Reanimator Napisano 13 Luty 2010 Share Napisano 13 Luty 2010 Za kazdym razem na nowo dziwie sie, ze ktos robi takie rzeczy w Blenderze ;) Super:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scatmax Napisano 13 Luty 2010 Share Napisano 13 Luty 2010 Blender rules;P.Nie no tak naprawde to po prostu narzedzie ktore nie przeszkadza w pracy;).Dzieki. pzdr. Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gonnog Napisano 11 Marzec 2010 Share Napisano 11 Marzec 2010 Strasznie fajnie zrobione. Niewiele ustępuje Hollywoodzkiemu kiczowi ;P http://www.joemonster.org/filmy/23343/Tuning_po_polsku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 13 Marzec 2010 Share Napisano 13 Marzec 2010 Wciąż się uczę.... =] http://vimeo.com/10134279 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rayGun Napisano 13 Marzec 2010 Share Napisano 13 Marzec 2010 _Arti_ fajny pomysł, szczególnie te bryłki ziemi, podoba mi się bardzo. Pozatym wydaje mi się, że postacie troche za szybko się ruszają, przez to po pierwsze ciężko skupić się na ruchu każdej z nich, a po drugie ten ruch wydaje się mało płynny. Ciekawy pomysł na coś dłuższego. Nie widziałem takich animacji w necie, więc może to będzie jakaś nowość ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 13 Marzec 2010 Share Napisano 13 Marzec 2010 _Arti_ fajny pomysł, szczególnie te bryłki ziemi, podoba mi się bardzo. Pozatym wydaje mi się, że postacie troche za szybko się ruszają, przez to po pierwsze ciężko skupić się na ruchu każdej z nich, a po drugie ten ruch wydaje się mało płynny. Ciekawy pomysł na coś dłuższego. Nie widziałem takich animacji w necie, więc może to będzie jakaś nowość ;) Zainspirował mnie God of War III. A co do zbyt wysokiej (dużej? ) szybkości animacji, to wolę by było za szybko, niżeli miała być to zupa. =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rayGun Napisano 13 Marzec 2010 Share Napisano 13 Marzec 2010 szybko to jedno, a dynamicznie to drugie. Twoja animacja jest za szybka, a przez to chaotyczna. I tu juz raczej nie chodzi o moje subiektywne odczucia ;) popatrz tu Według mnie, ta animacja jest bardzo dynamiczna, fajnie się ją ogląda, nie nudzi, a mimo każdy ruch jest wolniejszy niz u Ciebie i wyraźnie widoczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 14 Marzec 2010 Share Napisano 14 Marzec 2010 Youtube szybciej przetwarza... Pewnie nadal za szybko, ale kamera dodała dynamizmu i jeszcze bardziej to zchaotyzowała... ^ ^ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 14 Marzec 2010 Share Napisano 14 Marzec 2010 hehe fajne arti:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 14 Marzec 2010 Share Napisano 14 Marzec 2010 Bardzo fajnie _Arti_ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 14 Marzec 2010 Share Napisano 14 Marzec 2010 Chyba więcej dynamiki niż chaosu... ^ ^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 14 Marzec 2010 Share Napisano 14 Marzec 2010 Arti: Dawaj więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 14 Marzec 2010 Share Napisano 14 Marzec 2010 Arti: Dawaj więcej. To jest tak dobre, że chcesz więcej, czy dlatego, że jest takie beznadziejne, że masz polewkę i chcesz się po prostu więcej pośmiać? =D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 14 Marzec 2010 Share Napisano 14 Marzec 2010 dla mnie świetne. Jakbym się znał na animacji to pewnie bym skrytykował. Ale podobają mnie się same pomysły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 14 Marzec 2010 Share Napisano 14 Marzec 2010 myślę, że ludzie zwyczajnie Ci kibicują, widząc że masz zacięcie do animacji, żebyś nie przestawał - bo poprzez trening nabierasz umiejętności i stajesz się co raz lepszy. Moja uwaga na szybko - mniej animuj "z czapy" a więcej z obserwacji. To doda wiarygodności twoim ruchom. No i tak jak lucek: Dawaj więcej! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rayGun Napisano 17 Marzec 2010 Share Napisano 17 Marzec 2010 lepiej, szczególnie ten filmik z czerwonym gościem, ale dalej troszkę za szybko się to rusza. Pozatym super:) Tak mi wpadło do głowy... w tym filmiku z szarymi postaciami bardzo dużo jest ruchów kamery... Może lepiej byłoby użyć kliku statycznych ujęć, które szybko by się zmieniały niż przemieszczająca się kamera. Zdaje się że tak jest to rozwiązywane w filmach i dodaje dużo dynamiki... Tak w ogóle, to w czym to robisz? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 24 Marzec 2010 Share Napisano 24 Marzec 2010 Supcio realizm. Mi się podoba technicznie. Można by render doprowadzić do ładu, na Blurze jest kaszka "niemała". :) shadery i kamerka - Bardzo Fajnie. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 24 Marzec 2010 Share Napisano 24 Marzec 2010 Opowiesz jak to było świecone i czy czy jest tam dużo postprodukcji? Bo wygląda fajnie filmowo przez ten mocny kontrast itp. O animacji nie ma co gadać bo to taki żart i tyle :) Ale ogólne wrażenie na plus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 25 Marzec 2010 Share Napisano 25 Marzec 2010 fajny robocik. własny pomysł i model ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 25 Marzec 2010 Share Napisano 25 Marzec 2010 mhm to dla Twojej świadomości powiem Ci, że taki model jest w sieci.. nawet zriggowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 25 Marzec 2010 Share Napisano 25 Marzec 2010 http://www.daz3d.com/i/3d-models/-/toon-bot-chomper?item=4392&_m=d ale szczerz mówiąc nie wiem jak to się je Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz_87 Napisano 26 Marzec 2010 Share Napisano 26 Marzec 2010 jesli chodzi o post to zrob korekcje koloru, moze podcignij kontrast, pokombinuj :) a co do renderow to masz strasznie zaszumiony motion blur ;/ wygląda to tragicznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 31 Maj 2010 Share Napisano 31 Maj 2010 Szkic animki2d. Przed czyszczeniem i inbetweenami. http://www.swfcabin.com/open/1275339540 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scatmax Napisano 31 Maj 2010 Share Napisano 31 Maj 2010 Ekstra Reanimator.Swietny Timing. Zastanawia mnie tylko poczatkowa poza kiedy kuca czy aby skrot uda prawego(wzgledem postaci) nie jest dobry.Troche juz pozno na takie poprawki ale tak rzucilo mi sie w oczy;).pzdr. Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 1 Czerwiec 2010 Share Napisano 1 Czerwiec 2010 zdecydowanie masz racje. lece bez refek i nawet srednio chce mi sie sprawdzac, wiec pelno jest kwasow. Innych moze tak nie widac, bo sa czescia szybkiej animacji, ale postac sie kurczy i tak ;) musze zaczac znowu rysowac, bo totalnie wyszedlem z wprawy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 5 Czerwiec 2010 Share Napisano 5 Czerwiec 2010 Posiedzialem nad tym jeszcze i juz rzygam. Jeszcze pare rzeczy do zrobienia, ale juz mi sie totalnie nie chce.... geezas. 2d to syzyfowa robota:) http://www.swfcabin.com/open/1275773057 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scatmax Napisano 5 Czerwiec 2010 Share Napisano 5 Czerwiec 2010 Pikna robota.Fajnie kolorystycznie poza tym.Czysiutka robota swietny timing czytelne pozy fajny characterek fajna akcja. Ale by bylo fajnie gdyby powstalo cos OpenSourcowego coby przypominalo bardziej Flasha(najlepsze wyjscie w stusunku czas/jakosc jesli chodzi o 2d)...;)(Ktoon jest aktualnie w dev i czekam:)) pzdr. Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 6 Czerwiec 2010 Share Napisano 6 Czerwiec 2010 Thnx, Scatmax:) Ja juz przestalem czekac na cos opensource`owego, dlatego wydalem kase na Toon Boom Animate 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scatmax Napisano 6 Czerwiec 2010 Share Napisano 6 Czerwiec 2010 Szacunek:)Swoja droga jest Toon Boom na Linuxa?I za ile?:)Wiem moglbym sprawdzic ale moze jakiejs ciekawostki sie dowiem poza tym;P.Glosno mysle. pzdr. Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 6 Czerwiec 2010 Share Napisano 6 Czerwiec 2010 Heh, wydalem 500$, jakas promocja jest, pozniej bedzie drozej. Czy jest na Linuxa? Nie wiem i nie sadze. Najwyzej na Maca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scatmax Napisano 6 Czerwiec 2010 Share Napisano 6 Czerwiec 2010 Szacunek ale wiadomo jak chce sie pracowac i miec sprawdzone i pewne trzeba zaplacic.Jak bede musial to tez tak pewnie zrobie:). BTW.Szkoda ze Toon Boom TVPaint Flash wszystko co sprawdzone niema na Linuxa i shareware.Anime Studio(Moho) i Plastic Animation Paper jest na Linuxa ale tez shareware. Czekam bo za 25 dni rusza strona Ktoon z jego nowa wersja.Poza tym fajnie jakby cos pociagneli dalej z Pencilem i z Synfigiem(rozwija sie ale to nie typowa Toonbomowa Flashowa akcja a bardziej Moho.) pzdr. Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 6 Czerwiec 2010 Share Napisano 6 Czerwiec 2010 Plastic Animation Paper tez kiedys kupilem, te tansza wersje, ale okazala sie niewystarczajaca do moich potrzeb ;/ Generalnie moj zakup TBA byl wynikiem zmeczenia;) Ciagle szukalem czegos dobrego, a jak juz znalazlem, to okazywalo sie, ze nie da sie znalezc wersji "studenckiej";) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sagittaire Napisano 6 Czerwiec 2010 Share Napisano 6 Czerwiec 2010 hejka , małe teściki z fizyki 1 2 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sagittaire Napisano 7 Czerwiec 2010 Share Napisano 7 Czerwiec 2010 hejka, kolejny teścik Mooma :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 7 Czerwiec 2010 Share Napisano 7 Czerwiec 2010 Przykro mi, ale na razie jedyne co mozna powiedziec o tej animacji to to, ze udalo Ci sie poruszyc kosci;) Poczytaj troche o podstawach:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 7 Czerwiec 2010 Share Napisano 7 Czerwiec 2010 Pawełku S. a czy mógłbyś użyć innej strony niż SWFCabin (jeśli to swf jak mniemam to może imageshack? ;) ) bo to się wieki ładuje i nie załadowało ani trochę :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 7 Czerwiec 2010 Share Napisano 7 Czerwiec 2010 imageshack wypina sie na swfa :/ ale sprobuje zaraz cos innego. SWFCabin ma jakies problemy z SQL od wczoraj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 7 Czerwiec 2010 Share Napisano 7 Czerwiec 2010 No to jeszcze raz: szkic: http://megaswf.com/view/c42963b9a1b5c4b7c03f12ff818e4eb2.html prawie finish: http://megaswf.com/view/78b306732ea7855fe1cde5c3b1423d3e.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 7 Czerwiec 2010 Share Napisano 7 Czerwiec 2010 Ou a jeszcze jakiś czas temu można było wrzucać ;) no nic Ważne, że megaSWF działa i jest bajecznie :D Serio! Fajnie spojrzeć na surową wersję animacji i zaraz bardziej (jak mówisz) wykończoną Taki test dla siebie czy coś więcej? W ogóle dziubiesz już od jakiegoś czasu 2D. Widzisz w tym dla siebie zajęcie na przyszłość w sensie zawodowym czy raczej hobbystycznie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 7 Czerwiec 2010 Share Napisano 7 Czerwiec 2010 Hmm, zabawa, cos nowego, ale i genialne cwiczenie. W animacji 2d nie ma NIC za darmo. Wszystko trzeba samemu zaplanowac, narysowac, itp. Odkad zaczalem animowac w 2d zmienil mi sie workflow w animacji 3d:) Poza tym uzywam animacji 2d do planowania 3d. Wszystkie pozy sobie rozrysowuje, ustalam timing, spacing, itp. To wszystko robi sie o wiele szybciej rysujac, wiec wole robic to na tym etapie. Of cuz normalnie koncze na etapie surowym. Wykonczenie tej animki bylo dla proby, nigdy wczesniej tego nie robilem. Ale chcialbym czesciej, moze jakies animki flashowe, itp. Probuje w to wejsc bardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scatmax Napisano 7 Czerwiec 2010 Share Napisano 7 Czerwiec 2010 Reanimator napisal: W animacji 2d nie ma NIC za darmo. Wszystko trzeba samemu zaplanowac, narysowac, itp. Odkad zaczalem animowac w 2d zmienil mi sie workflow w animacji 3d:) Amen! To jest wlasnie to co jest genialne w takich szkolach jak Gobelins czy CalArts. Poza tym uzywam animacji 2d do planowania 3d. Wszystkie pozy sobie rozrysowuje, ustalam timing, spacing, itp. To wszystko robi sie o wiele szybciej rysujac, wiec wole robic to na tym etapie. Aleluja! pzdr.:) Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 8 Czerwiec 2010 Share Napisano 8 Czerwiec 2010 Ostro! W sumie nie pomyślałem (choć wydaje to się oczywiste wręcz), że ma to taki wpływ na animację 3D. Dzięki za hint Reanimatorze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 8 Czerwiec 2010 Share Napisano 8 Czerwiec 2010 To ma kluczowy wpływ! Jej.. chyba jakiś kurs podstaw animacji tu zrobimy. Niedawno czytałem wywiad z jednym z animatorów Pixara. Opowiadał, że każdą klatkę animacji 3d traktuje jak rysunek. Kluczuje wszystkie kontrolery w danej klatce nie pozwalając programowi w ogóle na interpolację między klatkami. Brutal Force animating :) To trochę jak praca na kukiełkach w animacji stop-motion. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 8 Czerwiec 2010 Share Napisano 8 Czerwiec 2010 Spoko! Kurs podstaw animacji jest mega pomysłem. Heck nawet bym kliknął na DONATE ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 8 Czerwiec 2010 Share Napisano 8 Czerwiec 2010 Ja tyż kliknę jak ktoś opracuje przystępnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sagittaire Napisano 13 Czerwiec 2010 Share Napisano 13 Czerwiec 2010 siemka kolejny teścik moomka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sagittaire Napisano 18 Czerwiec 2010 Share Napisano 18 Czerwiec 2010 moomek skacze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
animator Napisano 18 Czerwiec 2010 Share Napisano 18 Czerwiec 2010 widze że tu troche zaćma jest wiedz wrzuce moje old nauki pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 18 Czerwiec 2010 Share Napisano 18 Czerwiec 2010 W sumie pozy w wiekszosci byly calkiem calkiem. Lezy natomiast calkowicie timing i spacing. Cwicz dalej, poczytaj troche o animacji:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magdzik Napisano 22 Czerwiec 2010 Share Napisano 22 Czerwiec 2010 Reanimator: polecasz jakieś ćwiczenia przed przystąpieniem do animacji 3d na timing, spacing itd ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi