kubi Napisano 21 Luty 2007 Share Napisano 21 Luty 2007 Tematem Speedu3d jest figura szachowa: skoczek Temat możecie traktować dosyć swobodnie. Liczył będzie się pomysł jak i wykonanie modelu. Regulamin: -czas: 1.5h -każdy soft 3d, oprócz sculpterów -zamieszczamy zrzuty z viewportów o szerokości 800 pixeli (wysokość dowolna), przynajmniej jeden widok siatki, bez renderów Nagrody: - wybór tematu następnej edycji speed'u Deadline niedziela 24:00. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serratus Napisano 21 Luty 2007 Share Napisano 21 Luty 2007 Jak dla mnie fajny temat, na szczęście mam w domu szachownicę z pionkami więc może obędzie się bez referek, tak dla oświecenia - skoczek to ten koniogłowy pionek ? :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 21 Luty 2007 Autor Share Napisano 21 Luty 2007 - skoczek to ten koniogłowy pionek ? :) Tak, właśnie ten :) Miłej zabawy z 3d życzę!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steve_loopez Napisano 21 Luty 2007 Share Napisano 21 Luty 2007 Coś mnie tak dzisiaj naszło że spróbuje. Model prosty jak budowa cepa, a zajął mi prawie cały regulaminowy czas. Pomysł też nie jest jakoś specjalnie oryginalny - wzorowałem się na obrazku z wikipedii :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabraone Napisano 22 Luty 2007 Share Napisano 22 Luty 2007 Ja też zrobiłem ogiera :]. Pomysł z głowy bez żadnych fotek. Robiłem to jakoś z 1:10 bo mi się nie chciało więcej :P:P. soft : Cinema 4D rezultat : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość michlord Napisano 22 Luty 2007 Share Napisano 22 Luty 2007 Ja jak na razie to jestem najszybszy (30min) soft to 3dsMAX Brak refek Metodą BOX MODELING Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bardzo_dlugi_login Napisano 22 Luty 2007 Share Napisano 22 Luty 2007 teraz ja :) czas: jakies 45 min soft: wings3d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 22 Luty 2007 Share Napisano 22 Luty 2007 koło 40 min w Modo edit. tamten obrazek był słaby daję drugi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 22 Luty 2007 Share Napisano 22 Luty 2007 Witam!! no to teraz ja :) czas--> 47min 34sec :) ps. zeet super konik pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewis Napisano 22 Luty 2007 Share Napisano 22 Luty 2007 Witam! rowniez sprobowalem zrobic skoczka, wyposazylem go w kask i spadochron, dla jego bezpieczenstwa:) Czas modelowania : 52 minuty .Pozdrawiam. >edit: dzieki streaker :) wrzucilem wersje z ms, ale wczesniej tego nie zakladalem i chyba musialem wyrzucic te zabki z boku pionka,bo tam to strasznie wygladalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 22 Luty 2007 Share Napisano 22 Luty 2007 zeet - uznanie, ładna sztuka :) lewis - hehe, plus za pomysł, tylko pokaż jeszcze wersje z ms a to moje wypociny, 1h 25min ...:::edit:::... troche poprostowałem, dodaje 10 min i podmieniam obrazek. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferni Napisano 22 Luty 2007 Share Napisano 22 Luty 2007 1:15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 22 Luty 2007 Share Napisano 22 Luty 2007 zeet - jak zwykle ładnie :) streaker - gdyby tylko jeszcze ten koń był kanciasty , bo jest ładnie ale gryzie się z podstawą. 53 minuty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 23 Luty 2007 Share Napisano 23 Luty 2007 no zeet konkreto z tym Twoim skoczkiem. a lewis bardzo fajna interpretacja ;-) w maxowych tutkach jest chyba wlasnie jak zrobic konika szachowego jesli dobrze pamietam he he. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
powelt Napisano 23 Luty 2007 Share Napisano 23 Luty 2007 Lewis - super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cta Napisano 24 Luty 2007 Share Napisano 24 Luty 2007 @zeet szkoda, że nie pokazałeś go troche bliżej i bez siatki bo naprawde fajnie wygląda @lewis pomysł pierwsza klasa, gdybyś tylko robił go pod smootha to już by miodzio było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zonk Napisano 24 Luty 2007 Share Napisano 24 Luty 2007 Czas ~1h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paper_nr1 Napisano 25 Luty 2007 Share Napisano 25 Luty 2007 Witam :) jakieś 80 minut skrobania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi