Gizmo74 Napisano 25 Grudzień 2006 Napisano 25 Grudzień 2006 po dłuuuugiej nieobecności, udało mi się zacząć nowy koncepcik :)
brumugun Napisano 25 Grudzień 2006 Napisano 25 Grudzień 2006 Kosmiczny wygląd, podoba mi się. P.S. Jak się do tego wehikułu wchodzi?
nonejm Napisano 25 Grudzień 2006 Napisano 25 Grudzień 2006 fajnie sie zapowiada, czekam na szczegolow wiecej ;]
Dirk Napisano 26 Grudzień 2006 Napisano 26 Grudzień 2006 Kolejny koncept Gizmo i jak zwykle super. Samochód wygląda ciekawie. Czekam oczywiście na więcej.
Gość BigBen Napisano 26 Grudzień 2006 Napisano 26 Grudzień 2006 Witam Mam pytanie, z czego lepiej zrobic samochod, aby nie bylo za duzo bledow jak dla poczatkujacego? Z boxa czy kazdy element osobno z plane'a? Pozdrawiam
Owen Napisano 26 Grudzień 2006 Napisano 26 Grudzień 2006 swietny koncept, ciekawe jak takim czymś przez próg przejechac :D
Gizmo74 Napisano 26 Grudzień 2006 Autor Napisano 26 Grudzień 2006 BRUMUGUN - narazie się do niego nie wchodzi , bo siatka leci sobie jak chce a ja nie umiem ich po prostu wyciąć - jakoś mi nie wychodzi i buda będzie chyba do wymiany... Jonasz_Real- tak, to mój koncept Dirk- dzięki za uznanie ;) Gen.Baton- tak: Bugatti Veyron - ale nic nie zgapiłem BigBen- ja robię swoje modele wychodząc z standard primitives najbardziej podobnych do żądanego kształtu, czasem używam NURBS.
Gizmo74 Napisano 3 Styczeń 2007 Autor Napisano 3 Styczeń 2007 Powoli ale do przodu.... Jak zwykle mam problem z efektywnym wycięciem drzwi. Nie wiem jak zrobić aby pociągnąć szczelinę w dowolnym miejscu, nie masakrując siatki. Jak widać na załączonym obrazku, szczelina jest pociągnięta na styku poligonów (bo się akurat tak ułożyły), ale ja chciałbym aby była w trochę innym miejscu.....Czy ktoś mi powie jak to zrobić najlepiej ???
Touch Napisano 3 Styczeń 2007 Napisano 3 Styczeń 2007 Gizmo jak zwykle po swojemu, no i bardzo dobrze, bo i z doskonałym skutkiem;) Sam właśnie sobie odpowiedziałeś na pytanie - szczelinę zrobiłeś na styku polygonów, więc w prostej lini zrozumieć można, że musisz ułożyć tak polygony, żeby stykały się w sposób i w miejscach, które to odpowiadać będą Twojej wizji dotyczącej kształtu drzwi;D ...;) Ostrożnie bierz do ręki 'cut' i baw się uważając na ogólną bryłę i jej krzywiznę.
Bubu Napisano 3 Styczeń 2007 Napisano 3 Styczeń 2007 Uwilebima Twoje koncepty :] Co do drzwi toooooo proponuje boolean :]
ferni Napisano 3 Styczeń 2007 Napisano 3 Styczeń 2007 podoba mi sięale dodaj barzdiej wyrazne szyby dzrzwi i takie tam
Gizmo74 Napisano 5 Styczeń 2007 Autor Napisano 5 Styczeń 2007 Udało mi się wreszcie jakoś dosłownie wydłubać szyby i drzwi - narazie nie mam na nie lepszego pomysłu... no i właśnie zauważyłem, że nie ma jeszcze reflekrorów z przodu, i kompletnie nie mam na nie pomysłu...
rudylew Napisano 5 Styczeń 2007 Napisano 5 Styczeń 2007 Ładnie.. widzę że drzwi będą się do góry otwierać :) co do reflektorów proponuję zrobić je na nadkolach (przednich oczywiście) kół, w stylu takim jak tynie skrzydło :D
Gizmo74 Napisano 9 Styczeń 2007 Autor Napisano 9 Styczeń 2007 I mały apdejt....Doszły lusterka i przetłoczenia na drzwiach...no i parę poprawek. Wiem, że wolno mi idzie ale nie mam za dużo czasu, a wymyślanie nowych kształtów wymaga u mnie dziesiątek prób i błędów :( Jeszcze trochę i będę renderował z lakierkiem :)
JohnZi Napisano 9 Styczeń 2007 Napisano 9 Styczeń 2007 kurcze fajnie to wyglada, chos nie chcialbym tym jezddzic:P powodzenia;]
Gedeon Napisano 9 Styczeń 2007 Napisano 9 Styczeń 2007 No trzeba niestety przyznać, że samochód ma styl i to niemały. Świetny modeling, pomysł jeszcze lepszy.
naeq Napisano 9 Styczeń 2007 Napisano 9 Styczeń 2007 no nie zły modelik, fajnie było by takiego zobaczyć na ulicy
Gizmo74 Napisano 25 Styczeń 2007 Autor Napisano 25 Styczeń 2007 Model jeszcze nie do końca gotowy, ale experymentuję z kolorem...
Gavreel Napisano 25 Styczeń 2007 Napisano 25 Styczeń 2007 woooooooooooohaaaaaaaaa... pięknie to wygląda, kolorek cacy :) Może by tak przełamać jakimś drugim kolorkiem (ale niekoniecznie), popróbuj. Świetny koncept!!!!
Dirk Napisano 26 Styczeń 2007 Napisano 26 Styczeń 2007 Ten koncept jest taki dobry, że nawet zniósłbym ten mocno uderzający po oczach kolor ;) Pojazd jest ładny-zresztą Twoje koncepty zawsze mi się podobały. Pozdrawiam
Homa Napisano 26 Styczeń 2007 Napisano 26 Styczeń 2007 Oł! To ci dopiero... ha! Ależ zakręcona maszyna... FANTASTYCZNA! Poboba mi się bardzo! Brawo chłopie :-P Poproszę o renderki w większej rozdzielczości! Pozdo!
Gizmo74 Napisano 26 Styczeń 2007 Autor Napisano 26 Styczeń 2007 Wrzucam jeszcze to...Renderowało się w 1024/768 w 1h 20 m . Kolor chyba zostanie. Chciałbym dać mu taki lakier żeby pod kątem dawał trochę inny odcień ale coś mi nie wychodzi....experymentowałem z fallofem w difuzie i w edytorze materiałów wyglądało dobrze a po renderingu efektu jakiś nie widać :( . Model oczywiście jeszcze nie jest skończony - chodzi głównie o detale. Ale umnie tak jest że czasem przez miesiąc nic a potem nagle lawina ....
Dawcio_m Napisano 26 Styczeń 2007 Napisano 26 Styczeń 2007 Wypasik model, lakier też, tam jest Hdri(jak jest to jakie) czy to studio, bo lak fajnie wygląda, a niewiem czym potraktować mój model:)
FF Napisano 26 Styczeń 2007 Napisano 26 Styczeń 2007 Moim zdaniem trochę brak mu linii. Na renderze z boku to widać, szyby i dach jakoś niefajnie się łączą. Gdyby to zmienić byłoby super bo reszta jest bardzo ładnie i estetycznie zrobiona. Pozdrawiam!
Gizmo74 Napisano 26 Styczeń 2007 Autor Napisano 26 Styczeń 2007 Dawcio_m - To nie jest HDRI tylko "studio" (???) . Oświetlenie HDRI jest efektowne, ale brak w nim inwencji twórcy - za często korzystamy z "gotowców"( jestem po kilku piwkach i weż sobie lekką poprawkę na to co mówię )... Freedom Fighter - masz rację, ale nie wiem co mam z tym zrobić, jak coś wymyślę to poprawię a jak nie to wyrenderuję w takim ujęciu by nie było widać :))))
cta Napisano 27 Styczeń 2007 Napisano 27 Styczeń 2007 co tu dużo mówić, fajny koncept, podoba mi sie :)
Gothel Napisano 27 Styczeń 2007 Napisano 27 Styczeń 2007 Pojazd zajefajny :) Nic dodać nic ująć (gdzie on ma światła:P). Ładnie by wyglądał, jako prezentacja z lakierkiem cameleon (BTW da się uzyskać efekt kameleona w 3dsm?) P.S. Jakbyś mógł wrzucić jeszcze renderki z przodu, boku tyłu, żeby obczaić całkowity efekt ( najlepiej by byo filmik prezentacyjny z objazdem kamerki dookoła, ale wszytskiego miec nie można:))
buczer Napisano 27 Styczeń 2007 Napisano 27 Styczeń 2007 przód wygląda jak tył, a tył jak przód. Ja bym to odwrócił :)
Gen.Baton Napisano 29 Styczeń 2007 Napisano 29 Styczeń 2007 Felgi mu bardziej w kolorze srebra zrób :D
Rekomendowane odpowiedzi