Artur_Perzyna Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 Witam. To mój pierwszy post na tym forum, ale bywałem tu już kilka lat temu. ;) Oto projekt, którym chce się z Wami podzielić na początek. [Kliknij by powiększyć] [Kliknij by powiększyć] [Kliknij by powiększyć] [Kliknij by powiększyć] [Kliknij by powiększyć] [Kliknij by powiększyć] Siatka: "]"][/url] [/url][Kliknij by powiększyć] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cerebrate Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 nooo miodzio :) gratulacjie jedyne co mi sie w oczy rzuciło to sztuczność opon (jak by nie z gumy) i blade niewyraźne naklejki :) ale moze tak było w oryginale jakmniemam ze go miałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 trochę sztuczny render :* Ale modeling wyoasiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur_Perzyna Napisano 30 Listopad 2006 Autor Share Napisano 30 Listopad 2006 Naklejki są blade w orginale, wiec nad tym specjalnie pracowałem, a opony gumowe nie były, tylko plastikowe. To jeden z tańszych technicsów. Master Kiełbaster, masz jakieś konkretne sugestie co mogłoby pójśc do poprawy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 bardzo ładny modeling, nie mam uwag Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 Zarabiscie :0 Lego rulez :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dirk Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 Jak kolega wyżej napisał " Lego rulez" :) Modelik bardzo fajny. I powaga, że teraz w lego robią opony z plastiku? To zawsze była taka twardsza guma. Modelowałeś w programie 3D czy skorzystałeś z LeoCAD? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur_Perzyna Napisano 30 Listopad 2006 Autor Share Napisano 30 Listopad 2006 3D Studio Max 7. Te prostsze modele mają plastikowe opony. Te wypasione, jak np. taka niebieska śmieciara mają gumowe. Swoją drogą to i tak kolegi klocki były. ;) Le Gotd - w skrócie LEGO, z Duńskiego oznacza "'baw się dobrze'". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 gratulacje super to wyglada:) cleje zdecydowanie najbardziej mi sie podobaja i b/w front sie nalezy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 kawał solidnego modellingu :) materiały to osobna sprawa - nie wiem jak wygląda pierwowzór ale imo nieco więcej błysku by nie zaszkodziło :) Pozdrawiam [ps] wrzuć z tyłu jakiś kabelek, trochę papierzysk i powiedzmy kawałek kubka i klawiatury w kadrze. tak jakby stał na biurku :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 niezła robora. Zwłaszcza modeling. Jeszcze nad renderem bym popracował.. jw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur_Perzyna Napisano 30 Listopad 2006 Autor Share Napisano 30 Listopad 2006 Niewykluczone, że za rok, dwa odgrzebie model, mając więcej doświadczenia ze światłem materiałami i renderingiem i zrobie wszystko poza modelem od nowa. Robiłem już tak z dwiema pracami i nie żałuje. ;) Ot, taki lifting. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 heh modelik swietny, faktycznie render moglby byc odrobine lepszy ale mnie to w sumie az tak nie razi..., wersja czerwona zdecydowanie lepsza od tej czarnej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 Bardzo ładne modele. Niestety troche niedopracowane materiały. Odbicia bardzo zblurowane i chyba za słabe. Klocki LEGO mają mocniejsze refleksy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur_Perzyna Napisano 30 Listopad 2006 Autor Share Napisano 30 Listopad 2006 Przyglądałem się refleksom klocków. Można by powiedzieć, że mają mocny reflex ale na niedużą odległość. Przeczytasz napis na odbiciu klocka, z monety oddalonej 0,5cm. Ale już twoja głowa bedzie całkowicie nierozpoznawalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 Przyglądałem się refleksom klocków. Można by powiedzieć, że mają mocny reflex ale na niedużą odległość. Przeczytasz napis na odbiciu klocka, z monety oddalonej 0,5cm. Ale już twoja głowa bedzie całkowicie nierozpoznawalna. i właśnie dlatego powinno być jakieś otoczenie wokół tego obiektu: cokolwiek co niby przypadkiem znalazło się w kadrze a co ładnie odbije się w materiale klocków :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 smaczne ^^ te balde naklejki troche nie pasuja ale jak mowisz ze tak jest, to ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 fajnie przypominają mi sie stare czasy;] super modeling;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 modele bardzo fajne, render i materialy juz troche mniej fajne. pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 Przyglądałem się refleksom klocków. Można by powiedzieć, że mają mocny reflex ale na niedużą odległość. Przeczytasz napis na odbiciu klocka, z monety oddalonej 0,5cm. Ale już twoja głowa bedzie całkowicie nierozpoznawalna. No tak jest w istocie i Vray glossy reflections to bardzo ładnie symulują. Tylko trzeba odpowiednio dobrać proporcje difuse/reflection/glossiness. A czy używasz expotential color mapingu? Bo coś te highlighty masz strasznie wyblakłe. Acha - może masz fresnela na refleksach? Plastik z klocków ma go na baaaaaardzo niskim poziomie (proporcjonalnym do przepuszczalności i absorpcji światła, czyli prawie zerowym i zależnym od koloru klocka). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Owen Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 gratki super modele! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 Swietne modeliki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 Modele na prawde super, czegos tam brakuje materialom, poczytaj co pisze Hynol, madrze gosc prawi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 model naprawde ładny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 1 Grudzień 2006 Share Napisano 1 Grudzień 2006 za młodu to mogłem tylko pomarzyć o takim Lego Tech samochodziku teraz chociaż mogę popatrzeć! super modelki pozdrowionka i witam na forum! zycze na przyszlosc jeszcze lepszych prac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 1 Grudzień 2006 Share Napisano 1 Grudzień 2006 modele są super ale nad shaderami mozna bylo jeszcze troszke posiedziec zeby ten refl zmienic :] hynol ty to chyba jestes jakis fizyk z zawodu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salvage Napisano 2 Grudzień 2006 Share Napisano 2 Grudzień 2006 Coś pięknego, gratulacje :-) Świetnie rozumiem Twoje podejście do renderingu, ale modeling masz chyba nieźle opanowany, wiec może czas troche potrenować... ;-) A tak btw: (...)Plastik z klocków ma go na baaaaaardzo niskim poziomie (proporcjonalnym do przepuszczalności i absorpcji światła, czyli prawie zerowym i zależnym od koloru klocka). To, że fresnel jest zależny od przepuszczalności, to logiczne, tylko nie rozumiem jak sie ma do tego absorpcja... Czy chodzi o moc refleksów w ogólności? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 2 Grudzień 2006 Share Napisano 2 Grudzień 2006 Tak jak wszyscy piszą, materiały słabe ale model za to świetny :) możesz pokazać siatke bez smootha?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 2 Grudzień 2006 Share Napisano 2 Grudzień 2006 Szalony. Model fajny. Modelujesz sobie klocki a potem składasz z nich w virtualu modelek czy może tworzysz wg. Wcześniej zakupionego modelu Lego leżącego u ciebie na stole i wg. instrukcji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 3 Grudzień 2006 Share Napisano 3 Grudzień 2006 To, że fresnel jest zależny od przepuszczalności, to logiczne, tylko nie rozumiem jak sie ma do tego absorpcja... Czy chodzi o moc refleksów w ogólności? Siła refleksów/wartość IOR dla fresnela. Są niewielkie różnice w poziomie odbić dla tego samego materiału ale o skrajnych wartościach difuse. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur_Perzyna Napisano 3 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2006 Tu nie ma i nie było meshsmootha. Szalony. Model fajny. Modelujesz sobie klocki a potem składasz z nich w virtualu modelek czy może tworzysz wg. Wcześniej zakupionego modelu Lego leżącego u ciebie na stole i wg. instrukcji? Modeluje klocki i składam je wg. instrukcji. Ten zestaw pozwolił na złożenie dwóch modeli, toteż je wymodelowałem. Siatka: "]"][/url] [/url][Kliknij by powiększyć] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisim Napisano 29 Grudzień 2006 Share Napisano 29 Grudzień 2006 RESPECT dla klocków lego:D Dużo pracy włożyłeś w ten model, bardzo mi sie podoba! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadian Napisano 1 Styczeń 2007 Share Napisano 1 Styczeń 2007 SUPER model. Mógłbyś pomyśleć nad zrobieniem jakiejś fajnej scenki z rozmyciem. Powiedzmy jakiś wyścig czy coś podobnego ;).(taka mała propozycja). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shelby mustang Napisano 5 Styczeń 2007 Share Napisano 5 Styczeń 2007 heh ja mam właśnie taki model :) na renderach wygląda jak prawdziwy, Respect.. Te szczegóły. . Bardzo mi się poodoba :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bloo1010 Napisano 10 Styczeń 2007 Share Napisano 10 Styczeń 2007 Dla mnie jest wszystko ok, no może trochę te opony nie tego ale i tak jak bym się wogóle nie znał na grafice 3d to bym powiedział ze to zdjęcie. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi