adek Napisano 29 Styczeń 2007 Share Napisano 29 Styczeń 2007 Znane są już tegoroczne nominacje do Oscara. Zapraszam do zapoznania się z nominacjami w kategorii filmu animowanego. Więcej: www.awn.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 29 Styczeń 2007 Share Napisano 29 Styczeń 2007 Nie wiecie, czy przez net będzie można gdzieś oglądnąć całą ceremonię? Można niby w TV (podobno TVP ma robić transmisję) ale nigdy nie wiadomo, jak to będzie z tłumaczeniem :/ EDIT: No właśnie, ale oglądałem w tamtym roku i ten tłumacz niezbyt ciekawy był... A pora? Co tam jedna nieprzespana noc...:) poza tym , polski w szkole rano, więc będzie czas na drzemkę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 29 Styczeń 2007 Share Napisano 29 Styczeń 2007 Będzie można zobaczyć z tłumaczeniem (jak zawsze), ale pora nie zachęca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 29 Styczeń 2007 Share Napisano 29 Styczeń 2007 No właśnie, jeśli chodzi o pore to jest lipnie. Jeszcze nigdy nie udało mi się obiejrzeć ceremoni, choć już nie raz chciałem :/ EDIT -> A tak swoją drogą filmik 'No Time For Nuts' wymiata :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..::Krzysiek M::.. Napisano 29 Styczeń 2007 Share Napisano 29 Styczeń 2007 A o której ?? będzie transmisja i o której ?? będą jakieś polskie animacje ?? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 29 Styczeń 2007 Share Napisano 29 Styczeń 2007 Gdzieś w okolicak 0:00 lub 1:00 :) dnia 25-26 lutego :) [edit] nielot - chyba miałeś jakąś piracką transmisję :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 30 Styczeń 2007 Share Napisano 30 Styczeń 2007 przeciez rok temu niebylo tlumacza :) rok temu byl Baginski w studiu tvp !? ostatno zakonczyl sie o 6:00 a wstawalem do szkoly o 6:30 hehe wsumie nie opacalo sie spac.... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 26 Luty 2007 Share Napisano 26 Luty 2007 I co myślicie o tegorocznych Oscarach? Najbardziej podobał mi się sposób, w jaki DeGeneres prowadziła ceremonię. Beznadziejnie trochę, że Santaolalla dostał po raz drugi Oscara za score (liczyłem na Navarrete'a). W sumie była to powtórka z tamtego roku - te same dźwięki, instrumet - generalnie nic nowego, choć z drugiej strony, w filmie było całkiem dobrze... Oscar za film animowany poleciał do pngwinów - w sumie dobrze, bo w Carsach niczego ciekawego nie było... Efekty specjalne - nie widziałem żadnego z tych filmów, ale dobrze, że Superman nie dostał - ten film to, moim zdaniem, zupełne dno. Najgorsze co było w tym roku, to studio w TVP - żenada ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 26 Luty 2007 Share Napisano 26 Luty 2007 Efekty specjalne - nie widziałem żadnego z tych filmów, ale dobrze, że Superman nie dostał - ten film to, moim zdaniem, zupełne dno. No to widziałeś czy nie? ;) Jedyne co mnie interesowało to efekty specjalne. Cieszy mnie bardzo wygrana Piratów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 26 Luty 2007 Share Napisano 26 Luty 2007 Koles, który siedział w studiu tvp mógł wysypac całą miskę popcornu pod swoją bluzę, a nie na kolana...jakis czubek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karrde Napisano 26 Luty 2007 Share Napisano 26 Luty 2007 Go, go ILM! :) Ale tu trudno się dziwić - reszta nominacji do pięt nie dorastała Davy Jonesowi, right Leru? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 26 Luty 2007 Share Napisano 26 Luty 2007 Genmeralnie Superman, jako odgrzewany kotlet to film, którym nie warto się interesować - nie lubię takich filmówGarunkowo też do mnie nie przemawia - denna fantastyka. Może kiedyś był dobry, ale po tylu latach ile można podziwiać wciąż to samo. A jesli chodzi o VFX to widziałem gdzieś kilka ujęć, do tego jedna scenka wyświetlana przed wręczeniem nagrody. To oczywiście nie przesądza o poziomie VFX w całym filmie, ale taki ogólny wniosek wyciągnąłem. Podejrzewam, że poprawny... W każdym razie nie chciałem, by dostał Oscara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 26 Luty 2007 Share Napisano 26 Luty 2007 liczylem na oscara dla piratow za efekty i sie nie zawiodlem ;) wpelni zasluzona studio tvp--> tragedia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remedy Napisano 26 Luty 2007 Share Napisano 26 Luty 2007 Oscar dla "Happy Feet" - yeah! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 26 Luty 2007 Share Napisano 26 Luty 2007 liczylem na oskara za scenariusz do borata ;d ale sie przeliczylem hehe, wiedzialem ze ta padaczka dostanie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 26 Luty 2007 Share Napisano 26 Luty 2007 winners http://oscar.com/oscarnight/winners/index hmmmm kiedyś te oscary były lepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 26 Luty 2007 Share Napisano 26 Luty 2007 Karrde -> hehe nie wiem jak Posejdon ale mi Davy Jones o wiele bardziej się podobał niż Clark Kent ;) Trzeba jednak przyznać, że kilka fajnych scen było w Supermanie. piotrek -> ale czy to ważne, że odgrzewany kotlet? Patrzymy na stronę wizualną, a nie... merytoryczną ;) Kiedyś też już zrobili film ze Spider-man'em w roli głównej, a mimo to nowy spidey został odebrany z wielkim entuzjazmem (przynajmniej w stanach i przeze mnie ;) ) + dostał oscar'a za efekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gith Napisano 26 Luty 2007 Share Napisano 26 Luty 2007 Ogladalem wszystkie 3 filmy.. z czego Posejdona i Piratow w kinie.. Posejdon - woda.. ogien.. bardziej techniczne nowinki, szczerze mowiac nie zaimponowal mi tak bardzo.. aczkolwiek 2 minutowy mastershot na poczatku filmu (all mental ray ;) - taka ciekawostka dla fanow) raz jeszcze ukazuje geniusz teamu pod skrzydlem Lucasa. Superman, fakt... kolejny krok w strone digital double, ale.. po prostu blednie przy kazdym ujeciu z Davy Jones'em w Piratach.. to czego dokonala ekipa ILMu z Knollem na czele to jest po prostu mistrzostwo. W pelni zasluzony Oskar za VFX dla Dead Men's Chest.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 26 Luty 2007 Share Napisano 26 Luty 2007 Kurde a Ja nie oglądałem jeszcze piratów :/ Musze obejrzeć jak najszybciej i popodziwiać efekty na Oscara ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 26 Luty 2007 Share Napisano 26 Luty 2007 NAJLEPSZY ANIMOWANY FILM KRÓTKOMETRAŻOWY "The Danish Poet", reż. Torill Kove Raczej mnie to zaskoczyło..choć nie widziałem. Raczej stawiałem na "dziewczynke z zapałkami":P NAJLEPSZY DOKUMENT "Niewygodna prawda", reż. Davis Guggenheim Z tego za to jestem zadowolony;] No i oczywiście za VFX dla Davy'iego i za ta ich super ośmiornicę:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 26 Luty 2007 Share Napisano 26 Luty 2007 oo, foreign language film "das leben der anderen", oglądałam to naprawde świetny film, polecam. (innych nie widziałam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 26 Luty 2007 Share Napisano 26 Luty 2007 No i oczywiście za VFX dla Davy'iego i za ta ich super ośmiornicę:D Chyba "dla Knoll'a i za tego ich super Davy'ego"? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi