Valery Napisano 29 Listopad 2006 Napisano 29 Listopad 2006 EDIT: NOWA WERSJA: STARA WERSJA: Witam. dzisiaj postnowiłem sobie ot tak zrobić pistolet. nie chciałem robic berrety bo to bardzo pospolite :P robie polskiego VIS'a brakuje mu jeszcze kilku drobiazgów. ale to się dorobi. najwiekszy problem mam z texturą :( wiedziałem że tak będzie :) ale w końcu robie go po to żeby się własnie podszkolić w texturowaniu aha jest to mój pierwszy pistolet, więc nakierujcie mnie na właściwe tory :) PS. wybaczcie render, jutro dam lepszy
Hynol Napisano 29 Listopad 2006 Napisano 29 Listopad 2006 Tu są ładne zdjęcia: http://wilk.wpk.p.lodz.pl/~whatfor/vis.htm A w modelu nie widze bezpiecznika chwytnego... Zwalniacz kurkowy ma niewłaściwy kształt.
Ardeni Napisano 2 Grudzień 2006 Napisano 2 Grudzień 2006 Imo z texturką nie jest aż tak źle,. mi tam się podoba :) EDIT> jutro było wczoraj i nie widać lepszych renderów
Valery Napisano 12 Grudzień 2006 Autor Napisano 12 Grudzień 2006 dzięki, Hynol za zdjęcia, nie ma jeszcze kilku elementów, bo jeszcze nie skończyłem :) dlatego nie ma też jeszcze muszki i szczerbinki. Ardeni, dzięki, jutro było prawie 2 tygodnie temu, postęp daje dopiero dzisiaj, bo miałem prawie 2 tygodnie wielkiego doła, po niezdanej maturze z anglika :/ i nie chciało mi się bawić w maxie poprawiłem nieco texture, dodałem jakiegoś prymitywnego speculara. według mnie nadal to nie wygląda jak powinno, ale chyba jest lepiej. textura metalu na zamku mi odpowiada, i chciałbym aby tak samo wyglądała na reszcie broni. ale nie wygląda :/ i ni cholery nie wiem czemu bo na texturze wygląda dobrze :/ proszę o komentarze, co powinienem poprawić
Valery Napisano 15 Grudzień 2006 Autor Napisano 15 Grudzień 2006 kolejne drobne zmiany na texturce. wydaje mi się że jestem coraz bliżej celu. proszę o wasze zdanie
JmTm00 Napisano 16 Grudzień 2006 Napisano 16 Grudzień 2006 w sumie to nie ma co mowic...jest fajnie...moze tylko materiał nieco bardziej "głębszy" dac
slayer2004 Napisano 16 Grudzień 2006 Napisano 16 Grudzień 2006 Texture robiłeś sam , czy korzystałeś ze zdjęcia ? Bo fajnie wygląda :)
Valery Napisano 27 Grudzień 2006 Autor Napisano 27 Grudzień 2006 ostateczny koniec. nie jestem w pełni zadowolony, ale nauczyłem się przy nim bardzo dużo. może kiedyś za parę lat zrobię remake :) zdjęcia użyłem tylko w jednym miejscu, ta plastikowa okładka na chwycie pistoletu jest ze zdjęcia (nie potrafiłem tego namalować) siatki jeśli ktoś by chciał:
Kuba Napisano 27 Grudzień 2006 Napisano 27 Grudzień 2006 Model bardzo fajny, jedyne co mi troszkę nie pasowało to właśnie ta plastikowa "okładka". Mogłeś trochę pokombinować i usunąć z niej refleks. Poza tym chyba wszystko gitara :) Mógłbyś jeszcze wrzucić teksturkę? Z chęcią zobaczę.
ledyr Napisano 27 Grudzień 2006 Napisano 27 Grudzień 2006 fajny pistolecik, chociaz wydaje mi sie ze cos z teksturą jest nie tak ale ogólnie fajnie wyszedl
Valery Napisano 18 Czerwiec 2007 Autor Napisano 18 Czerwiec 2007 Witam, tak jak wcześniej zapowiadałem robie remake mojego VIS'a :) tym razem ma 2048 tris, texturę 1024x1024 oraz jakiegoś normala i speca
Ardeni Napisano 18 Czerwiec 2007 Napisano 18 Czerwiec 2007 TO się nazywa dopiero postęp! Super wyszło :)
Kuba Napisano 18 Czerwiec 2007 Napisano 18 Czerwiec 2007 Pukawka rewelacja, metal wyszedł naprawdę super.
giorgione Napisano 18 Czerwiec 2007 Napisano 18 Czerwiec 2007 nom zgadzam się z przedmówcami teraz wymiatasz. Piękna teksturka i detale :)
Gość Marioza Napisano 19 Czerwiec 2007 Napisano 19 Czerwiec 2007 wyszedł rewelacyjnie, model i texturka pikne jak prawdziwe
Valery Napisano 19 Czerwiec 2007 Autor Napisano 19 Czerwiec 2007 cieszę się że sie podoba :) pokaże jeszcze siatki PS. w pistolecie brakuje bezpiecznika chwytowego, ale zrezygnowałem z niego, bo w grze i tak nie było by go widać, bo zasłaniała by go ręka :)
Por@szek Napisano 19 Czerwiec 2007 Napisano 19 Czerwiec 2007 Textura bardzo ladna, siateczka juz troche gorsza. Sporo zbednych poli, szczerze tp jest niechlujna. IMHo wyglada jak haj po przetarciu o modyfikatori optymize. Finalnie jednak model prezentuje sie bardzo ladnie.
Gość Marioza Napisano 20 Czerwiec 2007 Napisano 20 Czerwiec 2007 Nie no Porasz w którym miejscu to wygląda jak po optymize i niechlujnie? według mnie siata wyglada ok, moze w 1 miejscu bym uproscil sprawę
Por@szek Napisano 20 Czerwiec 2007 Napisano 20 Czerwiec 2007 Moze z tym optimize przesadzilem, ale mimo wszystko ejst sporo zbednych tri, albo takich ktorych wystarczyla by polowa. Ale to tylko moje osobiste odczucie, ja sie nie znam.
Gość Marioza Napisano 20 Czerwiec 2007 Napisano 20 Czerwiec 2007 hym no mnie to jedynie to co opisałeś jako "snap" tak srednie lezalo, reszta tak sobie mysle ze zostala ze wzgledu na nie zaciekwae cieniowanie modelu? a te gęstsze partie srubki itp moze ze wzgledu na słabośc autora do okragłosci a nie kanciastosci, sam to mam zresztą ;), a no i tez sie nie znam, zapomnialem jedynie ze model ma normala takze faktycznie w sumie to wiekszosc z tego co zanaczyles mozna by poweldac i fialnie byloby tak jak teraz z texturą
Valery Napisano 20 Czerwiec 2007 Autor Napisano 20 Czerwiec 2007 siatka jest trochę poryta, to fakt :) głównie wynika to z tego że przerabiałem stary model, zamiast zrobić od nowa. w rezultacie wyszło dłużej i gorzej niż jakbym zrobił nowy. na śrubkach poly jest sporo a to dlatego że irytują mnie kanciaste śróbki ;) ot taka mania prześladowcza że zawsze zwracam uwagę na kanciaste śrubki :) pozatym zawsze staram się wszysko zrobić na modelu bo moje normal mapy są słabiutkie :/ nie potrafię ich wykożystywać :( Por@szek mógłbyś napisać na klawiaturze to co napisałeś na obrazku? bo niestety nie mogę się doczytać
purple Napisano 7 Sierpień 2007 Napisano 7 Sierpień 2007 Po tym modelu widzę, że chyba wyjdę za Ciebie!;D:D niezłe cacuszko!;D i wykonanie też bajera...:) niezły progress zrobiłeś chłopie;)
arcade Napisano 7 Sierpień 2007 Napisano 7 Sierpień 2007 Super gnacik, jeden z lepszych jakie widziałem :]
Rekomendowane odpowiedzi