Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 21
  • Wyświetleń 4,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie wiecie, czy przez net będzie można gdzieś oglądnąć całą ceremonię?

Można niby w TV (podobno TVP ma robić transmisję) ale nigdy nie wiadomo, jak to będzie z tłumaczeniem :/

EDIT:

No właśnie, ale oglądałem w tamtym roku i ten tłumacz niezbyt ciekawy był...

A pora? Co tam jedna nieprzespana noc...:) poza tym , polski w szkole rano, więc będzie czas na drzemkę :)

Napisano

Będzie można zobaczyć z tłumaczeniem (jak zawsze), ale pora nie zachęca.

Napisano

No właśnie, jeśli chodzi o pore to jest lipnie. Jeszcze nigdy nie udało mi się obiejrzeć ceremoni, choć już nie raz chciałem :/

EDIT -> A tak swoją drogą filmik 'No Time For Nuts' wymiata :D

Napisano

Gdzieś w okolicak 0:00 lub 1:00 :) dnia 25-26 lutego :)

[edit]

nielot - chyba miałeś jakąś piracką transmisję :p

Napisano

przeciez rok temu niebylo tlumacza :)

rok temu byl Baginski w studiu tvp !?

ostatno zakonczyl sie o 6:00 a wstawalem do szkoly o 6:30 hehe wsumie nie opacalo sie spac.... :)

Napisano

I co myślicie o tegorocznych Oscarach?

Najbardziej podobał mi się sposób, w jaki DeGeneres prowadziła ceremonię.

Beznadziejnie trochę, że Santaolalla dostał po raz drugi Oscara za score (liczyłem na Navarrete'a). W sumie była to powtórka z tamtego roku - te same dźwięki, instrumet - generalnie nic nowego, choć z drugiej strony, w filmie było całkiem dobrze...

Oscar za film animowany poleciał do pngwinów - w sumie dobrze, bo w Carsach niczego ciekawego nie było...

Efekty specjalne - nie widziałem żadnego z tych filmów, ale dobrze, że Superman nie dostał - ten film to, moim zdaniem, zupełne dno.

Najgorsze co było w tym roku, to studio w TVP - żenada ;]

Napisano
Efekty specjalne - nie widziałem żadnego z tych filmów, ale dobrze, że Superman nie dostał - ten film to, moim zdaniem, zupełne dno.

No to widziałeś czy nie? ;)

Jedyne co mnie interesowało to efekty specjalne. Cieszy mnie bardzo wygrana Piratów!

Napisano

Koles, który siedział w studiu tvp mógł wysypac całą miskę popcornu pod swoją bluzę, a nie na kolana...jakis czubek.

Napisano

Go, go ILM! :)

Ale tu trudno się dziwić - reszta nominacji do pięt nie dorastała Davy Jonesowi, right Leru? ;)

Napisano

Genmeralnie Superman, jako odgrzewany kotlet to film, którym nie warto się interesować - nie lubię takich filmówGarunkowo też do mnie nie przemawia - denna fantastyka. Może kiedyś był dobry, ale po tylu latach ile można podziwiać wciąż to samo.

A jesli chodzi o VFX to widziałem gdzieś kilka ujęć, do tego jedna scenka wyświetlana przed wręczeniem nagrody. To oczywiście nie przesądza o poziomie VFX w całym filmie, ale taki ogólny wniosek wyciągnąłem. Podejrzewam, że poprawny... W każdym razie nie chciałem, by dostał Oscara.

Napisano

Karrde -> hehe nie wiem jak Posejdon ale mi Davy Jones o wiele bardziej się podobał niż Clark Kent ;)

Trzeba jednak przyznać, że kilka fajnych scen było w Supermanie.

piotrek -> ale czy to ważne, że odgrzewany kotlet? Patrzymy na stronę wizualną, a nie... merytoryczną ;) Kiedyś też już zrobili film ze Spider-man'em w roli głównej, a mimo to nowy spidey został odebrany z wielkim entuzjazmem (przynajmniej w stanach i przeze mnie ;) ) + dostał oscar'a za efekty.

Napisano

Ogladalem wszystkie 3 filmy.. z czego Posejdona i Piratow w kinie.. Posejdon - woda.. ogien.. bardziej techniczne nowinki, szczerze mowiac nie zaimponowal mi tak bardzo.. aczkolwiek 2 minutowy mastershot na poczatku filmu (all mental ray ;) - taka ciekawostka dla fanow) raz jeszcze ukazuje geniusz teamu pod skrzydlem Lucasa. Superman, fakt... kolejny krok w strone digital double, ale.. po prostu blednie przy kazdym ujeciu z Davy Jones'em w Piratach.. to czego dokonala ekipa ILMu z Knollem na czele to jest po prostu mistrzostwo. W pelni zasluzony Oskar za VFX dla Dead Men's Chest..

Napisano

Kurde a Ja nie oglądałem jeszcze piratów :/ Musze obejrzeć jak najszybciej i popodziwiać efekty na Oscara ;)

Napisano

NAJLEPSZY ANIMOWANY FILM KRÓTKOMETRAŻOWY

"The Danish Poet", reż. Torill Kove

Raczej mnie to zaskoczyło..choć nie widziałem. Raczej stawiałem na "dziewczynke z zapałkami":P

NAJLEPSZY DOKUMENT

"Niewygodna prawda", reż. Davis Guggenheim

Z tego za to jestem zadowolony;]

No i oczywiście za VFX dla Davy'iego i za ta ich super ośmiornicę:D

Napisano

oo, foreign language film "das leben der anderen", oglądałam to naprawde świetny film, polecam.

(innych nie widziałam)

Napisano

No i oczywiście za VFX dla Davy'iego i za ta ich super ośmiornicę:D

Chyba "dla Knoll'a i za tego ich super Davy'ego"? ;)