Napisano 25 Grudzień 200618 l Kosmiczny wygląd, podoba mi się. P.S. Jak się do tego wehikułu wchodzi?
Napisano 26 Grudzień 200618 l Kolejny koncept Gizmo i jak zwykle super. Samochód wygląda ciekawie. Czekam oczywiście na więcej.
Napisano 26 Grudzień 200618 l Witam Mam pytanie, z czego lepiej zrobic samochod, aby nie bylo za duzo bledow jak dla poczatkujacego? Z boxa czy kazdy element osobno z plane'a? Pozdrawiam
Napisano 26 Grudzień 200618 l Autor BRUMUGUN - narazie się do niego nie wchodzi , bo siatka leci sobie jak chce a ja nie umiem ich po prostu wyciąć - jakoś mi nie wychodzi i buda będzie chyba do wymiany... Jonasz_Real- tak, to mój koncept Dirk- dzięki za uznanie ;) Gen.Baton- tak: Bugatti Veyron - ale nic nie zgapiłem BigBen- ja robię swoje modele wychodząc z standard primitives najbardziej podobnych do żądanego kształtu, czasem używam NURBS.
Napisano 3 Styczeń 200718 l Autor Powoli ale do przodu.... Jak zwykle mam problem z efektywnym wycięciem drzwi. Nie wiem jak zrobić aby pociągnąć szczelinę w dowolnym miejscu, nie masakrując siatki. Jak widać na załączonym obrazku, szczelina jest pociągnięta na styku poligonów (bo się akurat tak ułożyły), ale ja chciałbym aby była w trochę innym miejscu.....Czy ktoś mi powie jak to zrobić najlepiej ???
Napisano 3 Styczeń 200718 l Gizmo jak zwykle po swojemu, no i bardzo dobrze, bo i z doskonałym skutkiem;) Sam właśnie sobie odpowiedziałeś na pytanie - szczelinę zrobiłeś na styku polygonów, więc w prostej lini zrozumieć można, że musisz ułożyć tak polygony, żeby stykały się w sposób i w miejscach, które to odpowiadać będą Twojej wizji dotyczącej kształtu drzwi;D ...;) Ostrożnie bierz do ręki 'cut' i baw się uważając na ogólną bryłę i jej krzywiznę.
Napisano 5 Styczeń 200718 l Autor Udało mi się wreszcie jakoś dosłownie wydłubać szyby i drzwi - narazie nie mam na nie lepszego pomysłu... no i właśnie zauważyłem, że nie ma jeszcze reflekrorów z przodu, i kompletnie nie mam na nie pomysłu...
Napisano 5 Styczeń 200718 l Ładnie.. widzę że drzwi będą się do góry otwierać :) co do reflektorów proponuję zrobić je na nadkolach (przednich oczywiście) kół, w stylu takim jak tynie skrzydło :D
Napisano 9 Styczeń 200718 l Autor I mały apdejt....Doszły lusterka i przetłoczenia na drzwiach...no i parę poprawek. Wiem, że wolno mi idzie ale nie mam za dużo czasu, a wymyślanie nowych kształtów wymaga u mnie dziesiątek prób i błędów :( Jeszcze trochę i będę renderował z lakierkiem :)
Napisano 9 Styczeń 200718 l No trzeba niestety przyznać, że samochód ma styl i to niemały. Świetny modeling, pomysł jeszcze lepszy.
Napisano 25 Styczeń 200718 l woooooooooooohaaaaaaaaa... pięknie to wygląda, kolorek cacy :) Może by tak przełamać jakimś drugim kolorkiem (ale niekoniecznie), popróbuj. Świetny koncept!!!!
Napisano 26 Styczeń 200718 l Ten koncept jest taki dobry, że nawet zniósłbym ten mocno uderzający po oczach kolor ;) Pojazd jest ładny-zresztą Twoje koncepty zawsze mi się podobały. Pozdrawiam
Napisano 26 Styczeń 200718 l Oł! To ci dopiero... ha! Ależ zakręcona maszyna... FANTASTYCZNA! Poboba mi się bardzo! Brawo chłopie :-P Poproszę o renderki w większej rozdzielczości! Pozdo!
Napisano 26 Styczeń 200718 l Autor Wrzucam jeszcze to...Renderowało się w 1024/768 w 1h 20 m . Kolor chyba zostanie. Chciałbym dać mu taki lakier żeby pod kątem dawał trochę inny odcień ale coś mi nie wychodzi....experymentowałem z fallofem w difuzie i w edytorze materiałów wyglądało dobrze a po renderingu efektu jakiś nie widać :( . Model oczywiście jeszcze nie jest skończony - chodzi głównie o detale. Ale umnie tak jest że czasem przez miesiąc nic a potem nagle lawina ....
Napisano 26 Styczeń 200718 l Wypasik model, lakier też, tam jest Hdri(jak jest to jakie) czy to studio, bo lak fajnie wygląda, a niewiem czym potraktować mój model:)
Napisano 26 Styczeń 200718 l Moim zdaniem trochę brak mu linii. Na renderze z boku to widać, szyby i dach jakoś niefajnie się łączą. Gdyby to zmienić byłoby super bo reszta jest bardzo ładnie i estetycznie zrobiona. Pozdrawiam!
Napisano 26 Styczeń 200718 l Autor Dawcio_m - To nie jest HDRI tylko "studio" (???) . Oświetlenie HDRI jest efektowne, ale brak w nim inwencji twórcy - za często korzystamy z "gotowców"( jestem po kilku piwkach i weż sobie lekką poprawkę na to co mówię )... Freedom Fighter - masz rację, ale nie wiem co mam z tym zrobić, jak coś wymyślę to poprawię a jak nie to wyrenderuję w takim ujęciu by nie było widać :))))
Napisano 27 Styczeń 200718 l Pojazd zajefajny :) Nic dodać nic ująć (gdzie on ma światła:P). Ładnie by wyglądał, jako prezentacja z lakierkiem cameleon (BTW da się uzyskać efekt kameleona w 3dsm?) P.S. Jakbyś mógł wrzucić jeszcze renderki z przodu, boku tyłu, żeby obczaić całkowity efekt ( najlepiej by byo filmik prezentacyjny z objazdem kamerki dookoła, ale wszytskiego miec nie można:))