Napisano 21 Luty 200718 l Tematem Speedu3d jest figura szachowa: skoczek Temat możecie traktować dosyć swobodnie. Liczył będzie się pomysł jak i wykonanie modelu. Regulamin: -czas: 1.5h -każdy soft 3d, oprócz sculpterów -zamieszczamy zrzuty z viewportów o szerokości 800 pixeli (wysokość dowolna), przynajmniej jeden widok siatki, bez renderów Nagrody: - wybór tematu następnej edycji speed'u Deadline niedziela 24:00.
Napisano 21 Luty 200718 l Jak dla mnie fajny temat, na szczęście mam w domu szachownicę z pionkami więc może obędzie się bez referek, tak dla oświecenia - skoczek to ten koniogłowy pionek ? :) Pozdrawiam
Napisano 21 Luty 200718 l Autor - skoczek to ten koniogłowy pionek ? :) Tak, właśnie ten :) Miłej zabawy z 3d życzę!!!
Napisano 21 Luty 200718 l Coś mnie tak dzisiaj naszło że spróbuje. Model prosty jak budowa cepa, a zajął mi prawie cały regulaminowy czas. Pomysł też nie jest jakoś specjalnie oryginalny - wzorowałem się na obrazku z wikipedii :) Pozdrawiam.
Napisano 22 Luty 200718 l Ja też zrobiłem ogiera :]. Pomysł z głowy bez żadnych fotek. Robiłem to jakoś z 1:10 bo mi się nie chciało więcej :P:P. soft : Cinema 4D rezultat :
Napisano 22 Luty 200718 l Ja jak na razie to jestem najszybszy (30min) soft to 3dsMAX Brak refek Metodą BOX MODELING
Napisano 22 Luty 200718 l Witam!! no to teraz ja :) czas--> 47min 34sec :) ps. zeet super konik pozdro
Napisano 22 Luty 200718 l Witam! rowniez sprobowalem zrobic skoczka, wyposazylem go w kask i spadochron, dla jego bezpieczenstwa:) Czas modelowania : 52 minuty .Pozdrawiam. >edit: dzieki streaker :) wrzucilem wersje z ms, ale wczesniej tego nie zakladalem i chyba musialem wyrzucic te zabki z boku pionka,bo tam to strasznie wygladalo.
Napisano 22 Luty 200718 l zeet - uznanie, ładna sztuka :) lewis - hehe, plus za pomysł, tylko pokaż jeszcze wersje z ms a to moje wypociny, 1h 25min ...:::edit:::... troche poprostowałem, dodaje 10 min i podmieniam obrazek. pozdro
Napisano 22 Luty 200718 l zeet - jak zwykle ładnie :) streaker - gdyby tylko jeszcze ten koń był kanciasty , bo jest ładnie ale gryzie się z podstawą. 53 minuty.
Napisano 23 Luty 200718 l no zeet konkreto z tym Twoim skoczkiem. a lewis bardzo fajna interpretacja ;-) w maxowych tutkach jest chyba wlasnie jak zrobic konika szachowego jesli dobrze pamietam he he. pozdr.
Napisano 24 Luty 200718 l @zeet szkoda, że nie pokazałeś go troche bliżej i bez siatki bo naprawde fajnie wygląda @lewis pomysł pierwsza klasa, gdybyś tylko robił go pod smootha to już by miodzio było