Napisano 25 Marzec 200717 l projekt wnętrz domu jednorodzinnego architektura wnętrz: tamizo większośc modeli + opracowanie 3d: kome
Napisano 25 Marzec 200717 l świetne w każdym calu. wspaniała kuchnia i łazienka :) ogólnie ładnie cała przestrzeń.
Napisano 25 Marzec 200717 l Bardzo mi sie podoba, bardzo fajny render ale nie chciałbym mieszkać w takim domu;) Pozdrawiam
Napisano 25 Marzec 200717 l Ładnie pokazane, ale Panowie i Panie... przeginacie z tym modernizmem;) W takim domu lepiej w kasku chodzić, bo można się o kanty porozbijać;P Wizytę u psychologa dorzućcie gratis do realizacji;P Dobra, trochę pożartowałem, ale to tylko moja subiektywna opinia. Wiem, że taki styl, taka marka, ale lecicie trochę na jedno kopyto, ale może o to w tym chodzi(?) Przyznaję, że się na tym nie znam.
Napisano 25 Marzec 200717 l Fajny ten szary 'beton' na podłodze i niektórych ścianach. Jaki to materiał?
Napisano 25 Marzec 200717 l Mi się podoba. Świetne projekty i prezentacja. Aczkolwiek.... przydał by się tam jakiś akcent kolorystyczny. Wszystko ma klasę, ale jest smutne. Jest to trochę za bardzo monochromatyczne i sterylne. Jeśli bym mieszkał w takim otoczeniu szukał bym każdej sposobności żeby wyjść na zewnątrz i pojechać nad jakieś jezioro, czy do parku. Pozdrawiam
Napisano 25 Marzec 200717 l Otóż to, może złamcie to jakimś kolorem, rośliną? Coś na ściany? Obrazy, coś z surrealizmu, ożywcie to, skoro już musi być tak z lekka 'bunkrowato';) Pozdr!
Napisano 25 Marzec 200717 l Nie ma nic gorszego niż wizka z na siłę wciśniętym obrazem lub kwiatkiem. ;) Mnie tam się podoba, tzn. głownie ostatnie dwa obrazki. Lampki pięknie ociepliły pomieszczenia.
Napisano 25 Marzec 200717 l Ale nikt nie mówi o wciskaniu tego na siłę. O to właśnie chodzi w projektowaniu, aby stworzyć spójną całość. Łamanie całości pewnymi akcentami to część projektowania.
Napisano 25 Marzec 200717 l MI się wydaje że w tym projekcie brakuje czegoś z "jajem" Oczywiście jest bardzo ładne połączenie nowoczesnego stylu z klasycznym kandelabrem, ale jest to raczej "projektowy epizodzik". BO to patrząc na pierwsze 3 rendery spodziewałem się co zobaczę w następnych. Touch ma rację. Do tych form przydało by się coś innego co jednocześnie przełamywało by przewidywalność a jednocześnie jednolity charakter. Np. jakąś formę obłą. Jakiś zieloną plazmę w kształcie "bezkształcia" wychodzącą ze ściany a będącą np półką. To tylko przykład. Jest już tak że jeśli jest fajny element ale powieli się go 100 razy traci na wartości. Więc wtedy dobrze dać jakiś element z goła inny który tłumaczy stokroć powtórzonych elementów...Ale się rozpisałem :)
Napisano 25 Marzec 200717 l ładny kibel. ale w reszcie brakuje mi troszke ciepełka ktore było np w projekcie jakiejś pracowni któa na stronce obczajałem. możliwe ze niepodobami sie venge. kolor jasny klon, albo jakaś acajaou... no i jakoś tak brakuje zdecydowanego klimatu. no nie wiem cholera. a kuchnia bedzie brzydka jak sie postawi cokolwiek innego niz biale szarebadz czarne. jak sie postawi chociazby kilkaowoców w chromowanej miscebedzie niefajnie.. no ale poziom wizualek ładny jak zawsze
Napisano 25 Marzec 200717 l swid005 dziwnie rozwiązane, ale to moje ulubione miejsce w mieszkaniu :) szacunek dla kome że umiał się dopasować do stylu Tamizo btw. sekretarzyk ni z gruchy ni z pietruchy. podejrzewam ze to inwencja twórcza kome ;)
Napisano 25 Marzec 200717 l peter_muler - Pan mnie przecenia :) to mi oczywiście pochlebia ale bierze mnie Pan za kogoś kim nie jestem :(
Napisano 25 Marzec 200717 l projekt fajny. rendery tez... ale te kule na pierwszych 3 renderach niszcza efekt .pozdr.
Napisano 25 Marzec 200717 l bierze mnie Pan za kogoś kim nie jestem :( pogieło cię z tym "Panem" ? wiosenna deprecha czy co? więcej asertywności, musisz być bardziej medialny i wogóle... ;) a serio to jeszcze raz szacunek, rendery sam miód!
Napisano 25 Marzec 200717 l no gratulcje chłopaki ! naprawde kawal dobrej roboty :) az milo sie patrzy na takie vizki ! Pozdrawiam
Napisano 25 Marzec 200717 l Ładnie pokazane, ale Panowie i Panie... przeginacie z tym modernizmem;) W takim domu lepiej w kasku chodzić, bo można się o kanty porozbijać;P Wizytę u psychologa dorzućcie gratis do realizacji;P Dobra, trochę pożartowałem, ale to tylko moja subiektywna opinia. Wiem, że taki styl, taka marka, ale lecicie trochę na jedno kopyto, ale może o to w tym chodzi(?) Przyznaję, że się na tym nie znam. Touch uwierz mi , że nie wszyscy lubią meble od Bodzia, ciepłe kolorki i reprodukcje słoneczników van Gogha na ścianie... i to wcale nie oznacza konieczności odwiedzenia psychologa. btw. sekretarzyk ni z gruchy ni z pietruchy. podejrzewam ze to inwencja twórcza kome ;) Peter ta grucha i pietrucha to nasza robota , kome w to nie mieszaj ;) ... pojawiła się na życzenie inwestorów którzy chcieli mieć w swoim domu tego typu akcenty (tak samo jak beton). prawdopodobnie podobnych elementów znajdzie sie jeszcze kilka w całym domu ale nad tym jeszcze pracujemy... dzięki wszystkim za komentarze.
Napisano 25 Marzec 200717 l Cienkie. Trochę fajnych mebli i bibelotów. Ale to dekoratorstwo ;) Powalczcie bardziej z architekturą bo ma potencjał choć na razie piękna nie jest ;)
Napisano 25 Marzec 200717 l Najlepszy jest przedpokój i ta czarna dziura ( Klatka) ach ten świecznik…uwielbiam takie smaczki.. I ten sekretarzyk.. p.s. te stopnie to chyba z 30 cm mają hehehe
Napisano 26 Marzec 200717 l ma+ ---> To że ktoś Cię krytykuje, nie znaczy, że musisz spychać go w najbardziej przeciwległy Tobie nurt. Jeśli rzeczywiście tego nie rozumiesz, to jest to bynajmniej nie ze szkodą dla mnie, a dla Ciebie. Pozdr!
Napisano 26 Marzec 200717 l pogieło cię z tym "Panem" ? wiosenna deprecha czy co? więcej asertywności, musisz być bardziej medialny i wogóle... ;) a serio to jeszcze raz szacunek, rendery sam miód! nie wiosenna. ogólnie życiowa ;) nic nie muszę. mogę być taki jaki tylko zechcę :cool: dziękuję. twoje słowo wiele dla mnie znaczy :rolleyes:
Napisano 26 Marzec 200717 l ma+ ---> To że ktoś Cię krytykuje, nie znaczy, że musisz spychać go w najbardziej przeciwległy Tobie nurt. Jeśli rzeczywiście tego nie rozumiesz, to jest to bynajmniej nie ze szkodą dla mnie, a dla Ciebie. Pozdr! touch nie miałem na myśli konketnie twoich upodobań. specjalnie użyłem skrejnego porównania żeby wzmocnić przekaz. zauważ, że ożywianie minimalizmu kolorem, szalonym elementem , meblem , stostujemy w naszych projektach bardzo często.nie zawsze jednak ma to sens i jest uzasadnione. ten projekt z założenia miał być biało-szary. to nie nasze widzimisie, ale upodobania/wytyczne klienta. fakt, że jest to akurat bardzo bliskie moim klimatom to inna sprawa. a to że beton = bunkier, kąt prosty = kask, a biała/szara ściana = wizyta u psychologa, to totalna pomyłka. pozdrawiam.
