leszek_lenia Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 (edytowane) Daroz: ostatni szkic bardzo fajny :) Edytowane 25 Wrzesień 2008 przez leszek_lenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakóbM Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 (edytowane) Mam nadzieje ze mordki dokończę ^^ Ma ktoś chęci i moc żeby przywrócić obrazki Biglebowskiego do pierwszego postu?;/ bo widzę ze ich nima;/ Edytowane 25 Wrzesień 2008 przez JakóbM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 (edytowane) JakóbM: obrazki Biglebowskiego przywroce za jakies 2 tygodnie. Do tej pory musze ograniczyc ruch na serwerze. No chyba, ze ktos wrzuci je wczesniej. Z portretami niezle sobie poczynasz. Mi tylko przeszkadza, ze tak "wycinasz" te twarze. Wykanczasz detal na calej powierzchni twarzy a dalej puszczasz. Przez to tworzy sie efekt nalozonych masek. Ja bym puscil tez niektore fragmenty twarzy, zeby naturalniej graly z tlem. kuna_sFb: klimatycznie namalowana ta scenka. Szczegolnie bialy koles po prawej. leszek_lenia: Ciekawe, choc strasznie smutne portrety. Nie wiem czy nie powinienes czasem w nieostrosci isc, lub w spokojniejsze przejscia tonów. Zeby przelamac monotonie tych photoshopowych brushy. Masz rozmyta jedna twarz, moze za ladne to nie jest, ale od razu cos ciekawego sie dzieje z przestrzenia i z bryla. Rysunek kreda na podkladce od myszki podczas rozmowy telefonicznej Edytowane 7 Październik 2008 przez leander Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 26 Wrzesień 2008 Share Napisano 26 Wrzesień 2008 helou ewrybady...ode mnie macro-faza ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yookeer Napisano 27 Wrzesień 2008 Share Napisano 27 Wrzesień 2008 Juz dawno nie wrzucalem :) - speed po obejrzeniu watku z CC :) Jakkas powinien miec zakaz wsepu :D Pozdrawiam Y. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 28 Wrzesień 2008 Share Napisano 28 Wrzesień 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 28 Wrzesień 2008 Share Napisano 28 Wrzesień 2008 (edytowane) jol Leander: Thx ....ostatnio wlasnie dorwalem tutorial jakiejs rosjanki i sprobowalem zrobic wedlug jej sposobu malunek, uzywajac miekkich brushy...srodkowy portret jest efektem tego..... ;)a tu link do tutoriala ,moze sie komus przyda:http://www.ketka.ru/sitework/portret.html Edytowane 28 Wrzesień 2008 przez leszek_lenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakóbM Napisano 29 Wrzesień 2008 Share Napisano 29 Wrzesień 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 29 Wrzesień 2008 Share Napisano 29 Wrzesień 2008 zdziwko :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 30 Wrzesień 2008 Share Napisano 30 Wrzesień 2008 (edytowane) z referki. referką był avatar prrrrszalonego, który przerobiłem na oko. mam nadzieję że właściciel twarzy nie ma nic przeciwko:-) nagrałem też pierwszy steb by steb Edytowane 30 Wrzesień 2008 przez polka dot 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AravaL Napisano 30 Wrzesień 2008 Share Napisano 30 Wrzesień 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 30 Wrzesień 2008 Share Napisano 30 Wrzesień 2008 (edytowane) troche testowego mazania w ps na szkicu akrylem Edytowane 7 Październik 2008 przez leander Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AravaL Napisano 1 Październik 2008 Share Napisano 1 Październik 2008 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zuczus Napisano 3 Październik 2008 Share Napisano 3 Październik 2008 no no, niezłe te wasze spidziory :) ode mnie taki speed, kontynuuję go w dół :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi-su Napisano 4 Październik 2008 Share Napisano 4 Październik 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aras Napisano 4 Październik 2008 Share Napisano 4 Październik 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedrush Napisano 5 Październik 2008 Share Napisano 5 Październik 2008 Maly goblinek ode mnie ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 5 Październik 2008 Share Napisano 5 Październik 2008 Juz wrocily prace Biglebowskiego na poczatku watku fajne pracki... tylko pozazdrościć skilla. możecie podawać również przybliżony czas wykonywania??? floo: przypominam, ze posty bez komentarzy sa usuwane. Moja pracka ze 20 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ranholtzer1 Napisano 5 Październik 2008 Share Napisano 5 Październik 2008 Moja druga praca hura hura hura 20 minut roboty. Mobilizacja 2 lata nie całe :-) Co do moich ocen to pan albo pani na górze, lepiej po prostu leander bardzo wysoki poziom; widać wysokie umiejętności, do których ja próbuje i będę próbował dotrzeć :-). Jedno pytanie leander długopisem ty to malowałeś czy w photoshopie jakiś pędzel albo innym programie, wiesz raczkuje w tym temacie, więc się pytam. Jeszcze z prac bardziej wstecz DoRoZ'a praca mi się podoba bardzo ładnie wykonana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zuczus Napisano 6 Październik 2008 Share Napisano 6 Październik 2008 Kurcze, chciałem szybko coś zrobić żeby napisać że Leander rządzi, ale się wkręciłem i 50 minut mi zajęło... :P muszę popracować nad szybkością... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 6 Październik 2008 Share Napisano 6 Październik 2008 Leander: ladna dzidzia, Twoja? ranholtzer1: witamy w sp :) Zuczus : wiecej kontrastu, strasznie jasne to wszystko, aczkolwiek ma klimat :) a ode mnie takie cos: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zuczus Napisano 6 Październik 2008 Share Napisano 6 Październik 2008 leszek_lenia - wiem, mało kontrastu, dlatego muszę trochę pospeedować żeby się w kolorze wyćwiczyć :) Fajowa ta twoja panna i następny speed, też jakiś blady mi wyszedł... no nic lecę dalej ćwiczyć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zuczus Napisano 6 Październik 2008 Share Napisano 6 Październik 2008 dalszy ciąg speedowania, i wciąż za długo :/ 53 minuty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakóbM Napisano 6 Październik 2008 Share Napisano 6 Październik 2008 polka dot Bardzo fajne.. Zuczus widzę ze kolejny wyjadacz.. Podobają mi sie takie delikatne packi :) leander Klasa jak zawsze. Z natury ? Znalazlem fajnego screena na ..http://www.moviescreenshots.blogspot.com/ Polecam stronke :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 6 Październik 2008 Share Napisano 6 Październik 2008 no spoko chlopaki dajecie :) ja tez sie doloze...mam nadzieje ja skonczyc niedlugo, ale narazie tu pokazuje: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AravaL Napisano 7 Październik 2008 Share Napisano 7 Październik 2008 (edytowane) Niezle, niezle, temat wciaz w ruchu... :) Portret z pamieci. Edytowane 7 Październik 2008 przez AravaL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zuczus Napisano 7 Październik 2008 Share Napisano 7 Październik 2008 ok, jeszcze raz ja :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 8 Październik 2008 Share Napisano 8 Październik 2008 Zuczus: ta roslinnosc z przodu wzmocnilbym jakims mocniejszym odcieniem zieleni...dzieki temu uzyskasz wrazenie przestrzenne...chyba :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gradir Napisano 9 Październik 2008 Share Napisano 9 Październik 2008 (edytowane) Kojarzy ktoś z Was "3CH" ? na forum conceptart.org kiedyś był taki topic: http://www.conceptart.org/forums/showthread.php?t=63290 ktoś zrobił generator sytuacji do narysowania, często komicznych i absurdalnych, chodziło o to żeby naraz kilka osób przesdtawiło swoją (speedową) wersję pomysł mi się spodobał, zrobiłem kiedyś polską wersję (konwencja fantasy :P), zipa mozna znalezc tutaj: http://www.goplany.net/~gradir/3ch.zip (29 kb) a sam nie rysuje bo jestem leniem :) wrzucam cokolwiek zeby nie lamac zasady :) Edytowane 9 Październik 2008 przez Gradir Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 10 Październik 2008 Share Napisano 10 Październik 2008 No Żuczuś, lecisz pełną parą :) chociaż ostatnia jest słabsza od reszty Leszku, z chęcią zobaczyłbym jakąś Twoją pracę mniej plamiastą :) Wrzucam taki 30minutowy speedzik na rozluźnienie w czasie pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aras Napisano 11 Październik 2008 Share Napisano 11 Październik 2008 noiprox miodne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ranholtzer1 Napisano 12 Październik 2008 Share Napisano 12 Październik 2008 Praca wykonana w 30 minut nie jest to hit ale zawsze to jeden krok z miliona tip-topków jest postawiony do przodu. Aras fajny Wojownik, szkoda tylko że na speed a nie na poważnie, bo może coś by się udało zrobić z tego naprawdę dobrego. Noiprox nie wiem co to ale kawał ładnej roboty big level. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zuczus Napisano 12 Październik 2008 Share Napisano 12 Październik 2008 leszek_lenia - Dzięki za uwagę, będę pamiętał :) Kolory niezłe u Ciebie noiprox - Cieszę się, że się podoba, no ten ostatni taki średnio udany, no ale nic, trzeba dalej jechać :P Świetny ten Twój speed aras - Ciekawe, szkoda tylko, że tła brak ranholtzer1 - Trochę się domek przewraca, no ale speed to speed, można wybaczyć :D Dawaj następny krok :) No i ode mnie, 46-cio minutówka :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razer Napisano 13 Październik 2008 Share Napisano 13 Październik 2008 W końcu sesja się skończyła (raz na zawsze, juhu!) więc mogę zrelaksowany wrócić do malowanek :) Zuczus - no ten ostatni najfajniejszy zdecydowanie, fajną masz kolorystykę noiprox - eh uwielbiam taki "steambotstudiowy" klimat, muszę w końcu kiedyś poeksperymentować z takimi brushami i technikami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zuczus Napisano 13 Październik 2008 Share Napisano 13 Październik 2008 Razer - dzięki :D następny ode mnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razer Napisano 14 Październik 2008 Share Napisano 14 Październik 2008 Kurde, z referek to mi się jeszcze w miare łatwo maluje, gorzej coś od zera wymyślić :) PS. A może zrobimy coś z tego 3CH? Wylosuje się temat i każdy postara się coś namazać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bezio Napisano 14 Październik 2008 Share Napisano 14 Październik 2008 http://www.voila.pl/051/k3x13/index.php?get=1&f=1 tak 40 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheGetout Napisano 14 Październik 2008 Share Napisano 14 Październik 2008 fajoskie rzeczy tutaj wyprawiacie ;D. Taki pietnastominutowy juzek ode mnie :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razer Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 TheGetout - ten koleś przypomina mi troche AftoSamuraja, tylko że bez afro ;) A ode mnie dwie wymęczone twarzyczki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheGetout Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 "It's unfortunate you had to see this, boy. This moment will always haunt you. Challenge me when you are ready to duel a god." ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bezio Napisano 17 Październik 2008 Share Napisano 17 Październik 2008 (edytowane) http://www.voila.pl/401/47zfl/index.php?get=1&f=1 z refki1,2 h Edytowane 17 Październik 2008 przez bezio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakóbM Napisano 17 Październik 2008 Share Napisano 17 Październik 2008 (edytowane) Gradir Ciekawy pomysł :P a to moje szybkie bazgroły.. to drugie to mazanie po awatarze który jest kadrem ze zdjęcia mojego rysunku ^^ Edytowane 17 Październik 2008 przez JakóbM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 18 Październik 2008 Share Napisano 18 Październik 2008 czesc! ostatnio kupiłem tablet, a dzisiaj miałem trochę czasu i udało mi się coś pierwszy raz w życiu "nabazgrać" na komputerze. czas okl 1godz i 40 min (wiem żaden to speed ;) :) Pozdrawiam, bardzo mile widziane komentarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 18 Październik 2008 Share Napisano 18 Październik 2008 Jak to pierwszy raz to jestem w szoku....super JunioR! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ranholtzer1 Napisano 18 Październik 2008 Share Napisano 18 Październik 2008 20 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zuczus Napisano 18 Październik 2008 Share Napisano 18 Październik 2008 ode mnie chwila anatomii :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AravaL Napisano 20 Październik 2008 Share Napisano 20 Październik 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 20 Październik 2008 Share Napisano 20 Październik 2008 joł! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 20 Październik 2008 Share Napisano 20 Październik 2008 (edytowane) Hmm faktycznie Junior jak na pierwszy raz tabletem to dobrze. Dużo robiłeś wcześniej w photoshopie? Żuczuś - fajna ta anatomia :) jeśli nie próbkowałeś kolorów to fajnie zaczynasz je dobierać. Wydaje mi się że zmarszczki trochę za mocno zaznaczyłeś przez co skóra wygląda jak folia Ode mnie znowu 10-15minutowy speedzik, wynikł z testowania brusha który zrobiłem do pracy Wiem że raczej nieczytelne i niewyraźne a nogi są tylko maźnięte. Może kiedyś do tego wrócę i zrobię jakąś scenkę Edytowane 20 Październik 2008 przez noiprox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 21 Październik 2008 Share Napisano 21 Październik 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi