Ania Napisano 25 Marzec 2007 Share Napisano 25 Marzec 2007 blender http://rapidshare.com/files/22666901/unwrap_7min.rar.html tekstury http://rapidshare.com/files/22633355/texturing_18min.rar.html Linki alternatywne: tekstury http://www.bestsharing.com/files/i4KwLoh250209/texturing_18min.rar.html unwrap http://www.bestsharing.com/files/KHRvA31248593/unwrap_7min.rar.html mirror : unwar 7 min - 20 mb texturing 18 min - 60 mb unwrap w blenderze u góry widać jakie klawisze akurat wciskam, więc mam nadzieję że stopując video w odpowiednich miejscach będzie się dało to zrozumieć. jest bez głosu bo bałam się że wyjdzie zbyt duży plik acha i na początku przestawiłam sobie klawisze myszki bo nie lubię jak są na odwrót jak w blenderze smok teksturing widać jak teksturuję smoka za pomocą słoni, dup nosorożca oraz świetnych jabłuszek które Vorek kiedyś na tym forum wstawił. na początku pokazuję jak teksturuję część skrzydła, potem już tylko jak wygląda gotowa tekstura, do tego bump i sss. też pracowałam skrótami ale tu ich nie pokazałam, ponieważ są to moje własne których defaultowo w programie nie ma, do tego corela z tego co wiem mało kto używa, więc i tak jakoś to będziecie musieli na photoshopa przetłumaczyć, ja chcę tylko pokazać co robię, a jak to już kwestia programu. acha na ślimaku też jest słoń. Tu jeszcze kilka linków z któych brałam tekstury: www.cgtextures.com/ słonie www.spectralogue.com/textures/index.php nosorożec www.mayang.com/textures/ http://free-textures.got3d.com/index.html rdza informacje dodatkowe Powstało to dla wykładów PIXEL 1.0 które były dzisiaj, było świetnie, a na niektórych wykładach to oczy na wierzch wychodziły jakie to rzeczy się da robić, no super. Była pełna sala, 70 osób. Ja mówiłam o kameleonie oraz o smoku, przy smoku pokazywałam live jak teksturuję część skrzydła, byłam przy tym tak nerwowa że ręce drżały i pozapominałam moje skróty klawiszowe, uuuuch... ale myślę że mimo to wyszło całkiem dobrze, no więc tu jest unwrap z blendera którego nie pokazywałam ze względu na czas, oraz tego smoka którego pokazywałam live (bez tego wyszukiwania tekstur które widać na video, za to z tekstem) Na tej stronie powinny się zaniedługo pokazać linki do innych wykładów, niektórzy wstawią pdf z tego co wiem, czy coś filmowanego będzie nie wiem http://www.pixelworkshop.at 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 25 Marzec 2007 Share Napisano 25 Marzec 2007 suuuuuper :) gratsy i w ogole rewelka ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 25 Marzec 2007 Share Napisano 25 Marzec 2007 swietnie, wielkie dzieki i pozdrawiam! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belus Napisano 25 Marzec 2007 Share Napisano 25 Marzec 2007 Dzięki-przyda się na pewno :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 25 Marzec 2007 Share Napisano 25 Marzec 2007 Aniu: great job :) już leci news na główną :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 25 Marzec 2007 Share Napisano 25 Marzec 2007 Em... albo ja jestem slepy, albo w tym newsie linka zadnego nie widze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 25 Marzec 2007 Autor Share Napisano 25 Marzec 2007 Mirach - całkiem na dole (pod odpowiedziami) jest link "Wątek na forum" heh i dzięki za główną 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 25 Marzec 2007 Share Napisano 25 Marzec 2007 No czyli jednak slepawy jestem o poranku, ale tak czy siak uwazam ze w newsie powinni walnąć do tego linka :) Dzieki Aniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mylek Napisano 25 Marzec 2007 Share Napisano 25 Marzec 2007 Fajnie zawsze chcialem sie nauczyc blendera troche:]Dzieki Ania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shido Napisano 25 Marzec 2007 Share Napisano 25 Marzec 2007 Super sprawa że blender kwitnie :) a btw. może ktoś walnąć pliki na jakis serwer normalny bo ludzie choćby mający net-a z VECTRY nie mogą sciągać za bardzo z Rapida :] będę dźwięczny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość michlord Napisano 25 Marzec 2007 Share Napisano 25 Marzec 2007 Właśnie się przesiadłem z maxa (nie do końca) na blendera i to mi się bardzo przyda. Dostajesz reputacje :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alonzo Napisano 25 Marzec 2007 Share Napisano 25 Marzec 2007 thx... that could be very useful ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 25 Marzec 2007 Autor Share Napisano 25 Marzec 2007 Linki alternatywne (Shido mów czy działa, jak nie to ja już nie wiem) tekstury http://www.bestsharing.com/files/ov2e4C248609/texturing_18min.rar.html unwrap http://www.bestsharing.com/files/KHRvA31248593/unwrap_7min.rar.html 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Innos Napisano 25 Marzec 2007 Share Napisano 25 Marzec 2007 SUUUUUUUUUUUUUUPEEEEEEEERR Nie wiedziałem że Ania blendera używa :D Fajnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 25 Marzec 2007 Share Napisano 25 Marzec 2007 no fajnie! niestety reputa nie moge dać :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Marzec 2007 Share Napisano 25 Marzec 2007 swietne !! :) brakuje tego typu tutkow :) wiec + sie nalezy :) fikolek--> a ja moge :D ps. swietna masz kolekcje textur :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 25 Marzec 2007 Share Napisano 25 Marzec 2007 Dzięki Aniu...przyda sie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shido Napisano 25 Marzec 2007 Share Napisano 25 Marzec 2007 link dziala :) super :) dziuekujemy ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maqs Napisano 25 Marzec 2007 Share Napisano 25 Marzec 2007 Zawsze mówiłem ze blender rulez :P spoko tutek gratulejszyn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lashco Napisano 25 Marzec 2007 Share Napisano 25 Marzec 2007 w tygodniu nawet moj nauczyciel namawial nas na blendera na zajeciach z projektowania komputerowego. super dzieki. zaraz uzupełnie swoją niewiedzę.poz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laci Napisano 26 Marzec 2007 Share Napisano 26 Marzec 2007 fajnie gdyby linki dzialaly.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shido Napisano 26 Marzec 2007 Share Napisano 26 Marzec 2007 mirror również nie działa ?? Ania wrzuciła też na inny serwer.. unwrap http://www.bestsharing.com/files/KHRvA31248593/unwrap_7min.rar.html ekhm tekstury:P http://www.bestsharing.com/files/ov2e4C248609/texturing_18min.rar.html plik ten jest zle wrzocony na serwer tzn. po sciągnieciu występuje błąd rozpakowania :) sciagałem 2 razy wiec chyba tak jest .... :] (sam plik sciąga się i otwiera poprawnie a nie da sie rozpakować) z UNWRAP jest OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 26 Marzec 2007 Share Napisano 26 Marzec 2007 dzieki, odkrylem co nie co obslugi blendera:) ale unwrapowac dalej nie potrafie, to juz chyba 10tutek o unwrapie i za kazdym razem wydaje sie to proste, a gdy probuje zmapowac, to siatka pozniej wyglada jak z du.... ale co zrobic, mozecie mnie przytulic? ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 26 Marzec 2007 Autor Share Napisano 26 Marzec 2007 Leleń bo musisz pociąć w miarę logiczny sposób. Pokaż twój objekt to będzie można coś konkretniejszego powiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarCon Napisano 26 Marzec 2007 Share Napisano 26 Marzec 2007 Anka, Anka bardzo dziękuję za tutki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 26 Marzec 2007 Share Napisano 26 Marzec 2007 [...] mozecie mnie przytulic? ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 26 Marzec 2007 Share Napisano 26 Marzec 2007 problem bo sciagnac to sie nie da :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bad Moon Napisano 26 Marzec 2007 Share Napisano 26 Marzec 2007 coś mi się wydaje że mam podobne narzędzie w Mayce do unfloadowania (przepisane z Blendera :D), chyba musze się wziąśc za ten program w wolnej chwili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 27 Marzec 2007 Autor Share Napisano 27 Marzec 2007 Wizz - a w obu linkach próbowałeś? (Trzeba najpierw kliknąć na link a dopiero potem na download) Bo jak teraz próbowałam to działało. edit http://www.bestsharing.com/files/ov2e4C248609/texturing_18min.rar.html plik ten jest zle wrzocony na serwer tzn. po sciągnieciu występuje błąd rozpakowania :) sciagałem 2 razy wiec chyba tak jest .... :] (sam plik sciąga się i otwiera poprawnie a nie da sie rozpakować) z UNWRAP jest OK dopiero teraz przeczytalam, wieczorem spakuje jeszcze raz i jeszcze raz wrzuce. nikomu nie dziala? chyba ze ktos komu sie udalo to otworzyc by to gdzies zaladowal (na bestsharing laduje sie w miare szybko i wygodnie), mam wolny internet ktory niekiedy sie przerywa, pewnie dlatego sie zepsulo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 27 Marzec 2007 Share Napisano 27 Marzec 2007 e tam mi wszystko działa, macie linki z ftp : unwar 7 min - 20 mb texturing 18 min - 60 mb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 27 Marzec 2007 Autor Share Napisano 27 Marzec 2007 dzięki Klicek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 29 Marzec 2007 Share Napisano 29 Marzec 2007 bardzo fajnie, dzieki wielkie Ania, tak trzymaj! pionier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość michlord Napisano 30 Marzec 2007 Share Napisano 30 Marzec 2007 Zrobiłem wszystko w blenderku, tylko żeby pokazać wyeksportowałem do max'a bo ma fajny polygon counter. No to po obejrzeniu pokaże czego się nauczyłem (cienko mi idzie;) ): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zonk Napisano 4 Kwiecień 2007 Share Napisano 4 Kwiecień 2007 Dzieki za tutka! Ps:Wie ktos co to za opcja w photoshopie rozmywajaca krawedzie obiektu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 5 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2007 zonk - z tego co wiem w photoshopie tego nie ma w tej postaci co w corelu, ale można to zrobić za pomocą maski (zamiast na warstwie jak w corelu), czyli zaznaczasz maską co chcesz i w menu "mask" (czy "selection"?) szukasz wygładzania. ale może niech jakiś photoshopowiec się wypowie. Michlord - bardzo ładne tylko tekstura w niektórych miejscach jest nieostra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi