Napisano 25 Wrzesień 200816 l Daroz: ostatni szkic bardzo fajny :) Edytowane 25 Wrzesień 200816 l przez leszek_lenia
Napisano 25 Wrzesień 200816 l Mam nadzieje ze mordki dokończę ^^ Ma ktoś chęci i moc żeby przywrócić obrazki Biglebowskiego do pierwszego postu?;/ bo widzę ze ich nima;/ Edytowane 25 Wrzesień 200816 l przez JakóbM
Napisano 25 Wrzesień 200816 l JakóbM: obrazki Biglebowskiego przywroce za jakies 2 tygodnie. Do tej pory musze ograniczyc ruch na serwerze. No chyba, ze ktos wrzuci je wczesniej. Z portretami niezle sobie poczynasz. Mi tylko przeszkadza, ze tak "wycinasz" te twarze. Wykanczasz detal na calej powierzchni twarzy a dalej puszczasz. Przez to tworzy sie efekt nalozonych masek. Ja bym puscil tez niektore fragmenty twarzy, zeby naturalniej graly z tlem. kuna_sFb: klimatycznie namalowana ta scenka. Szczegolnie bialy koles po prawej. leszek_lenia: Ciekawe, choc strasznie smutne portrety. Nie wiem czy nie powinienes czasem w nieostrosci isc, lub w spokojniejsze przejscia tonów. Zeby przelamac monotonie tych photoshopowych brushy. Masz rozmyta jedna twarz, moze za ladne to nie jest, ale od razu cos ciekawego sie dzieje z przestrzenia i z bryla. Rysunek kreda na podkladce od myszki podczas rozmowy telefonicznej Edytowane 7 Październik 200816 l przez leander
Napisano 27 Wrzesień 200816 l Juz dawno nie wrzucalem :) - speed po obejrzeniu watku z CC :) Jakkas powinien miec zakaz wsepu :D Pozdrawiam Y.
Napisano 28 Wrzesień 200816 l jol Leander: Thx ....ostatnio wlasnie dorwalem tutorial jakiejs rosjanki i sprobowalem zrobic wedlug jej sposobu malunek, uzywajac miekkich brushy...srodkowy portret jest efektem tego..... ;)a tu link do tutoriala ,moze sie komus przyda:http://www.ketka.ru/sitework/portret.html Edytowane 28 Wrzesień 200816 l przez leszek_lenia
Napisano 30 Wrzesień 200816 l z referki. referką był avatar prrrrszalonego, który przerobiłem na oko. mam nadzieję że właściciel twarzy nie ma nic przeciwko:-) nagrałem też pierwszy steb by steb Edytowane 30 Wrzesień 200816 l przez polka dot
Napisano 30 Wrzesień 200816 l troche testowego mazania w ps na szkicu akrylem Edytowane 7 Październik 200816 l przez leander
Napisano 3 Październik 200816 l no no, niezłe te wasze spidziory :) ode mnie taki speed, kontynuuję go w dół :P
Napisano 5 Październik 200816 l Juz wrocily prace Biglebowskiego na poczatku watku fajne pracki... tylko pozazdrościć skilla. możecie podawać również przybliżony czas wykonywania??? floo: przypominam, ze posty bez komentarzy sa usuwane. Moja pracka ze 20 minut
Napisano 5 Październik 200816 l Moja druga praca hura hura hura 20 minut roboty. Mobilizacja 2 lata nie całe :-) Co do moich ocen to pan albo pani na górze, lepiej po prostu leander bardzo wysoki poziom; widać wysokie umiejętności, do których ja próbuje i będę próbował dotrzeć :-). Jedno pytanie leander długopisem ty to malowałeś czy w photoshopie jakiś pędzel albo innym programie, wiesz raczkuje w tym temacie, więc się pytam. Jeszcze z prac bardziej wstecz DoRoZ'a praca mi się podoba bardzo ładnie wykonana.
Napisano 6 Październik 200816 l Kurcze, chciałem szybko coś zrobić żeby napisać że Leander rządzi, ale się wkręciłem i 50 minut mi zajęło... :P muszę popracować nad szybkością...
Napisano 6 Październik 200816 l Leander: ladna dzidzia, Twoja? ranholtzer1: witamy w sp :) Zuczus : wiecej kontrastu, strasznie jasne to wszystko, aczkolwiek ma klimat :) a ode mnie takie cos:
Napisano 6 Październik 200816 l leszek_lenia - wiem, mało kontrastu, dlatego muszę trochę pospeedować żeby się w kolorze wyćwiczyć :) Fajowa ta twoja panna i następny speed, też jakiś blady mi wyszedł... no nic lecę dalej ćwiczyć :)
Napisano 6 Październik 200816 l polka dot Bardzo fajne.. Zuczus widzę ze kolejny wyjadacz.. Podobają mi sie takie delikatne packi :) leander Klasa jak zawsze. Z natury ? Znalazlem fajnego screena na ..http://www.moviescreenshots.blogspot.com/ Polecam stronke :P
Napisano 6 Październik 200816 l no spoko chlopaki dajecie :) ja tez sie doloze...mam nadzieje ja skonczyc niedlugo, ale narazie tu pokazuje:
Napisano 7 Październik 200816 l Niezle, niezle, temat wciaz w ruchu... :) Portret z pamieci. Edytowane 7 Październik 200816 l przez AravaL
Napisano 8 Październik 200816 l Zuczus: ta roslinnosc z przodu wzmocnilbym jakims mocniejszym odcieniem zieleni...dzieki temu uzyskasz wrazenie przestrzenne...chyba :D
Napisano 9 Październik 200816 l Kojarzy ktoś z Was "3CH" ? na forum conceptart.org kiedyś był taki topic: http://www.conceptart.org/forums/showthread.php?t=63290 ktoś zrobił generator sytuacji do narysowania, często komicznych i absurdalnych, chodziło o to żeby naraz kilka osób przesdtawiło swoją (speedową) wersję pomysł mi się spodobał, zrobiłem kiedyś polską wersję (konwencja fantasy :P), zipa mozna znalezc tutaj: http://www.goplany.net/~gradir/3ch.zip (29 kb) a sam nie rysuje bo jestem leniem :) wrzucam cokolwiek zeby nie lamac zasady :) Edytowane 9 Październik 200816 l przez Gradir
Napisano 10 Październik 200816 l No Żuczuś, lecisz pełną parą :) chociaż ostatnia jest słabsza od reszty Leszku, z chęcią zobaczyłbym jakąś Twoją pracę mniej plamiastą :) Wrzucam taki 30minutowy speedzik na rozluźnienie w czasie pracy
Napisano 12 Październik 200816 l Praca wykonana w 30 minut nie jest to hit ale zawsze to jeden krok z miliona tip-topków jest postawiony do przodu. Aras fajny Wojownik, szkoda tylko że na speed a nie na poważnie, bo może coś by się udało zrobić z tego naprawdę dobrego. Noiprox nie wiem co to ale kawał ładnej roboty big level.
Napisano 12 Październik 200816 l leszek_lenia - Dzięki za uwagę, będę pamiętał :) Kolory niezłe u Ciebie noiprox - Cieszę się, że się podoba, no ten ostatni taki średnio udany, no ale nic, trzeba dalej jechać :P Świetny ten Twój speed aras - Ciekawe, szkoda tylko, że tła brak ranholtzer1 - Trochę się domek przewraca, no ale speed to speed, można wybaczyć :D Dawaj następny krok :) No i ode mnie, 46-cio minutówka :P
Napisano 13 Październik 200816 l W końcu sesja się skończyła (raz na zawsze, juhu!) więc mogę zrelaksowany wrócić do malowanek :) Zuczus - no ten ostatni najfajniejszy zdecydowanie, fajną masz kolorystykę noiprox - eh uwielbiam taki "steambotstudiowy" klimat, muszę w końcu kiedyś poeksperymentować z takimi brushami i technikami
Napisano 14 Październik 200816 l Kurde, z referek to mi się jeszcze w miare łatwo maluje, gorzej coś od zera wymyślić :) PS. A może zrobimy coś z tego 3CH? Wylosuje się temat i każdy postara się coś namazać?
Napisano 14 Październik 200816 l fajoskie rzeczy tutaj wyprawiacie ;D. Taki pietnastominutowy juzek ode mnie :3
Napisano 15 Październik 200816 l TheGetout - ten koleś przypomina mi troche AftoSamuraja, tylko że bez afro ;) A ode mnie dwie wymęczone twarzyczki:
Napisano 15 Październik 200816 l "It's unfortunate you had to see this, boy. This moment will always haunt you. Challenge me when you are ready to duel a god." ;]
Napisano 17 Październik 200816 l http://www.voila.pl/401/47zfl/index.php?get=1&f=1 z refki1,2 h Edytowane 17 Październik 200816 l przez bezio
Napisano 17 Październik 200816 l Gradir Ciekawy pomysł :P a to moje szybkie bazgroły.. to drugie to mazanie po awatarze który jest kadrem ze zdjęcia mojego rysunku ^^ Edytowane 17 Październik 200816 l przez JakóbM
Napisano 18 Październik 200816 l czesc! ostatnio kupiłem tablet, a dzisiaj miałem trochę czasu i udało mi się coś pierwszy raz w życiu "nabazgrać" na komputerze. czas okl 1godz i 40 min (wiem żaden to speed ;) :) Pozdrawiam, bardzo mile widziane komentarze.
Napisano 20 Październik 200816 l Hmm faktycznie Junior jak na pierwszy raz tabletem to dobrze. Dużo robiłeś wcześniej w photoshopie? Żuczuś - fajna ta anatomia :) jeśli nie próbkowałeś kolorów to fajnie zaczynasz je dobierać. Wydaje mi się że zmarszczki trochę za mocno zaznaczyłeś przez co skóra wygląda jak folia Ode mnie znowu 10-15minutowy speedzik, wynikł z testowania brusha który zrobiłem do pracy Wiem że raczej nieczytelne i niewyraźne a nogi są tylko maźnięte. Może kiedyś do tego wrócę i zrobię jakąś scenkę Edytowane 20 Październik 200816 l przez noiprox