Napisano 28 Lipiec 200420 l mi tez sie robotnik spodobal od pierwszego wejrzenia :) jakies pastele znalazlem, grafitowa i biala. Jak widac.
Napisano 28 Lipiec 200420 l Zrobiłem go w około 1h w photoshopie. Pomysł przyszedł nagle i zrobiłem go trochę na pałę (takie rysunki mi najlepiej wychodzą ;) ). Cieszę się że się podoba
Napisano 28 Lipiec 200420 l To ja może troszkę oryginalnie... W połowie speed modeling, w połowie speed painting ;).
Napisano 28 Lipiec 200420 l gotham moze pokazalbys to bez blura i w wiekszej rozdzialce w finished works???
Napisano 28 Lipiec 200420 l Thx SansSerif, ale to speedek i tu jego miejsce :), jak czas pozwoli i po godzinach wydłubię coś ciekawego z gatunku -finished- to na pewno wrzucę do galerii. ;) Pozdrawiam, edit- poprawiłem troszkę dziadka ;)
Napisano 28 Lipiec 200420 l Miał być speed, ale nie potrafiłem się oprzeć pokusie dorabiania kolejnych detali (takie moje zboczenie). Photoshop CS + tablet . 2 -3 h. Obrazek zrobiony na podstawie zdjęcia przedstawiającego mojego psa, a właściwe sukę. Wabi się Gapa :).
Napisano 29 Lipiec 200420 l ludziska coraz wyzej zaczynacie stawiac poprzeczke w speedach ;-D batou: swietnie wykonana ta psina... punk tez spox gotham: fullwypas... taki slodki i niewinny ten kroliczek... ile to tobie zajelo?
Napisano 29 Lipiec 200420 l gotham: fullwypas... taki slodki i niewinny ten kroliczek... ile to tobie zajelo? Thx, jakieś 5h, ale nie w jednym posiedzeniu więc nie jestem pewien. Antos- Jestem zaszczycony że chciało ci się zakładać profil aby mi o tym powiedzieć :). Pozdr,
Napisano 29 Lipiec 200420 l Batou swietny robol , Gotham wszystko git ale ta postac wyglada jakby wisiala
Napisano 30 Lipiec 200420 l Lukasz - fajny speed, lubie takie, jako start do dalszej pracy wszystko uchwycone jak trzeba. eol: co i raz czyms zaskakujesz, mozesz zdradzic jak zrobiles ta wode? Tomur: przydaloby sie wiecej linearnej pracy przy konceptach, zeby wydobyc szczegoly. Ich brak zabije kazdego modelarza, projektanta, czy kogokolwiek kto by chcial rozwijac Twoj pomysl dalej. A jak zwykle pomysl masz fajny i wart rozwijania/realizowania. takie tam, zeby nie usnąć, bez referek, pastele + ps
Napisano 30 Lipiec 200420 l Podziwiam kolegów!! Heh, mój 1szy speed tutaj - koło 15 minut - oswajanie z tabletem :) Szkoda, że tylko Pentagram, ale za to XXL ;) Może w nocy coś jeszcze podrzucę - tymczasem zabieram się za testowanie tablecika w warunkach maxowych =)
Napisano 30 Lipiec 200420 l @Mati: Popracuj nad proporcjami, moze najpierw jakies media tradycyjne? Jakis olowek or sth...Aha.. i jeszcze jedno- tablet jest niewazny, wazne jak go uzywasz @Leander: fajne, ale wydaje mi sie ze nie podszedles konsekwentnie do swiatla @Tomur: Faniaste, jednak podpisuje sie pod tym co napisal Leander. Niestety nie moge nic wrzucic od siebie poniewaz w tym momencie jestem w NYC.Nie mam nawet jak podlanczyc cyfraka do kompa i wyslac zdjec do domu. Pozdrawiam!
