_michal Napisano 20 Grudzień 2006 Share Napisano 20 Grudzień 2006 Zaklepuję sobie miejsce. Raczej nie skończę :P ale zawsze chciałem Raziela zrobić. Najlepsza platformówka 3d i najlepszy antybohater ever. Będę robić Raziela sprzed egzekucji, w postaci, w jakiej nie spodobał się Kainowi. Wiem, że w tej wersji nie było go in-game, ale w intrze owszem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fr3d3k Napisano 20 Grudzień 2006 Share Napisano 20 Grudzień 2006 ja bym chetniej zobaczył wersje bez żuchwy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 20 Grudzień 2006 Share Napisano 20 Grudzień 2006 nooooo Empeck noooooo :) powodzenia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bad Moon Napisano 21 Grudzień 2006 Share Napisano 21 Grudzień 2006 Raziel w pierwotnej postaci! Masz we mnie swojego kibica. jednak nie trzymał bym się bardzo konceptu, a to dlatego że w intrze raziło mnie jedno - Raziel miał jakieś takie nieproporcjonalnie małe te skrzydła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 21 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2006 Problem z dużymi skrzydałmi się robi po ich złożeniu, ciężko wtedy chodzić, bo końcówki się ciągną po ziemi XD Prawdopodobnie je nieco powiększę, ale niezbyt dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 21 Grudzień 2006 Share Napisano 21 Grudzień 2006 no wlasnie - a poozniej to trzeba do manikurzystki czesto chodzic zeby te koncoowki ladnie pozarabiala :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 21 Grudzień 2006 Share Napisano 21 Grudzień 2006 Szkoda ze sprzed egzekucji. Mnie bardziej sie podobal po. No ale twoj wybor. Bede Cie obserwowac XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 21 Grudzień 2006 Share Napisano 21 Grudzień 2006 Eeee ale jesteś mogłeś Kaina zrobić Raziel to frajer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 21 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2006 ftorek - widzę, że znasz temat :D Por@szek - jak wyglądał ingame po to wiadomo ;) Temporal - no nie wiem, tak jak lubię Raziela, tak nie znoszę Kaina, zapatrzonego w siebie megalomańskiego gnoja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 21 Grudzień 2006 Share Napisano 21 Grudzień 2006 Ee Kain to też cienias, sporo mu brakuje do Voradora (inaczej Vorkiem zwanego hehe) A tak na poważnie to bardzo ciekawą postać wybrałeś z jednej z moich ukochanych serii, będzie fajna zabawa przy teksturkach. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 21 Grudzień 2006 Share Napisano 21 Grudzień 2006 Vorador jest śmieszny (z wyglądu oczywiście) więc już lepszy Raz od Vorka xD BTW proszę mi tu nie obrażać Kaina moje mistrza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 21 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2006 Raczej proszę nie obrażać mi Raziela :P to mój wątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 21 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2006 Taki 'volume blocking', z grubsza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 21 Grudzień 2006 Share Napisano 21 Grudzień 2006 widze ze z kopyta wystartowales i bardzo dobrze :) to co jest teraz jest juz ok, wiec zacieram raczki czekajac na final :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 21 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2006 Klata mi się nie podoba, ale nawet z gęby jestem zadowolony :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 21 Grudzień 2006 Share Napisano 21 Grudzień 2006 Niezły początek już nie mogę się doczekać końcowego efektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 21 Grudzień 2006 Share Napisano 21 Grudzień 2006 pooszli..... i wystartowali... empeck wysowa sie na prowadzenie, tak to on prosze panstwa.... :D hehe dobry jest - troche plaski jak na razie - ale dobrze idzie - juz mu fajnie propsy zlapales... :) poposaa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 21 Grudzień 2006 Share Napisano 21 Grudzień 2006 Ja bym go tak z Blood Reaverem w łapie widział :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 21 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2006 Wystartowałem, bo po dłubaniu pojazdów i enviro przydałoby się jakiegoś ludzika wymodelować :) Dzięki za gorące przyjęcie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 21 Grudzień 2006 Share Napisano 