Bruneq Napisano 1 Czerwiec 2007 Napisano 1 Czerwiec 2007 mi sie wydaje ze teraz to troche przekombinowałes! troche tu z rycerze, troche z mnicha troche z wędrowca troche ze złodzieja troche z mordercy!! bys zrobil prostą postac ukierunkowane na jedno i ladnie otexturowal i by bylo spokens...teraz to jeszcze mu bazooki brakuje!i robociej reki
Valery Napisano 1 Czerwiec 2007 Napisano 1 Czerwiec 2007 mi sie wydaje ze teraz to troche przekombinowałes! troche tu z rycerze, troche z mnicha troche z wędrowca troche ze złodzieja troche z mordercy!!z rycerza na pewno nie. juz raczej faktycznie wygląda na sprzedawcę. dlaczego? bo każdy rycerz wie że miecz się nosi po lewej stronie :P spruj wyciagnac miecz pochwy za pomocą prawej ręki jak masz go przypietego po prawej stronie :)
Por@szek Napisano 1 Czerwiec 2007 Napisano 1 Czerwiec 2007 Moze koles jest leworeczny? http://www.forbiddenplanet.co.uk/images/D/D4031.jpg http://www.warofthering.net/quintessential/movieshots/bree_aragorn.jpg http://www.starstore.com/acatalog/Aragorn_figure_18inch_L.jpg http://www.vauen.de/eng/images/e_aragorn_p1.jpg http://www.statueforum.com/statuearchive/news/data/upimages/1137466516.jpg
mort Napisano 1 Czerwiec 2007 Napisano 1 Czerwiec 2007 MUAHAHA :D oczywiscie Krzych jest leworęczny o czym świadczy naramiennik i karwasz do obrony na PRAWEJ ręce oraz podwinięty, umożliwiający fechtunek rękaw na LEWEJ :) co do ilości ekwipunku- Krzych jak już pisałem ma być wędrownym szermierzem, coś właśnie w stylu Obieżyświata. w tym momencie poza bronią potrzebuje on czegoś żeby sobie podjeść, gdzie się kimnąć, itd. mam nadzieję, że mi ledyr wybaczy że się wtrącam, ale jako że razem z nim Krzycha obmyślałem moge się chyba wypowiedzieć :) pozdrawiam!
ledyr Napisano 1 Czerwiec 2007 Autor Napisano 1 Czerwiec 2007 Dzięki Wielkie za pomoc! zaczynam już mapować Mort - loozik, jesteś pełnoprawnym współtwórcą :D 6435 tris
Levus Napisano 1 Czerwiec 2007 Napisano 1 Czerwiec 2007 Powiększ mu tę faję, przynajmniej w okolicy "zbiornika na zawartość" bo wygląda za mało dostojnie, jak fifa z kiosku... Element przewodzący dym mógłby mieć taki ładny łuczek:) Reszta git! Pozdro!
KLICEK Napisano 1 Czerwiec 2007 Napisano 1 Czerwiec 2007 zanim zaczniesz mapowac przyjzyj sie twarzy, jest płaska, odstep od nosa do gornej wargi za daleki, broda za blisko ust gdzie bys mu zmiescił zeby ? Pociagnij nos do przodu i dodaj mu troche kosci policzkowych, nie zapomnij o oczach nie maja kształtu :) Wiem ze sie nie obrazisz bo wlasnie liczysz na takiego kopniaka :)
therealremi Napisano 1 Czerwiec 2007 Napisano 1 Czerwiec 2007 nie wiem czy ktoś tego już nie napisał ale mogą być problemy z oświetleniem w silniku trójkątów jeśli mają one być oglądane z 2 stron. bo zdaje mi się, że tak jest u tego ludzika?
Ania Napisano 1 Czerwiec 2007 Napisano 1 Czerwiec 2007 on tą fajkę trzyma jak jakiegoś papierosa, buźkę ma w ciup, fajka jest ciężka, trzeba inaczej mieć usta, powinny być lekko odkształcone. oprócz tego ładny model (ale nie znam się na lowpoly)
Kuba Napisano 1 Czerwiec 2007 Napisano 1 Czerwiec 2007 Fajnie by było, gdybyś jeszcze koc zgiął w bardziej łukowaty, bo to nie karimata :)
Konras Napisano 1 Czerwiec 2007 Napisano 1 Czerwiec 2007 Ja tam nie wiem ale jezeli to nie bedzie animowane to ten koc moglby byc walcem a nie calym hmm zwinietym kocem :p A jak tak detalujesz koc to szkoda ze cialo ma tak zmala zdetalowane :> pozatem teraz z tym plecakiem wyglada tak nowoczesnie, lepiej by do niego pasowala torba przewieszona przez ramie jako worek z zwiazanym koncem z dwuch stron ^^ bo teraz to taaki z niego harcerz troche :p
ledyr Napisano 4 Czerwiec 2007 Autor Napisano 4 Czerwiec 2007 Dzięki, tyle ile mogłem to poprawiłem, i tak czas mnie goni - powininem juz miec model z teksturami skonczony :D mapki zrobie jednak tylko 1024x1024 czesc normala, reszta dorobie juz na podstawie diffusea pozdrawiam.
mort Napisano 4 Czerwiec 2007 Napisano 4 Czerwiec 2007 jak już pisałem na gg naprawdę pięknie Ci wyszło. i poza wymienionymi na tymże gg błędami dorzucę i tu co jeszcze zauwazyłem: -sznurek opaski odstaje dość znacznie od głowy -miecz jakoś dziwnie się cieniuje -wąsy weszły mu na górną wargę a chyba powinien być kawałek "niezarośnięty" - niepodobny ;D oby tak dalej! pozdro
Cruzh3r Napisano 4 Czerwiec 2007 Napisano 4 Czerwiec 2007 kłajt najs. Bardzo całkiem super fajnie:). Alphe do płaszcza daj i jakieś fajne dziury. normal spodni boli:) i tak jak poprzednik mówił z tym cieniowaniem miecza. Musisz smoothing groupsy poprawić w paru miejscach.
ledyr Napisano 22 Czerwiec 2007 Autor Napisano 22 Czerwiec 2007 witajcie drodzy forumowiczne :D chcialem sobie dzisiaj diffusea zacząc malwoac ale jakos nie moge znalesc zmapowanego modelu wiec robie jeszcze raz :/ hmm super co nie ? :D zrobiłem głowe w sumie to jeden z wazniejszych elementów kazdego ludzkiego moedlu wiec pomyslałem ze milo byloby wysłuchac wasze jkonstruktywnej krytyki na jego temat :D jeszcze dorobie jakis zarost i moze noise na skórze czy jak to sie nazywa heh a no i nie zapominajcie ze bedzie w kapturze i ze czesc twarzy nei bedzie widac pzdr
mort Napisano 22 Czerwiec 2007 Napisano 22 Czerwiec 2007 nie wiedziałem że jest tylko jeden poprawny politycznie kształt nosa :O ciekawe co byś powiedział o moim zdjęciu :P pozdro ps. mój komentarz znasz. taki trochę kartofel z niego :P
Tony M. Napisano 22 Czerwiec 2007 Napisano 22 Czerwiec 2007 jak dla mnie nos jest spoko...., a jeśli chodzi o zagubione (albo nadpisane) pliki to znam ten ból hehe
ledyr Napisano 24 Czerwiec 2007 Autor Napisano 24 Czerwiec 2007 hehe dzieki!, okazalo sie ze jednak normal z diffusem inaczej sie prezentuje niz szary material :D i musialem troche zmienic normala kurcze mam wrazenie ze ta twarz wyszla jakos gumowo :D wiece jak to poprawic bo ja nie mam pomysłów, moze render zly albo cos? :D pzdr
Levus Napisano 24 Czerwiec 2007 Napisano 24 Czerwiec 2007 Nie będzie gumowa jak dobry spec zrobisz. IMO trochę "wygnieciona", popracuj jeszcze nad rzeźbą twarzy, nad jej "ociosaniem". Lepiej jak rysy będą lekko za ostre, przesadzone, niż, jak się to powszechnie określa, "wyglucone".
KLICEK Napisano 24 Czerwiec 2007 Napisano 24 Czerwiec 2007 no zmieniles na lepsze :) daj mu wiecej kolorow :)
ledyr Napisano 24 Czerwiec 2007 Autor Napisano 24 Czerwiec 2007 thx jak myslicie, wystarczy taka twarz? sorry za glowa ale nie wyobrazam sobie Krzycha bez anielskiej poświaty :P (heheh tak tak morciu :D)
Tony M. Napisano 24 Czerwiec 2007 Napisano 24 Czerwiec 2007 rewelka, daj troche mniej światła, żeby zrobiła się bardziej "mroczna" a zobaczysz ze jeszcze lepiej wygląda...
Kuba Napisano 24 Czerwiec 2007 Napisano 24 Czerwiec 2007 Twarz fajna, ale z rozmyciem to chyba rzeczywiście pojechałeś :)
mort Napisano 24 Czerwiec 2007 Napisano 24 Czerwiec 2007 rotfl rozje**łeś mnie tą anielską poświatą ;p tfasz piękna, nic dodać nic ująć, bierz się szybko za resztę! pozdro!
Levus Napisano 24 Czerwiec 2007 Napisano 24 Czerwiec 2007 Fajnie wygląda pod tym kapturem. Dość mistycznie!
Bruneq Napisano 24 Czerwiec 2007 Napisano 24 Czerwiec 2007 Ale ma czoło sQbanieeeecccc!:D:D:D:D Ledyr, miales videotutka malowania mordy robic!:)
Por@szek Napisano 25 Czerwiec 2007 Napisano 25 Czerwiec 2007 Przyciemnij troche oczy przy powiekach, galka oczna nie bedzie tak razic biela. Imho czolo za wysokie mu dales. Bardzo fajne :)
Konras Napisano 25 Czerwiec 2007 Napisano 25 Czerwiec 2007 Czolo to prawda za wysokie ale w sumie mozesz jeszcze kaptur dac opadajacy bardziej na twarz to powinno wtedy wygladac dobdzie, albo no pod kapturem takim daj mu podstodem inne nakrycie glowy :p jakies szmaciory albo kolczugowe cos :p
Gość Marioza Napisano 25 Czerwiec 2007 Napisano 25 Czerwiec 2007 kolo zapowiada sie fajowasnie, ale z czolem to troche przecholwales chyba ze mu dodasz jeszcze jakies futro na czaszkie ;)
Rekomendowane odpowiedzi