Napisano 31 Lipiec 200420 l Nie było mnie tu jeszcze to wrzucam. Jakaś godzinka roboty z przerwą na obiadek :]
Napisano 31 Lipiec 200420 l M@ti, rób tabletem i nie przejmuj się, że każą ci zrezygnować z tabletu na rzecz ołówka. Przecież nie na darmo wydaje się 4 stówy, nie? Doszedłem do takiego wniosku jak mi też kazali ołówkiem:)
Napisano 31 Lipiec 200420 l Autor Kazali? raczej zaproponowali, a co zrobisz to juz Twoje. Tabletem nie rysuje sie latwiej, trzeba miec spora wpraw i poprostu nie nadaje do nauki, tymbardziej ze bardzo ogranicza mozliwosc rysowania z natury.
Napisano 31 Lipiec 200420 l No to zapowiada nam się debata nt. przydatności tabletu. Hmm... póki co miałem do czynienia jedynie ze szkicami ołówkiem- nienawidzę ciapciać się farbami, itp. więc chcąc nie chcąc będę musiał na tablecie oswoić się z kolorami... nie rysowałem tez wcześniej zbyt dużo w shopce z racji tego, że w maxie przeważnie modeluję sobie... :) dlatego też czeka mnie zaznajomienie się z pendzelkami... Pójdą tutki, trochę pracy - może coś ze mnie wyrośnie :) Szkicu raczej uczył się nie będę - postaram się rozwinąć te wiadomości, które posiadam, natomiast inne techniki są u mnei na poziomie zerowym i to muszę bardzo szybko nadrobić! Szkoda, że ten Pentagram ma takie przeskoki, bo trzeba rysować w dużym powiększeniu, żeby wyszły proste linie :)
Napisano 1 Sierpień 200420 l "dlatego też czeka mnie zaznajomienie się z pendzelkami... Pójdą tutki, trochę pracy - może coś ze mnie wyrośnie :)" O, tak. To przepis na swietne prace. Tygrysie, drzyj...
Napisano 1 Sierpień 200420 l Wyczuwam tu lekką nutkę kpiny, ale w końcu nie każdy musi być artystą :) Swoją drogą mam pewien problem i nie wiem, czy to wina jakości tabletu, czy jeszcze braku wprawy - nie mogę narysować ładnych, prostych linii - żeby wyszły takie muszę bawić się dużo z gumką, a i tak zostają poszarpane msca.. Na kartce wychodzą, więc trzęsące sie ręce odpadają.. Czy to tak zawsze jest na tablecie, czy to kwestia wprawy?? :)
Napisano 1 Sierpień 200420 l widze ze sporo sie w ostatnim czasie dzialo ;-D... teraz cos ode mnie - night lights:
Napisano 1 Sierpień 200420 l everyman ... bardzo fajne .. oczywiscie referka? A kolory z popatrzenia czy pick'em?
Napisano 1 Sierpień 200420 l Dziś nadgonię oglądanie .Póki co to wrzucam avatara co służył kilka miesiecy. Zrobiłem go w ok godz. tablet volito ;z fotki. Pozdrawiam speedowców. I oglądających też oczywiście :)
Napisano 1 Sierpień 200420 l Siegmar: dzieki... niestety referka - a raczej dwie referki ;-p... kolorki podpatrzone - nie uzywam pick'a bo na koniec i tak zawsze poprawiam kontrast nasycenie odcienie (itd) zeby uzyskac efekt taki jak chce... wiec wierne kopiowanie kolorkow by mi wiele nie dalo... z reszta to juz by nie bylo (z pick'iem) malowanie a przemalowywanie... ---edit-------------------------------------------------------------------- geminus: slodki bobas... tak sie zastanawialem gdzie juz cos takiego widzialem i dopiero potem czytam ze to z avatara - hehe skleroza nie boli ;-p ty nadganiasz ogladanie a ja sobie zapisuje wlasnie na dysk wszystkie speedy - tak mnie jakos dziwnie naszlo... szkoda tylko ze na pierwszych stronach tak malo ich zostalo pozdro
Napisano 1 Sierpień 200420 l No więc to co powiedziałem odnośnie tabletu to żart był:) Czeba rysować i ołowkiiem i tabletem! Jakieś 2,5h. Bez referencji przez co sedesy jakieś takie niedorobione:(
Napisano 1 Sierpień 200420 l omg! ... nie wiem co napisać. Dawno nie widziałem czegoś podobnego ... latające sedesy na tle mrocznego miasta.... Pomysł godny reklamówki domestosa... Fajne nawet ;)
Napisano 1 Sierpień 200420 l kolegaalek: latajace sedesy... brales cos? czy pracka ma jakies przeslanie? co ciebie natchnelo? gratuluje pomyslowosci!... pozdro chcialem zrobic cos nawiazujacego do kubizmu (nie znam dokladnie zalozen tego kierunku - wiem mniej wiecej tylko jak wygladaja niektore dziela) i zaczalem sie bawic... ale poszedlem chyba troche dalej i powstalo to:
Napisano 2 Sierpień 200420 l Zainstalowałem Paintera pół godzinki temu... pierwszy raz program na oczy widzę, ale już mi przypadł do gustu...teraz już wiem dlaczego Painter + Photoshop to zabójcza mieszanka... moja pierwsza zabawa Painterowa...
Napisano 2 Sierpień 200420 l everyman: moja pracka ma zero przesłania:) Kris_R: fajne! Ja też se paintera zainstalaowałem godzinę temu i o to zrobiłem( nic specjalenego- jakieś pół godziny, bez referncji )- 30 min, bez referencji) -( Leander- poprawione)
Napisano 2 Sierpień 200420 l kolegaalek, sprobuj moze namalowac wiszaca szmate, bo definiowanie ubrania Ci nijak nie wychodzi na razie. Najlepiej zreszta pomeczyc ja olowkiem :P Kris_R - swietny ten Painter, czekam na wiecej takich wprawek :)
Napisano 3 Sierpień 200420 l kolegaalek - moze lepiej sięgnąć po referencje?...jeśli chodzi o ludzi... ale mimo wszystko coś tam jest... co do Sedesów to jestem zachwycony... pozdrawiam
Napisano 3 Sierpień 200420 l Znowu bez referencji( później spróbuję jak mi się będzie chciało:D) Jakieś 20min.
Napisano 4 Sierpień 200420 l Łukasz- Fajna kreska i oświetlenie! Jak stary? No to teraz znowu ja i znowu rysuję bez referek. Próbowałem coś wcześniej nabazgrać z podłożeniem zdjęcia, ale nie wyszło. Wiem, że anatomia trochę tu szwankuje, więc zastosuje się do rgy bigla i se kupie jąkąś książkę o nauce rysunku. Może wtedy jakimś cudem będzie lepiej:) No, i jestem zadowolony z tej pracy;p Czuję, że trochę się nauczyłem od czasu rysowania dresiarza.
Napisano 4 Sierpień 200420 l kolegalek korzystanie z referencji to nie podkladanie jej pod tablet tylko obserwowanie rzeczywistosci np zdjecia w celu pozyskania jak najwiekszej ilosci detali w pracy mam nadzieje ze wiesz o czym mowie...
Napisano 4 Sierpień 200420 l kolegaalek! patrze tak na te Twoje prace i az nie moze uwierzyc ze to wszystko bez referencji! zwlaszcza te kible - no normalnie, jakbym gdzies to widziala :)
Napisano 5 Sierpień 200420 l eol:mi chodziło o podkładanie zdjęcia pod warstwę w photoshopie, a nie pod tablet. Zawsze myślałem, żę to są referencje jak się podkłada pod rysunek w programie. goomisia: kible z wyobraźni- nawet do łazienki mi się nie chiało iść, żeby się dokłładnie przyhrzeć sedesowi:) Oto kolejny rysunek rysowany z patrzenia na zdjęcie z magazynu. Więc w końcu nie wiem, czy z referkami czy też nie:( P.S ale mało prac! Wszyscy na wakacjach?