Napisano 8 Luty 200718 l oto wizualka osiedla szeregówek. projekt niemój. Wielkie dzięki dla Bobby'iego Digital za drzewka i mapę trawy.
Napisano 8 Luty 200718 l no siwy,calkiem niezle to wyglada :) na drugiej wizce drzewo rosnie razem ze sztachetami plotu:) .no i te ciapki(niby cień liści drzew)nie wyglada za dobrze.ale ladnie.
Napisano 8 Luty 200718 l hej! ja juz to kiedys widzialem. podobna wizka robiona przez Ciebie siwy. p.s. tamta byla jakas lepsza ;P
Napisano 8 Luty 200718 l Autor tamta dla tego samego klienta była. inny układ i inna lokalizacja. Teraz chciał miec takie same budynki tylko inaczejustawione. Tamta była "lepsza" bo łatwiejsze ujęcie (i może bardziej się postarałem)
Napisano 8 Luty 200718 l aha! dobrze ze na pierwszym renderze dales niebieski samochod bo byloby nudno ;>
Napisano 8 Luty 200718 l nie czytalem wszytskiego, ale zdaje mi sie ze miedzy domkami powinien byc chodnik :) do czego sa te takie pionowe slupki / kratki (?) na dole dachu ? zawsze mnie to zastanawialo :/
Napisano 8 Luty 200718 l do czego sa te takie pionowe slupki / kratki (?) na dole dachu ? zawsze mnie to zastanawialo :/ sa zeby snieg ludziom na glowy nie spadal platami przy odwilzy
Napisano 9 Luty 200718 l ....nie tylko doniczki ale firanki tez jakby podobne :D super siwulcu respekcik ...
Napisano 9 Luty 200718 l Wizualizacje calkiem poprawne :] ale projekt i architektura to straszna masakra ... :/ wiec poprzyczepiam sie do obrazkow jezeli nie masz nic przeciwko ;] - moglbys zmienic mape okien - byloby bardziej roznorodnie - jak wstawisz te "charakterystyczna" nawet w jedno okno to i tak wszyscy beda wiedziec ze to Twoje rendery - rejestracja tej amerykanskiej fury jest odbiciem lustrzanym ;] - nie pasuje mi posadowienie drzewa - jakby z plotu wyrastalo - i mogles mu troche levele podciagnoac bo nadal plasko wygloda - mapowanie drewnianych belekwiezby nad oknami - kominy ani w widoku z gory ani z boku nie maja otworow na przewody wentylacyjne - jakos dziwnie nie wyodrebnione sa wejscia na posesje :/ no i brak chodznika przed murkiem jest tez troche dziwny , bo mapa drogi nie daje wrazenia ze to ciag pieszo-jezdny - sciany szczytowe tych budynkow pokazuja juz totalna architektoniczna impotencje !! Otwory jak w schronie, a nie w domu jednorodzinnym. Ogolnie nie podoba mi sie, jak widac nawet przyzwoity render nie pomoze takiemu projektowi :/ w sumie drazni mnie tez ta kolorystyka zlamana wszechobecnym brazowa-rdzawym pylem ... zycze zlecen bardziej ambitnych .. efekt bedzie ciekawszy !
Napisano 9 Luty 200718 l Autor dzięi za komentarze. Mothman , wszystko prawda, niektórych detali brakuje bo nie bylo na to czasu i nie wpływają znacząco na cały widok. Architektura jaka jest każdy widzi :) i nie będziemy tutaj o niej dyskutować bo nie miałem z nią nic wspólnego
Napisano 9 Luty 200718 l siwy - No bardzo przyjemna wizka. Brak tych detali o których pisze MOTHMAN jak dla mnie nie wpływa szczególnie na oddanie charakteru projektu choć to nie znaczy że nie można by tego poprawić - zwłaszcza otwory w kominach :) Podoba mi się szczegółowość dachów i rynien, ładna trawa z bliska ta z góry coś mniej mi leży :p Pytanie: Czym renderowałeś?
Napisano 9 Luty 200718 l lot ptaka sredni, drugi widok duzo lepszy, brakuje tylko perspektywy powietrznej;P pozdrowienia
Napisano 12 Luty 200718 l Wizka świetna ( kiedy będą moje tak wyglądać?). Przyczepię się jedynie do komunikacji. Inwestor posiada dużo gotówki skoro stać go budować drogę , która obsługuje domy tylko po jednej stronie. Uciekał bym też z wyjazdami z posesji na drogę główną.
Napisano 12 Luty 200718 l Niektórzy z forumowiczów zwracaja uwagę na brak chodnika przy posesji. Przy tak niewielkim kompleksie zupełnie wystarczyłby ruch pieszo jezdny i droga szer. o ile pamietam ok. 4 m.
Napisano 14 Luty 200718 l Projekt projektem, to jak co kto zrobił zalezy od pińciuset uwarunkowań ;) nie czepiajmy sie tymbardziej ze trojkatne dzialki to przesrana sprawy dla zabudowy jednorodzinej :) ciąg pieszo jezdny mhm - mie se podoba jak jest... asfalt ma swe zalety ekonomiczno - rekreacyjne, po co przy zerowym natezeniu ruchu chodnik?! Jak maly dzieciak Wojtuś jezdzi na BMXie, mala zuzia chce sobei narysowac kwiatuszki kreda, mamusia chodzi na szpilkach, a tatuś z midlife crisis chce pojezdzic na wrotkach z 17-letnia corka sasiada to co wolą - asfalt czy kostke? ja tymczasem mam pytanie techniczne (wiem ze ze mnie rookie) - JAK ZROBILES DRZEWA?? TO 3D, mapa czy RPC?
Napisano 14 Luty 200718 l Autor drzewa 3d, z onyxa przekonwertowane na vray proxy (pożyczone od Bobbiego Dygital'a za co mu jeszcze raz dzięki) co do asfaltu na osiedlu to właśnie go zmieniam na kostkę na rządanie klienta, w sumie jak go robiłem to nie zastanawiałem się dużo, a rzeczywiście rzadko się robi asfalt na takich drogach między domkami.
Napisano 18 Luty 200718 l Witam Czy ja mogę prosić o taki domek??? a tak poważnie to fajna robota. Szkoda że w samochodzie nie dałeś odbić. Mogłeś umieścić obiekt w miejscu szyb aby odbijał domki ale to taka uwaga czepialska hahah Pozdrawiam Mario