Napisano 26 Marzec 200717 l Ogolnie respect zreszta Tamizio to Tamizio wiec wszystko jasne , ale na marginesie mowiac ,poprostu nie wierze ,ze Pani domu czy Pan nie walnie gdzies kapci gaci , ksiazki gazety ,ze o szklankach nie wspone , oczywiscie moze to byc ich letni dom w ktorym sa 3 razy w roku ale wtedy i tak by rozwalili ten projekt w pi.... . Za to detektyw Monk posral by sie z e szczesia :) Pozdomizio :>
Napisano 26 Marzec 200717 l nie wiosenna. ogólnie życiowa ;) nic nie muszę. mogę być taki jaki tylko zechcę :cool: [...] Egzystencjalista. ;)
Napisano 26 Marzec 200717 l Przyjemnie minimalistyczne.. tylko perspektywa troszkę zniekształcona na niektórych renderach.. a szkoda.. :)
Napisano 26 Marzec 200717 l Ładnie pokazane, ale Panowie i Panie... przeginacie z tym modernizmem;) W takim domu lepiej w kasku chodzić, bo można się o kanty porozbijać;P Wizytę u psychologa dorzućcie gratis do realizacji;P Dobra, trochę pożartowałem, ale to tylko moja subiektywna opinia. Wiem, że taki styl, taka marka, ale lecicie trochę na jedno kopyto, ale może o to w tym chodzi(?) Przyznaję, że się na tym nie znam. Lepiej bym tego nie ujął:) Na pierwszym renderze właściwie nie było by różnicy jakby był czarno biały. Podobają mi się firanki, szkoda ze leżą na ziemi. Ogólnie pozytywnie (choć klimat troche mroczny)
Napisano 26 Marzec 200717 l rewelacyjne renderki! naprawdę dobra robota trochę mnie przerażają te ściany betonowe (wiem, rzecz gustu) ale dla mnie za zimno, brak ciepła.
Napisano 28 Marzec 200717 l To ja jednak bardziej pragmatycznie; to co mnie interesuje w tym wątku to średni czas każdego obrazka i w jakiej rozdzielczosci bym renderowany, i tu zwracam sie do Kome. Architektura jak zwykle trzyma wysoki poziom. Pozdrowienia dla załogi Tamizo
Napisano 28 Marzec 200717 l Renderki ładne, światło super. Budynek ciekawy, ale wystrój wnętrza... hmmm Aż się dziwie, że w drzwiach klamki są... to wygląda jak jakiś ponury szpital - krematorium. Człowiek, który będzie w czymś takim mieszkać złapie depreche po tygodniu... ja bym złapał.
Napisano 28 Marzec 200717 l większosc poszła tak jak mówi kome. z dwoma wjątami. przedpokój poleciał zaskakująco szybko - poniżej godziny , a któryś salon ponad 5h. intel core 2 duo 6600.
Napisano 28 Marzec 200717 l dzięki za koment. prawda jest taka, że to projekt nie skończony. to co pokazujemy to prezentacja wykonana na pierwsze spotkanie z klientem. koncept spodobał się , nawet bardzo i teraz pozostaje go jedynie 'doszlifować'. dodam jeszcze tylko tyle , że wykonane to zostało w bardzo krótkim czasie. w momencie kiedy klient do nas trafił zatrzymał budowe... terminy gonią , ekipy czekają więc trzeba było w zasadzie opanować przestrzeń i sprawdzić co gdzie sie zmieści... tyle...
Napisano 28 Marzec 200717 l ...Mam również wrażenie,że trochę za wcześnie u Was tamizowcy na to,żeby podawać ten sam ,,odgrzewany,, jadłospis. Nie no kolejny koleś co oczekuje skoku cywilizacyjnego w każdym nowym projekcie. Po Twoich tego nie widać a są całkiem strawne :P ;) :*
Napisano 28 Marzec 200717 l hehee sans dzis broni jak lew vizek :D, bardzo fajne rendery i projekt gratulacje
Napisano 29 Marzec 200717 l Kome: Dzięki za te informacje. Podejrzewam ze sporo zyskałeś przez brak szyb. Całosc prezentuje sie bardzo efektownie, i dlatego drobne mankamenty nie rzucaja sie w oczy(texturki +/-). Idea przedstawiona celnie. To najwazniejsze. W sumie spodziewałem sie krótszych czasów. Jak na "szybkowizkę" dla klienta takie czasy to sporo... Tamizo: Pozdrawiam i gratuluje dobrego podania
Napisano 29 Marzec 200717 l Pinero errata: Biuro JEMS, które bardzo szanuje, owszem zaczynało od projektów MC Do.. i "Castoram" ale to naturalne w tym czasie. I dzieki temu teraz moga sobie pozwolić na bardzo przyzwoitą, choć jednak zachowawczą architekture. Ale taka chyba kolej rzeczy w naszym kraju. I żadne biuro nie ma powodów sie usprawiedliwiać. Projekt to usługa. Jeśli uda sie w tym zawrzeć element artyzmu- doskonale. Ale to nie to jest celem. Liczy sie świadomość projektanta. Co z tego że zaczyna sie od blaszaka albo klocka. Nefryt to też blaszak, ale jaki- klasa. Tak jak projekt Kareza. Niby pudełko ale ze szwajcarskim mechanizmem. Forma zawsze zostanie formą. Czasem szkoda dyskusji na nią. Lepiej poswiecić chwile refleksji na treść projektu.
Napisano 29 Marzec 200717 l Projektant powinien po prostu być wszechstronny. To już indywidualna kwestia przyjętej strategii. Konsekwencja w wypracowywaniu własnego stylu jest chyba jednak bardziej opłacalna. Efektem tego są klienci wybierający architektas wg portfolio a nie wg książki telefonicznej. Dobrze jest jednak nie mieć klapek na oczach.
Napisano 30 Marzec 200717 l własny styl trzeba mieć. robienie projektów dla kasy wbrew sobie jest nieetyczne ;) Zasady Etyki Zawodu Architekta - stan prawny od dnia 18.12.2005 1.5 Reguła: Architekci rezygnują z umowy o pracę, jeśli zakres obowiązków wymaga kompromisów zawodowych, grożących możliwością utraty zaufania publicznego.
Napisano 10 Kwiecień 200816 l wizki rzeczywiście czeszą, jakbym zobaczył coś takiego pierwszy raz to kupuję z miejsca / znajomi sie posrają / ;-) Touch masz rację ..., może jest to temat do dyskusji o minimaliźmie wogóle (granice brutalności) Nie widać tu uczucia, widać perfekcję w każdym detalu ale brakuje czegoś co by to zmiękczyło, może nie musi to być akcent kolorystyczny ale coś co tchnie w to wnętrze trochę życia, temperatury
Napisano 10 Kwiecień 200816 l własny styl trzeba mieć. robienie projektów dla kasy wbrew sobie jest nieetyczne ;) peter_muler - ja ten zapis rozumiem trochę innaczej Jest to chyba ochrona architekta, uzytkownika przed naciskiem pracodawcy - inwestora (patrz JW Construction, wielka płyta etc.) Jeśli chodzi o etykę imho nieetyczna może być z drugiej strony chęć twórczego spełnienia się za wszelką cenę... P.S. Jeśli wasz klient kocha Zumthora to gratuluję klienta ;-)