21 Grudzień 2006 WitaM!! :) pokaz zblizenie na mordke i siateczki :D dla mnie super :) pozdro i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 21 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2006 gęba: siatki nie będę pokazywac, dopóki nie skończę modelu, byłaby teraz wybitnie nieedukacyjna, zresztą ta buźka to też jeszcze WIP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 21 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2006 taki mały update... Oczywiście najpierw high robię. Prawdopodobnie bez żadnych Z-pędzli, czy wściekłych pudełek. Ani ciałko, ani głowa nie są wygładzone. No i jednak macie siatkę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 21 Grudzień 2006 Share Napisano 21 Grudzień 2006 dzieki za siate i mardke ;) nie podoba mi sie miejsce gdzie sie konczy biceps (te rejony) ale pewnie to poprawisz ;) siedze juz cicho :) poza tym cool :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trumna Napisano 22 Grudzień 2006 Share Napisano 22 Grudzień 2006 niezle:) :) jakbym mogl cos sasugerowac, moze ciut wieksze dlonie...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 22 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2006 Thx, nie tylko dłonie, całe ręce ma trochę za małe :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 22 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2006 butki! Aha, polycount jednego buta to ~25k ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 22 Grudzień 2006 Share Napisano 22 Grudzień 2006 haha a juz myślałem ze normalki poszły w ruch na butkach;) yy...aacha...bo on jest jeszcze przed przemianą w raziela? no znaczy tego wampirka? bo ten drugi to miał takie dłonie dosyć spore, moze powieksz je z dekcza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 22 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2006 W zasadzie to jest Raziel. W grze jest on w postaci upiora, w jakiej wskrzesił go Starszy Bóg, by zbierał dla niego dusze, oraz by mógł się zemścić na Kainie. polecam obejrzeć intro do Soul Reavera, niecałe 4 minutki: http://video.google.pl/videoplay?docid=4201730742397864601&q=soul+reaver A ręce już trochę powiększyłem, jak do nich dotrę to wówczas na dobre skalę dostosuję, teraz nakolanniki rzeźbię. Wracając do Raziela, to postac w jakiej go modeluję, jest jego drugą inkarnacją. Przed przemianą w wampira, był członkiem Zakonu Sarafan'ów, którzy walczyli z wampirami. więcej tu: http://en.wikipedia.org/wiki/Raziel_(Legacy_of_Kain) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przybysz Napisano 22 Grudzień 2006 Share Napisano 22 Grudzień 2006 Fajny filmik, empeck. Nie wiem czemu nagle przypomniał mi się film Underworld.. Prawie jak Raziel. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 22 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2006 Hehe, faktycznie, z makijażem, mógłby go grać :D Jedynkę Underworld bardzo lubię, dwójka jest beznadziejna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 22 Grudzień 2006 Share Napisano 22 Grudzień 2006 Hello, Fajnie to idzie, ale zrób mu może jakiś redesign, na mój gust to za mocno podchodzi pod kopiowanie 3D->3D, co nie jest najlepszą opcją. W wersji 2D ma mocną (wampirzą) mordeczkę, dużo więcej detalu... Szedł bym tym tropem (i poszedł jeszcze dalej)- ale wiadomo, twój wip- ty decydujesz ;). Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 23 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 23 Grudzień 2006 Thx Gotham, trochę tak to wygląda heh, chcę z niego porządnego wampira wyciągnąc, ale nie wiem jak to wyjdzie, skill nie ten, by dobrze wyglądający redesign zrobić :/. Cieszyłbym się jakby się udało oddać 3d w 3d. A co do wersji 3d, to też ma tam mocną gębę: W tym przypadku nie chcę by sią na modelu skończyło, mam w planie export + shadery in engine. Tyle że po Twoim poście cały mój pomysł jakoś średnio wygląda heh. Problem w tym, że to jest moja pierwsza postać którą od ładnych kilku miesięcy robię i trochę zardzewiałem po vehiklach i enviro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 23 Grudzień 2006 Share Napisano 23 Grudzień 2006 Heh szpony powinien mieć tak samo wielkie jak już po kolejnej śmierci. BTW sarafanie smierdzą :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 23 Grudzień 2006 Share Napisano 23 Grudzień 2006 Nom Raziel fajny ziomek był - ale w 2 formie :P Dobrze Ci idzie, tak trzymać. Pozdr Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 23 Grudzień 2006 Share Napisano 23 Grudzień 2006 2 forma to właśnie jest ta co teraz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 23 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 23 Grudzień 2006 thx giorgione! po części z przekory to wcielenie robię :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 23 Grudzień 2006 Share Napisano 23 Grudzień 2006 Witam!! buciki baaardzo cool :) podro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 25 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2006 Dzięki nielot007! taki mały update, bo coś nam bitwa ucichła w tej świątecznej atmosferze :D Zarówno nogawki, jak i rękawiczki jeszcze nie są skończone. Dość na dziś, mam jeszcze 2 dvd GITS:SAC do obejrzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 25 Grudzień 2006 Share Napisano 25 Grudzień 2006 dobry jest :) - piszesz ze rekawiczki jeszcze w trakcie - to dobrze :) - pamietaj ze to czerwone to bardziej material a nie latex (wiec sie marszczy i jest go jakby 'za duzo') pospopsada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 25 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2006 Wiem, ale zmarszczki zrobię dopiero po skończeniu tego czegoś ciemnego, by mi pasowało jedno do drugiego. Thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledyr Napisano 25 Grudzień 2006 Share Napisano 25 Grudzień 2006 o, bardzo fajny model. zapowiada sie bardo dobrze btw. przypomina mi jakiegoś młodego aktora tylko nie wiem jakiego. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 25 Grudzień 2006 Share Napisano 25 Grudzień 2006 a tam ucichła...ludzie trawią :D tyy te rączki to smoothem pojechane czy jak :O nieżle nieżle panie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 25 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2006 thx ledyr, ja też nie wiem jakiego, poza Kravenem z Underworld ;) JmTm00 - jasne że smoothem, hyhy, jak narazie pracuję w SDS, smooth x2, mam teraz ~150k triangli (buty, nogi, tułów, ręce, głowa narazie ma 900 trisów), to wszystko pod normale. Low na dobre jeszcze nie zacząłem, ale zostawiłem sobie model sprzed dodawania detalu, on potem wyewoluuje w low na którego nałożę normala. Praktycznie high i low robię w tym samym czasie, po skończeniu high zabieram się za wykańczanie low. Nie wiem na ile efektywna jest ta metoda, ale mi pasuje, zwłaszcza, że nie używam zbrusha, ani podobnych narzędzi (mówię sobie za każdym razem: 'przy następnej postaci' LOL) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 26 Grudzień 2006 Share Napisano 26 Grudzień 2006 O Raz!!! Fajnie a nawet bardzo fajnie ale łapki jeszcze nie takie jak trzeba. Jesteś moim faworytem w tej bitwie więc daj z siebie wszystko. LoK forever. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 26 Grudzień 2006 Share Napisano 26 Grudzień 2006 Postać coraz ładniejsza się robi, moze trochę zmarchów na portkach by się przydało w okolicach krocza, coś czuje ze będzie wypasik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 27 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2006 Dzięki chłopaki :) Zaczyna mi powoli uciekać czas. Jeszcze mi został niecały tydzień urlopu, a ja jeszcze high nie skończyłem :/ Nie wiem czy dam radę skończyć ludka na czas, ale będę się starać. na obrazku załączam aktualny polycount :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przybysz Napisano 27 Grudzień 2006 Share Napisano 27 Grudzień 2006 Fajnie idzie ale czy kciuk nie powienien być bardziej przeciwstawny. Tak żeby mógł normalnie chwytać za gardło tymi pazurami? ;P Można to niby rigiem załatwić ale szkoda tych normali przy tak dużej deformacji. Pozdro i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 27 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2006 czy kciuk nie powienien być bardziej przeciwstawny. Tak żeby mógł normalnie chwytać za gardło tymi pazurami? Masz całkowitą rację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 28 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2006 Zrobione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bro Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 noooo - zdecydowanie lepiej z tą wersją "dłoni" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi