Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Postanowiłem że spróbuję swoich sił w bitwie i przy okazji się czegoś nauczę.

Jak narazie wrzucam szkic mojego pomysłu.

Mam nadzieję że wszystko widać:

szkic2yu8.jpg

-Edit-

Opis:

Great army is marching to war. Only one robot finds something that makes him forget about everything else. A tiny butterfly...

Ostatnia wersja:

bitwa10rh3.jpg

• Odpowiedzi 64
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Rewelacja, jak zawsze. Trzymam kciuki i mam nadzieje ze zrobisz forumowiczom New World Order ;)

3maj sie mastah.

PS. Haha widze ze to Twoj pierwszy post od roku, haha. Dobre i to :D

Napisano

no mnie sie podoba, moze z tylu dodaj jakies scenke wojny,jakies grzyby po bombach, a na pierwszym planie ten robot z misiem w lapach zamyslony. moze byc b.dobra praca!

Napisano

Porasz – ani rewelacja, ani jak zawsze, ale dzięki. A co do liczby moich postów – muszę jakoś zapracować na swoją ksywkę co nie?

nicponim – właśnie tak to widzę, planuję jeszcze wybuchy, dym i latające po niebie samoloty czy coś w tym stylu. A na ziemi poniewierające się łuski z pocisków...

pwq – ciekawe skojarzenie.

Marduk – hehe, sam jestem ciekaw. Liczę że się czegoś nauczę.

Intervain – Trochę mnie zdołowałaś. Z rysunków Matt'a pamiętałem tylko „Number Six” a tu się okazuje że robię plagiat ;) Ale szczerze mówiąc nie chce mi się już zmieniać tematu.

Napisano

hmm wydaje mi sie ze misio bylby lepszy-na motylka trzeba czekac zanim usiadzie na rece,wyglada to tak jakby ten robot opierniczal sie,usiadl sobie i przy okazji motylek przycupnal na rece. Z misiem natomiast to wyobrazam sobie tak,ze bieg gdzies na akcje,rozkurwial co sie dało,a tu nagle patrzy lezy jakis pluszak na ziemi, siada z wrazenia i sie jemu przyglada. Inna sprawa tyczy sie samego conceptu- pierwszy robot ma fajniejszy ryjek-tzn pasuja te duze oczy(jezeli to oczy)-wyrazaja takie zdumienie,zdziwienie,bardzo pasuja do tematu- niby zabujca,ale w tej scenie robi sie taki "przyjazny","cieplutki". Drugi concept jest lepszy,ale tylko jako concept- pod temat bardziej podchodzi nr1. Inna sprawa ze 2 ma sylwetka humanoida,lepiej gdybys zmniejszyl leb,dodal troszke wieksze lapska i nogi-takie typowy robot , a nie czlowiek przebrany za robota.

No i skromnie przyznam ze narazie to jestes moim faworytem:] Swietna krecha,a rozumiem ze to dopiero poczatkowe szkice. Sadze ze chyba pozamiatasz tych starych wyjadaczy;]

Napisano

Kurde ja tez wole misia :D Chocby dlatego ze teraz praca zaczyna przypominac cos co ja mialem w glowie :P

Ale powaga, pierwszy szkic ma lepsze wszystko - poczawszy od ujecia kamery do designu robocika (ta mala glowka sugeruje mala, niemal dziecieca inteligencje stad zainteresowanie misiem) i w ogole jakos bardziej to pasuje. Ogolnie to co mowi nicponim - moze i sam w sobie drugi koncept robocika niezly, ale kilmatycznie i do tematu bardziej pierwszy podchodzi

Bede zagladal bo jeden z lpeszych pomyslow ;]

Napisano

podoba mi się pierwszy szkic - może trzymać sobie misia albo motylka - bez znaczenia bo wiadomo o co biega. Podoba mi się też pomysł z łuskami u jego stóp - może nawet mogło by być ich więcej ? nawet duuużo więcej ;)

Napisano

Po krótkiej weekendowej przerwie wrzucam kolejne podejście do tematu:

szkic3obryshj7.jpg

A tutaj mały bonus (niestety raczej nie na temat) - wpadł mi taki pomysł do głowy jak rysowałem powyższy szkic:

szkic4obryssj0.jpg

Napisano

Lol pomysl z misiem za sterami troche inaczej sobie wyobrazalem, typu ze bedzie mial pilota od robocika i bedzie bardziej jako wielki teddy bear niz misio ale fajnie wyszlo. Jednak przyznaje ze siedzacy robot z motylkiem mnie bardziej odpowiada. BTW motylek fajnie wyszedl. Pod nogami mzoe jakies kwiatki i trawa? Co do samego designu robota podobaja mi sie wszystkie 3. Tylk oze pierwszy jest taki bardziej klasyczny, drugi podchodzi bardziej pod marines, natomiast ostatniemu brakuje troche detalu. Ale jestem na tak :)

Napisano

A teraz polacz design robota z pierwszego obrazku ostatniego postu ze scenka z pierwszego postu i masz swietny rysunek. Do mnie wciaz misiek bardziej przemawia... mimo mojej stronniczosci :P

Napisano

fajne,jednak siedzaca wersja lepsza od kleczacej. Nieiwiem ale caly czas bardziej pasuje mi robot z 1 posta-wez go troche stuninguj a nie rob nowej koncepcji- no i misio tez lepszy od motylka- taka sugestia ze walcza z ludzmi(no bo oni kupuja pluszaki) i moze gina niewinne,bezbronne osoby(no bo kupuja je dla dzieci). Ale to juz ty decydujesz czy zmieniasz czy nie. Tak czy siak swietnie sie zapowiada,lubie twoj styl,czekam z niecierpliwoscia na kolor!;]

Napisano

Hehe, bezczelnie odjechany pomysł! Druga koncepcja chyba lepsza - kompozycja trochę na zasadzie złotego podziału. Życzę powodzenia! Będę często zaglądać (nie żeby to bylo jakieś fajne i ważne, że będę zaglądać, po prostu...)

Napisano

Hejka.

Podoba sie jak zawsze. Co do monotonnosci o ktorej pisze misiekhc, moze motylka dac w pastelowych kolorach a pod samymi nogami robota jakas jasno zielona trawe?

Keep it up matey ;)

Napisano

Porasz, trawy nie zrobię bo były głosy sprzeciwu. Co do monotonności jeszcze się zastanawiam nad kolorystyką. Najnowsza wersja:

2c4d07f097.jpg

Napisano

wprowadz odcien niebieskiego-np. drugie zrodlo swiatla co oswietla przyciemniony bok robota oraz troche otoczenia-mozesz intensywne,moze lekkie(ciemne) ale sadze ze nie bedzie juz takie monotonne). kurde nogi jakies dziwnie krzywe ma ten robo;/

Napisano

Ja już Ci poradziłem wcześniej na gg to co nicponim.

Niewiem jakie masz plany co do nieba, ale może zachód słońca... jakieś chmurki i nieco bardziej nasycona czerwień??.

Napisano

Kolejna wersja. Muszę jeszcze popracować nad tym fioletowym odcieniem i zaczynam pracować nad detalem. Przy okazji życzę wszystkim Wesołych i Spokojnych Świąt.

bitwa6nh5.jpg

Napisano

ladnie rozplanowales swiatlo oto chodzi cieple delikatne kolory, ale skrot na pile jest nei taki wyglada jakby jej koncowka byla skrzywiona co do calej podstawy narzedzia ;) . czekam na pozadna dawke detalu ktory w tym obrazku sprawdzilby sie doskonale ;) no ja tez zzycze wesolego jaja itd :D

Napisano

omfg, zjafajne. Ale bede sie upieral przy swoim ze troche trawki, albo jakas szmata czerwona, albo innego koloru dla akcentu by bardzo pomogla.

Zdrowko man ;)

Aaaa i smacznego jaja ;)

Napisano

fajnie, fajnie.. tylko dlugo trzeba sie przygladac nogom zeby zlapac jak one sa ustawione.. zwlaszcza jego prawa noga. niknie gdzies za kamieniem ale nie widac tego od razu.. a w drugiej nodze dzwnie wyglada "kolano". jakies takie obłe. oczywiscie odbior calej pracy jka najbardziej pozytywny :)

Napisano

Dłuuuga przerwa... narazie zdążyłem tylko trochę zmienić otoczenie i kompozycję. Chmurki do zmiany.

bitwatr5.jpg

Napisano

heh .. musisz szybko działać :P Masz mało czasu...

Powinieneś poprawić kolorystykę i światło na pancerzu robota ..

Jest nieźle ..

Możesz sie zabawić tak, jak to robi mant-raz a mianowicie robiąc kilka kolorystycznych próbek .. szybko kładąc rożne kolory ., w rezultacie powinieneś otrzymać kilka prac z rożną kolorystyka ,kolory a późnej wybierasz która opcja jest najlepsza lub pytasz o zdanie użytkowników forum .

Pozdrawiam

Napisano

Z tego co zrozumiałem regulamin nie trzeba chyba kończyć pracy do 3 maja? Ale może źle odczytałem... Dzięki za komentarz, spróbuję popracować nad kolorystyką. To dopiero początki jeśli chodzi o moje mazanie prac tabletem więc nie czuję się jeszcze pewnie w tej technice. Siądę do tego wieczorem, postaram się podrzucić kolejny etap. Pozdrawiam

Napisano

Jasne że nie skończyłem. Jeszcze sporo pracy i nauki mnie czeka żeby to doprowadzić do znośnego wyglądu. Zobaczymy czy mi się uda.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności