Napisano 30 Listopad 200618 l Witam. To mój pierwszy post na tym forum, ale bywałem tu już kilka lat temu. ;) Oto projekt, którym chce się z Wami podzielić na początek. [Kliknij by powiększyć] [Kliknij by powiększyć] [Kliknij by powiększyć] [Kliknij by powiększyć] [Kliknij by powiększyć] [Kliknij by powiększyć] Siatka: "]"][/url] [/url][Kliknij by powiększyć]
Napisano 30 Listopad 200618 l nooo miodzio :) gratulacjie jedyne co mi sie w oczy rzuciło to sztuczność opon (jak by nie z gumy) i blade niewyraźne naklejki :) ale moze tak było w oryginale jakmniemam ze go miałeś
Napisano 30 Listopad 200618 l Autor Naklejki są blade w orginale, wiec nad tym specjalnie pracowałem, a opony gumowe nie były, tylko plastikowe. To jeden z tańszych technicsów. Master Kiełbaster, masz jakieś konkretne sugestie co mogłoby pójśc do poprawy?
Napisano 30 Listopad 200618 l Jak kolega wyżej napisał " Lego rulez" :) Modelik bardzo fajny. I powaga, że teraz w lego robią opony z plastiku? To zawsze była taka twardsza guma. Modelowałeś w programie 3D czy skorzystałeś z LeoCAD? Pozdrawiam
Napisano 30 Listopad 200618 l Autor 3D Studio Max 7. Te prostsze modele mają plastikowe opony. Te wypasione, jak np. taka niebieska śmieciara mają gumowe. Swoją drogą to i tak kolegi klocki były. ;) Le Gotd - w skrócie LEGO, z Duńskiego oznacza "'baw się dobrze'".
Napisano 30 Listopad 200618 l gratulacje super to wyglada:) cleje zdecydowanie najbardziej mi sie podobaja i b/w front sie nalezy
Napisano 30 Listopad 200618 l kawał solidnego modellingu :) materiały to osobna sprawa - nie wiem jak wygląda pierwowzór ale imo nieco więcej błysku by nie zaszkodziło :) Pozdrawiam [ps] wrzuć z tyłu jakiś kabelek, trochę papierzysk i powiedzmy kawałek kubka i klawiatury w kadrze. tak jakby stał na biurku :]
Napisano 30 Listopad 200618 l niezła robora. Zwłaszcza modeling. Jeszcze nad renderem bym popracował.. jw.
Napisano 30 Listopad 200618 l Autor Niewykluczone, że za rok, dwa odgrzebie model, mając więcej doświadczenia ze światłem materiałami i renderingiem i zrobie wszystko poza modelem od nowa. Robiłem już tak z dwiema pracami i nie żałuje. ;) Ot, taki lifting.
Napisano 30 Listopad 200618 l heh modelik swietny, faktycznie render moglby byc odrobine lepszy ale mnie to w sumie az tak nie razi..., wersja czerwona zdecydowanie lepsza od tej czarnej ;)
Napisano 30 Listopad 200618 l Bardzo ładne modele. Niestety troche niedopracowane materiały. Odbicia bardzo zblurowane i chyba za słabe. Klocki LEGO mają mocniejsze refleksy.
Napisano 30 Listopad 200618 l Autor Przyglądałem się refleksom klocków. Można by powiedzieć, że mają mocny reflex ale na niedużą odległość. Przeczytasz napis na odbiciu klocka, z monety oddalonej 0,5cm. Ale już twoja głowa bedzie całkowicie nierozpoznawalna.
Napisano 30 Listopad 200618 l Przyglądałem się refleksom klocków. Można by powiedzieć, że mają mocny reflex ale na niedużą odległość. Przeczytasz napis na odbiciu klocka, z monety oddalonej 0,5cm. Ale już twoja głowa bedzie całkowicie nierozpoznawalna. i właśnie dlatego powinno być jakieś otoczenie wokół tego obiektu: cokolwiek co niby przypadkiem znalazło się w kadrze a co ładnie odbije się w materiale klocków :)
Napisano 30 Listopad 200618 l smaczne ^^ te balde naklejki troche nie pasuja ale jak mowisz ze tak jest, to ok
Napisano 30 Listopad 200618 l modele bardzo fajne, render i materialy juz troche mniej fajne. pozdrawiam!
Napisano 30 Listopad 200618 l Przyglądałem się refleksom klocków. Można by powiedzieć, że mają mocny reflex ale na niedużą odległość. Przeczytasz napis na odbiciu klocka, z monety oddalonej 0,5cm. Ale już twoja głowa bedzie całkowicie nierozpoznawalna. No tak jest w istocie i Vray glossy reflections to bardzo ładnie symulują. Tylko trzeba odpowiednio dobrać proporcje difuse/reflection/glossiness. A czy używasz expotential color mapingu? Bo coś te highlighty masz strasznie wyblakłe. Acha - może masz fresnela na refleksach? Plastik z klocków ma go na baaaaaardzo niskim poziomie (proporcjonalnym do przepuszczalności i absorpcji światła, czyli prawie zerowym i zależnym od koloru klocka).
Napisano 30 Listopad 200618 l Modele na prawde super, czegos tam brakuje materialom, poczytaj co pisze Hynol, madrze gosc prawi...
Napisano 1 Grudzień 200618 l za młodu to mogłem tylko pomarzyć o takim Lego Tech samochodziku teraz chociaż mogę popatrzeć! super modelki pozdrowionka i witam na forum! zycze na przyszlosc jeszcze lepszych prac
Napisano 1 Grudzień 200618 l modele są super ale nad shaderami mozna bylo jeszcze troszke posiedziec zeby ten refl zmienic :] hynol ty to chyba jestes jakis fizyk z zawodu :D
Napisano 2 Grudzień 200618 l Coś pięknego, gratulacje :-) Świetnie rozumiem Twoje podejście do renderingu, ale modeling masz chyba nieźle opanowany, wiec może czas troche potrenować... ;-) A tak btw: (...)Plastik z klocków ma go na baaaaaardzo niskim poziomie (proporcjonalnym do przepuszczalności i absorpcji światła, czyli prawie zerowym i zależnym od koloru klocka). To, że fresnel jest zależny od przepuszczalności, to logiczne, tylko nie rozumiem jak sie ma do tego absorpcja... Czy chodzi o moc refleksów w ogólności?
Napisano 2 Grudzień 200618 l Tak jak wszyscy piszą, materiały słabe ale model za to świetny :) możesz pokazać siatke bez smootha??
Napisano 2 Grudzień 200618 l Szalony. Model fajny. Modelujesz sobie klocki a potem składasz z nich w virtualu modelek czy może tworzysz wg. Wcześniej zakupionego modelu Lego leżącego u ciebie na stole i wg. instrukcji?
Napisano 3 Grudzień 200618 l To, że fresnel jest zależny od przepuszczalności, to logiczne, tylko nie rozumiem jak sie ma do tego absorpcja... Czy chodzi o moc refleksów w ogólności? Siła refleksów/wartość IOR dla fresnela. Są niewielkie różnice w poziomie odbić dla tego samego materiału ale o skrajnych wartościach difuse.
Napisano 3 Grudzień 200618 l Autor Tu nie ma i nie było meshsmootha. Szalony. Model fajny. Modelujesz sobie klocki a potem składasz z nich w virtualu modelek czy może tworzysz wg. Wcześniej zakupionego modelu Lego leżącego u ciebie na stole i wg. instrukcji? Modeluje klocki i składam je wg. instrukcji. Ten zestaw pozwolił na złożenie dwóch modeli, toteż je wymodelowałem. Siatka: "]"][/url] [/url][Kliknij by powiększyć]
Napisano 29 Grudzień 200618 l RESPECT dla klocków lego:D Dużo pracy włożyłeś w ten model, bardzo mi sie podoba! :)
Napisano 1 Styczeń 200718 l SUPER model. Mógłbyś pomyśleć nad zrobieniem jakiejś fajnej scenki z rozmyciem. Powiedzmy jakiś wyścig czy coś podobnego ;).(taka mała propozycja).
Napisano 5 Styczeń 200718 l heh ja mam właśnie taki model :) na renderach wygląda jak prawdziwy, Respect.. Te szczegóły. . Bardzo mi się poodoba :]
Napisano 10 Styczeń 200718 l Dla mnie jest wszystko ok, no może trochę te opony nie tego ale i tak jak bym się wogóle nie znał na grafice 3d to bym powiedział ze to zdjęcie. Pozdro