazany.

tu tak nabazgralem o jakie rejony mi glownie chodzi:

zbrojamg1.jpg

pozdrawiam i powodzenia

Mirach

Napisano

Mirach no wiec tak

-Spodnie idą do wymiany, bo wyglądają jak kalesony

-Mieczom na razie nie robilem textury,ale jest w planach(ten chrom to tylko tymczasowy)

-Rece tez sa do wymiany, bo wygladaja jak z puszek po konserwach

-Naramienniki do podniesienia

Jak ktos znajdzie jakas teksturke ktora pasowalaby na spodnie to bylbym wdzieczny

A co do zginania w tulowiu to jest zalacznik

dsc00041ja5.jpg

Napisano

ale ten rycerz na focie nie ma metalowych gaci i dol napiersnika ma rozszezony w taki dzwonek :) poza tym pod zboja nie nosilo sie zwyklych ciuchow (ale wiekszosc gier rpg(: ) tylko watowane przeszywanice czyli grube, napychane pakułami bluzy i spodnie. powiedz - chcialbys nosic na ciele 20 kilowy kawal blachy wrzynajacy sie do miesa przy kazdym poruszeniu? :)

alternatywa do tych portek co je masz teraz sa jeszcze spodnie kolcze albo taka spodniczka z kolczugi jak ma ten panopek z fotki

pozdro!

Napisano

Troche zmienilem ten brzuch, ale chyba po prostu zrobie mu kolczą spódniczke

Czekam na kawalek kolczugi od kumpla:)

a tymczsem zrobilem... miedzykolanobutowie.

Napisano

No ja, faktycznie. troche go pogrubie i wydluze co trzeba i to juz chyba bedzie koniec tego pana. Potem ustawic go , scenka jakas.

Jak ktos ma jakis fajny pomysl to dawać.

Pozdro