Napisano 9 Styczeń 200718 l Hiya, No to wątek sie tworzy. Robię sobie PJ'a i chciałbym sie z wami podzielić postępami to może mi cos pomożecie. Już jestem tu: Zbliżonka:
Napisano 9 Styczeń 200718 l Jak to mówią - konkurencja nie śpi :). Zapowiada się bardzo fajne ale czeka cię jeszcze masę pracy z detalami.
Napisano 10 Styczeń 200718 l Autor no to dalej: siatka. Coś chyba widać. Rękawy i spodnie, których tu nie ma będą miały przerobiona siatkę na zmarchy.
Napisano 10 Styczeń 200718 l Autor spodni nie dotykałem jeszcze bo dojdzie kupa rzeczy takich jak kabura i zasobniki. Wtedy to będę zajmował sie spodniami. teraz sobie wegetują.
Napisano 10 Styczeń 200718 l no jest super :) tylko te faldki na rekawach dalbym troche miekksze nie tak ostre :) ale idzie super :) pozdro i powodzenia
Napisano 14 Styczeń 200718 l Autor coś tam dalej magazynki, moga ulec zmianie, ponieważ muszę to jeszcze skorelowac ze skalą broni.
Napisano 18 Styczeń 200718 l Dobrze Ci idzie, nie wiem kto to ten PJ, ale ma dużo tych zasobników z przodu :) Planujesz zrobić scenę?
Napisano 18 Styczeń 200718 l Autor "Pararescue Jumper" http://www.pararescue.com/ Scenę chciałbym zrobić, a jak.
Napisano 18 Styczeń 200718 l model bardzo mi sie podoba... tylko ze spodniami cos jest nie tak, te faldy sa jakies nienaturalne ... pozatym chyba wszystko ok ... czekam na teksturki :D ...
Napisano 18 Styczeń 200718 l Autor Ok, Cały podstawowy modeling juz za mną. Oczywiście moge dorzucić coś w między czasie ale to będą detale. Teraz kochany Unwrap i Zbrush aby nadać temu tworowi życie czy jak kto woli ludzki wymiar. Tu może niestety nastapić dłuższa przerwa (Unwrap).
Napisano 18 Styczeń 200718 l mym skromnym zdaniem broń osobista [to chyba beretta] jest ciut za mała. Poza tym karabin powinien mieć trochę dłuższą kolbę [na referkach może być taka, ale oryginał ma kolbę z regulowaną długością]. Żołnierz jest wysoki i niewygodnie byłoby mu strzelać :) Mam jeszcze wątpliwości co do mocowania kolimatora [wydaje mi się, że powinien być bliżej]. Poza tym pracka jest zaje.... bardzo ładna :)
Napisano 18 Styczeń 200718 l Autor Broń osobista to FN 5.7. Wybrałem ja dlatego (moje widzimisie) bo ma fantastyczną penetracje przy kalibrze 5.7 (lepszą od każdej innej). Dozwolona tylko dla służb rządowych i wojska. Kolba wysunięta jest nie-praktyczna dla karabinu z krótką lufą lub przy zejściu z helikoptera. Zamontowanie Aimpoint'a to tez sprawa osobista. Dzieki za komentarz. :)
Napisano 18 Styczeń 200718 l Przejrzałem galeryjkę na stronce którą podałeś i ona mnie do tego komenta zainspirowała. Tam co poniektórzy mają wysuniętą kolbę. A co do broni osobistej to PJ chyba używają beretty lub jak delta colta 191A. Oczywiście mogę się mylić ale takie informacje gdzieś, kiedyś znalazłem :) Pozdrawiam
Napisano 18 Styczeń 200718 l Autor broń przyboczna taaa. Jak sobię ta wymysliłem bo wszyscy robią 1911 a mi się nie chciało. A noszą też siga p228.
Napisano 24 Styczeń 200718 l Autor może kogos interesuje siatka, to ona tak jakos wygląda. UV juz buty i spodnie zrobione.